Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

Teraz tylko aby odpowiednio podzielić to pomiędzy osoby, które mają pod opieką olkuskie zwierzaki

Tweety, mysle ze masz, tak jak nie tylko ja, przede wszystkim na mysli pomoc dla misieek !

Posted

Masz rację Doroty, znalezienie odpowiedniego miejsca na przetrzymywanie bezdomnych psów nie jest zadaniem organizacji prozwierzecych ani wolontariuszy. To jest trudne zdanie a burmistrz wspanialomyślnie chce zrzucic je na wolontariat. To cwany lis !

Posted

wellington napisał(a):
Tweety, mysle ze masz, tak jak nie tylko ja, przede wszystkim na mysli pomoc dla misieek !

przede wszystkim, w końcu ma najwięcej zwierząt od tego (piiiiii .....) więc powinna otrzymać większość z kwot wpłaconych na olkuskie zwierzaki, tak będzie najbardziej sprawiedliwie i chyba logicznie

Posted

Napisał Ada-jeje
Frotka jestem juz w kontakcie z missieek.

Przeoczylam.
Mam nadzieje ze na samym kontakcie sie nie skonczy.

Misieek, jak znajdziesz chwilke czasu, napisz jaki efekt kontaktow, dobrze ?

Posted

wellington napisał(a):
Przeoczylam.

ja myślę, że Ada-jeje rozumie co to znaczy wykarmić, wyleczyć itp takie stadko, bo skoro u niej jest mniejsze to zrozumiałe, że Missieek potrzebuje tyle pieniędzy co Ada-jeje plus nadwyżka ze względu na większą liczbę zwierzaków

Posted

epe napisał(a):
Dziewczyny!
Tak wspólnie zgodnie współpracujemy- po co te uszczypliwości?
Ada z Misieek napewno się dogadają:lol:
Przez takie docinki i niesprawdzone info,zawsze zaczynają się awantury:placz:
Proszę,dajcie spokój- Misieek naprawdę nie potrzebuje adwokatów i napewno nie będzie poszkodowana:lol:

nie bardzo rozumiem o czym piszesz, jakie uszczypliwości? przecież właśnie pisałam, że Ada-jeje na pewno świetnie rozumie potrzeby jakie może mieć Missieek właśnie z tego względu, że tez ma pewną ilość psów i skoro potrzebuje na nich dużego wsparcia więc Missiek musi potrzebować jeszcze większego więc wie jak te pieniądze rozdysponować i na pewno nie pójdą na zmarnowanie

Posted

epe napisał(a):
Dziewczyny!
Proszę,dajcie spokój- Misieek naprawdę nie potrzebuje adwokatów i napewno nie będzie poszkodowana:lol:

dokładnie - w grupie siła - nie nakrecajmy się wspólnie

Posted

Dziewczyny!

Posted

wellington napisał(a):
Przeoczylam.

Przepraszam ale zarzucacie Adzie coś?
Z "Kundel Bury" oficjalnie wynika w zajawce na przyszły tydzień , że ok 30 psów wyciągnał "TOZ" krakowski. Może TOZ tak samo jak Animals poczuje się do odpowiedzialności?. Dziewczyny z Animals wzięły tyle bied na ile było (wtedy)je stać, wiem , że cel szczytny więc nie kłóćmy się i nie rozliczajmy, wiadomo, że wszyscy będą pomagać. Misieek na pewno nie zostanie bez pomocy, zjednoczmy sie teraz i skupmy by dokończyć to co zaczełyśmy i pierwsze efekty są. Chyba TOZ też może cegiełki wystawić? na ten sam cel?

Frotka- te koce i kołdry dla Misieek miały być? mam do oddania, jak pojadę po dziecko do Arki to mogę podrzucić tylko gdzie?

Posted

epe napisał(a):
Dziewczyny!

amen! tu nikt z nikim nie chce walczyć, a jakby działa się krzywda u missieek to będę krzyczeć ;)

Posted

A moze wreszcie przestaniecie liczyc u kogo jest mniej lub wiecej zwierzat, :angryy: a dla tych ciekawskich to powiem tylko tyle ze jest wiecej jak u missieek skoro podajecie ja tu jako przyklad, czy chodzi tylko o zwierzeta ktore sa wyciagniete z OL a te blakajace sie nie potrzebuja naszej pomocy, wedlug was powinnismy je zostawic na ulicy bo przeciez one nie sa z OL a moze mamy z wlasnych kieszeni je utrzymywac. :crazyeye: Czy musimy wam sie ciagle spowiadac, :crazyeye: Czy dogomania to konwensjonal, :crazyeye: cos takiego do zycia nie jest mi potrzebne.:shake::diabloti: Tweedy Ty to mozesz swoimi pieniedzmi dysponowac i nikt Ci nie zabranie robic aukcji, przeciez tez jestes czlonkiem fundacji AFN, czyzbym sie mylila :crazyeye:

Posted

gonia66 napisał(a):
Po dziecko do Arki???CZy aby tym dzieckiem jest Maluszek???:cool3:

Tak, dopiero teraz dowiedziałm się, że jest poprawa, jest bardziej radosny, troszkę silniejszy, więc przypuszczam, że może w przyszłym tyg, wypuszczą Go?:loveu: Wczoraj szanse były maleńkie, dzisiaj jest lepiej, Maluszek chce żyć tak bardzo :loveu: nie wiadomo, czy uszkodzeniu nie uległ jego przewód pokarmowy po tej chorobie i jak będzie wyglądało jego późniejsze karmienie:-( Nadal nic nie potrafi jeść- i nie chce.To wyjdzie z czasem. Myślę, że Maleńki już nas nie zawiedzie i za pare dni wróci do swojego kochanego domku :loveu:

Posted

dorixx napisał(a):
Może TOZ tak samo jak Animals poczuje się do odpowiedzialności?. Chyba TOZ też może cegiełki wystawić? na ten sam cel?

Frotka- te koce i kołdry dla Misieek miały być? mam do oddania, jak pojadę po dziecko do Arki to mogę podrzucić tylko gdzie?

Nie zbieramy na akcję w Olkuszu i nie robimy akcji cegiełkowych. Nie zamawiałam u Was żadnych kocy ani kołder dla missieek więc nie wiem o co pytasz.

Posted

Witajcie!
Maleńki Czaruś odzyskuje chęci do życia ;)Jest bardziej radośniejszy i nie może usiedzieć w miejscu ;) Nadal ma biegunkę ale co najważniejsze zaczął jeść :eviltong: W przyszłym tygodniu (poniedziałek bodajże) dowiemy się co dalej z nim będzie..Czy leczenie w Arce czy może już w domku..Wszystko zależy od jego zdrowia i od weta który go prowadzi ;);)

Czaruś wracaj do zdrowia !:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Luizaa95 napisał(a):
Witajcie!
Maleńki Czaruś odzyskuje chęci do życia ;)Jest bardziej radośniejszy i nie może usiedzieć w miejscu ;) Nadal ma biegunkę ale co najważniejsze zaczął jeść :eviltong: W przyszłym tygodniu (poniedziałek bodajże) dowiemy się co dalej z nim będzie..Czy leczenie w Arce czy może już w domku..Wszystko zależy od jego zdrowia i od weta który go prowadzi ;);)

Czaruś wracaj do zdrowia !:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

:multi::multi::multi: jest w takim razie szansa na wyzdrowienie!!! Trzymaj się Czarusiu!

Posted

Ada-jeje napisał(a):
A moze wreszcie przestaniecie liczyc u kogo jest mniej lub wiecej zwierzat, :angryy: a dla tych ciekawskich to powiem tylko tyle ze jest wiecej jak u missieek skoro podajecie ja tu jako przyklad, czy chodzi tylko o zwierzeta ktore sa wyciagniete z OL a te blakajace sie nie potrzebuja naszej pomocy, wedlug was powinnismy je zostawic na ulicy bo przeciez one nie sa z OL a moze mamy z wlasnych kieszeni je utrzymywac. :crazyeye: Czy musimy wam sie ciagle spowiadac, :crazyeye: Czy dogomania to konwensjonal, :crazyeye: cos takiego do zycia nie jest mi potrzebne.:shake::diabloti: Tweedy Ty to mozesz swoimi pieniedzmi dysponowac i nikt Ci nie zabranie robic aukcji, przeciez tez jestes czlonkiem fundacji AFN, czyzbym sie mylila :crazyeye:

z całym szacunkiem ale wydawało mi się, że ludzie na wątkach olkuskich wpłacają na utrzymanie psów z Olkusza, są to wpłaty celowe więc powinny trafić do psów olkuskich. Przynajmniej tak jest u nas. Miałam wrażenie, że udostępniacie swoje konto zwierzakom z Olkusza. Jeżeli się mylę to przepraszam. Nie wiem dlaczego tak nerwowo reagujesz i więcej tu emotek niż wydaje się to potrzebne

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
:multi::multi::multi: jest w takim razie szansa na wyzdrowienie!!! Trzymaj się Czarusiu!

Dzięki w imieniu Czarusia ;)
:multi::multi::multi: Ja też trzymam ;)

Posted

Dziekuję za odpowiedź od Ada-jeje na pw, wiem na czym stoję i umawiam starylizację dla jednej z suczek. Poczekam tylko kilka dni, by się nieco zadomowiła i miała krótką kwarantannę.
Potem pomyslimy o szczepieniach.

Posted

Tweety napisał(a):
Nie wiem dlaczego tak nerwowo reagujesz i więcej tu emotek niż wydaje się to potrzebne

Tweety a może zamiast liczyć emotki, zrobiłabyś coś pożytecznego i zebrałabyś wątki wszystkich psów zabranych z Olkusza?

Wiem, że jotpeg już zrobiła coś podobnego, ale nie jestem w stanie dokopać się do jej posta.

Posted

hanek napisał(a):
Tweety a może zamiast liczyć emotki, zrobiłabyś coś pożytecznego i zebrałabyś wątki wszystkich psów zabranych z Olkusza?

Wiem, że jotpeg już zrobiła coś podobnego, ale nie jestem w stanie dokopać się do jej posta.

wszyscy w Chrzanowie tacy nerwowi?
jak pojedziesz jutro za mnie do Kłaja wyłapać ze śmietników 16 kotów to ja będę zbierać wątki, przyjemniejsza robota niż ganianie po mrozie i taplanie się w różnym syfie, chętnie się zamienię

Posted

hanek napisał(a):
O, zaczęły się licytacje kto więcej robi dla zwierząt, żałosne.

jak Ty wszystko rozumiesz opacznie :shake:. Piszę wyraźnie, jak ktoś za mnie pojedzie wyłapać te koty, to ja mogę wyszukać wątki, bo moja doba tez ma 24 godziny