Jump to content
Dogomania

Olkusz- nieduza puchata sunia MA DOM-ZOSTAJE NA ZAWSZE W DT !!

Recommended Posts

Posted

cudownie!!!:multi::multi::multi:

nie mam slow, ale sie ciesze:loveu:

maggie1971 prosze skontaktuj sie z hanek na pw.
Lub z Ada-jeje, dogadajcie sie w sprawie zabrania suni z Ol.

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to jedyna szansa dla tej biedulki! :multi:

ciekawe, co jej jest, moze kręgoslup chory, albo zapalenie jelit...
Ja też nie mogę sie dołożyć, bo sama mam tymczasowiczke, ale ...

Posted

Widze sporo osob, ktore deklaruja pomoc finansowa, w leczeniu suni, Maggie zalatwila bezplatna klinike i daje DT, wiec napewno damy rade. Jutro dowiem sie czy sunia jeszcze jest w OL. i bedziemy dzialac.
Wstepnie jestesmy z maggie umowione na jutro.

Posted

szkoda słów, co zrobiono z taką psinką....:-(
dołożę na leczenie suńki, również poproszę o numer konta.
będę zaglądać do małej, wytrzymaj piesku do jutra, jutro już będzie lepiej.

Posted

Biedactwo! Dobrze, że ma szansę na życie!

ja z kasą też nie pomogę, niestety... Magda zna moją sytuację, więc zrozumie...
Madziu, współczuję straty Kajtka
[*] juz nie cierpi za TM...
a biedactwa w potrzebie zyskały, jak widzę kolejną szansę, dzięki dt u Ciebie! tylko się nei zakochuj! dt bardzo potrzebne!

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Widze sporo osob, ktore deklaruja pomoc finansowa, w leczeniu suni, Maggie zalatwila bezplatna klinike i daje DT, wiec napewno damy rade. Jutro dowiem sie czy sunia jeszcze jest w OL. i bedziemy dzialac.
Wstepnie jestesmy z maggie umowione na jutro.

Super, zapartym tchem czekam na jutrzejsze info. Moby udało się maleńkiej, za dużo już wycierpiała :-(:-(:-(

Posted

Już wróciłyśmy z wyprawy po Nualkę. Sunia jest śliczna i bardzo delikatna, uosobienie łagodności :loveu::loveu::loveu: Bez problemu dała się wsadzić do samochodu, na początku była jak w amoku :-( zdezorientowana i wystraszona, biegała po tylnej kanapie. Nie chciała jeść z ręki, ale potem skusiła się.
Potem zaczęła się powoli do mnie przekonywać, lizała po twarzy i ręce, dawała łapkę. Jest chudziutka, w trasie zrobiła trochę luźną koo, sierść jest zbita w dredy, ale generalnie nie wygladała na chorą.

W Gliwicach maleńką przejęła Maggie 1971. Miały od razu jechać z Nualką do kliniki na badania. Miło było Cię poznać Maggie :lol:

Zaraz wstawię fotki z podróży.

Posted

No więc jesteśmy już w domku. Byłam z malutką u weta ale po oględzinach wet stwierdził,że narazie muszę ją poobserwować. Szkoda robić badania na pałę jeśli właściciwie nic się nie dziej poważnego. Dostała antybiotyk o szerokim spektrum działania, na biegunkę i inne rzeczy. Jak narazie wydaje się że boli ją troche kręgosłup ale to może być wynik złego traktowania w schronie. Wet kazał ją obserwować , jeśli dalej będzie się tak kuliła to tzreba będzie zrobić prześwietlenie kręgosłupa. Jutro idziemy do kontroli i na ponowny zastrzyk. Została tez odpchlona bo ma ewidentne ślady ugryzień po pchłach na skórze i stan zapalny od ugryzień. Wycieliśmy jej mnóstwo dredów, prawie nie ma ogona:oops:. Ale futro jest w strasznym stanie, za dwa dni ją wykąpiemy żeby usunąć pozostałości po pchłach.
A tak wogóle to mała została oceniona na około 2 lata. Jest bardzo przyjaznym psem , do każdego się łasi i merda ogonkiem. Do mojej Fantuni jest łagodna, chociaż ma sydrom schroniskowy z brakiem jedzenia. Narazie dzisiaj niestety głodujemy, dopiero jutro dostanie ryż z kurczakiem.
To narazie tyle.
Dzisiejsze koszty to 47 złotych.

Posted

maciaszek napisał(a):
Fajna ta Twoja tymczasowiczka (tylko taka bidna...), która pewnie stanie się psem stałym :diabloti:.

Maciaszku... a ja przekonuję MAgdę, żeby sienie zakochiwałą... dt na wagę złota!

Posted

wspaniale wiesci, sunia jest przesliczna na zdjeciach, naprawde, no i ciesze sie ze rowniez charakter ma łagodny :-)
bardzo, bardzo jestem wdzieczna Magdzie za zabranie jej, za blyskawiczna decyzje, za serducho :calus:

czy fundacja pokryje koszty ktore ponioslas?

Posted

Właśnie co do płatnosći, to nie wiem jak zrobic, czy mi zaufacie i będzie wpłacać pieniądze na moje konto a ja będę na bieżaco wstawiać tu rachunki z leczenia i się rozliczać, Czy wolicie wpłacać na konto Fundacji a Fundacja będzie płaciła Faktury,przyznam ze to troche komplikuje sprawę bo będe musiała wykładać pieniądze a potem wysyłac fakturę i czekać na kasę. Ale Wy decydujcie.

Posted

halbina napisał(a):
Maciaszku... a ja przekonuję MAgdę, żeby sienie zakochiwałą... dt na wagę złota!

Dokladnie, dt jest duzo cenniejszy niz ds! Zobaczcie ilu psiakom Halbina dala dt :loveu: