Tyśka) Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Niesamowite! Jak szybko się otworzyła :) No pies na medal. I co racja, to racja, zachowuje się jak szczenię, nie jak 10letnia sunia ;) Quote
Ambar Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 W końcu ktoś sunie wygłaskał, cudna radosna i kochana. Quote
Alaskan malamutte Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Nie mogę powstrzymać łez, jak patrzę na ta roześmianą mordkę. Miłeczko, tak bardzo się cieszę, że jesteś bezpieczna i szczęśliwa!!!! Quote
elik Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Tak, bardzo wzruszająca jest zmiana, jaka zaszła w wyglądzie i zachowaniu Miłeczki :) Quote
Murka Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Do mężczyzn Miła jest ostrożniejsza i mniej wylewna. Wobec psów przyjazna (nawet przy misce jest ok, choć widać, że przy nasypywaniu podchodzi do miski i łypie na wszystkie strony i sprawdza czy kolega nie podchodzi - on na szczęście nie zwraca na to uwagi), ale bawić się jeszcze z psami nie chce. Jest na razie nastawiona tylko i wyłącznie na człowieka:) Je sporo trawy. Quote
agat21 Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Szczęście od niej bije :) Ale cud się jej przydarzył, można oglądać w kółko filmiki i nie ma się dosyć :) Quote
Tyśka) Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Wieści Murkowe bardzo mnie cieszą :) Miejmy nadzieję, że ktoś dostrzeże w niej ten ogrom szczęścia, którym kipi i się dziewczynka nie zasiedzi u Murki :) Quote
Jo37 Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 Oby szybko znalazł się dom, który doceni sunieczkę. Quote
Jo37 Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 Konto Miłej wzbogaciło się o 271,10 zł - spadek po Aresie. Quote
Havanka Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 Też jestem pod dużym wrażeniem przemian ! Teraz dopiero widać, jak bardzo brakowało jej człowieka, trawy, wolności... Nie może się tym wszystkim nacieszyć ! Quote
Onaa Posted November 25, 2016 Author Posted November 25, 2016 6 godzin temu, Jo37 napisał: Konto Miłej wzbogaciło się o 271,10 zł - spadek po Aresie. Bardzo dziękujemy :). Z mojego bazarku jest 173,55zł dla Miłeczki. Quote
Jo37 Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 34 minut temu, Onaa napisał: Bardzo dziękujemy :). Z mojego bazarku jest 173,55zł dla Miłeczki. Już potwierdziłam na wątku bazarkowym. Bardzo dziękujemy . Wynik bazarku bardzo pokaźny. Quote
Onaa Posted November 25, 2016 Author Posted November 25, 2016 Mureczko, ile trzeba zapłacić za mc listopad za hotelik Miłki ? A jak zdrowie Miłki - ogólnie w porządku ? Jak długo ma mieć uszka zakraplane ? Podstawowe info o Miłeczce: - sunia wiek ok. 9 lat - wielkość: większa, waga 30 kg - stan zdrowia ogólnie dobry, uszka w leczeniu - wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona - łagodna do ludzi, bardzo spragniona kontaktu z nimi, radosna, nastawiona tylko na człowieka, jego bliskość i przytulanie - do psów - ok. ? innych suczek - ok.? - zachowanie czystości ? - jak spacery na smyczy ? - jak reaguje na dzieci ? - jak reaguje na koty ? - jest ciekawa czy obawia się nowych rzeczy ? - dużo szczeka ? Czu sunia wchodzi do domu ? Jest zainteresowana tym ? Zastanawiam się jaki dom byłby odpowiedni dla suni. W bloku czy raczej domek z ogródkiem ? Z dziećmi czy bez ? Z innymi psami, suczkami czy bez innych zwierząt ? BARDZO WIELKA prośba będzie do Was o pomoc w ułożeniu tekstu dla Miłeczki :). I pomoc w ogłaszaniu :). Hawanko - możemy liczyć na Twoje wsparcie :) ? Quote
Murka Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 3 godziny temu, Onaa napisał: Mureczko, ile trzeba zapłacić za mc listopad za hotelik Miłki ? A jak zdrowie Miłki - ogólnie w porządku ? Jak długo ma mieć uszka zakraplane ? Podstawowe info o Miłeczce: - sunia wiek ok. 9 lat - wielkość: większa, waga 30 kg - stan zdrowia ogólnie dobry, uszka w leczeniu - wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona - łagodna do ludzi, bardzo spragniona kontaktu z nimi, radosna, nastawiona tylko na człowieka, jego bliskość i przytulanie - do psów - ok. ? innych suczek - ok.? - zachowanie czystości ? - jak spacery na smyczy ? - jak reaguje na dzieci ? - jak reaguje na koty ? - jest ciekawa czy obawia się nowych rzeczy ? - dużo szczeka ? Czu sunia wchodzi do domu ? Jest zainteresowana tym ? Zastanawiam się jaki dom byłby odpowiedni dla suni. W bloku czy raczej domek z ogródkiem ? Z dziećmi czy bez ? Z innymi psami, suczkami czy bez innych zwierząt ? Miła jest u nas krótko więc na razie niewiele można o niej powiedzieć pewnego. Poznajemy się i sunia się pewnie inaczej będzie zachowywać jak się rozkręci i poczuje pewniej. Na smyczy chodzi - trochę chaotycznie, ale chodzi, nie boi się, nie zapiera i nie ciągnie. Jeśli chodzi o czystość, to wpadki się jeszcze zdarzają, ale zaraz po wyjściu z boksu sunia wszystko załatwia, także wszystko zmierza ku dobremu:) Wobec obcych rzeczy jest ostrożna. Szczekać zaczęła niedawno i teraz szczeka trochę gdy jest w boksie i podchodzą inne psy oraz kiedy zbliża się czas jej spacerku (wtedy żałośnie zawodzi) :) Z kotami i dziećmi się nie spotkała jeszcze, w domu także jeszcze nie była. Miła wygląda na zdrową. Uszka mam zakrapiać przez miesiąc. Jeśli chodzi o koszty hotelu to 12zł/doba - zrobię rozliczenie na koniec miesiąca (ew. mogę zrobić po 30 dniach pobytu - jak Wam wygodniej). Czyli powoli trzeba będzie robić zdjęcia pod ogłoszenia? Quote
terra Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 Zaglądam do Miłeczki, Chyba trzeba dokładnie rozpoznać okoliczności jej szczekania, bo od tego zależy jakiego szukać domku. Quote
elik Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 Czyżby kolejna błyskawiczna adopcja miała mieć miejsce :) Quote
anica Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 Miód na serce takie wieści! imię pasuje do Miłeczki jak ulał! jak się patrzy na filmiki... toż to szczeniaczek a nie dziewięcioletnia sunia! Quote
Havanka Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 19 godzin temu, Onaa napisał: Zastanawiam się jaki dom byłby odpowiedni dla suni. W bloku czy raczej domek z ogródkiem ? Z dziećmi czy bez ? Z innymi psami, suczkami czy bez innych zwierząt ? BARDZO WIELKA prośba będzie do Was o pomoc w ułożeniu tekstu dla Miłeczki :). I pomoc w ogłaszaniu :). Hawanko - możemy liczyć na Twoje wsparcie :) ? Postaram sie coś sensownego napisać. Moze się uda... Quote
Havanka Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 Onaa, napisałam tekst do ogłoszeń Miłeczki. Na razie nie ma o niej zbyt wiele danych, ale myślę, ze wkrótce będzie można jeszcze trochę go uzupełnić, kiedy pojawią się nowe informacje. Miłeczka - niezwykła suczka, czeka na dom i Twoją przyjaźń ! Miłeczka ma około 9 lat. Wyrosła na dużą, łagodną suczkę, która nade wszystko ceni sobie kontakt z człowiekiem. Mimo swoich 9 lat, zachowuje się jak szczeniak; jest bardzo radosna, ufna, uwielbia zabawy z opiekunem i spacery. Ale lubi się też przytulić do swojego pana i być blisko niego. Teraz uczy się chodzić na smyczy i idzie jej to coraz lepiej. Mimo sporego bagażu złych doświadczeń (wybite oko), suczka potrafiła zachować szczenięcą radość i miłość do człowieka. Miłeczka mieszka obecnie w hoteliku dla psów. Jest wysterylizowana, zdrowa i zaszczepiona. Szukamy dla niej domu i wspaniałego opiekuna, który nauczy ją wszystkiego, będzie towarzyszem zabaw i spacerów a w czasie choroby, przyjdzie z pomocą.Jeżeli chciałbyś dać suni dom i swoją przyjaźń, zadzwoń pod numer podany w ogłoszeniu. Miłeczki nie oddamy na łańcuch ani do kojca ! Quote
Recommended Posts