Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podesłałam Melusię domkowi który zadzwonił w sprawie Suri - a że mamy już kilka domków do weryfikacji to podsyłam i Melusię i Suzi - zobaczymy :-)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Przeżyjemy,  Malagosku :).  I my i psy nasze.  Ciekawe,  czy Lerka i dzisiaj  będzie  się  kładła w pełnym słońcu? Bo ona jest ogromnie  ciepłolubna. 

To Lerka ma tak samo jak moja Borówka - mam wrażenie, że ożywa kiedy jest tak ciepło. W zimie to najchętniej nie wychodziłaby w ogóle z domu a przy takiej pogodzie rozkłada się na największym słońcu i rozkoszuje upałem ;) Aż się czasem martwię, żeby nie dostała udaru, bo ona jeszcze do tego cała czarna, ale ona co jakiś czas wstaje, przenosi się do cienia, odpocznie chwilę i wraca do opalania ;) Za to np. Fasolka nie lubi leżeć na pełnym słońcu, woli cień.

A Melka jest urocza, trzymam kciuki za dobry domek dla niej :)

Posted

No to trzymamy kciuki za domki dla wszystkich suczynek.

Mojej znajomej z Łodzi dzisiejszej nocy podrzucili 3 malutkie kotki.

Na szczęście już na tyle duże ,że same potrafią mleczko pić.

Ma dziewczyna problem,bo ona z tych co krzywdy nie zrobią ale we własnym domu zwierzaka nie będą trzymać.

Obeszła sąsiednie działki ale oczywiście nie znalazła ani jednego chętnego na kociaka.

Posted
2 godziny temu, Grażyna49 napisał:

No to trzymamy kciuki za domki dla wszystkich suczynek.

Mojej znajomej z Łodzi dzisiejszej nocy podrzucili 3 malutkie kotki.

Na szczęście już na tyle duże ,że same potrafią mleczko pić.

Ma dziewczyna problem,bo ona z tych co krzywdy nie zrobią ale we własnym domu zwierzaka nie będą trzymać.

Obeszła sąsiednie działki ale oczywiście nie znalazła ani jednego chętnego na kociaka.

podeślijcie zdjęcia i kontakt do ogloszeń

Posted
10 godzin temu, Tyś napisał:

Cudowna ślicznotka.

Witaj, Tysiaku :)

Mala jest tak ujmująca, że nie mam słów! Przytula się, liże po twarzy, podskubuje ucho, a przy tym jeszcze ma wiele lęków. Jest zawsze obok mnie, chyba że pobiegnie z resztą psów połobuzować się czy pobawić. Jak całe stado pędzi do ogrodzenia, bo Rudzik dał znać, że tak trzeba, to ona pierwsza wraca, przypada do nóg i skarży "bo my, proszę pani, pobiegliśmy zbadać sytuację, ale to ONE szczekały, nie ja! Jestem grzeczna, prawda, proszę Pani? Prawda?" I wtedy trzeba się schylić, przeczekać lizanie i podskubywanie i pies jest szczęśliwy.

• Upvote 3
Posted

Ależ ona rozczula :)
Mnie zawsze trafiają się zwierzaki z lękami, jakoś takie mam szczęście, że przyciągam wystraszone psie duszyczki. I wiem, jak potrafią one ujmować, gdy powoli robią kolejny kroczek na przód.

• Upvote 1
Posted

Tak się wahaliśmy i zwlekaliśmy ze sterylizacją, bo Melka taka młoda... ale dziś wydawało mi się, że na podłodze krople kwi, w kuchni jak wstała, też. Zadzwoniłam do naszego lekarza Leszka, czy wcisnę Melkę w harmonogram, i tak - jutro pojedziemy z nią na sterylizację. Nie ma na co czekać, bo lege artis to co najmniej 3 miesiące trzeba by odwlec. Ja za 10 dni wyjeżdżam na tydzień, Tomka zostawiam z kilkoma psa, a do tego Melkę z cieczką?...

Także podsumowując - mamy 50 zł od Pokerka, 15 zł od Nadziejki. Z tego wydałam 32 zł na witaminy.

Szczepienie, odrobaczenie i odpchlenie pokryliśmy my.

Szacuję, ze zapłacę 100 zł, czyli połowę kosztów sterylizacji, plus 25 zł za kubraczek, bo moje bardzo zniszczone :(

Potrzeba jeszcze 92 zł. Damy radę, co?...

Posted
4 godziny temu, Grażyna49 napisał:

Malagosku,strasznie mi przykro,ale nie dam rady w tym miesiącu.

Zaszalałam na bazarkach i jestem całkowicie spłukana.

Może po 10 coś mi się uda uszczknąć.......

Grażynko no coś Ty, nie sumituj się kochana :)

Już po operacji. Zapłaciłam 90 zł i  nie kupiłam koszulki, bo nie było rozmiaru. Mam jakieś stare, powyciągam z szafki zaraz.

• Upvote 1