Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LILUtosi napisał(a):
(...) Tylko zwróc uwagę ze zachowania też warunkuje charakter. (...) To widac najczesciej w miotach, wted kiedy jeden szczeniak z miotu jest bojaźliwy. Taki pies nidgy nie bedzie obrońcą. (...).

Z tym nie dyskutuję. Nie jestem psim behawiorystą, ten na pewno potwierdziłby to, do czego zmierzasz, podobnie jak i potwierdza to wiedza książkowa. Co do psów, których dzieciństwa nie znamy, a tak jest w przypadku Astiego, podobnie i moich psów (bywały i takie, które pełzały z przerażenia), nie da się zawyrokować. Nie sposób stwierdzić, do czego jest zdolny, jeśli da mu się szansę, a on sam poczuje, że jest kochany, potrzebny, ważny, a jego pozycja mocna. Pozostaje jedynie nadzieja, że Asti rozkwitnie pełnią psiego szczęścia, czego mu z całego serducha życzę. Na fotki oczywiście czekam z utęsknieniem.

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z twierdzilismy z TZ ze Asti ma troche zeza n prawe oko. A może nazwać go strit. :diabloti: Siedzi juz z nami w salonie i widac ze go wszystko interesuje. Zrobie zaraz wyraźniejsze fotki. :lol:

Posted

niesamowity jest z tymi swoimi przekrzywionymi uszkami!!!jest przepiękny-normalnie zakochałam się w nim!

niestety w spojrzeniu widać strach...ale to minie...zobaczycie, jak będą jego oczy zupełnie inaczej wyglądały za 2-3 tygodnie!

Posted

I to wszystko. Jedziemy na obiadek do rodziców.
Chłopak ma strasznie zaczerwienione jajeczka. Jak tak lezał w tym smrodzie swoich odchodów to mu sie wszystko pod spodem zaogniało.

Posted

pies podobno chudł mimo że dostawał jedzenie

po tygodniu na jedzonku od Ziutki jakoś udało mu sie przytuć. A więc nie choroba była przyczyną chudnięcia.

Posted

majqa napisał(a):
Mój Boże, jaki on musi być zdziwiony, z dech wprost na salony. To się nazywa awans.

Majquś nie dość,że piękne teksty piszesz,to jeszcze rymujesz:cool3:
a psiak-przecudnej urody:loveu:

Posted

te uszy to jest to, co najfajniejsze w bullowatych-takie swińskie uszka:loveu:
nie wiem, czemu to właśnie one są z reguły celem i sa namiętnie obcinane...

czy pies jest tak lękliwy, jak sie spodziewaliście? czy potrafi ukąsić ze strachu?

Posted

On jest śliczny i mógłby być ozdobą niejednego salonu...:loveu:

i wcale nie ma zeza ;) bullowate często tak patrzą "rozbieganym" wzrokiem gdy się boją i nie chcą spojrzeć prosto w oczy... unikają w taki sposób bezpośredniego spojrzenia :lol:

Już nie mogę się doczekać kiedy się uśmiechnie :lol:

Jak na niego wołacie?

Posted

arjuna napisał(a):
te uszy to jest to, co najfajniejsze w bullowatych-takie swińskie uszka:loveu:
nie wiem, czemu to właśnie one są z reguły celem i sa namiętnie obcinane...
czy pies jest tak lękliwy, jak sie spodziewaliście? czy potrafi ukąsić ze strachu?

Dlaczego? Bo często sa celem innych psow w walkach. Jego uszy rzeczywiscie są jak by piorun w nie strzelił.
Nie, pies jest strasznie lękliwy, ale od kiedy wszedł do domu, nie wykazał rzadnej agresji, warknięcia. Chciałabym żeby moje psy były tak spokojne przy kąpieli. Siedzimy teraz w salonie, koty chodzą po całym pokoju, zainteresował sie tylko toską, usiadł i wodził za nią nosem. Mysle ze beda przyjaciółmi.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Siedzimy teraz w salonie, koty chodzą po całym pokoju, zainteresował sie tylko toską, usiadł i wodził za nią nosem. Mysle ze beda przyjaciółmi.

pewnie sie zakochał:loveu:

jakiś taki sie grubawy zrobił przez te dwa dni,co nie?:sabber:

śliczne psisko!wyrazy uznania za sprawną akcje ratunkową.

mam wrażenie,ze zaraz nie będziecie go mogli wypchnąc z łóżka:)

Posted

leży i myśli:

co ze mną będzie?
czego oni ode mnie chcą?
dlaczego tu tak miło?
dlaczego jest ciepło a brzuszek pełny?
jak długo tu zostanę?
czy będę musiał wrócić do zimnej i twardej budy?
czy znów mnie opuszczą?
czy na pewno jestem bezpieczny?

dlaczego wcześniej nie było kanapy?

Posted

LILUtosi napisał(a):
He,he Asti śpi z TZ w łózku. :evil_lol:

cudownie :loveu:

nie mogę się doczekać

pierwszego liźnięcia jęzorem....

pierwszego machania ogonem na widok człowieka...

pierwszego szczeknięcia...

pierwszego gruchania w rozmowie (bullowate potrafią odpowiadać)...

pierwszego domagania się pieszczot i zaproszenia do zabawy...

pierwszych zabaw z innymi psami...

pierwszego spania z kotem...

Posted

powiem Wam, ze psiak mial dzisiaj przelom, ganial po posesji z innymi psiakami, skakal, gonil sie z lilu, obsikal wszystko co sie dalo. wieczorem wstawie foty. Nie chcial zostac w domu sam.

Posted

LILUtosi napisał(a):
powiem Wam, ze psiak mial dzisiaj przelom, ganial po posesji z innymi psiakami, skakal, gonil sie z lilu, obsikal wszystko co sie dalo. wieczorem wstawie foty. Nie chcial zostac w domu sam.

Jak cudnie rewelacja jeszcz chwila i sie rozbryka i bedzie szalal jak szczeniak musi nadrobic stracony czas i nauczyc sie zabawy.

Posted

Doszły kolejne wpłaty :

Anna K. 5,-
Monika Z. 10,-
Małgorzata S. 20,-
Just_Stach 5,-
Daniel K. 50,-
Ewa R. 20,-
Karolina N. 15,-

Lukuś dopisz też do pierwszego postu poprzednie wpłaty (bo nie są dopisane) od :

Joanna B. 20,-
Katarzyna B. 5,-
3x 20,-
Kama2 100,-