konfirm31 Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 8 minut temu, jaanka napisał: Mój pies, zanim był moim, pilnował budowy. Kradł robotnikom zamknięte puszki i składował w budzie. Pewnie miał gdzieś zachomikowany otwieracz ;) Quote
Poker Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Mam nadzieję ,że mnie cioteczki nie pogonią z moją prośbą o zagłosowanie na Joannę Krześlak - Hoogland , młodą , bardzo zdolną kobietę.Znam ją od 15 lat.Drapała się pazurami, by z biednego rejonu kraju dojść do tego co osiągnęła w nauce. Głosowanie jest proste. Joasia jest na samym dole. http://polakroku.nl/stemmen/?resultaat=gestemd Dziękuję i przepraszam. 1 Quote
konfirm31 Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Zagłosowałam z przyjemnością, bo to moja ulubiona dziedzina nauki:))) Quote
andzia69 Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Dziewczyny ogłoszenia tylko na mazowieckie? sprobujcie na Wroclaw ;) Węgielkowa najwięcej tam wydaje psów. A w ogłoszeniach po prostu dawajcie, ze w typie owczarka niem. bez zgłębiania wiedzy czy użytkowy czy staroniemiecki. A ja mam kolejny dylemat co z nim zrobić :( Quote
malagos Posted October 23, 2016 Author Posted October 23, 2016 A co to za bieda, Andziu? Ten nasz kolejny piesek kojcowy, to też taki typowy podpalany, w żadnym właściwie typie, trochę warczący i nieufny. Andziu, do Wrocławia mam strasznie daleko, nie ma sensu tam ogłaszać. Węgielkowa ma o niebo bliżej ten Wrocław. Moze więc na Gdańsk, jak Hesię i Rudzika, było kilka telefonów o nie, a Hesia tak znalazła cudowny dom stały. A będziesz mogła ogłosić Herę dodoatkowo? Quote
andzia69 Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 11 godzin temu, malagos napisał: A co to za bieda, Andziu? Ten nasz kolejny piesek kojcowy, to też taki typowy podpalany, w żadnym właściwie typie, trochę warczący i nieufny. Andziu, do Wrocławia mam strasznie daleko, nie ma sensu tam ogłaszać. Węgielkowa ma o niebo bliżej ten Wrocław. Moze więc na Gdańsk, jak Hesię i Rudzika, było kilka telefonów o nie, a Hesia tak znalazła cudowny dom stały. A będziesz mogła ogłosić Herę dodoatkowo? Malagosku - jak ktoś pokocha to i przyjedzie. Do nas przyjeżdżali ze Szczecina po kundelasy ze schronu. Quote
malagos Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 Postępów ciąg dalszy - od dwóch dni nie ma kupska w kojcu :) Ale fakt faktem, że wychodzę z Herą kilka razy dziennie. W weekend to 5 spacerów. W dzień powszedni o jeden mniej. Siusiu robi tez poza kojcem (chyba, bo pada i podłoga betonowa jest i tak mokra, ale nie śmierdzi :) ) Została tylko właściwie jedna niedobra rzecz, to skakanie na ludzi. Jak sobie z nią chodzę po ogrodzie i idzie Tomek, to Hera całym pędem na niego skacze, kładzie się pod nogi, wstaje, skacze znów i tak w kółko. Sama się nakręca. Zupełnie jak szczeniak.Nie pomaga odwracanie się, stopowanie ręką, mówienie "nie!". Czyli tak jak na początku, odkąd ją poznaliśmy. W stosunku do mnie jest to o wiele łagodniejsze, do opanowania. Skacze co chwila i na mnie, ale łagodniej, podgryza rękaw, dłoń. Quote
Sowa Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Malagos, dacie radę:-)) Stopniowo Hera będzie coraz dłużej wytrzymywać, łatwiej będzie tym, którzy ją wezmą na zawsze. Łatwo nauczysz witania na hasło. Suka na smycz, podchodzisz do kogokolwiek, naprowadzasz w siad - możesz ręką ze smakolem na początek naprowadzić, hasło przywitaj, chwalisz i smakol, od Ciebie, tylko od Ciebie kiedy siedzi przed kimś. Podobnie gdy podchodzisz do niej lub ona do Ciebie - najpierw ma usiąść. Jak najwięcej tych siadów, to pomaga psu kontrolować emocje. Podawaj smakol na otwartej dłoni lub wsadź długie skórki od chleba pomiędzy palce zaciśniętej pięści - podaj jej tak aby wybierała je, stopniowo skórki będą coraz krótsze, to uczy delikatności wobec rąk. Podchodząc, dawaj do chwycenia zabawkę/sznurek - najpierw naprowadź tą zabawką w siad; kiedy zrozumie, że zabawkę dostaje w pozycji siedzącej, skończą się problemy, emocje zostaną na zabawce. 1 Quote
malagos Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 Sowa, dziękuję! Spróbuję! Rany, niedługo stanę się i ja specjalistką od ONków :) !!! A zawsze "robiłam" w małych suczkach, typu jazgoczący ratlerek :) A to nasz nowy podopieczny, na razie w kojcu gminnym. Kurcze, wczoraj wymyśliłam dla niego imię, a dziś zapomniałam, jakie...... image hosting 30 mb Quote
konfirm31 Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 No, to Malagosku, wędrujemy w przeciwnych kierunkach, bo ja od ONków, do małych .......kundelków. Podopieczny w dobrej formie od samego początku. Pewnie długo się nie wałęsał. Może niech będzie nie Pikuś, jak mi mówiłaś, a Pinto? Quote
malagos Posted October 25, 2016 Author Posted October 25, 2016 Od kilku dni NIE MA w kojcu kupy! Siusiu zaraz po wyjściu z kojca :) Cuda jakieś, czy co? Ogłaszam znów Herę na MojaOstrołęka. Nic to nie kosztuje w końcu. Quote
agat21 Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Dzielna suczynka, coraz więcej umie i radości daje :) Jak się ktoś zakocha, to na pewno aż do "grrobowej deski" :) Wspaniałą robotę robisz Malagosku :) 1 Quote
malagos Posted October 25, 2016 Author Posted October 25, 2016 Dziękuję za słowa uznania, ale pewnie ktoś z doświadczeniem i wiedzą by to samo zrobił w tydzień :) Quote
agat21 Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Na pewno jeśli by nawet zrobił to szybciej, to z mniejszym zaangażowaniem i wdziękiem :) Quote
kiyoshi Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Właśnie podesłałam Here pewnej Pani z łódzkiego, która napisała z ogłoszenia innego psa, ale niestety pod numer z ogłoszenia nie może się dodzwonić dlatego napisała do mnie znowu czy nie mam innego psa... Pani Krysia mieszka w domu z dużym ogrodem. Pani mieszka z synem po 30tce i po smierci męża chce wypełnic pustkę jakimś cudnym pieskiem, którym się zajmie, zabierze na spacer... To w skrócie. Ogólnie dla mnie Pani brzmi super. Może zadzwoni. Poleciłam też Pani Diankę od Moli, która moim zdaniem też by tam pasowała....więc zobaczymy co będzie. Quote
malagos Posted October 26, 2016 Author Posted October 26, 2016 Oj, ale by było cudnie! Dziękuję kiyoshi :) Mogłabym w końcu zająć się tym kolejnym psiakiem z gminnego kojca :( Quote
malagos Posted October 26, 2016 Author Posted October 26, 2016 Dziękuję za wpłatę 83,69 zł od Mattilu na moje tymczasowe psiaki! Już zamówiłam w Zooplusie 15 kg Fitmina dla Hery i Rudzika :) 1 Quote
kiyoshi Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 12 godzin temu, malagos napisał: Oj, ale by było cudnie! Dziękuję kiyoshi :) Mogłabym w końcu zająć się tym kolejnym psiakiem z gminnego kojca :( teraz poleciłam Pani jeszcze Rudzika, bo chyba nie może się zdecydować... Od razu zaznaczam, że w razie czego dom trzeba prześwietlić, ja wymieniłam tylko 2 maile- nie wiele wiem, ok? Quote
malagos Posted October 27, 2016 Author Posted October 27, 2016 No pewnie, domek będzie sprawdzony :) Wczoraj po południu był telefon z MojaOstrołęka. Młody głos, sympatyczny. Opowiedziałam, jakiego domu szukam, jakiego opiekuna, że spacery, ze trening, ze kontakt z człowiekiem. Chłopak na to, ze takiego właśnie psa szuka, dla wujka. I ze zaraz zadzwoni do niego i da mi znać. Czekałam do wieczora. Nie dał znać :( Quote
Tyśka) Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Pewnie wujkowi nie spodobała się Hera - ale nic straconego... ;) Quote
malagos Posted October 28, 2016 Author Posted October 28, 2016 Pozdrawiamy z Herą i uciekam do pracy! Quote
konfirm31 Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 Ogłosiłam Herę na Kraków, pisząc o propozycji szkoleniowej Sowy (wielkie dzięki :))). Może tym razem zgłosi sie ktoś, kto dokładnie takiego psa szuka? https://www.olx.pl/oferta/hera-w-typie-owczarek-niemiecki-uzytek-szuka-najlepszego-domu-CID103-IDip83z.html Napisałam, że "Osobom poważnie zainteresowanym Herą i pozytywnie zweryfikowanym w czasie wizyty przedadopcyjnej, pomożemy w transporcie" i w związku z tym, jak dobry domek się trafi, będę się tym transportem "martwić" ;). Nie może tak być, że taka wspaniała ONka, tyle czasu jest bez swojego domu. Ogłoszenie wyróżnione na miesiąc. 1 Quote
Sowa Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 No cieszyłabym się, gdyby trafił się suce sensowny dom w Krakowie. Oferta pięciu nieodpłatnych godzin z trenerem jak najbardziej aktualna. 3 Quote
malagos Posted October 29, 2016 Author Posted October 29, 2016 DZIĘKUJĘ SERDECZNIE !!! Pewnie, ze to może szansa, większa niż Warszawa?........ DONka obiecała napisać o Herze na Owczarek.pl Trochę mnie nie będzie w domku - jutro raniutko jedziemy do Warszawy na groby. Tomek wraca, ja zostaję do środy. A w piatek o 4.00 rano wyjazd do Zakopanego z kobietami z KGW, na 3 dni, na szkolenie z produktu regionalnego. Wracam w poniedziałek raniutko. Tomek nie będzie miał tyle czasu dla Hery, co ja :(. Pewnie raz czy dwa razy ją wypuści z kojca, da wszystkim psiakom i kotu jeść (zostawiam puszki, worek Fitminu), podjedzie co dzień do kojcowego biedaka. Ale najważniejsze, że się zgodził zostać, a nawet mnie namawiał na te kilka dni z Agą. Mamy plany na te 3 dni i już bardzo się cieszę! Quote
Recommended Posts