Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudne zdjęcia!
Ale mnie i tak ujmuje zawsze ten bokserowy ryjek! Co te boksery mają w sobie, ze tak ujmują tym smutkiem, gapowatym wyglądem czy jeszcze czymś?...

Posted

Ale się uśmiałam z obu seriali. Czego te psiuchy nie wymyślą. A może one też chcą lecieć w świat?

lecieć w świat może by i chciały, ale im u Nutusi dobrze :)

mnie podczas oglądania kolejki pod drzwiami naszła refleksja, że może stąd się wzięły zniszczenia drzwi - głodna psina myślała, że w ten sposób do jedzonka się dostanie ;)

Posted

No tak! TOZ na mnie naślijcie, że psy głodzę i z tego głodu tekturę z drzwi jedzą! :D

Jeśli chodzi o kontenerek, to możecie być pewne, że pod naszą nieobecność, pieski nie zajmowałyby się wchodzeniem i wychodzeniem z rzeczonego, ale jego całkowitą... dewastacją ;)

W świat mogą lecieć wszystkie bez wyjątku - choćby jutro! Szczególnie do takich domków, jak ten fiński :D

A Lili jeszcze żyje TYLKO dlatego, że ma właśnie taki, a nie inny ryjek :D

Jutro Helcia wyrusza na swoje... P. Kasia po nią przyjeżdża. Oczekujemy gości ok. południa. Rano popędzimy tylko do lecznicy się "rozpruć". Wirusówki już p. Kasia zaszczepi u siebie, bo nasza dr Marta twierdzi, że nie należy szczepić w sytuacjach stresowych, a z pewnością jutrzejsza podróż i zmiana domu będzie dla Helci nieco stresująca.

W wczoraj były Sławka imieniny, było imieninowe ciacho w towarzystwie sąsiadów, a co za tym idzie na kanapie było mniej miejsca niż zazwyczaj...

Co bardziej zapobiegliwe jednostki wcisnęły się pomiędzy gości:

20151105_202317_zpscfytqjtc.jpg

20151105_202336_zpso0mxpgtf.jpg

Byli tacy, którzy zajęli strategiczne pozycje na wysokości, czyli na oparciu kanapy:

20151105_211833_zpsp3xqfpip.jpg

20151105_211846_zpsiejjrxqi.jpg

A imprezę zakończyli tak:

20151105_210106_zps7eu3t2dw.jpg

Posted

Innych gości (nie psiolubnych) wystrzegamy się jak ognia ;) Jakby nasze drzwi zobaczyli, wzięliby nas za jakichś meneli :D

Dziękuję za życzenia - z przyjemnością przekażę :)

Posted

Innych gości (nie psiolubnych) wystrzegamy się jak ognia ;) Jakby nasze drzwi zobaczyli, wzięliby nas za jakichś meneli :D

Dziękuję za życzenia - z przyjemnością przekażę :)

i ja się do życzeń przyłączam, do zachwytów nad fotorelacją także :)

a co do drzwi....hmmmm.... co komu do tego, jak czyjeś mieszkanie urządzone -a może  takie właśnie drzwi są teraz "na topie" :D

Posted

Męcizna wyściskana i wyżyczeniowana dziękuje z całego serca :)

Helcia pojechała.... Smutno nam trochę, ale tak wzruszająco było patrzeć jak Pani Mama się cieszyła, że będzie miała pieska, że serce rosło!

Obie Panie wylizane koncertowo i wykudłaczone w różnych maściach :D Helusia odjeżdżała na kolankach Pani Mamy. Troszkę się denerwowała, ale myślę, że utulona w kocyku szybko się uspokoiła. Ma obiecane wspólne spanie, nieustanne głaskanie i przytulanie. Teraz czekam na sygnał, że cała trójka bezpiecznie dotarła do domu...

Od obu Pań dostałam 113 zł na dalszą "działalność", fanty na bazarek oraz przepyszny sernik (na otarcie łez) - pięknie dziękujemy :D

Posted

Szerokiej drogi i szczęśliwego życia Helciu, niech ci się wiedzie i twoim pańciom też.

Bardzo mnie intryguje skąd się wzięła końcówka 13 w podarowanej kwocie.Bardzo ładnie ze strony pań,że pomyślały o wspomożeniu bied i o serniczku na otarcie łez.

Posted

Hihihiiiiii.... Panie dziś cały dzień w podróży, a tu kończyło się lecznicze jedzonko dla kotka Filusia, więc kupiłam dziś w naszej lecznicy przy okazji rozszywania Helci. Gdy chciałam potem wydać Pani reszty, poprosiła bym i ową resztę przeznaczyła dla Helciowych następczyń - stąd "dodatkowe" 13 zł :D

Panie szczęśliwie dotarły do domu, choć pogoda pod psem :( Helcia praktycznie całą drogę przespała na kolanach Pani Mamy, wtulona w kocyk. Do domku została wniesiona na rączkach, jak prawdziwa księżniczka  :D

Sądząc po pierwszych fotkach, wielkiej traumy rozstaniowej nie ma  ;)

2015-11-07%2020.29.52_zpsyuefsiqi.jpg

IMG_0271_zpsp8upz0zl.jpg

Szeleczki dopasowane - można wyruszać na spacerek (choć w tzw. międzyczasie, podłoga w przedpokoju została... ochrzczona ;))

IMG_1967_zpsdxoudlr6.jpg

Posted

Joluś, z tym kupowaniem to był oczywiście żart :)

Aaaaaaa, no to dobrze :).

Jestem tak zdewastowana małym pieskiem, który zamieszkał na osiedlu pod krzaczkiem i nie daje się złapać, że spać nie mogę i - jak widać ;) - straciłam poczucie humoru :(.

Żeby było lato, to bym się nie przejmowała...

Lepiej późno niż wcale, prawda ;)?...

To i ode mnie życzenia dla Sławka proszę przekazać. Najlepsze!

A to kolejna kartka do albumu:

59eb36abb79b49c4.jpg

Bardzo się cieszę, że Helcia jest wreszcie u siebie - i chyba już się tak czuje :).

Marzy mi się, by wreszcie można było wstawić tę dawno przygotowaną kartkę - z Imką...