Jolanta08 Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Zapisuję wątek suni i od sierpnie deklaruję dyszkę przez pół roku.Sunia jest starsza więc jeśli będzie potrzeba kasy na leczenie to poproszę Skarpetę Talcott o pomoc Quote
elik Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 4 godziny temu, Havanka napisał: Elu,proszę jeszcze o "chwilę" cierpliwości. Spróbuję dziś, po powrocie z pracy (po 20.00), porobić zdjęcia i wysłać do Ciebie. Nie pamiętam, czy mam Twój adres mailowy ? Dziękuję, pięknie "obrobione" zdjęcia dotarły na PW. Dopiero teraz przeczytałam Twój post, a w nim uwagę o adresie e-mail. Soreczki, poprawię się, obiecuję Quote
Nadziejka Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Dyszka wplacona sunienku kochana sciskam za wszystko zapraszam na malutenki kramik Quote
Aldrumka Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 mogę dołączyć do grona wspierających - 20 zł przez 1rok jeśli będzie potrzeba ( a potem zobaczymy) Quote
Anecik Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 18 godzin temu, Jolanta08 napisał: Zapisuję wątek suni i od sierpnie deklaruję dyszkę przez pół roku.Sunia jest starsza więc jeśli będzie potrzeba kasy na leczenie to poproszę Skarpetę Talcott o pomoc 13 godzin temu, Nadziejka napisał: Dyszka wplacona sunienku kochana sciskam za wszystko zapraszam na malutenki kramik 20 minut temu, Aldrumka napisał: mogę dołączyć do grona wspierających - 20 zł przez 1rok jeśli będzie potrzeba ( a potem zobaczymy) Dzięki Dziewczyny za wsparcie :) Wpłynęły pieniądze od Terry 50 zł i od Nadziejki 10 zł. Tolu jak robimy z postem rozliczeniowym. Bo mój pierwszy post jest gdzieś na 2 lub 3 stronie - to tam robimy rozliczenie, czy będziesz wpisywać na początku wątku? Quote
Marlena:) Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 Jestem i ja ;) Generalnie sunia ma teoretycznie małe szanse, ale jakieś zawsze są. Po odchuchaniu może być naprawdę piękna.. Quote
Tola Posted July 28, 2016 Author Posted July 28, 2016 O 27.07.2016 o 18:01, Jolanta08 napisał: Zapisuję wątek suni i od sierpnie deklaruję dyszkę przez pół roku.Sunia jest starsza więc jeśli będzie potrzeba kasy na leczenie to poproszę Skarpetę Talcott o pomoc 11 godzin temu, Aldrumka napisał: mogę dołączyć do grona wspierających - 20 zł przez 1rok jeśli będzie potrzeba ( a potem zobaczymy) Bardzo dziękujemy 10 godzin temu, anecik napisał: Dzięki Dziewczyny za wsparcie :) Wpłynęły pieniądze od Terry 50 zł i od Nadziejki 10 zł. Tolu jak robimy z postem rozliczeniowym. Bo mój pierwszy post jest gdzieś na 2 lub 3 stronie - to tam robimy rozliczenie, czy będziesz wpisywać na początku wątku? Ja również bardzo dziękuję za pomoc. Anecik - myślę, ze rozliczenie rób w swoim 1 poście, a ja "u siebie" podam tylko nr str. Trochę martwię się sytuacją czarnulki, bo jak na razie na dt szans nie ma, a to byłaby chyba najlepsza opcja dla suni z takimi problemami. O hotelik nie pytałam; byłby to na pewno koszt ok. 360 zł/mies., tylko nie jestem pewna, czy to dobry pomysł w przypadku, kiedy suczka jest tak bardzo bardzo lękliwa. Wiem - jak nie spróbujemy z Dredzią, to nigdy nie dowiemy się, na czym polega jej problem; chciałabym jednak wybrać sytuacje najbardziej optymalną, uwzględniającą i stan suczki i finanse.... Nigdy tez jakoś zbytnio nie sugerowałam się tak naprawdę opiniami pracowników schronu, ale w przypadku naszej dziewczyny z dredami trzeba założyć, że problemy będą spore :(. Co o tym myślicie, jak widzicie dalszą drogę suni? Ja wyjeżdżam na urlop, szkoda, że nie udało się chociaż częściowo przygotować planu dalszych działań, ale myślę, że nie ma tego złego... Może trzeba zacząć od wyboru imienia, kto może zrobić bazarek ? Quote
konfirm31 Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 Dredzia lękowa, nie młoda i nie wiadomo jak ze zdrowiem. Czy z dt, czy z hotelu, szansę na adopcję pewnie będą niewielkie. Chociaż, zdarzają się cuda i sunia może okazać się inna, lub ktoś ją pokocha taką, jak jest. Ale czy to oznacza, że Dredzia ma zostać w schronie, a jej miejsce i szansę na życie, ma przejąć inna, lepiej rokująca adopcyjnie psina? Cieszę się, że to nie ja muszę decydować. I będę wspierać, niezależnie, jaką decyzję podejmiecie. Tolu, życzę udanego urlopu. Należy Ci się :)) Quote
konfirm31 Posted July 29, 2016 Posted July 29, 2016 Wpłata stałej za lipiec, sierpień i wrzesień, poleciała na podane konto. Quote
Havanka Posted July 29, 2016 Posted July 29, 2016 18 godzin temu, konfirm31 napisał: Dredzia lękowa, nie młoda i nie wiadomo jak ze zdrowiem. Czy z dt, czy z hotelu, szansę na adopcję pewnie będą niewielkie. Chociaż, zdarzają się cuda i sunia może okazać się inna, lub ktoś ją pokocha taką, jak jest. Ale czy to oznacza, że Dredzia ma zostać w schronie, a jej miejsce i szansę na życie, ma przejąć inna, lepiej rokująca adopcyjnie psina? Cieszę się, że to nie ja muszę decydować. I będę wspierać, niezależnie, jaką decyzję podejmiecie. Tolu, życzę udanego urlopu. Należy Ci się :)) Dredzia to wyzwanie dla nas. Własnie dlatego, ze jest taka biedna, skołtuniona, brudna i zrezygnowana, najbardziej potrzebuje naszej pomocy. Kiedy doprowadzi sie ja do porządku, moze okazać sie śliczną suczką. Problemem może być jej stan psychiczny. Nie przesądzajmy jednak, moze nie będzie tak źle... Deklaracja za sierpień już wpłacona. Quote
Nadziejka Posted July 29, 2016 Posted July 29, 2016 kochana suniu sciskam sciskam mocno za wolnosc za zycie za zdrowenko za opieke Tolu dziekuje ze zajrzalas na bazarek kochane dziewczyny kupuja cegieleczki i pieniazki beda szly na konto skarbnika anecik zaraz wysylam num konta cegeielczki zycia kupily drogie serca: Patrycja96 10 zl koja 30 zl Olena84 10 zl yucca 10 zl dziekuje cudnie dziekuje sercom pieknym kupujacym Quote
irysek Posted July 29, 2016 Posted July 29, 2016 Jeśli sunia trafi do dt/hoteliku będę wpłacać na nią 10zł do końca roku (a jak finanse pozwolą to i dłużej). Bidulka. Quote
Havanka Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 8 godzin temu, irysek napisał: Jeśli sunia trafi do dt/hoteliku będę wpłacać na nią 10zł do końca roku (a jak finanse pozwolą to i dłużej). Bidulka. Wspaniale ! Szanse suni rosną ! Quote
Gabi79 Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Nie mam na tą chwilę jak pomóc, więc nie powinnam się wypowiadać. W przypadku suni może być tak, że będzie potrzebowała sporo czasu, by zaufać człowiekowi, a równie dobrze może to nastąpić bardzo szybko. Trzeba jednak brać pod uwagę tą mniej optymistyczną wersję, co w połączeniu z wiekiem suni może oznaczać, że zasiedzi się w hotelu czy DT na dłużej. Ale przecież ona zasługuje na szansę. Quote
Nadziejka Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Sunienku cudne zaleknione serce sciskam za wszystko sciskam aby los sie odmienil na zawsze na lepsze Patrycja96 z bazareczku wplacila nie 10 zl a 15 zl cegieleczka zycia sercem dziekuje droga Patrycjo Quote
irysek Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 ok, to czekam aż ze schronu trafi do dt i wpłacam. Quote
Anecik Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Niedawno wróciłam z pracy. Jutro ogarnę wpłaty i podam nr konta :) Quote
mar.gajko Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Dziewczęta, jaka jest decyzja? Czy Dredzia opuszcza schronisko? Kiedy? I gdzie? Quote
Havanka Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 13 godzin temu, mar.gajko napisał: Dziewczęta, jaka jest decyzja? Czy Dredzia opuszcza schronisko? Kiedy? I gdzie? Tak, planujemy wyciągnąć Dredzię ze schronu. Z tego co wiem sunia ma szansę pojechać do płatnego DT. Jaki będzie koszt jeszcze nie wiem. Ale to i tak cud, że będzie taki dom, który zajmie się tą bidulką. Na początek będziemy potrzebować deklaracji nie tylko na czynsz, ale i na zabiegi pielęgnacyjne, weta. Nie wiadomo, czy sunia jest zdrowa - oby była, bo może się okazać, ze będzie wymagać leczenia. Tola wraca za tydzień z urlopu, wtedy wszystko się wyjaśni do końca. Spróbujmy zebrać jeszcze trochę deklaracji ! Quote
Havanka Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Dredzia, pokazuj się malutka, proś o pomoc ! Quote
elik Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 4 godziny temu, Havanka napisał: Dredzia, pokazuj się malutka, proś o pomoc ! Chyba dobrze byłoby porozsyłać watek po znajomych. Tak bardzo brakuje tych banerków. Wątek sam się roznosił. Quote
Recommended Posts