Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 24.03.2016o12:13, Anula napisał:

Tak Lady jest cudna.Może trzeba ją wcześniej wypuszczać na dwór np.o godz.5 i ostatni spacer o 23 a kak się da to i później.Z biegiem czasu wydłużać godziny.To jest jeszcze psie dziecko i wymaga częstszych spacerków po ogrodzie.

To chyba dobry pomysł, musi się nauczyć :)

Posted
17 minut temu, Havanka napisał:

Anetko, jeżeli chcesz, pomogę w ogłoszeniach. Kiedy przyjdzie pora, daj znać.

Czekam do soboty wieczór. Chciałabym jej znaleźć domek bez olx - wśród rodziny, znajomych. Nie wiem jak ją komuś oddam :(

Oczywiście Hawanko byłabym wdzięczna za pomoc. Jakiś tekst się ułoży, parę zdjęć i puścimy na Katowice :(

Posted
3 minuty temu, anecik napisał:

Czekam do soboty wieczór. Chciałabym jej znaleźć domek bez olx - wśród rodziny, znajomych. Nie wiem jak ją komuś oddam :(

Oczywiście Hawanko byłabym wdzięczna za pomoc. Jakiś tekst się ułoży, parę zdjęć i puścimy na Katowice :(

Dobrze. Przygotuję na wszelki wypadek tekst do ogłoszeń i poczekam do soboty. Może będzie miała szczęście i zostanie w rodzinie?

Posted
9 minut temu, Havanka napisał:

Dobrze. Przygotuję na wszelki wypadek tekst do ogłoszeń i poczekam do soboty. Może będzie miała szczęście i zostanie w rodzinie?

O nie, zakładam protest. Mąż anecik, tak jak i mój ,zgadza się na 2 nasze psy w domu + tymczaskę. Jak Czekoladka zostanie u anecików, to stracimy wspaniały DT, a tyle bid potrzebuje pomocy.

Posted
3 minuty temu, Poker napisał:

O nie, zakładam protest. Mąż anecik, tak jak i mój ,zgadza się na 2 nasze psy w domu + tymczaskę. Jak Czekoladka zostanie u anecików, to stracimy wspaniały DT, a tyle bid potrzebuje pomocy.

:) Dzięki Pokerku :) Takie słowa w Twoich ustach to powód do dumy :)

Havanka pisała o zostaniu w rodzinie ale dalszej (tak myślę) - taki też był zamysł mej odpowiedzi. Zostawiłabym Czekoladkę już dziś, mąż zresztą też :) ale wiem że 3 psy na stałe to koniec tymczasowania - to po pierwsze. A po drugie to widzę że Mimronki bardzo się zżyły i średnio tolerują "obcych", a jeszcze "obcych" którzy kradną serce pańciostwa i zakochanych w ICH pani to już nie mogą ścierpieć. Byłoby mi żal i ich i jej. A że mi serce pęknie...............

Posted
Godzinę temu, anecik napisał:

:) Dzięki Pokerku :) Takie słowa w Twoich ustach to powód do dumy :)

Havanka pisała o zostaniu w rodzinie ale dalszej (tak myślę) - taki też był zamysł mej odpowiedzi. Zostawiłabym Czekoladkę już dziś, mąż zresztą też :) ale wiem że 3 psy na stałe to koniec tymczasowania - to po pierwsze. A po drugie to widzę że Mimronki bardzo się zżyły i średnio tolerują "obcych", a jeszcze "obcych" którzy kradną serce pańciostwa i zakochanych w ICH pani to już nie mogą ścierpieć. Byłoby mi żal i ich i jej. A że mi serce pęknie...............

Anetko, dokładnie tak myślałam, pisząc o "rodzinie".

Posted
O 30.03.2016o14:48, Havanka napisał:

Havanko jeśli byłabyś uprzejma i skleciła tekścik dla Lady Cz. to byłabym wdzięczna.  Nie niszczy, nie sika, przytulanka, może być kot i pies. Na kanapę, dla aktywnych.

Posted
1 minutę temu, Gabi79 napisał:

Ja nie zapomniałam, zaglądam i trzymam kciuki za ślicznotkę!!!

Gabi ale nie ma ogłoszeń to za co kciuki trzymać :) ?

Posted
2 godziny temu, anecik napisał:

Ups... wszyscy o nas zapomnieli

A to dobrze, czy źle....:)

A może jakaś nowa fotka, bo zapomnimy jak wygląda CZEKOLADKA

Posted
2 minuty temu, ona03 napisał:

A to dobrze, czy źle....:)

A może jakaś nowa fotka, bo zapomnimy jak wygląda CZEKOLADKA

Żle bo za bardzo się do siebie przyzwyczajamy. Fotki jutro porobię, miałam bardzo zagonione ostatnie dni i nie było czasu.

Posted

Napisałam, ale wiem, ze jest trochę za ubogi w treści. Przeleciałam wątek 2 razy i nie znalazłam wiecej informacji.

Wykorzystałam pomysł mar.gajko na tytuł. Uważam, że jest bardzo trafiony.

Anetko, poznałas Czekoladkę, więc jeżeli chcesz, uzupełnij tekst w odpowiednie przymiotniki.

Czekoladowa Lady, jak pyszny deser, czeka na dom !

Dlaczego Czekoladka? Bo ma piękną, długą sierść w kolorze gorzkiej czekolady, ale z bardzo słodkim nadzieniem. Jest cudowna; lubi się tulić do swego opiekuna i bardzo cieszy się z jego powrotów do domu. Umie już chodzić na smyczy. Jest młoda, wysterylizowana i zdrowa.
Tą wyjątkową piękność oddamy za darmo, tylko do dobrego domu, w którym będzie kochana i przytulana.
Obecnie Czekoladka przebywa w domu tymczasowym, w województwie śląskim.
Więcej informacji, udzieli jej opiekunka,  pod podanym numerem telefonu.

Posted

Fajny tekst, brakuje mi tylko wagi i wzrostu.  Można by jeszcze napisać o stosunku do psów, kotów  i ew. dzieci oraz zachowaniu czystości.