gonia66 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 kuba123 napisał(a):wracając do psów czy jest w schronie rottek i czy to prawda że TOZ wyciągał dziś stamtąd zwierzęta Mnie się wydaje, że na fotkach widziałam "coś rotkowatego";)...i ze ne było wyciąganych żadnych zwierząt bo nie chcieli wydac ostatnio...a cóz to przeczytałaś?? Quote
kuba123 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 No to teraz będę się Wam chwalić :multi::multi: W Arce pracuje mój kolega z tech. wet. doktor Mirosław Ligęza jestem z tego baaaaardzo dumna ( wiedziałam, że coś mi mówi ta lecznica) a jeśli on tam pracuje to wiem ,że są najlepsi z najlepszych ale się cieszę ,że mam tak znakomitego kolegę z którym żyłam jak z bratem przez 5 lat( mieszkaliśmy w jednym internacie) ps doktora Wojciecha Bychawskiego też znam sorry za offa ale musiałam Quote
malade Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 no tak...tylko co dalej z tym obozem? Bo chyba chodzilo o zamkniecie przybytku a nie pozamiatanie rannych? Gdzie jest 30 psow wyciagnietych przez was i jak sie wam to udalo skoro wczesniej nie chcieli ich wydawac? Moze gdyby kolezanka napisala rzeczowo co jak i dlaczego zamiast szukac winy w pozostalych, sytuacja stalaby sie bardziej klarowna i moznaby myslec o dalszych dzialaniach zamiast skakac sobie do oczu. Bo jak kazdy chce byc sam bohaterem to do niczego taka akcja nie prowadzi, co wiecej - robi sie jeszcze wiekszy bigos. Nikt przeciez nie mial zlych intencji w ratowaniu psow, a skoro ktos uwazal ze trzeba zrobic inaczej, dlaczego wczesniej nie uzgodnil swoich krokow z ogolem tylko nagle oznajmia ze jemu sie udalo a reszta narobila kaszany? Oczywiscie 200 psow to nie jest mala rzecz, ale wine za zbrodnie ponosi w tym wypadku tylko jedna osoba i to ja nalezy ukarac a nie straszyc sie nawzajem oskarzeniami o znieslawienie. Quote
E-S Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 malade napisał(a):no tak...tylko co dalej z tym obozem? Bo chyba chodzilo o zamkniecie przybytku a nie pozamiatanie rannych? Gdzie jest 30 psow wyciagnietych przez was i jak sie wam to udalo skoro wczesniej nie chcieli ich wydawac? O ile ja wiem ze źródeł niezależnych i krakowskich - zaangażowane w sprawę osoby z Krakowa wraz z krakowskim TOZem wywlokły przedwczoraj (chyba, a może wczoraj?) te 30 psów. Nie Pro Animals. Toteż te psy te nie są "na stanie" Fundacji, ale pod opieką krakowskiego TOZ-u. PS. "zamknięcie przybytku" jak to poetycznie i eufemistycznie określiłaś nie ogranicza się do przekręcania klucza w zamku kłódki na bramie. To procedura administracyjna. Fundacja Pro Animals nie ma kompetencji WSA i wyroku w tej sprawie sama nie wyda, więc znając mechanizmy reagowania właściciela schroniska torpedującego z niesłychaną zaciekłością wszelkie podejmowane próby i interwencje oraz jego towarzyskie powiązania w okolicy - wnioskuję, że na ostetczne prawomocne rozstrzygnięcie trzeba będzie raczej długo poczekać. Procedura jest w toku. Nie chodzi też, aby schronisko zamknąć i żeby go nie było, tylko aby dotychczasowy tzw. "opiekun" się tym nie zajmował, niech pan Hrabia np. wydzierżawi działkę organizacji prozwierzęcej, a jeśli uważa, że wszystko gra i buczy i jest OK - to dlaczego nie wpuszcza na teren, nie pozwala psów fotografować, co pomaga przecież w adopcjach, odmawia wydania psów osobom z prozwierzęcych organizacji (???), nie powinien mieć przecież taki kryształowy facet niczego do ukrycia, skoro tak wspaniale i sielankowo jest - niech wpuszcza, niech zobaczą wszyscy, kiedy tylko będą chcieli, że faktycznie nie jest źle, niech fotografują (tak na marginesie - psu nie przysługuje póki co prawo do ochrony własnego wizerunku i można go fotografować każdemu ile dusza zapragnie, kobietom z Pro Animals jak najbardziej już taka ochrona przysługuje, tak, tak Panie Pałka, fotografie, a toś się Pan sam utopił :)). Słusznieprawią, że zaciskaniu się pięści towarzyszy zaciśnięcie resztek komórek mózgowych. Wiele zależy też od wyników postępowań karnych. A te będą upojne. Ewa Quote
malade Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 To moze pora teraz obmyslic kolejna strategie? Pomyslcie nad tym czego mozna sie uczepic, najlepiej to wypisac, uzgodnic przez PW czy mail bo wiadomo ze sam zainteresowany czyta forum (moze dlatego KTOZ nie poinformowal tutaj publicznie ze cos planuja?). Jest jakis prawnik na tym forum? Zasiegnijcie porady kogos kompetentnego i moze cos drgnie w tej sprawie. Quote
Leon_or Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Zalogowałem/zalogowałam (nie chcę dokładnie podawać na forum kim jestem ze względu na właś.schroniska - wiem, że wchodzą na dogomanie - na poczcie mogę podać dokładnie) się tu tylko dlatego, ponieważ moja siotra zakładała tu na dogomani wątek o Olkuszu - teraz przebywa za granicą ale już zjedzie na stałe (nie mam tam intrenetu). Jeździła ona tam do schroniska i z tych źródeł wiem bardzo dużo : w jeden dzień moja s. znalazła w budzie 3(4?) zdechłe szczeniaki gdy powiadomiła prac oczywiście było, że jest to nie możliwe jednak zajżeli tam i faktycznie pieski nie żyły, w ten sam dzień suczka, która normalnie chodziła nagle padła (powodu nie znane) - nawet nie zadzwonili po wet, wyciągli ją z kojca i położyli na ziemi - naszczęscie długo się nie męczyła - odeszła.. Może coś im dają do jedzenia!!??!! Na uśpienie psy tam idą tak : idzies zty, ty, ty, ty i ty. Pyanie: dlaczego One?? Odp ,, bo są głupie i brzydkie"...odp pracownika... Ona napewno to lepiej opisze... Pyatał się mnie jak sięma sprawa schroniska dlatego śledzę to na dogomani... Może to mało ważne i mało kto się będzie liczył z tym co piszę jeszcze dziecko... Ale chociaż tam mogę pomóc.. zdjęcia mamy ale wszystkie co gorsze to już wystawione... Macie racjce, że jak pies miał iść do adopcji to znikał!! Zniknęło nam tak kilka psów..:(Jak są błędy to przepraszam... Quote
malade Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 no to git majonez, kochanie. Szkoda tylko ze tak sie dzielicie w tym wszystkim, bo na dgm jest sporo osob ktore chca i moga pomoc. Na przyszlosc proponuje mimo wszystko dojsc do jakiejs ugody Quote
E-S Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 malade napisał(a):To moze pora teraz obmyslic kolejna strategie? Pomyslcie nad tym czego mozna sie uczepic, najlepiej to wypisac, uzgodnic przez PW czy mail bo wiadomo ze sam zainteresowany czyta forum (moze dlatego KTOZ nie poinformowal tutaj publicznie ze cos planuja?). Jest jakis prawnik na tym forum? Zasiegnijcie porady kogos kompetentnego i moze cos drgnie w tej sprawie. No właśnie dlatego, że Państwo Hrabiostwo czytają - na tzw. forum tumanum nie będzie takich informacji kochanie. Kontaktujemy się telefonicznie i przez prywatne - nie dogomaniackie - maile w sprawach procedur prawnych, taktyki i zaplanowanych działań, o których tutaj pisze się po fakcie. Jak widzisz i tak nie zapobiegło to zatarciu śladów przestępstwa. Prawnicy (adwokaci) już są. Nie tylko tacy dostępni z Olkusza jedynie przez sieć. Spox. Ale nie dowiesz się niczego na żadnym z otwartych forów. I tak ma pozostać. Swoją drogą, udzielanie porad typu "zasięgnijcie porady" .... A co do "drgnięć" - nie myl stanów faktycznych uzależnionych od skomplikowanych prawniczych procedur, wymagających przeprowadzenia postępowania, wydania stosownych orzeczeń i ich uprawomocnienia z galaretą. Nie wystarczy potelepać. Różne takie postępowania już zostały wszczęte, psy nie są już oddawane do schroniska przez gminy, jeszcze jedna sprawa jest do sfinalizowania, ale fachowcy muszą mieć na ostateczne opracowanie kilka dni zanim to uruchomią na drodze urzędowej. I tyle tylko mogę rzec publicznie. Jasne, wszystkim się śpieszy, czemu schronisko nie zamknięte, psy nie pozabierane, czemu inne lepsze już nie wybudowane - ludzie, nie budujemy domku z klocków lego. Przejdźcie się do Sądu jeden z drugim i spróbujcie sami założyć sprawę, ale nie duperele saskie pt. stwierdzenie nabycia spadku - pozbawcie jakichś złych, występnych rodziców władzy rodzicielskiej nad dziećmi i znajdźcie im rodzinę zastępczą celem umieszkania tam małoletnich. Albo na odwrót - przywróćcie tą włądzę, doprowadźcie do uchylenia prawomocnych orzeczeń, w tym o ustanowieniu rodziny zastępczej i dzieci odbierzcie i w sensie fizycznym i prawnym, formalnym. Już! Rach ciach! tak samo szybko jak wymagacie tutaj od Fundacji. Biegiem! Tydzień wystarczy? Zlitujcie się. Pro Animals wie co robi i ma już zorganizowane fachowe zaplecze, które zabezpieczy stronę prawną całej akcji. Ale trwa to dłużej z uwagi na procedury niż ugotowanie jajka na twardo. A skoro tak się komuś śpieszy masakrycznie - to już niech zabiera 30 kolejnych psów i da im dom. Zdecydowanie szybciej i skuteczniej polepszy ich sytuację. Szkoda marnotrawić cenną energię na dawanie porad żeby zasięgnąc porad, psy trzeba zabierać, bo mróz. Ewa Quote
malade Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 No i wlasnie o to chodzilo zeby ktos napisal jak jest a nie tylko odsawiac plucie na siebie. Jesli chodzi o "udzielanie porad aby zasiegnac porad" to tylko dlatego, ze sami o niczym nie informujecie. A przeciez wystarczy spokojnie napisac - bez nerw, panujemy nad sytuacja, odpowiednie kroki zostaly juz podjete. Nie zarzucam nikomu, ze dziala zbyt opieszale, a my tu chcielibysmy natychmiastowych akcji - to jest Polska i wszedzie jest siatka ukladzikow i ukladow, z osobistych doswiadczen wiem ze bardzo ciezko jest przez to wszystko przebrnac. Chodzilo mi tylko o to, ze po przeprowadzonej akcji napisanie komus ze jest be i smierdzi, mija sie z celem. Jesli pisza tu osoby zrownowazone i odpowiedzialne, powinny brac pod uwage to, ze wszyscy chca pomoc i od czasu do czasu rzucic ze trzy zdania oglednie zeby potem nie bylo wojny. Mam nadzieje ze wszystko sie uda i osoba odpowiedzialna za maltretowanie zwierzat poniesie konsekwencje. Quote
Basia i Barni Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 E-S napisał(a):No właśnie dlatego, że Państwo Hrabiostwo czytają - na tzw. forum tumanum nie będzie takich informacji kochanie. Kontaktujemy się telefonicznie i przez prywatne - nie dogomaniackie - maile w sprawach procedur prawnych, taktyki i zaplanowanych działań, o których tutaj pisze się po fakcie. Jak widzisz i tak nie zapobiegło to zatarciu śladów przestępstwa. Prawnicy (adwokaci) już są. Nie tylko tacy dostępni z Olkusza jedynie przez sieć. Spox. Ale nie dowiesz się niczego na żadnym z otwartych forów. I tak ma pozostać. Swoją drogą, udzielanie porad typu "zasięgnijcie porady" .... A co do "drgnięć" - nie myl stanów faktycznych uzależnionych od skomplikowanych prawniczych procedur, wymagających przeprowadzenia postępowania, wydania stosownych orzeczeń i ich uprawomocnienia z galaretą. Nie wystarczy potelepać. Różne takie postępowania już zostały wszczęte, psy nie są już oddawane do schroniska przez gminy, jeszcze jedna sprawa jest do sfinalizowania, ale fachowcy muszą mieć na ostateczne opracowanie kilka dni zanim to uruchomią na drodze urzędowej. I tyle tylko mogę rzec publicznie. Jasne, wszystkim się śpieszy, czemu schronisko nie zamknięte, psy nie pozabierane, czemu inne lepsze już nie wybudowane - ludzie, nie budujemy domku z klocków lego. Przejdźcie się do Sądu jeden z drugim i spróbujcie sami założyć sprawę, ale nie duperele saskie pt. stwierdzenie nabycia spadku - pozbawcie jakichś złych, występnych rodziców władzy rodzicielskiej nad dziećmi i znajdźcie im rodzinę zastępczą celem umieszkania tam małoletnich. Albo na odwrót - przywróćcie tą włądzę, doprowadźcie do uchylenia prawomocnych orzeczeń, w tym o ustanowieniu rodziny zastępczej i dzieci odbierzcie i w sensie fizycznym i prawnym, formalnym. Już! Rach ciach! tak samo szybko jak wymagacie tutaj od Fundacji. Biegiem! Tydzień wystarczy? Zlitujcie się. Pro Animals wie co robi i ma już zorganizowane fachowe zaplecze, które zabezpieczy stronę prawną całej akcji. Ale trwa to dłużej z uwagi na procedury niż ugotowanie jajka na twardo. A skoro tak się komuś śpieszy masakrycznie - to już niech zabiera 30 kolejnych psów i da im dom. Zdecydowanie szybciej i skuteczniej polepszy ich sytuację. Szkoda marnotrawić cenną energię na dawanie porad żeby zasięgnąc porad, psy trzeba zabierać, bo mróz. Ewa mi takie wyjaśnienie wystarczy Quote
sleepingbyday Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 a ja tam lubie posty E-S. bardzo dobrze sie je czyta.... Quote
Natalia i Galwin Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tak trochę zmieniając temat - cegiełki na allegro się skończyły. Quote
Natalia i Galwin Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Już są nowe cegiełki Psy i koty z OBOZU ZAGŁADY błagają o ratunek!!! (524658595) - Aukcje internetowe Allegro Quote
basia0607 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Czy juz wiecie, że burmistrz Olkusza przedłużyl Pałce umowę na 2009 r ? Można psy zabierać , szukać im tymczasów , hoteli, leczyć a Pałka tylko będzie liczył kasę i przyjmowal nowe psy ! Dziewczyny nie piszcie mi na priwa kto tu dal du...y, piszcie to na wątku ! Quote
gonia66 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 basia0607 napisał(a):Czy juz wiecie, że burmistrz Olkusza przedłużyl Pałce umowę na 2009 r ? Można psy zabierać , szukać im tymczasów , hoteli, leczyć a Pałka tylko będzie liczył kasę i przyjmowal nowe psy ! Dziewczyny nie piszcie mi na priwa kto tu dal du...y, piszcie to na wątku ! BAsiu...skad masz takie wiadomości???To co piszesz jest sprawdzone??? Quote
Ulaa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 basia0607 napisał(a):Czy juz wiecie, że burmistrz Olkusza przedłużyl Pałce umowę na 2009 r Wiemy. To nie jest umowa na cały 2009 (?) Quote
basia0607 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nie byłam przy podpisaniu umowy, więc jest ona pewna na 90 %. Nie bylo podstawy aby nie przedłużyć umowy. W schronisku jest ok. 60 psów, 6 kotow. Wszystkie zdrowe, nie ma przepelnienia dlaczego miałby nie przedłużać ? Quote
gonia66 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 O Jezu................:wallbash::wallbash::wallbash: Quote
lejdija Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Rottweilera dzisiaj stamtąd zabrałam.. jest w hotelu w krakowie i czeka na adopcję Quote
lejdija Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Basia i Barni napisał(a):bosko :shake: Pałką to on powinien dostać w łeb :mad: i na jednym razei nie powinno sie skończyć ... oczywiscie tą pałką po łbie.. Quote
Basia i Barni Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 basia0607 napisał(a):Czy juz wiecie, że burmistrz Olkusza przedłużyl Pałce umowę na 2009 r ? ! bosko :shake: Pałką to on powinien dostać w łeb :mad: Quote
malagos Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Wiec jakie plany? Zostanie tak jak było? do mnie dziś dojechały 2 suczki na dt. Cieszę sie, zę choć te 2 istnienia uratowane. Kto i ile wział psów na dt? Quote
Recommended Posts