Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale cudne serdunka Słodkie serduszko

o matko jedyno cuda cuda sie znow zdarzyl;y

Aneciu Wielkie Serca Cudnie Ty Maz Corcia

sciskam za Was za te lapenki wszystkie przecudne

ach jak niuchaja wolnosci jak rozkoszuja  sie serdunka 

bez strachu , zyciem psiaczkowem cednem

sciskam sciskam

Posted
11 godzin temu, halszka napisał:

Anetko i co robimy z podmianą ogłoszenia?

Podasz mi na pw nr do Ciebie?

Czekoladkę muszę najpierw troszkę "rozpracować" Już jest bardziej otwarta - szczególnie jak pojechały dziewczyny z Zamościa zrobiło się spokojniej i może się "pokazać" Bardzo się cieszyła jak wróciliśmy od Kasi Przystał zawożąc tam Arielkę i Florcię. Mało że ogonek chciał się urwać - cała pupa myślałam że odleci :D. Zadziwiona jest że brałam ją dziś na kanapę (mimo protestów Mimronków), siedziała taka niepewna i tyko zerkała na moje psiaki, musimy nad tym popracować. Na czas wyjazdu do Kasi została we franusiowej klateczce w salonie ale bidula wytarła sobie ciupinkę sierści na nosku - chyba usilnie chciała wyjść, więc jak szliśmy z mężem na noc do pracy została na salonach. Roni dziś dostał parę razy reprymendę - a że mądry psiak - to już nie powarkiwał na nią zbytnio. A i jeszcze coś. Jak jechaliśmy rano z psiakami zanim wsiedliśmy do auta zaczęło się takie szczekanie że hoho. Moje jak wychodzimy z domu nie szczekają, jedynie jak wracamy. Dziś motorem napędzającym była chyba Czekoladka. Ale mąż się wrócił, opieprzył :) i była cisza. Podobnie jak wyjeżdżaliśmy do pracy. Moje czekały jak zwykle ze smutnym wzrokiem pt. :"czy musicie wychodzić bez nas?" Lady Cz. jednak chciała wyjść ale wróciła i po zamknięciu drzwi była cisza. Mądre psiaki :)

Na razie wolałabym halszko żeby ogłaszać Arielkę, Czekoladka może poczekać. Po pierwsze chce ją lepiej poznać - jest jednak jeszcze troskę wystraszona, po drugie ludzie mogą dzwonić bo może byłaby fajnym prezentem na święta, a po trzecie chciałabym przeżyć święta  i te dwa dni przed nimi w spokoju, a obawiam się (no chyba że się mylę) wielu telefonów.

Kto pomoże ułożyć tekst dla Arielki?

Posted
14 godzin temu, halszka napisał:

Oczywiście,rozumiem a więc czekamy i prosimy o pomoc z tekstem dla Arielki (szkoda tego wyróżnienia ponieważ kończy się 31.03)

Ps.już wysyłam nr.tel.:)

Tekst o Arielce jest na jej wątku ( zieloną trzcionką) Jak byłabyś uprzejmą halszko tam zajrzeć :)

Bardzo dziękuję. A można na śląskie województwo?

Posted
5 minut temu, anecik napisał:

Tekst o Arielce jest na jej wątku ( zieloną trzcionką) Jak byłabyś uprzejmą halszko tam zajrzeć :)

Bardzo dziękuję. A można na śląskie województwo?

Super :) oczywiście można na śląskie a konkretnie na Katowice? Anetko zaraz zerknę na wątek :)

Posted
19 minut temu, halszka napisał:

Super :) oczywiście można na śląskie a konkretnie na Katowice? Anetko zaraz zerknę na wątek :)

Dzięki Halszko.

A teraz troszkę Czekoladki.

P1100489

P1100485

P1100490

P1100493

P1100494

I nie wiem jak do niej mówić. Czekoladka za długie.................... jakieś propozycje dla Lady Cz. ???

• Upvote 3
Posted

Cudo dziewczynka :)

Anetko nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale na wątku Arielki wyczytałam,że jest w okolicy Bielska i na to miasto zrobiłam ogłoszenie a nie jak wcześniej pisałam na Katowice

Posted
1 minutę temu, halszka napisał:

Cudo dziewczynka :)

Anetko nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale na wątku Arielki wyczytałam,że jest w okolicy Bielska i na to miasto zrobiłam ogłoszenie a nie jak wcześniej pisałam na Katowice

Dobrze zrobiłaś bo ja najpierw napisałam żeby na Bielsko a potem żeby na Katowice i w końcu sama nie wiedziałam gdzie napisać :D

Bardzo, bardzo Ci dziękuję.

Posted
8 godzin temu, Pepper-oni napisał:

:) Co tam u pięknotki słychać z rana?

Pięknotka z rana została w domu z Panem i Mimronkami, bo Pani sobie przypomniała że za 2 dni święta :)

Oswajamy Czekoladkę, jeszcze trochę się boi - jakiegoś trzasku, odgłosu upadającej piłki ale wyjdzie dziewczyna na prostą. A jak się cieszyła jak przyjechałam. Nie do opisania :D

Posted
4 godziny temu, anecik napisał:

Pięknotka z rana została w domu z Panem i Mimronkami, bo Pani sobie przypomniała że za 2 dni święta :)

Oswajamy Czekoladkę, jeszcze trochę się boi - jakiegoś trzasku, odgłosu upadającej piłki ale wyjdzie dziewczyna na prostą. A jak się cieszyła jak przyjechałam. Nie do opisania :D

A jakie Święta ;)

Posted

Czekoladka jest cudna.

Jak się cieszy,  jak się tuli. Już przebywa :D na kanapie.  Tylko rano nasikane i nakupkane w jednym miejscu w kuchni. Jakieś rady? 

Mimi na nią powarkuje, Roni zrozumiał że nie wolno i prawie dał sobie spokój. Jakby ta Mimisia nie była smutna że jest Czekoladka to bym jej nie oddała.

Ale nie wiem co mąż na to. Jest zgoda na 2 psy :(

• Upvote 1
Posted

Tak Lady jest cudna.Może trzeba ją wcześniej wypuszczać na dwór np.o godz.5 i ostatni spacer o 23 a kak się da to i później.Z biegiem czasu wydłużać godziny.To jest jeszcze psie dziecko i wymaga częstszych spacerków po ogrodzie.