halbina Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 rudaski są super! Magdo, zobacz innego gościa w otoczeniu stadka... na wątku Alutki... :evil_lol: Quote
Alicja Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='maggie1971']Oj tak tak, ja zawsze lubiłam takie rude, kudłate futrzaki:diabloti: bo najlepiej exponują się na tapicerce :grins: Quote
maggie1971 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Alicja']Śliczna dziewczynka :loveu:czyżbyś zatęskniła za Kudłaczowymi włoskami w samochodzie :evil_lol:bo podobnie kudłata ;) Oj tak tak, ja zawsze lubiłam takie rude, kudłate futrzaki:diabloti: Quote
maggie1971 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Ada-jeje']Maggie daj sygnal kiedy mozna ruszac z ogloszeniami dla milusinskiej, zapytaj tez prosze weta kiedy mozna mala poddac sterylce.:crazyeye: Ok zapytam, ale chyba wcześniej trzeba odrobaczyć, zaszczepić i dopiero potem sterylka, ale zapytam. A oto obiecane zdjęcia w końcu, narazie Norka niestety jest trudnym obiektem do fotografowania bo w zasadzie ciągle leży albo śpi , wiec trudno zrobić ciekawe zdjęcia. Quote
maggie1971 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 halbina napisał(a):rudaski są super! Magdo, zobacz innego gościa w otoczeniu stadka... na wątku Alutki... :evil_lol: Widziałam widziałam:diabloti:, ale mnie i tak bardziej lubi Twoje stado:evil_lol: Quote
halbina Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 maggie1971 napisał(a):Widziałam widziałam:diabloti:, ale mnie i tak bardziej lubi Twoje stado:evil_lol: może... aleś dała czadu z fotami... także ich wymiarem... modzi Ci dadzą... :p Quote
kuba123 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 śliczna jest... taka uśmiechnięta pysia... oooo...:crazyeye:znowu widać mój avatar:multi: Quote
maggie1971 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='maggie1971'] Stan finansów : Było 197 złotych + 50 złotych= 247 złotych - 40 złtych (Intestinal) Razem 207 złotych No to kolejne rozliczenie : Nowych wpłat nie było Wydatki: 155 złotych -leczenie 40 złotych -Intestinal 10 złotych- antybiotyk Razem wydatki - 205 złotych Po odjęciu od kwoty 207 złotych .,zostało 2 złote Czyli niestety fundusze na Norkę się skończyły.:-( A teraz milsza część posta:diabloti: Norka ma się coraz lepiej, zaczyna biegać i szaleć:evil_lol:, apetyt ma dalej wściekły , przytyła już ponad 2 kg, waży teraz 13.40 kg:multi: Wczoraj nareszcie po długich dniach kłucia skończyliśmy zastrzyki, dzisiaj dostaliliśmy leki doustne od weta i do wykupienia w aptece. Leki są na 5 dni , potem kontrola. Jeśli chodzi o sterylkę to niestety nie można jej wykonać zbyt szybko , to kwestia kilku tygodni Tak więc narazie tyle Pozdrowienia dla wszystkich od Norki Quote
maciaszek Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='maggie1971']Po odjęciu od kwoty 207 złotych .,zostało 2 złote Czyli niestety fundusze na Norkę się skończyły.:-(To niedobrze... Niestety sama nie pomogę, ale może jakaś inna ciotka ma grosz w kieszeni? Quote
Ada-jeje Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Prosimy cioteczki kto jeszcze moze dorzucic grosik :-o w leczeniu suni. Quote
halbina Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 maciaszek napisał(a):To niedobrze... Niestety sama nie pomogę, ale może jakaś inna ciotka ma grosz w kieszeni? ja pomogę, ale dopiero po pierwszym... :roll: Quote
emilia2280 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Tak, ja tez mialam sié dolozyc, jutro wplacé. Quote
maggie1971 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Norcia jest bardzo kochanym pieskiem, kocha wszystkich ludzi:loveu:, ale powinna trafić do domu gdzie będzie jedynym zwierzakiem. Niestety Norka nie lubi innych zwierząt, warczy na każdego psa , czy to pies , czy suka czy nawet szczeniak. Oczywiście staramy się to eliminować i tępić ale myślę ,ze to jednak co przeszła w schronisku daje jej się we znaki. Co do ludzi to pozwoli sobie na wszystko, bez problemu można jej zabrać jedzenie czy kość. Z moją Fantą ogólnie dogadują się w miarę dobrze, ale jeśli chodzi o jedzenie to trzeba bardzo uważać. To niestety prowadzi do spięć. Tak poza tym Norka coraz częsciej biega , nawet zaczyna się bawić, ale jak już zaznaczałam inny pies nie jest dla niej kompanem do zabawy.Moja Fanta próbuje zaczepiać do zabawy Norkę ,ale niestety wtedy Norka też na nią warczy. Dziękuję wszystkim cioteczkom za wsparcie i chęć pomocy.:loveu: Quote
IKA & SONIA Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Super :loveu::loveu::loveu: to kiedy ogłaszamy Maleńką?? Quote
maggie1971 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 No co do tych ogłoszeń to musimy się jeszcze wstrzymać, Norka jest nadal leczona a potem musimy ją przynajmniej odrobaczyć i zaszczepić Quote
Poker Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 maggie1971 napisał(a):No co do tych ogłoszeń to musimy się jeszcze wstrzymać, Norka jest nadal leczona a potem musimy ją przynajmniej odrobaczyć i zaszczepić to nie jest powodem do odroczenia ogłoszeń, niestety domki rzadko ustawiają się w kolejce po psa, więc moim zdaniem ogłoszenia są potrzebne jak najszybciej.Jeżeli pojawi się sensowny domek, to można się dogadać,by chwilę zaczekał albo już sam zrobi co trzeba. Quote
halbina Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 tak, Magdo, pomyśl o ogłoszeniach... mAlutka ma już dom! :cool3: Quote
jkp Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Dołożyłam do skarbonki - przelałam . Trzymam kciuki z Norkę :roll: Quote
maggie1971 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 jkp napisał(a):Dołożyłam do skarbonki - przelałam . Trzymam kciuki z Norkę :roll: Dziękujemy:loveu: Co do ogłoszeń to rzeczywiście można już zacząć myśleć. Muszę tylko znaleźć chwilę czasu i porobić Norce trochę ładnych zdjęć.. Mam nadzieję ,ze w weekend mi się uda wreszcie. Rozmawiałm dzisiaj z wetką, i powiedziała żeby jeszcze kilka dni odczekać, żeby sprawdzić czy po odstawieniu leków będzie w porządku z kręgosłupem. Quote
IKA & SONIA Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Maggie jak zrobisz fotki, zacznę ogłaszać Norkę. Quote
maggie1971 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Wpłynęły pieniążki od : Emilia2280- 70 złotych jkp - 100 Złotych Razem 170 złotych Dziękujęmy:loveu: Byłam dzisiaj z Norką u weterynarza , ponieważ bardzo wygryzała sobie łapki. Dostaliśmy preparat Cortavance do psikania miejscowo , ponieważ wetka nie chciała już podawać jej kolejnego leku ani w zastrzyku ani w tabletkach, mała dostała już i tak barzdo dużo leków, zresztą cały czas bierze. Zapłaciłam 65 złotych Tak więc zostało 107 złotych na dziś. Quote
Recommended Posts