Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

:roll: a Pełka nie chce teraz tego sprzedac np? Kasy juz i tak z tego nie bedzie p.Pelka. Ada czy UM Olkusz o tym nie myslal??
Jesli to pozostanie pod "rzadami"Palki i tak zawsze bedzie dym, z naszej strony. NIKT mu juz nie wierzy a sprawy sadowe w toku!

Krzyczki leza odlogiem nikt tego kupic nie chce.......a wiec panie Pelka, odsprzedawaj pan i znikaj!!

Posted

basia0607 napisał(a):
.

Dorothy, gdzieś czytałam, że douszczalna jest eutanazja w schronisku ze względu na przepelnienie. Byłam tym zbulwersowana. Szukam w papierach ale nie moge znależć.

Nie musisz szukac bardzo ja Ci moge powiedziec, w ktorych papierach to masz. To brednia przekazywana i naginanie prawa, co zreszta jest bezprawne, eutanazja zdrowych zwierzat.

Jaki powod podają:wprost- uspienie z powodu przepelnienia czy wlasnie moze wzgledy sanitarne? :roll:

Posted

Ulaa napisał(a):
Pałka ma tam swoje chałpy i prywatne hodowle, musiałby się wyprowadzić, bo nikt normalny nie chciałby mieć w zasięgu kilku metrów takiego zwyrodnialca i jego jędzowatej matki.

Wogóle to przydałoby się też obejrzeć prywatne psy Pałki, które widzą na łańcuchach w różnych miejscach obejścia. Bud porządnych nie mają, łańcuchy krótkie, brak wody.

(a może jak przeczyta to naprawi budy i wydłuży łańcuchy :roll:).

Jeden wyżeł, nie ten naprzeciwko kanciapy, tylko za nią, koło boksu świń, stał przy rozwalonej dziurawej budzie - po świętach. Po nowym roku już go nie było.

Ostatnio z szopy koło chałpy wyglądał mały biały szczeniaczek. Ciekawe czy prywatny czy schroniskowy i co się z nim stało.

:angryy: Temu Panu już dziękujemy....:angryy:

Posted

Pałka ma tam swoje chałpy i prywatne hodowle, musiałby się wyprowadzić, bo nikt normalny nie chciałby mieć w zasięgu kilku metrów takiego zwyrodnialca i jego jędzowatej matki.

Wogóle to przydałoby się też obejrzeć prywatne psy Pałki, które widzą na łańcuchach w różnych miejscach obejścia. Bud porządnych nie mają, łańcuchy krótkie, brak wody.

Jeden wyżeł, nie ten naprzeciwko kanciapy, tylko za nią, koło boksu świń, stał przy rozwalonej dziurawej budzie - po świętach. Po nowym roku już go nie było.

Ostatnio z szopy koło chałpy wyglądał mały biały szczeniaczek. Ciekawe czy prywatny czy schroniskowy i co się z nim stało.

Posted

basia0607 napisał(a):

Dorothy, gdzieś czytałam, że douszczalna jest eutanazja w schronisku ze względu na przepelnienie. Byłam tym zbulwersowana. Szukam w papierach ale nie moge znależć. W naszym elblaskim schronisku eutanazja była wedle widzimiesie personelu. To oni byli panami życia i smierci. Kierwniczkę - wetkę nie obchodzilo, ktore zwierze ma dostać zastrzyk. Ma być robiona czystka i robili. Bylo tak od wielu lat. TOZ, inspekcja wet. nic zlego w tym nie wiedziala. Urządnicy też. Ponoć dokumentacja była prowadzona prawidlowo. Tak robią prawie wszyscy, tylko sie nie przyznają.

Szkoda gadać, biedne zwierzęta....:-(

Posted

Ulaa napisał(a):

To ja zadzwonie do urzedu miasta i na policje i powiatowego, zglosze interwencje na terenie posesji p.Palki:mad:A Wy dlaczego nie zrobilyscie notatki(zdjec) i nie dalyscie mu zalecen na pismie???:mad:

Posted

Ulaa napisał(a):
bo nikt na to nie wpadł, a łysego wyżła zobaczyłam przy 2 wizycie, przy 3 już go nie było :shake:

Ciekawe czy ma psy zaszczepione p/wsciekliznie i podatki za nie placi?:roll:

Posted

a co za problem wpisac date wsteczna w in blanco z pieczatka i podpisem weta? :roll:

odbieralam bokserke nieszczepiona, ktora jednak okazala sie szczepiona i w dodatku dostala karte wypisowa, ze jest zdrowa - byla brana juz po nowym roku... spytalam czy "procedura sie zmienila od nowego roku", a baba otwarcie: "nie, zawsze taka byla, ale przez was musimy pilnowac".

podobno teraz juz nie jest taka rozmowna :diabloti:

Posted

Jezusie -doczytałam watek - chyba odpłyne -szlag mnie trafia - psy były chore to trzeba się ich pozbyć na wypadek jakby tą "sielankę" u niego ktoś by chciał zobaczyc :oops:
zasrany pełzak -

po całym dniu wożenia psiaków -takie info- musze isć zapalić - i jak tu rzucić .

Posted

Właśnie mówili na Wiadomościach o maltretowanych koniach, które były przetrzymywane przez jakiegoś Szkota czy Irlandczyka, prowadził sobie "hodowlę" :angryy: jak zobaczyłam te drastyczne zdjęcia to zaraz ochota tylko do płaczu...:placz: mówili, że w wypadku znęcania się nad zwierzętami trzeba zawiadomić Wójta/ Burmistrza/ Prezydenta i Policję i że taka osoba nie ma prawa prowadzenia schroniska. Szkoda, że to nie ma przełożenia w praktyce życia codziennego...

Powiedzieli na końcu, że ciekawe ile jest takich miejsc w Polsce jeszcze....:-(

Posted

__Lara napisał(a):
Właśnie mówili na Wiadomościach o maltretowanych koniach, które były przetrzymywane przez jakiegoś Szkota czy Irlandczyka, prowadził sobie "hodowlę" :angryy: jak zobaczyłam te drastyczne zdjęcia to zaraz ochota tylko do płaczu...:placz: mówili, że w wypadku znęcania się nad zwierzętami trzeba zawiadomić Wójta/ Burmistrza/ Prezydenta i Policję i że taka osoba nie ma prawa prowadzenia schroniska. Szkoda, że to nie ma przełożenia w praktyce życia codziennego...

Powiedzieli na końcu, że ciekawe ile jest takich miejsc w Polsce jeszcze....:-(

ta "hodowla" była na terenie jakże cudnego naszego woj. - znanego min. z robienia smalcu w "schronisku", fajnego , przyjaznego zwierzakom "schronu" oraz targu konskiego w Bodzentynie i innych "fajnych" rzeczy

To co tam na zdjęciach pokazali to tylko urywek całości...sprawa toczyła sie od dłuższego czasu i...wyrok niewspółmierny oczywiście z zadanymi tym zwierzętom cierpieniami:-( i do tego jak zwykle h..j sie odwołał:angryy: nic tylko puścić go teraz goło na łąkę i uwiązać na szyi łańcuch z ciężarkami:angryy::angryy:

Posted

andzia69 napisał(a):
ta "hodowla" była na terenie jakże cudnego naszego woj. - znanego min. z robienia smalcu w "schronisku", fajnego , przyjaznego zwierzakom "schronu" oraz targu konskiego w Bodzentynie i innych "fajnych" rzeczy

To co tam na zdjęciach pokazali to tylko urywek całości...sprawa toczyła sie od dłuższego czasu i...wyrok niewspółmierny oczywiście z zadanymi tym zwierzętom cierpieniami:-( i do tego jak zwykle h..j sie odwołał:angryy: nic tylko puścić go teraz goło na łąkę i uwiązać na szyi łańcuch z ciężarkami:angryy::angryy:

Widzę, że dzieją się same takie "ciekawe" historie :angryy::angryy::angryy::chainsaw:

Szkoda, że szacowna telewizja nie pomoże nagłośnić takich spraw bardziej :angryy: potrafią tylko powiedzieć: "ciekawe ile jest takich miejsc w Polsce" :angryy:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Ten bernardyn z wczorajszych fot, z wybiegu, stoi obok dużego czarnego- to pies czy suka?

To pies, to jest wybieg dla "psów dużych", tam też jest ten dalmatek.

Posted

__Lara napisał(a):
Widzę, że dzieją się same takie "ciekawe" historie :angryy::angryy::angryy::chainsaw:

Szkoda, że szacowna telewizja nie pomoże nagłośnić takich spraw bardziej :angryy: potrafią tylko powiedzieć: "ciekawe ile jest takich miejsc w Polsce" :angryy:

Laro ta historia byla naglasniana w mediach pare razy. Jak wspomniala andzia69 proceder trwa od lat, facet jest bezczelny w stopniu ktory trudno sobie wyobrazic, ponadto ma kase, przeonosi sie z miejsca na miejsce, bimba sobie z prawa, na sali sadowej drwi z sedziego i jawnie wygraza oskarzycielowi, jednym slowem bandyta kryminalista i skonczony ch...
a nasze polskie prawo radosnie nie ma na niego bata. Siasc i plakac, podczas gdy wladza ustawodawcza siedzi i biedzi sie nad kolejnymi ustawami zdzierajacymi z nas coraz wieksze myto.

szkoda slow:angryy:

Posted

Ulaa napisał(a):
nie psy, tylko świnie wietnamskie oraz bażanty, kury i chyba inne ptaszyny, do tego słyszałam tez kozy.

Ulka, jakie inne ptaszyny.....to wazne...

Posted

kuba123 napisał(a):
uwaga uwaga
zostało 87 cegiełek z 200 wystawionych
idą lepiej niż świeże bułeczki

FAkt...jeszcze zadna z kilu już akcji cegiełkowych na ten cel nie cieszyła się az takim powodzeniem...myślę, że świat nie jest aż taki zły....:lol: