Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bezimienna (po mojemu Florka)

P1100453

Florka z Ronisiem - niestety poucinana :(

P1100451

P1100450

Lady Czekoladka i Florcia

P1100448

Florcia i Areilka

P1100459

Posted

Nie wytrzymałam i w środku nocy zajrzałam 2dziura.gif . No, kamień z serca ! Wszyscy w komplecie, choć trochę zmęczeni i zdezorientowani nowym domem, który w żaden sposób nie przypomina schroniskowego boksu. Teraz będzie już z górki !

• Upvote 1
Posted
8 minut temu, ona03 napisał:

Anecik, miałaś gdzie spać ?

Ciekawe jak pierwsza nocka, czy aby Mimiśka nie zjadła któregoś ogonka ?

Mialam gdzie spać bo Mimi nie wpuściła żadnego na kanapę. Oprócz Ronisia rzecz jasna. Mogły chodzić koło kanapy ale wskoczyć już nie. Zapędy miała tylko Arielka. Florcia stała koło kanapy z 15 minut i ją głaskałam, Lady Cz. tylko podchodziła. Florka i Lady Cz. spały w legowiskach, Arielka na szybko skleconym spanku. Kota nie zjadły. Ale Pusia (Miastowa) jest bardzo spokojnym kotem i nawet Bossski Franio nie miał do niej żadnych uwag. Poszłam spać ok 3.00 - chciałam żeby się wygodnie wszyscy rozlokowali. Ale nie ...jedna łazi, potem następna, potem Mimi warczy - czyli któraś chciala wejśc, zaś inna łazi. Rano było 1 koo i jezioro sików na podłodze. Winnego niet. Puściliśmy na dwór - Lady Cz. bała się wyjść. Pozostałe dwie nawet nie bardzo chciały wrócić. Pospacerowały i przyszły. Śniadanko zjadły - trzeba zwracać uwagę na Lady bo Arielka wszystko wszystkim wyjada. Teraz śpią 3 sztuki pod moimi nogami Mimisia na kanapie, Czekoladka na kocyku - bardzo go polubiła widzę. Do 13 jestem potem straż przejmuje córka. Żadna nie wydała jeszcze dżwięku :)

• Upvote 1
Posted

Ale kołowrotek, nagle tylu futrzaków w domu.  Wcale się nie dziwię ,ze Mimisia warkoli, bo tyle konkurencji jej przybyło.Ja bym chyba gryzła.

Mam wrażenie ,że Lady Cz. gorzej widzi.

Posted
7 minut temu, Poker napisał:

Ale kołowrotek, nagle tylu futrzaków w domu.  Wcale się nie dziwię ,ze Mimisia warkoli, bo tyle konkurencji jej przybyło.Ja bym chyba gryzła.

Mam wrażenie ,że Lady Cz. gorzej widzi.

Czemu gorzej widzi? Że niby jej grzywka do oczu wpada?

Posted
55 minut temu, anecik napisał:

Czemu gorzej widzi? Że niby jej grzywka do oczu wpada?

Nie dlatego.Widać ,że się przygląda ,aż czółko marszczy.

Posted
1 minutę temu, Bogusik napisał:

Wspaniale,że sunie już bezpieczne! :) Wszystkie są śliczne! aneciku,jesteś WIELKA! :)

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

Posted
8 godzin temu, anecik napisał:

Obszczekiwały sąsiada. Mimi oczywiście na kanapie - ma to w nosie. Obszczekwala z kanapy :D

Bo Mimi to księżniczka , nie będzie się darła z plebsem.

• Upvote 2