Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dredy z ogona już usunięte, jeszcze zostało mi za uszami parę, ale nie wiem czy nie będę musiała poprosić weta o pomoc, żeby podgolił, bo są przy samej skórze... W dodatku Axelek to wiercipięta okropny, więc trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby coś przy nim zrobić pożytecznego:) 

Co ciekawe na łebku, uszach i na łapie ma malutkie zlepki niebieskiej farby - już jakiś czas musi to mieć na sobie. Ślini się bardzo, może taki jego urok, dzisiaj to mu się taki glut ciągnął długi... Poza tym bardzo wesoły z niego chłopak. Dzisiaj w końcu mi zrobił dwie koopy poza boksem, bo tak to wszystko w boksie robi. Na razie to mu wszystko jedno gdzie się załatwia. A jak widzi, że niosę karmę, to dotąd szczeka aż mu nie nasypię do miski:)

• Upvote 1
Posted

Jeszcze jest chudziutki, ale energii ma ogrom. Typowy golden: tylko zabawa mu w głowie:) Szaleje, biega, jest rozkosznie niezdarny:) Za piłeczką oczywiście biega jak przystało na aportera. Na pewno będzie wymagał aktywnego domu:) 

Te oczka mu bardzo ropieją, musze od wet jakieś kropelki dla niego wziąć.

Więcej się już załatwia poza boksem:)

Żeby tylko pogoda się wyklarowała trochę to porobimy mu fotki pod ogłoszenia, bo tu w sumie nie ma na co czekać tylko ogłaszać chłopaka trzeba.

Posted

Axelek objawił swoją kolejną pasję: drób. Baaardzo mu się podobają kurki za siatką, nakręca się, oblizuje i kombinuje jak się do nich dostać. Kto wie czy to nie był powód pozbycia się psa?...

Posted

Dzięki Murko za kolejne wiadomości o Axelku. Wszystkie te informacje pomogą nam w zdefiniowaniu odpowiedniego domku dla Axelka oraz odpowiedniej treści ogłoszenia. Czekamy jeszcze na kilka fotek, które wykorzystamy do ogłoszeń  i zaczniemy ogłaszać chłopaka :)

Posted
7 godzin temu, Murka napisał:

Axelek objawił swoją kolejną pasję: drób. Baaardzo mu się podobają kurki za siatką, nakręca się, oblizuje i kombinuje jak się do nich dostać. Kto wie czy to nie był powód pozbycia się psa?...

12 minut temu, Gusiaczek napisał:

Dzień dobry :)
Axelek wie, co smaczne i podobnie, jak niedawno wyadoptowana Neska, nie rozumie dlaczego jedzenie biega za siatką :D

Od razu sobie pomyślałam o Nesce. Tam jednak Państwo powiedzieli że "gdyby coś" to Neska i tak będzie ....a kury....no cóż :(

Posted
3 minuty temu, anecik napisał:

Od razu sobie pomyślałam o Nesce. Tam jednak Państwo powiedzieli że "gdyby coś" to Neska i tak będzie ....a kury....no cóż :(

Myślę, że Państwo "ogarną" kurzy temat :)

Posted
O 30.10.2016 o 17:28, Sara2011 napisał:
  • 40zł-teresaa118/07.11.2016/stała+bonus
  • 20zł-Moli@/08.11.2016/dekl.jednorazowa
  • 5zł-Olena84/08.11.2016/dekl.jednorazowa
  • 20zł-Ania75/09.11.2016/dekl.jednorazowa

Bardzo serdecznie dziękuję za kolejne wpłaty na utrzymanie Axelka:)

Posted
23 godzin temu, anecik napisał:

Sadze, że Neska przwyczai się do tych kilku kurek....ale Axelkowi życze jednak domu bez kur;)

Z pewnością taki się znajdzie:) :)

Posted

A ja pozbierałam do jednego postu wszystkie wymienione tu na wątku cechy charakteru i zachowania Axela.

* w typie goldena, waga 33kg (teraz), wiek 3 lata, miły, przyjazny, pro-ludzki, sympatyczny, wesoły, przyjaźnie nastawiony do ludzi i zwierząt, beztroski chłopak, pełen energii,  rozkosznie niezdarny,  gaduła :), w głowie mu tylko zabawa, szaleje, biega, uwielbia aportować, wymaga aktywnego domu, "łasy" na drób więc domek bez ptaków.

Wydaje mi się, że Axelek z racji swych gabarytów powinien trafić do domu z ogrodem ale takiego gdzie mieszkałby w domu i miałby ogród do hasania. Czy podzielacie moje zdanie?

@Murko, czy to co wyżej wymieniłam to nadal wszystko prawda czy po tych kilku dniach pobytu coś się zmieniło ? Co można jeszcze dodać o Axelku? Czy Axelek widział może kotecka? Jeśli tak, to czy nie chciał go pożreć?

Posted

Ja jako była właścicielka dożycy niemieckiej, zdecydowanie się z Tobą nie zgadzam. Mieszkanie w bloku

i długie spacery są absolutnie wystarczające. Duży pies w mieszkaniu jest jak najbardziej OK.

Nie jazgocze przy drzwiach, nie biega po mieszkaniu non- stop.

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, Sara2011 napisał:

Dzięki Jo37 za Twoją opinię. Wszelkie uwagi mile widziane do stworzenia właściwego CV dla Axelka :)

To teraz czekamy jeszcze na  parę zdjęć i ogłaszamy.