Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

super sie ciesze za Spajkiego
a skoro jestem na watku amstaffa to mam pytanie gdzie zalozyc watek 6 miesiecznemu amstaffowi (kastrowany,ma szczepienia ,nauczony czystosci) z Warszawy(pies jest przechowywany przez moja znajoma ale nie moze tam zostac )

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ale jakie wrażenia ze spotkania, jak pies na nich zareagował, jak oni na psa. Kurcze, wiem że jesteś zmęczona ale ja też.Prosze napisz jeszcze dwa słówka.

Posted

Witam wszystkich, umówilismy się że Państwo przyjadą do Wrocławia do moich rodziców po pieska. Wziełam spajkiego rano i zamierzałam go od razu zawieźć do rodziców, ale tak grzecznie sobie siedział na tylnym siedzeniu ze jeździłam z nim cały dzień w pracy. Oczywiści na poczatku wsadziłam go do bagaznika, ale od razu przeskoczył do przodu i już tak został. Państwo przyjechali, pogadaliśmy, podpisaliśmy umowę i spajki ma już nową rodzine. Nowi właściciele dopiero wczoraj przeczytali cały wątek i obiecali że regularnie bedą pisać co u niego, i wstawiać foteczki. Po za tym wspomogli nasze działania stówką, którą zamierzam wydać w zbożny cel. I znowu zrobiło się pusto i kolejny pies zostawił w naszych sercach tesknotę. On jest taki uroczy. Jak zdąze to jeszcze dzisiaj wkleje fotki z wczorajszych harców.

Posted

Wrażenia mam dobre, psiakowi źle nie bedzie. Jedyne co mnie martwi to ta jego skoczność, żeby przypadkiem nie forsował ogrodzenia.
Reakcja - no cóż, psiak spedził ze mna cały dzien w samochodzie, i nie był szcześliwy. Każda zmiana w jego życiu wiązała pewnie się z samochodem. U nas w domu czuł się już wyluzowany, a obcy teren, obcy ludzie to nie jest powod do radości. Najważniejsze że nie był przerażony.

Posted

no tak. Myslę, że się przejmą do serca informacją o jego skoczności. O matko, tak jakbym syna z domu wydała. - głupota.
Teraz zaczna sie od nowa telefony bo sporo ludzi odstawiałam "na póżniej".
A tak w ogóle to pies miał niesamowita popularność za sprawą allegra. Każdy mówił o pieknym tekście i strasznie wzruszajacych zdjęciach z budy. Ciekawe, zdjęcia były robione na ślepo bo buda ogromna i ciemna . Psiny nie było w niej widać, dopiero lampa ujawniała jej zawartość.

Posted

Właśnie dostałam telefon od nowej właścielki chłopaka. Dojechali szcześliwie, facet zjadł kanapki w liczbie 2 (bo ja nie karmiła za bardzo, zeby sensacji nie było), teraz siedzi na kanapie (wysłanej skórami, a jak) podziubał kiełbaski, i obserwuje. Test ogrodzenia był!!! Wynik pozytywny!!! Czyli jak najbardziej da się przeskoczyć. Przynajmniej sytuacja jest jasna.
Będę tesknić.
Koleżanko MAMO :evil_lol::eviltong: skoro chetnych na asta było wiecej to korzystajmy, astów na dogo mnogo.

Posted

(A do mnie nie dzwonili :-(, a to chyba ja im pierwsza uległam)
Ha, a jak myslisz, co ja robię jak rozmawaim z ludkami? Wszystkim opowiadam ile to psiaków czeka na normalne życie, ale oni tylko naszego chcą - "bo tak biednie patrzy". Dziewczyny, trzeba aby psiaki robiły maślane oczy :cool3:, no i to allegro - siekacz serc.

Posted

jedzie do was(lub już doszedł) kubrak ocieplany od Vectry. Prosze, gdy dojdzie, o kontakt-jaki pies go teraz dostał i gdzie dany pies przebywa.

cieszę się, że psiak ma już nowy normalny dom. oby już ostatni.

Posted

A jednak Pan zadzwonił. Jest dobrze i będzie jeszcze lepiej.
Szybko przemyslana decyzja to połowa sukcesu.
Pies wreszci zrozumie że człowiek to nie koniecznie ból i głód. Chyba sie cieszę :multi::multi::multi:

Posted

Witam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba nie jest źle.
Całą drogę psina spała i dość mocno chrapała jakby go po nocach ganiali. Przyjechał, sprawdził płoty, wybrał 3 potencjalne miejsca gdzie by można przeskoczyć, nawet poczynił próbę, wrócił do domku, sprawdził kilka miejsc i wybrał sobie jedno. http://www.sklepgracja.pl/andrzej/1.JPG http://www.sklepgracja.pl/andrzej/2.JPG .
Po kilku godzinach stwierdził, że chyba troszkę za mało miejsca i przeniósł się na troszkę większe legowisko. http://www.sklepgracja.pl/andrzej/3.JPG http://www.sklepgracja.pl/andrzej/4.JPG .
Spał oczywiście jeszcze na innym. Dzisiaj jak wróciłem o 14 ku mojemu zaskoczeniu piesek postanowił wzmocnić się i od rana ćwiczył na siłowni. http://www.sklepgracja.pl/andrzej/5.JPG http://www.sklepgracja.pl/andrzej/6.JPG .
Ciężko było go oderwać od atlasu dopiero smyczka pomogła, wyszedł na spacerek i znowu płotek obejrzał czy stoi. Wrócił, zjadł prawie 1 kg kurczaczka, popił 0.5 lita mleczka i zaległ na nowo odktytej kanapie. http://www.sklepgracja.pl/andrzej/7.JPG Nadal jest płochliwy i bardzo bojaźliwy - mam nadzieję, że to minie. To tyle. Nara.

Posted

no i udało sie dostać na dogo nowemu właścicielowi!:multi::multi::multi:

Będzie dobrze - on jest troszkę zdezorientowany...tyle zmian w jego życiu - cuchnąca buda, zimnica...potem długa podróż, kanapy, inne psiaki...i znowu podróż - miejmy nadzieję, że ostatnia:p Musi ochłonąć, dopasować się do nowej sytuacji;)

Posted

to ja moze pomogę ze zdjeciami ;)

[quote name='Andrew65']Witam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba nie jest źle.
Całą drogę psina spała i dość mocno chrapała jakby go po nocach ganiali. Przyjechał, sprawdził płoty, wybrał 3 potencjalne miejsca gdzie by można przeskoczyć, nawet poczynił próbę, wrócił do domku, sprawdził kilka miejsc i wybrał sobie jedno.

Po kilku godzinach stwierdził, że chyba troszkę za mało miejsca i przeniósł się na troszkę większe legowisko.

Spał oczywiście jeszcze na innym. Dzisiaj jak wróciłem o 14 ku mojemu zaskoczeniu piesek postanowił wzmocnić się i od rana ćwiczył na siłowni.

Ciężko było go oderwać od atlasu dopiero smyczka pomogła, wyszedł na spacerek i znowu płotek obejrzał czy stoi. Wrócił, zjadł prawie 1 kg kurczaczka, popił 0.5 lita mleczka i zaległ na nowo odktytej kanapie.

Nadal jest płochliwy i bardzo bojaźliwy - mam nadzieję, że to minie. To tyle. Nara.

ACHA.. KONIECZNIE ZMIEŃCIE TYTUŁ!!!!!!
BO JESZCZE PECHA PRZYNIESIE :diabloti:

Posted

Psisko musi przeanalizować nową sytuację. To kolejna zmiana w jego życi w tak krótkim czasie.

Dziś znowu miałam zapytanie w jego sprawie - odesłałam do strony Fundacji AST. ( ja nie wiem co ludzie widzą w tych jego oczach, przeciez jest tyle psów gorzej patrzących a nikt sie nad nimi nie lituje :shake:)
Wpływają wpłaty - cegiełkowe.

Posted

Doprawdy CUDO :loveu:
Cieszę się ogromnie,że po takich potwornych przejściach ma swój dom.
PRAWDZIWY I OSTATNI ! Prawda?
Kochajcie psinkę! Zasługuje na to.

Wiersz dla prawdziwego pana swojego psa

oddam ci całą moją miłość,
oddam ci całe moje serce,
oddam ci nawet moją duszę,
tylko mnie przytul, weź na ręce.
Spojrzę ci wtedy ufnie w oczy,
wtulę swój nosek w twoje ramię,
przyrzeknę wierność już na zawsze...
A tej przysięgi nic nie złamie.
Więc daj mi tę ostatnią szansę,
pomóż w bolesnej mej udręce,
stanę się całym twoim życiem,
...tylko mnie przytul, weź na ręce...

............................................Spajki

Posted

Jeszcze duuuużo brakuje aby było dobrze... ale są malutkie postępy. Nadal jest nieufny, bojaźliwy i przestraszony. Reaguje już na wołanie - 3 kroki do przodu i szybka ucieczka do tyłu. Na smyczy już jest prawie ładnie, nie zapiera się i w miarę idzie przy nodze. Ma wielki apetyt ale je dopiero jak się upewni, że nikogo w pobliżu nie ma. I tak małymi kroczkami idziemy do przodu.

Posted

chyba bezpieczniej się czuł w towarzystwie zwierząt.potrzebuje na pewno dużo cierpliwości i łagodności i na pewno ci niedługo zaufa!

to zdjęcie na schodach jest rozbrajające...jak on patrzy!

Posted

Terenu nie znaczy. Na początku ze 2 razy popuscił ale teraz trzyma bardzo dobrze. Pije raczej mało i sika regularnie na spacerku a trzyma 8-9 godzin więc (oby) podstawowych objawów cukrzycy nie ma. Jest w dużej traumie więc badania są nie adekwatne do stanu zdrowia. Badania zrobię ale po 2-3 miesiącach jak się zadomowi i stres minie. Problem jest taki, że na spacerach nie chce robić kupy a robi ją w domu pokryjomu oczywiście, tak cwanie, ze nikomu jeszcze nie udało się go nakryć na przestępstwie. Ale wytropię gadzinę i przeprowadzę męską rozmowę HE, HE, HE.