Jump to content
Dogomania

Olkusz- nieduza puchata sunia MA DOM-ZOSTAJE NA ZAWSZE W DT !!

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']Śliczna dziewczynka :loveu:czyżbyś zatęskniła za Kudłaczowymi włoskami w samochodzie :evil_lol:bo podobnie kudłata ;)
Oj tak tak, ja zawsze lubiłam takie rude, kudłate futrzaki:diabloti:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Maggie daj sygnal kiedy mozna ruszac z ogloszeniami dla milusinskiej, zapytaj tez prosze weta kiedy mozna mala poddac sterylce.:crazyeye:
Ok zapytam, ale chyba wcześniej trzeba odrobaczyć, zaszczepić i dopiero potem sterylka, ale zapytam.
A oto obiecane zdjęcia w końcu, narazie Norka niestety jest trudnym obiektem do fotografowania bo w zasadzie ciągle leży albo śpi , wiec trudno zrobić ciekawe zdjęcia.

Posted

halbina napisał(a):
rudaski są super!
Magdo, zobacz innego gościa w otoczeniu stadka... na wątku Alutki... :evil_lol:

Widziałam widziałam:diabloti:, ale mnie i tak bardziej lubi Twoje stado:evil_lol:

Posted

maggie1971 napisał(a):
Widziałam widziałam:diabloti:, ale mnie i tak bardziej lubi Twoje stado:evil_lol:

może...
aleś dała czadu z fotami... także ich wymiarem... modzi Ci dadzą... :p

Posted

[quote name='maggie1971']
Stan finansów :
Było 197 złotych + 50 złotych= 247 złotych
- 40 złtych (Intestinal)
Razem 207 złotych

No to kolejne rozliczenie :
Nowych wpłat nie było
Wydatki:
155 złotych -leczenie
40 złotych -Intestinal
10 złotych- antybiotyk
Razem wydatki - 205 złotych

Po odjęciu od kwoty 207 złotych .,zostało 2 złote
Czyli niestety fundusze na Norkę się skończyły.:-(

A teraz milsza część posta:diabloti:
Norka ma się coraz lepiej, zaczyna biegać i szaleć:evil_lol:, apetyt ma dalej wściekły , przytyła już ponad 2 kg, waży teraz 13.40 kg:multi:
Wczoraj nareszcie po długich dniach kłucia skończyliśmy zastrzyki, dzisiaj dostaliliśmy leki doustne od weta i do wykupienia w aptece. Leki są na 5 dni , potem kontrola.
Jeśli chodzi o sterylkę to niestety nie można jej wykonać zbyt szybko , to kwestia kilku tygodni
Tak więc narazie tyle
Pozdrowienia dla wszystkich od Norki

Posted

[quote name='maggie1971']Po odjęciu od kwoty 207 złotych .,zostało 2 złote
Czyli niestety fundusze na Norkę się skończyły.:-(To niedobrze...
Niestety sama nie pomogę, ale może jakaś inna ciotka ma grosz w kieszeni?

Posted

Norcia jest bardzo kochanym pieskiem, kocha wszystkich ludzi:loveu:, ale powinna trafić do domu gdzie będzie jedynym zwierzakiem. Niestety Norka nie lubi innych zwierząt, warczy na każdego psa , czy to pies , czy suka czy nawet szczeniak. Oczywiście staramy się to eliminować i tępić ale myślę ,ze to jednak co przeszła w schronisku daje jej się we znaki. Co do ludzi to pozwoli sobie na wszystko, bez problemu można jej zabrać jedzenie czy kość. Z moją Fantą ogólnie dogadują się w miarę dobrze, ale jeśli chodzi o jedzenie to trzeba bardzo uważać. To niestety prowadzi do spięć. Tak poza tym Norka coraz częsciej biega , nawet zaczyna się bawić, ale jak już zaznaczałam inny pies nie jest dla niej kompanem do zabawy.Moja Fanta próbuje zaczepiać do zabawy Norkę ,ale niestety wtedy Norka też na nią warczy.
Dziękuję wszystkim cioteczkom za wsparcie i chęć pomocy.:loveu:

Posted

maggie1971 napisał(a):
No co do tych ogłoszeń to musimy się jeszcze wstrzymać, Norka jest nadal leczona a potem musimy ją przynajmniej odrobaczyć i zaszczepić

to nie jest powodem do odroczenia ogłoszeń, niestety domki rzadko ustawiają się w kolejce po psa, więc moim zdaniem ogłoszenia są potrzebne jak najszybciej.Jeżeli pojawi się sensowny domek, to można się dogadać,by chwilę zaczekał albo już sam zrobi co trzeba.

Posted

jkp napisał(a):
Dołożyłam do skarbonki - przelałam . Trzymam kciuki z Norkę :roll:

Dziękujemy:loveu:
Co do ogłoszeń to rzeczywiście można już zacząć myśleć. Muszę tylko znaleźć chwilę czasu i porobić Norce trochę ładnych zdjęć.. Mam nadzieję ,ze w weekend mi się uda wreszcie.
Rozmawiałm dzisiaj z wetką, i powiedziała żeby jeszcze kilka dni odczekać, żeby sprawdzić czy po odstawieniu leków będzie w porządku z kręgosłupem.

Posted

Wpłynęły pieniążki od :
Emilia2280- 70 złotych
jkp - 100 Złotych
Razem 170 złotych Dziękujęmy:loveu:
Byłam dzisiaj z Norką u weterynarza , ponieważ bardzo wygryzała sobie łapki. Dostaliśmy preparat Cortavance do psikania miejscowo , ponieważ wetka nie chciała już podawać jej kolejnego leku ani w zastrzyku ani w tabletkach, mała dostała już i tak barzdo dużo leków, zresztą cały czas bierze.
Zapłaciłam 65 złotych
Tak więc zostało 107 złotych na dziś.