Marysia R. Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Nieduży, czarny, lekko szorstkowłosy młodziutki piesek - taki jest właśnie bohater tego wątku. Niespodziewanie pojawił się któregoś dnia w jednej z mazowieckich miejscowości letniskowych, bardzo prawdopodobne, że został wyrzucony z samochodu. Przez pierwsze dni był bardzo przestraszony, bał się podchodzić do ludzi, biegał za przejeżdżającymi samochodami. Za to od samego początku bardzo lgnął do dzieci. Wypatrzyła go p. Monika, znajoma Aury i poprosiła ją o pomoc dla psiny. Ponieważ w okolicy nie ma nikogo z dogo, pojechałam tam w nadziei, że uda mi się psiaka do siebie przekonać i złapać. Na szczęście okazało się to łatwiejsze niż się spodziewałyśmy - psiak znalazłam wylegującego się w okolicy sklepu, pod furtką Pani która go dokarmiała (chciała również go przygarnąć ale okazało się to niemożliwe z powodu agresji psa rezydenta). Kiedy zobaczył, że mam w ręku parówkę podszedł bez problemu i podczas jedzenia pozwolił sobie założyć pętlę ze smyczy na szyję. Kiedy się zorientował, że coś go trzyma, trochę spanikował i próbował się uwolnić ale w miarę łatwo udał się go uspokoić. Bez problemu pozwolił się wziąć na ręce i zapakować do samochodu. Ponieważ okazał się być psem a nie suczką, jak początkowo podejrzewaliśmy, nie mógł trafić do planowanego dt. Na szczęście agat21 udało się załatwić na cito miejsce u Jamora, a na dniach psiak zostanie przeniesiony do docelowego hoteliku. Podczas podróży był trochę przestraszony ale bardzo spokojny - całą drogę leżał grzecznie na tylnym siedzeniu. Nie umie chodzić na smyczy, do kojca w hoteliku trzeba było zanieść go na rękach ale jest młodziutki więc na pewno szybko się nauczy. Poza tym wydaje się bardzo sympatycznym, łagodnym psiakiem. A do tego jest śliczny więc mam nadzieję, że szybko uda się znaleźć dla niego dom stały :) A oto bohater we własnej osobie (na razie tylko jedno zdjęcie, jeszcze z ulicy): Quote
Aldrumka Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 gratulacje - szybka decyzja i sprawną akcja witam się z psiną na wątku Quote
agat21 Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Melduję się i ja u czarusia naszego smutnego i zestresowanego na razie. Ależ miał dzień! Najważniejsze, że już bezpieczny i nie głodny. Marysiu, wielkie uściski! Jesteś bohaterką psiaka :) wpłaty na Czarusia na moje konto: 16 VI - Nesiowata + 30 zł :) 20 VI - mdk8 + 15 zł :) 20 VI - p.Monika + 50 zł :) 23 VI - konfirm +50 zł :) 8 VII - z bazarku imiennego + 156 zł :) wpłaty razem + 301 zł wydatki 19 VI - hotel u Jamora - 80 zł 12 VII - hotel u Sylwii, kastracja i szczepienie -340 zł wydatki razem - 420 zł stan na 12 VII - 119 zł Quote
auraa Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Psiak nie ma anigrosza...... Prosimy o wspsrcie na hotel, szczepienia, kastracje Quote
mdk8 Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 i ja jestem u ślicznoty. Podeślijcie nr. konta cos jeszcze wyskrobię . Imię już ma ? Czaruś jest niezłe ;) Quote
malagos Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Cudak kochany :) Taki Czaruś rzeczywiście :) Czyżby jego prababka była sznaucerką?.... Quote
agat21 Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Dzięki kochane za przybycie na wątek. To prawda, że psina jest bez grosza. Jest na razie u Jamora, gdzie doba kosztuje 20 zł, bo trzeba było natychmiast znaleźć dla niego miejsce i w miarę blisko. Teraz pojawiła się szansa na przeniesienie w tańsze miejsce, tylko trzeba psiaka przewieźć. Marysia najeździła się wczoraj, pewnie kolejne jazdy wezmę na siebie, paliwo wezmę jak zwykle na swój koszt, ale byłabym wdzięczna za pomoc w zapłaceniu Jamora. Chcę jakoś te 4- 5 godzin jazdy upchnąć gdzieś w weekend, więc do zapłaty za pobyt u Jamora będzie 80 lub 100 złotych. Nie ustalałyśmy jeszcze kto będzie skarbnikiem psiny (a skoro Czaruś się spodobał, to może niech Czarusiem zostanie ;) Aura dziś przez cały dzień jest zajęta, jutro chyba ma jakiś zabieg, więc na razie podam moje konto. Zaraz Wam podeślę na pw. Quote
Mazowszanka13 Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Jesteście Wspaniałe Dziewczyny :) Przykro mi, że nie mogłam Wam pomóc :( Quote
konfirm31 Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Jestem u Czarusia :). Brawo Dziewczyny. Udana akcja. Agat, jak przed 12 uda Ci się wysłać mi nr konta, to dziś wpłacę 50 zł. Jak nie, to też, ale nie wiem kiedy, bo wybywamy na działkę * Nie mam konta Agat, ale znalazłam nr konta Marysi O, to na nie wpłacę, te 50 zł dla Czarusia :). ** przelew poleciał na konto Marysi O. Bis dat, qui cito dat ;)) Quote
Marysia R. Posted June 16, 2016 Author Posted June 16, 2016 Dziękuję w imieniu psinki za liczne przybycie i deklaracje wsparcia :) Pluję sobie w brodę, że zapomniała mu zrobić zdjęcia, bo to jedno które mamy bardzo słabo oddaje jego urodę ale cóż, nic już na to nie poradzę więc musimy poczekać na jakieś foty od Jamora. Oczywiście jeśli się podoba to może zostać imię Czaruś ale pomyślałam, że mogłabym też zrobić bazarek imienny, z kasą a pewno będzie krucho więc każdy dodatkowy grosz się przyda. Jak uważacie? Malagosie sznaucer niewątpliwie był wśród przodków delikwenta, może nawet babka a nie prababka należała (mnie lub bardziej ;)) do tej rasy :) Natomiast odniosłam wrażenie, że oprócz tego któryś z prapradziadków był... jamnikiem ;) Nie widać tego na tym zdjęciu, które mamy ale chłopak jest taki jakby dłuższy niż wyższy ;) Ot, taki "zjamniczały" sznaucer :D Quote
malagos Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 He, he, czyli taka nasza długowłosa Amisia :) Quote
konfirm31 Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Oj tam;). Amisia była jamnikowym północniakiem, tak jak Lerka, jamnikowym ratlerkiem. Gdzie się nie ruszyć, wszędzie jamniki :)) Quote
auraa Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Wreszcie po linku znalazłam ten wątek. Od dwóch dni jestem tu z telefonu i nie mogę się połapać. Ja jestem za bazarkiem. Mój kot mial na imię Czarus. .. Quote
agat21 Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Dziękuję za wpłatę od Nesiowatej <3 <3 <3 zaraz wpiszę do mojego pierwszego posta Postaram się tak wszystko ułożyć, żeby jutro popołudniu pojechać po psiaczka czasowo zwanego Czarusiem i zawieźć go do hotelu docelowego. Jak mi się uda poumawiać - dam znać. :) Quote
Marysia R. Posted June 17, 2016 Author Posted June 17, 2016 A ja bardzo dziękuję za wpłatę od konfirm, która już jest u mnie na koncie :) Agat podaj mi na pw swój numer konta to przekażę tę wpłatę do Ciebie :) A rozmawiałaś może z Jamorem? Wiesz jak się czarny delikwent sprawuje? ;) Quote
Mattilu Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Zapisuj sobie Czarusia, piekna akcja Marysiu! Quote
agat21 Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Hej, niestety z przyczyn logistycznych jutro nie odbiorę psiaka,Jamora nie ma popołudniu, a ja rano nie mogę jechać. Umówiliśmy się na niedzielę. O psiaka wypytam dokładnie już przy odbieraniu go. Na razie spokojny i niekłopotliwy. Quote
auraa Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 To juz drugi pies, który miał być sunia i z powodu płci musiał trafić do hotelu. Maluch jest fajny i znajdzie dom Ale teraz Prosimy o pomoc.... Quote
agat21 Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 No to ustalone wszystko, jutro jadę po psiaka! :) Quote
auraa Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 To dobrze jeśli możesz zrób mu kilka zdjęć, ale tu pusto!!!!! Quote
Anula Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Przypadkowo natrafiłam na wątek Czarusia.Bazarek by się przydał imienny zawsze by było coś.Będę kibicować maluchowi. A brodę ma,to co tam może być sznaucerkowaty,terierowaty. Quote
Recommended Posts