Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy Ciociom za ciepłe myśli :)

We wtorek Jędrzejek będzie szczepiony na zakaźne. Nie wiem czy nie będzie musiał mieć powtórzonych szczepień z racji że młodziak z niego . Porozmawiam o tym z lekarzem

Dziś pięknie prezentuje się pędzący Jędruś ;)

ccc.jpg

• Upvote 9
Posted

Oj jest ogrom pracy , jest ... tylko czasu niestety brak :( No i Jędruś chętnie uczy się ... tylko nie tego co potrzeba . Na przykład wspaniale pojął naukę że dużo fajniej jest być karmionym z ręki niż samemu schylać się miski ;) Tak więc jak micha staje przed Jędrusiem to Jędruś staje przy misce , zadziera głowę i ...czeka aż się go pokarmi z ręki , szczególnie jak ja jestem :( Krzysiu mu nie ustępuje więc Jędruś postoi trochę i w końcu zrezygnowany zaczyna jeść ... bez entuzjazmu niestety :(

Posted
14 godzin temu, Mortes napisał:

Oj jest ogrom pracy , jest ... tylko czasu niestety brak :( No i Jędruś chętnie uczy się ... tylko nie tego co potrzeba . Na przykład wspaniale pojął naukę że dużo fajniej jest być karmionym z ręki niż samemu schylać się miski ;) Tak więc jak micha staje przed Jędrusiem to Jędruś staje przy misce , zadziera głowę i ...czeka aż się go pokarmi z ręki , szczególnie jak ja jestem :( Krzysiu mu nie ustępuje więc Jędruś postoi trochę i w końcu zrezygnowany zaczyna jeść ... bez entuzjazmu niestety :(

Ja z ręki karmię swoje dwa psy już od 7 lat. Najpierw rozpieszczałam aby cokolwiek zjadły a później im się zakodowała,  że tak się po prostu je. Teraz męsko może leżeć w misce aż zaśmierdzi a psy przychodzą do mnie i patrzą na moje dłonie czy podam niamu z rączki czy nie. Nikt tez oprócz mnie i mojej rodziny nie jest w stanie ich nakarmić bo z obcej reki nie tkna jedzenia. Jak musiałam wyjechać na 5 dni a maż się zaparł że nie będzie z ręki karmił  to Borys nie jadł 3 dni, aż panuś się złamał i pokarmił pieska. Także Mortes oduczaj Jędrusia i to szybko, zanim mu się utrwali.   

Posted

Spokojnie Mortes, jakoś musiałaś go przełamać do kontaktu z człowiekiem. Teraz tylko nie utrwalać warunkowania. Dobrze, że Ty i Krzysztof różnicie się w sposobie podawania mu jedzenia :) Tak więc jedzenie zwykłych posiłków z michy, ale smaczki za naukę jak najbardziej z ręki się należą. Pozdrówki dla Was i głaski dla Jędrzeja.

Posted

Pięknie dziękujemy Mattilu :)

A Jędruś dziś skorzystał że Białogonki były na podwórku i odważył się wejść do pokoju :) Co prawda tylko na chwilę ale to i tak sukces :) Oczywiście wszedł do pokoju za Misiem ... pewnie sam z siebie by się jeszcze nie odważył :(

DSCF2446.jpg

• Upvote 4
Posted

Szkoda że mamy tak mało czasu na telewizję z Jędrusiem ;) Białogonki teraz w zimę wcale nie chcą długo biegać po podwórku i po chwili dobijają się do drzwi więc my z Jędrusiem zdążamy obejrzeć razem tylko reklamy :(

DSCF2455.jpg

• Upvote 4
Posted
2 minuty temu, Mortes napisał:

Szkoda że mamy tak mało czasu na telewizję z Jędrusiem ;) Białogonki teraz w zimę wcale nie chcą długo biegać po podwórku i po chwili dobijają się do drzwi więc my z Jędrusiem zdążamy obejrzeć razem tylko reklamy :(

DSCF2455.jpg

Przecudny widok! Oby tylko nie zaczął dobijać się po powrocie Białogonków do pokoju:)

Posted

Jędruś bardzo szybko nauczył sie że jak Białogonki zaczynają dobijać się do drzwi to czas żeby wyjśc z pokoju i schować się przed nimi za drzwi . To bardzo inteligentny chłopak :) Te któtkie chwile gdy Białogonki są na podwórku Jędruś uwielbia spędzać ze mną i z Misiem w pokoju . Kładziemy się razem z Misiem i Jędrusiem na łóżku i się  " kokosimy " albo ja sie kładę z chłopakami na podłodze i bawię się nimi . Zauważyłam że Jędrusiowi zaczyna sprawiać przyjemnośc zabawa ze mną a dziś nawet zaczepił mnie łapką jak przestałam go smerać :) Coraz cześciej też podchodzi do mnie na podwórku ale bardzo ostrożnie i od " dupki strony"  W domu nie ma takiego problemu , wręcz nadstawia sie do głasków , no chyba że nagle czegoś sie wystraszy to wtedy ucieka na swoje spanko z podkulonym ogonem ale ja zawsze zaraz go uspokajam i szybko Jędruś zapomina o strachach ;)

Niestety w dalszym ciągu nie lubi aparatu :(

• Upvote 1