Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wet-siostra napisał(a):
To prawda...Najczęściej po prostu jest to miłość od pierwszego wejrzenia...
Choć czasem się zdarza tak,jak w przypadku mego Liko: pies przyszedł pod moją bramkę...I został...

A to tak jak u mnie :) Znalazłam po drzwiami domu...wywaliła się brzuchem do góry po głaskanie...... i została:)

Posted

Liko pojawił się znikąd...13.04.2009,równo 5 miesięcy po śmierci Koliego...
Wieczorem wypuściłam psy na sprawdzone podwórze i pilnowałam.Wtem pojawił się ON.Po prostu.Nie wiem-może ktoś go wyrzucił???Był bez smyczy i obroży,biegał po ulicy,byłby wleciał pod auto.Otworzyliśmy bramkę i wszedł do środka.Tyrsa,która zazwyczaj warczy na obce psy przywitała go jak swojego...Psiak wszedł do domu.Od razu wiedział,gdzie kuchnia,sypialnia,,,Obwąchiwał wszystkie kąty jakby tu już kiedyś był...A Tyrsa cieszyła się jak głupia.Nawet nieufna Bajka biegała i się cieszyła...Z początku mówiliśmy na psa Cezar.Myśleliśmy,że może się komuś zgubił.Ale ani w schronisku,ani w lecznicach go nie szukano.Więc został u nas.I nazwaliśmy go Liko...Bo mam wrażenie,jakby to Koli wrócił...Głupie,wiem...:oops:
Co do Marcelka-on musi poczekać,aż się ktoś w nim zakocha...;)

Posted

Marcel właśnie wraca od fryzjera ze Stalowej Woli. Kosztowało to trochę więcej, bo 60 zł + 10 zł dojazd (1/3 kosztów), ale TZ twierdzi, że było warto, bo Marcel wygląda dwa razy lepiej. Jestem strasznie ciekawa :cool3: Zdjęcia pewnie jutro porobię, bo teraz nadciąga burza...

Posted

Murka napisał(a):
Marcel właśnie wraca od fryzjera ze Stalowej Woli. Kosztowało to trochę więcej, bo 60 zł + 10 zł dojazd (1/3 kosztów), ale TZ twierdzi, że było warto, bo Marcel wygląda dwa razy lepiej. Jestem strasznie ciekawa :cool3: Zdjęcia pewnie jutro porobię, bo teraz nadciąga burza...

Fajnie :loveu: dobrze, że nie jest na odwrót - tzn. dwa razy gorzej wygląda :p

Posted

jakby mnie ktoś zapytał-dlaczego wziełaś akutart tego psa? musiałabym szczerze powiedziec- bo ma 3 łapy zamiast 4
czy zostałabym uznana za normalną? :evil_lol:

Posted

Murka napisał(a):
Zdjęcia pewnie jutro porobię, bo teraz nadciąga burza...

Jutro zdjęcia? Ojej, to ja dopiero w niedzielę zobaczę :placz: Napisz chociaż może jeśli się da opisać jego nowy fryz :razz: Proszę :modla:

Posted

Marcel juz w schronie wyglądał cudnie, a skoro mówisz, a wzasadzie piszesz, że teraz dużo lepiej to juz nie moge się doczekac fotek :loveu:

No to teraz nowe zdjecia, nowy tekst i ogłoszenia potrzebne no i domku szukamy. ! :loveu:

Posted

modliszka84 napisał(a):
a ja swojego psa wzięłam ponad 8 lat temu, potajemnie przed rodzicami i w dodatku jako prezent na swoje urodziny :evil_lol:

Ja swojego pierwszego psa przemyciłam w 1963! Dacie wiarę? Wtedy jeszcze hycle grasowały po mieście z takimi okropnymi pętlami. Dropsik był cwaniak, nie dał się, trafił na mnie i tak to się zaczęło...

Posted

Teraz uwaga, bo będzie sporo zdjęć :lol:
Wszystko oczywiście można wykorzystać do ogłoszeń.
Marcel nie dał sobie jedynie mordki obstrzyc, bo kłapał zębami :cool3:

Marcel uwielbia jeździć samochodem i wciąż kombinuje jak się dostać do środka :razz:

Ciekawe jaka będzie pogoda :eviltong: