Jump to content
Dogomania

Pomóż mi - proszę - mój wygląd powie Ci wszystko - Halinka/Bajka ma swój dom na zawsze! Bajka za TM - odeszła 15.05. 2022:(

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Piękna Helena nam się objawiła :)

Serdecznosci zostawiam, miłego dnia :)

Chyba mnie przegrzało! jaka Helena?!!?

Pani Halina! ,  ma się rozumieć :)

Spokojnej nocy życzę

• Upvote 1
Posted
O 7.09.2016 o 19:47, Tola napisał:

Ja tez cieszę się  ogromnie, szkoda tylko, że akurat przy wyjeżdzie tej suni nie będę mogła być  schronie, ale będzie Alaskan, której już bardzo dziękuję.

Tak jak napisałam - cieszę się bardzo, ale jednocześnie bardzo boję; wiele lat pomagam psom z zamojskiego schroniska, ale dawno nie miałam tylu obaw i niepewności co do zachowania psa.

Żałuję, ze nie będę mogła śledzić na bieżąco tych pierwszych dni w hoteliku, ale sercem i myślami na pewno będę z sunią i z Wami.

To się nasza Kochana Tola zdziwi.Po urlopie jak zajrzy na wątek to będzie mile zaskoczona.

Halinka wszystkich nas zaskoczyła swoim zachowaniem,urodą i wdziękiem.Cudna sunia.

Posted
1 godzinę temu, Gusiaczek napisał:

Chyba mnie przegrzało! jaka Helena?!!?

Pani Halina! ,  ma się rozumieć :)

Spokojnej nocy życzę

Pewnie dlatego, że piękna :) To się tak  kojarzy - piękna Helena :) Stąd jak piękna, to Helena. Ale nasza sunia, to Halinka :)

Posted

709c27edf8b54100gen.jpg

08c39140a31e9f9cgen.jpg

Nie wiem czy z ta sierscia jeszcze cos robic, podcinac cos/wyrownywac, czy juz zostawic tak jak jest?

Sunia bedzie piekna jak jej siersc odrosnie:)

Umowilam sie na badanie krwi i moczu w na srode (jak przyjade przed poludniem, to pojda do labolatorium i wyniki beda jeszcze tego samego dnia wieczorem).

Posted

Uwielbiam patrzeć na zmiany wyglądu Halinki. Z dnia na dzień pięknieje ! Wg mnie sierści nie trzeba już podcinać. Teraz poczekamy aż jej odrośnie. Może warto byłoby kupić jej olej z łososia? Ma dużo omega3 i 6, sierść staje sie błyszcząca, nie mówiąc już o dobrodziejstwach dla zdrowia.

Posted
Godzinę temu, Havanka napisał:

Uwielbiam patrzeć na zmiany wyglądu Halinki. Z dnia na dzień pięknieje ! Wg mnie sierści nie trzeba już podcinać. Teraz poczekamy aż jej odrośnie. Może warto byłoby kupić jej olej z łososia? Ma dużo omega3 i 6, sierść staje sie błyszcząca, nie mówiąc już o dobrodziejstwach dla zdrowia.

Dołączam do grona wielbicielek patrzenia na metamorfozę Halinki!! 

Dobre odżywianie i preparaty a sierść będzie piękna i lśniąca.Jak patrzę na zdjęcia to nie mogę się nadziwić, że pod tymi dredami, kołtunami i zlepkami zachowała się w miarę porządna sierść. Jak ją zobaczyłam na żywo w schronie, to pomyślałam, że pod ta skorupą są odleżyny albo rany. Zdjęcia nie oddawały tragicznego wyglądu suni. Tym bardziej cieszę się, że ze skórą i sierścią w miarę ok. No i to, że charakter suczka ma super!! Ale tego, to się akurat spodziewałam    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig   

Posted
1 minutę temu, mdk8 napisał:

te zdjęcia "groźnego " psa powinni zobaczyć pracownicy schronu . Ciekawe jakie by mieli miny ? ;)

Przy odbiorze suczki usłyszałam, że ma być wyprowadzona na chwytaku. Poprosiłam, aby spróbować normalnie, na smyczy i obróżce....

Halinka nie miała "łatki" groźnego psa, tylko wycofanego, unikającego człowieka. Nie dawała się dotykać, nie reagowała na wołanie, uciekała. I może dlatego pomyślano, że przy próbie wyprowadzenia może dziabnąć. 

A suczka zaskoczyła wszystkich!!!!

• Upvote 1
Posted
3 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Myślę, że tak. Po wyprowadzeniu z boksu jak mówiłam do niej odwracała głowę w moją stronę. Reagowała na głosy.  

Trzeba sprawdzić, miałam głuchego pieska, który sprawiał wrażenie niekontaktowego przy obcych. Czasem coś słyszał.

Posted
O 11.09.2016 o 06:48, Jo37 napisał:

Nie do wiary ,że taka fajna suczka siedziała 6 lat w schronie. 

Mnie od razu wydawało się ,że ona ma sporo z collie.

Wszystko jest w tym schronie możliwe.Piękny pies w typie też collie tam jest,już tył ma zadredzony.

P1220658.JPG

Gdyby była możliwość wolontariatu, wyprowadzania psów i robienia im zdjęć to by miały o wiele większą szansę na dom.Nikt psiaków nie ogłasza tam,dlatego siedzą latami.

My staramy się pomagać kudłatkomz tego Schroniska ale to jest namiastka do potrzeb. 

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, Murka napisał:

709c27edf8b54100gen.jpg    08c39140a31e9f9cgen.jpg

Nie wiem czy z ta sierscia jeszcze cos robic, podcinac cos/wyrownywac, czy juz zostawic tak jak jest?

Sunia bedzie piekna jak jej siersc odrosnie:)

Umowilam sie na badanie krwi i moczu w na srode (jak przyjade przed poludniem, to pojda do labolatorium i wyniki beda jeszcze tego samego dnia wieczorem).

2 godziny temu, Havanka napisał:

Godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Dołączam do grona wielbicielek patrzenia na metamorfozę Halinki!! 

Dobre odżywianie i preparaty a sierść będzie piękna i lśniąca.Jak patrzę na zdjęcia to nie mogę się nadziwić, że pod tymi dredami, kołtunami i zlepkami zachowała się w miarę porządna sierść. Jak ją zobaczyłam na żywo w schronie, to pomyślałam, że pod ta skorupą są odleżyny albo rany. Zdjęcia nie oddawały tragicznego wyglądu suni. Tym bardziej cieszę się, że ze skórą i sierścią w miarę ok. No i to, że charakter suczka ma super!! Ale tego, to się akurat spodziewałam    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig   

Uważam dokładnie tak samo jak Havanka i Alaskan malamutte. Dredy wycięte, kąpiel uskuteczniona więc teraz poczekajmy aż odrośnie i wypięknieje pod wpływem odpowiednich specyfików. Sądzę, że ten olej z łososia byłby odpowiedni :)

Halinka jest pięknym  psem o wspaniałym (jak na razie) charakterze i nie doszukujmy się nie wiadomo czego. Sunia jest w dobrych rekach i gdyby było coś niepokojącego Murka z pewnością zasygnalizuje.

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Uważam dokładnie tak samo jak Havanka i Alaskan malamutte. Dredy wycięte, kąpiel uskuteczniona więc teraz poczekajmy aż odrośnie i wypięknieje pod wpływem odpowiednich specyfików. Sądzę, że ten olej z łososia byłby odpowiedni :)

Halinka jest pięknym  psem o wspaniałym (jak na razie) charakterze i nie doszukujmy się nie wiadomo czego. Sunia jest w dobrych rekach i gdyby było coś niepokojącego Murka z pewnością zasygnalizuje.

No, jeżeli zwykłe pytanie o słuch jest doszukiwaniem się nie wiadomo czego i snuciem czarnych scenariuszy, jeżeli pies jest Waszym zdaniem na bank zdrowy, piękny i ma kasę spokojnie na rok hotelowania, to na co przepraszam zbieracie w tej chwili pieniążki na bazarkach?

• Upvote 2