Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, RudyKas napisał:

Jak ja brałam ślub, to moje dwa Potwory były po prostu w hoteliku :)  2 dni, przeżyły bo miały super warunki,a my się nie martwiliśmy, że uciekną komuś na spacerze albo co.

Ten domek brzmi naprawdę perfekcyjnie! :)

Wiecie doskonale że kochamy wszystkie nasze tymczasy. Wszystkie jednakowo ale niektóre bardziej zostają w sercu. Czekoladka zostanie w sercu na zawsze. Gdyby nie zachowanie Mimi Czekoladka zostałaby u nas. Taka byłaby nasza wspólna decyzja. Nigdy, przenigdy nie oddałabym ją do domu gdzie miałabym cień wątpliwości że coś będzie nie tak. Nawet moja własna córka była zainteresowana, ale po chwili uznałam że Ola jest troszkę leniuszkiem żeby mieć psa. Sama rano z ledwością wyrabia się na uczelnie - więc gdzie tam jeszcze poranny spacer z psem. Ma kotkę i to jej na razie musi wystarczyć.

Być może nie umiem przelać na papier tego co i jak mówią o Evi i Czekoladce. Nie są to ochy i achy....., nie jestem w stanie ukazać tu ich emocji i wielkiej miłości do zwierząt. Po prostu musicie mi zaufać :)

Posted

aneciku, ależ my Ci ufamy.Ale wiesz jak to jest , musimy na wszelki wypadek pomarudzić. Ja przy Mimi też marudziłam.I nie tylko ja.

Dobrze,że Mimi nie chce Czekoladki, bo przepadłby wspaniały DT. Gwarantuję Ci też , że jeszcze nie raz  i nie dwa jakiś futrzak wpadnie tak mocno w serducho.

Posted
59 minut temu, Poker napisał:

aneciku, ależ my Ci ufamy.Ale wiesz jak to jest , musimy na wszelki wypadek pomarudzić. Ja przy Mimi też marudziłam.I nie tylko ja.

Dobrze,że Mimi nie chce Czekoladki, bo przepadłby wspaniały DT. Gwarantuję Ci też , że jeszcze nie raz  i nie dwa jakiś futrzak wpadnie tak mocno w serducho.

No marudziłaś Pokerku, marudziłaś :D

Posted

Miałam jakiś bzdurny telefon. Pani chce psa dla 2-latka. Tylko żeby się nadał do dziecka. Powiedziałam żeby dziecka się nadało do psa :)

Posted
3 minuty temu, anecik napisał:

Miałam jakiś bzdurny telefon. Pani chce psa dla 2-latka. Tylko żeby się nadał do dziecka. Powiedziałam żeby dziecka się nadało do psa :)

W sklepach z zabawkami jest szeroki asortyment zabawek dla 2-latków :) nawet edukacyjne są ;) gorzej z rodzicami, jak widać.

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, anecik napisał:

Pająka trzeba było zaproponować. Problemów nie sprawia.

Chociaż nie. To łatwo połknąć...

Posted

Wczoraj widziałam na spacerze młodą rodzinkę z dwójka maluchów (jedno w spacerówce) i ze szczeniaczkiem na smyczy.... idę o zakład, że to "maskotka" dla bachorów! Wrrrrrrrrrrrrrrr  Widać po nich było, jak nic ich w sumie to szczenię nie obchodzi :(

Posted
5 minut temu, anecik napisał:

Nie wiem ale być może ostatnia wspólna noc przed nami

UUUU, podesłać chusteczkę? Żart,żartami, współczuję.Wiem co przeżywaliśmy z Mimisią.

Posted
Teraz, Poker napisał:

UUUU, podesłać chusteczkę? Żart,żartami, współczuję.Wiem co przeżywaliśmy z Mimisią.

Jedna by nie wystarczyła :( Łzy leją się już od prawie dwóch tygodni jak tylko pomyślę że jej nie będzie.

Posted

Jedna by nie wystarczyła :( Łzy leją się już od prawie dwóch tygodni jak tylko pomyślę że jej nie będzie.

Trza było nie brać Mimi, to byście mieli Czekoladkę.(zaraz dostanę po łbie )

Posted
7 minut temu, Poker napisał:

Trza było nie brać Mimi, to byście mieli Czekoladkę.(zaraz dostanę po łbie )

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,44_V5_orig.

Jakby nie było Mimi to nie byłoby Bruna, Frania, Morelki i Czekoladki że nie wspomnę o Ronisiu.

Posted

Co ten potwór powyżej wykrzykuje? Ma szczęście ,że nie umiem czytać z jego dzioba.

Czyli to Mimi zaraziła chęcią pomocy psom ? Bardzo się cieszę.

Posted

Otrzymałam 10 zł od oneczki, które po uzgodnieniu przekazuje na Czekoladkę oraz 50 zł od młodej pani Loli czyli naszej Hopci, które też przechodzą na Czekoladkę. Są plany więc tak ustaliliśmy :) Bardzo, bardzo dziękuję.

Ostatnie godziny - mam nadzieję :( - Czekoladki w domu

Posted
7 godzin temu, anecik napisał:

Otrzymałam 10 zł od oneczki, które po uzgodnieniu przekazuje na Czekoladkę oraz 50 zł od młodej pani Loli czyli naszej Hopci, które też przechodzą na Czekoladkę. Są plany więc tak ustaliliśmy :) Bardzo, bardzo dziękuję.

Ostatnie godziny - mam nadzieję :( - Czekoladki w domu

Ciężkie takie rozstania, przytulam

Posted
27 minut temu, Tola napisał:

Ciężkie takie rozstania, przytulam

19 minut temu, Havanka napisał:

I mnie jakoś tak smutno się zrobiło... a przecież powinnam sie cieszyć. Trzymaj się dzielnie Anetko. Rozstania są konieczne, żeby dalej móc pomagać.

Dziękuję. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać.

Posted

anecik jak pomyślisz sobie albo zdasz sprawę,ile jeszcze jest psiaków w potrzebie,którym możesz pomóc to jestem przekonana,że będzie lżej na Twoim czułym serduszku.Czekoladka zyska wspaniały domek a inne psiaki ucieszą się,że będą miały DT i tym samym też będą miały domek.

Posted

POJECHAŁA..................................

A anecik odleciał w niebyt z rozpaczy. Anula mądrze pisze.

Jutro przejrzysz na oczy , wypatrzysz jakąś bidę i powiesz: dobrze zrobiłam , bo bym nie mogła jej pomóc.

A Czekoladka ma super domek , tak jak Mimi.

• Upvote 1