Dorothy Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 cudownie!!!:multi::multi::multi: nie mam slow, ale sie ciesze:loveu: maggie1971 prosze skontaktuj sie z hanek na pw. Lub z Ada-jeje, dogadajcie sie w sprawie zabrania suni z Ol. Quote
malagos Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 to jedyna szansa dla tej biedulki! :multi: ciekawe, co jej jest, moze kręgoslup chory, albo zapalenie jelit... Ja też nie mogę sie dołożyć, bo sama mam tymczasowiczke, ale ... Quote
Ada-jeje Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Widze sporo osob, ktore deklaruja pomoc finansowa, w leczeniu suni, Maggie zalatwila bezplatna klinike i daje DT, wiec napewno damy rade. Jutro dowiem sie czy sunia jeszcze jest w OL. i bedziemy dzialac. Wstepnie jestesmy z maggie umowione na jutro. Quote
bahlsa Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 szkoda słów, co zrobiono z taką psinką....:-( dołożę na leczenie suńki, również poproszę o numer konta. będę zaglądać do małej, wytrzymaj piesku do jutra, jutro już będzie lepiej. Quote
halbina Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Biedactwo! Dobrze, że ma szansę na życie! ja z kasą też nie pomogę, niestety... Magda zna moją sytuację, więc zrozumie... Madziu, współczuję straty Kajtka [*] juz nie cierpi za TM... a biedactwa w potrzebie zyskały, jak widzę kolejną szansę, dzięki dt u Ciebie! tylko się nei zakochuj! dt bardzo potrzebne! Quote
Dorothy Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 nie moge sie doczekac :-) i wciaz dziekuje w duchu Bogu ze tu maggie1971 zeslal we wlasciwym czasie na ten watek :-) Quote
wanda szostek Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Podnoszę maleńką. Bardzo biednie wygląda. Quote
IKA & SONIA Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Ada-jeje napisał(a):Widze sporo osob, ktore deklaruja pomoc finansowa, w leczeniu suni, Maggie zalatwila bezplatna klinike i daje DT, wiec napewno damy rade. Jutro dowiem sie czy sunia jeszcze jest w OL. i bedziemy dzialac. Wstepnie jestesmy z maggie umowione na jutro. Super, zapartym tchem czekam na jutrzejsze info. Moby udało się maleńkiej, za dużo już wycierpiała :-(:-(:-( Quote
Ada-jeje Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Jeszcze nic sie nie dzieje dopiero poznym popoludniem, dojedzie do Gliwic. Quote
hanek Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Nuala już pewnie w Gliwicach! Ada-jeje z IKA & SONIA pojechały po nią :multi: Quote
IKA & SONIA Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Już wróciłyśmy z wyprawy po Nualkę. Sunia jest śliczna i bardzo delikatna, uosobienie łagodności :loveu::loveu::loveu: Bez problemu dała się wsadzić do samochodu, na początku była jak w amoku :-( zdezorientowana i wystraszona, biegała po tylnej kanapie. Nie chciała jeść z ręki, ale potem skusiła się. Potem zaczęła się powoli do mnie przekonywać, lizała po twarzy i ręce, dawała łapkę. Jest chudziutka, w trasie zrobiła trochę luźną koo, sierść jest zbita w dredy, ale generalnie nie wygladała na chorą. W Gliwicach maleńką przejęła Maggie 1971. Miały od razu jechać z Nualką do kliniki na badania. Miło było Cię poznać Maggie :lol: Zaraz wstawię fotki z podróży. Quote
Poker Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 jak dobrze,że mała już wyrwana wiadomoskąd :mad: Quote
dorixx Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Maleńka jak dobrze , że już bezpieczna jesteś:loveu: Quote
maggie1971 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 No więc jesteśmy już w domku. Byłam z malutką u weta ale po oględzinach wet stwierdził,że narazie muszę ją poobserwować. Szkoda robić badania na pałę jeśli właściciwie nic się nie dziej poważnego. Dostała antybiotyk o szerokim spektrum działania, na biegunkę i inne rzeczy. Jak narazie wydaje się że boli ją troche kręgosłup ale to może być wynik złego traktowania w schronie. Wet kazał ją obserwować , jeśli dalej będzie się tak kuliła to tzreba będzie zrobić prześwietlenie kręgosłupa. Jutro idziemy do kontroli i na ponowny zastrzyk. Została tez odpchlona bo ma ewidentne ślady ugryzień po pchłach na skórze i stan zapalny od ugryzień. Wycieliśmy jej mnóstwo dredów, prawie nie ma ogona:oops:. Ale futro jest w strasznym stanie, za dwa dni ją wykąpiemy żeby usunąć pozostałości po pchłach. A tak wogóle to mała została oceniona na około 2 lata. Jest bardzo przyjaznym psem , do każdego się łasi i merda ogonkiem. Do mojej Fantuni jest łagodna, chociaż ma sydrom schroniskowy z brakiem jedzenia. Narazie dzisiaj niestety głodujemy, dopiero jutro dostanie ryż z kurczakiem. To narazie tyle. Dzisiejsze koszty to 47 złotych. Quote
maciaszek Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Fajna ta Twoja tymczasowiczka (tylko taka bidna...), która pewnie stanie się psem stałym :diabloti:. Quote
halbina Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 maciaszek napisał(a):Fajna ta Twoja tymczasowiczka (tylko taka bidna...), która pewnie stanie się psem stałym :diabloti:. Maciaszku... a ja przekonuję MAgdę, żeby sienie zakochiwałą... dt na wagę złota! Quote
Dorothy Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 wspaniale wiesci, sunia jest przesliczna na zdjeciach, naprawde, no i ciesze sie ze rowniez charakter ma łagodny :-) bardzo, bardzo jestem wdzieczna Magdzie za zabranie jej, za blyskawiczna decyzje, za serducho :calus: czy fundacja pokryje koszty ktore ponioslas? Quote
maggie1971 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Właśnie co do płatnosći, to nie wiem jak zrobic, czy mi zaufacie i będzie wpłacać pieniądze na moje konto a ja będę na bieżaco wstawiać tu rachunki z leczenia i się rozliczać, Czy wolicie wpłacać na konto Fundacji a Fundacja będzie płaciła Faktury,przyznam ze to troche komplikuje sprawę bo będe musiała wykładać pieniądze a potem wysyłac fakturę i czekać na kasę. Ale Wy decydujcie. Quote
hanek Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Ale te fotki, to na pewno ta sunia?? Nie do uwierzenia, całkiem inny wyraz mordki! Quote
emilia2280 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 halbina napisał(a):Maciaszku... a ja przekonuję MAgdę, żeby sienie zakochiwałą... dt na wagę złota! Dokladnie, dt jest duzo cenniejszy niz ds! Zobaczcie ilu psiakom Halbina dala dt :loveu: Quote
Recommended Posts