Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, kiyoshi napisał:

jeśli będzie tekst to ja również zrobię mu pakiet ogłoszeń na różnych portalach, tylko będe potrzebować też numer kontaktowy i na jakie maisto:)

Można ogłaszać w internecie a jednocześnie też prosić fundacje by umieściła go na swojej stronie:)

Jedno drugiego nie wyklucza:)

Chyba wyklucza, fundacja zastrzega sobie wyłączność. Jak znajdę wiadomość od kobiety z Fundacji, to Ci wkleję na pw. Jutro tam zadzwonię i dodatkowo dopytam

Posted
37 minut temu, mimbr napisał:

Chyba wyklucza, fundacja zastrzega sobie wyłączność. Jak znajdę wiadomość od kobiety z Fundacji, to Ci wkleję na pw. Jutro tam zadzwonię i dodatkowo dopytam

uu...to nie wiedziałam:( w takim razie, wybór nalezy do Ciebie;)

prawde mówiąc nie wiem co lepsze...trezba by było mieć absolutnie zaufanie do Fundacji. Z drugiej strony z ogłoszeń też może być bardzo różnie:(

Posted

Fundacji pewnie chodzi o to, by na ogłoszeniach widniał wyłącznie ich telefon kontaktowy.

Nie sądze by mieli coś przeciwko  ogłaszaniu gdzie się da. Raczej powinni być za to wdzięczni.;-)

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

U Bąbiego wszystko w porządku, tylko mnie zdrowie zawiodło, a wcześniej mieliśmy poważne tarapaty z inną psiną. Jak tylko uda mi się zrobić fotki nadające sie do ogłoszeń, to ruszymy.

Posted

Dobrze ze u Nabelenka wszystko ok ok

upaly nadchodza

biedne te psinunie wszystkie z gruba sierscia

a ta psinunia bidunia  ciociu to gdzie sie poniewierala? wzielas ciociu do siebie?

moze watus zalozysz

Posted
25 minut temu, mimbr napisał:

U Bąbiego wszystko w porządku, tylko mnie zdrowie zawiodło, a wcześniej mieliśmy poważne tarapaty z inną psiną. Jak tylko uda mi się zrobić fotki nadające sie do ogłoszeń, to ruszymy.

Zatem czekam i zdrowia życzę mimbr

Posted

Nadziejko, ten piesek, z którym były takie problemy, to mieszkaniec meliny znajdującej w sąsiedztwie DT Bąbla. Oprócz niego jest tam jeszcze dwójka jego rodzeństwa, jeden starszy piesek i jeden szczeniak. Są też koty. 2-3 dni po wypłacie stadko jest karmione przez właścicielkę, a przez resztę dni w miesiącu jest na łasce Bąblowego DT, który "ma obowiązek" nakarmić, napoić i z grubsza ogarnąć pozostałe potrzeby. Od wielu miesiecy tej młodej trójce (niespełna 1,5 roku) usiłujemy znaleźć domy, ale mają jakiegoś okropnego pecha. Jednego z nich, najmniejszego, udało sie wreszcie wyadoptować. Wszystkie procedury adopcyjne zostały dopełnione i...... kobieta okazała sie nieodpowiedzialna. Piesek uciekł, a jej zaangażowanie w poszukiwania było prawie żadne, zostałyśmy z tym same. Cztery okropnie długie dni nerwów i poszukiwań. Na szczęście go mamy.

Oto mały bohater- 4 dni w obcym mieście,ponad 130km od domu, próbował szukać na własną łapkę.

Majka i Bąbi 061.jpg

Posted

Odnośnie Bąbla to im wiecej ogłoszeń tym lepiej. Ja też moge mu jakieś zrobić. Zapytaj Fundację czy będzie im odpowiadało jeżeli na ogłoszeniach będzie podany ich telefon.

Napisz cos bliżej jak znaleźliście tego malucha.

Posted
O 28.05.2016 o 17:51, bakusiowa napisał:

Napisz cos bliżej jak znaleźliście tego malucha.

Chyba tak standardowo- ogłoszenia, (papierowe również),koczowanie w tym mieście od rana do wieczora, przeszukiwania w miejscach, gdzie był widziany...

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam deklarację od Anuli - bardzo dziekuję. Na koncie Bąbla spora suma i w związku z tym moja prośba. 

Mimbr, i tak sprowujesz nad nim opiekę, możesz zająć się także finansami? Przelałabym Ci wszystkie środki chłopaka. A jesli nie Mimbr, to może ktoś inny zaufany by się podjął? 

Pożegnałam dziś Pandę. Nie udało nam się mimo tego, że wydawało się że wszystko już będzie OK. Zostałam z ogromnymi zobowiązaniami i sytuacja jest ogólnie nieciekawa. Nie chcę żeby ktoś musiał czekać na przelew, bo ja się tydzień nie pojawię na Dogo...To niepoważne.

Zostawiam to pod rozwage...

Posted
23 godzin temu, Madie napisał:

Dostałam deklarację od Anuli - bardzo dziekuję. Na koncie Bąbla spora suma i w związku z tym moja prośba. 

Mimbr, i tak sprowujesz nad nim opiekę, możesz zająć się także finansami? Przelałabym Ci wszystkie środki chłopaka. A jesli nie Mimbr, to może ktoś inny zaufany by się podjął? 

Pożegnałam dziś Pandę. Nie udało nam się mimo tego, że wydawało się że wszystko już będzie OK. Zostałam z ogromnymi zobowiązaniami i sytuacja jest ogólnie nieciekawa. Nie chcę żeby ktoś musiał czekać na przelew, bo ja się tydzień nie pojawię na Dogo...To niepoważne.

Zostawiam to pod rozwage...

Madie, bardzo Ci współczuję.

Rozumiem też rozterki finansowe, oby mimbr zgodziła się Cię oddciążyć. W razie czego dajcie znać o zmianie konta do wpłat.

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam za długą nieobecność, ale często tak w życiu bywa, że jak się sypie, to na całej linii.

Madie, odejście przyjaciela to bardzo trudne doświadczenie, trudno znaleźć odpowiednie słowa pociechy, bo są po prostu za małe. Życzę Ci, byś mimo wszystko jakoś wytrwała.

Rozliczanie Bąbla jest bardzo trudne, bo on od długiego czasu jest na domowym żarciu. Podrzuciłam na to konto DT parę groszy, troszkę miesa, ale tutaj tego nie wykazywałam, bo przecież nie mam faktury. Podobnie z odkleszczaniem- najbardziej ekonomiczny jest zakup advantixu w czteropaku i to w takich większych dawkach i zakropienie dwóch psiaków jedną tubką >25kg. I znów, jak mam to wykazać? W związku z powyższym nie brałam pieniędzy z Bąblowego konta.

Jesli chodzi o ogłoszenia, to nie wiem czy pomysł  z tą fudacją był dobry, nie mam nad tym żadnej kontroli, za to mam poczucie straconego czasu.

Posted

Piękny i radosny psiaczek :)

Czyli z fundacji nie ma żadnych wieści, czy mają jakieś zainteresowanie Bąblem? :(

Z rozliczeniami, to może po poprostu napisz ile kosztowało to, co do tej pory zakupiłaś dla Bąbla. Przecież chyba nie wszystko zawsze da się wykazac fakturą czy paragonem, nie chodzi również o to, żeby zamieniać się w dział księgowo-finansowy. Takie jest moje zdanie, a co myślą inni wpłacający na Bąbla?