Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AnnaB napisał(a):
SBD 5zł
orpha 10zł
tyciaNi 10zł
agaga21 5zł
albiemu 10zł
grzenka 15zł
Ninti 10zł
MagdaH 20zł
weronika1 ?

razem 80zł/miesiąc + Weronika1

Dobra, Babięta:loveu: przed momentem przelałam do Promykowej skarpety 30zł, firmowe dobrze poinformowane "wróble" ćwierkają, że w połowie przyszłego tygodnia ma być (rzekomo/ prawdopodobnie;)) wypłata, więc zobaczywszy ile tego bedzie, postaram się jeszcze cuś dosypać:p

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tez bede wpałacac w poniedziałek , mysle ze wszyscy co deklarowali moga przelewac , zobaczymy ile nam sie faktycznie nazbiera , zawsze to jakis krok do przodu

Posted

tylko dobrze byłoby, zeby te pieniądze czekały na resztę deklaracji i na hotelik, żeby się nie rozlazły bez potrzeby np na lepsza karmę. wiem, wiem, dobra karma, ważna, ale tutaj wazniejsza jest potrzeba...
czekam na nr konta i przelewam - teraz moge 10 zł, ale z deklaracją na razie się nie wychylam i zostanę przy 5 na przyszłość...

Posted

Dziewczyny,ja bym się z tym przelewaniem wstrzymała,bo przecież nic nie jest ustalone.A w dodatku schroniskowe konto w ogóle mi się nie widzi :shake:.Kiedyś raz zaczęłam temat jak jest ono rozliczane ale nikt mi nie odpowiedział,więc albo nikt nie wie,albo nikt nie chce tego wyjaśnić.Jeśli jest to schronisko miejskie to pieniądze idą na jedno konto i rozlicza to jakaś" Nieokreślona księgowa" w biurze,której może się wcale nie chcieć rozdzielać tego na jakieś "podsumy" Nie wierzę że księgowością zajmuje się kierownik,który może jakoś starałby się to uporządkować.Moje wyliczenie nie było apelem o wpłaty,spełniłam tylko prośbę orphy i zebrałam wszystko razem bo miałam chwilę czasu Nie mam nic wspólnego z zbieraniem tych pieniędzy-żeby potem nie było na mnie :razz: Może wpiszcie najpierw Promyka w kolejkę do Murki(to chyba niedaleko od nas) i poczekajmy.No przecież może go ktoś wypatrzeć w schronisku i zabrać...A pieniądze można wrzucić do skarbonki w domu i przelać jak psiak będzie miał do hoteliku wyruszyć.Takie jest moje zdanie.

Posted

boshe, nie moge na to patrzec, wpalce dzis te 50zl na niego i w chwili wolnego zrobie kolejne allegro, ale zmienie tytul hmmm, wrzuce cos o dobermanie on jak doberman tylko biszkoptowy;), jest wogole jakis odzew? ktos dzowni pyta?

Posted

dla mnie wszystko jedno jakie konto czy publiczne stowarzyszenia czy osoby prywatnej, cche zeby pieniadze trafily do psa i tyle, a sama nie oszukuje i wierze ze inni tez nie (z tego forum) wiec wrzuccie numer konta na pierwszy post, sama zrobie przelew i przekaze tej pani co cche wplacic kase na promyka, byle szybko bo podalam jej juz konto z postow wyzej.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
moim zdaniem to "w typie dobermana" to przesada. już nikt nie będzie zaglądał na ogłosznie a"w typie", jak się napatrzy na takie promyczki -dobermany. i pójdzie do pseudohodowli kupic za grosze...w typie - owszem, można, ale jak one troche sa podobne do danej rasy... a tak ?

no dokładnie o tym pisałam z trzy posty wcześniej.mi tez się takie naciąganie nie podoba.co z tego ze przyciągnie miłośników rasy...zerkną na allegro i popukają się w głowy...sorry ale tak to wygląda.

Posted

moim zdaniem to "w typie dobermana" to przesada. już nikt nie będzie zaglądał na ogłosznie a"w typie", jak się napatrzy na takie promyczki -dobermany. i pójdzie do pseudohodowli kupic za grosze...w typie - owszem, można, ale jak one troche sa podobne do danej rasy... a tak ?

Posted

Ja proponuję wpłacać na konto Stowarzyszenia Nadzieja. Tam pieniądze są bezpieczne bo będa pod opieka weroniki1:

NR KONTA : Bank Zachodni WBK SA oddz Przemyśl
03 1090 2750 0000 0001 0947 6057

Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja"
37-700 Przemyśl ul. Piotra Kmity 4/11
Proszę uprzejmie przy wpłacie wyszczególnić na jaki cel
Adres dla wpłat zagranicznych:
SWIFT : WBKPPLPP
IBAN/BIC : PL 03 1090 2750 0000 0001 0947 6057

Posted

zmienilam tytul, teraz ma tak:
Skatowany, zmarzniety, opuszczony "Promyk* (521187678) - Aukcje internetowe Allegro
a jak macie inny pomysl na tytul to czekam na propozycje, aha teraz ma 2 allegro, obydwa wyroznione i pogrubione jedno konczy sie za 5dni a to za 13, kase wplace na konto podane powyzej

a moze wrzucic do allegro ten numer konta stowarzyszenia nadzieji na Promyka? moze ktos zechce mu wplacic jakis grosz?

i przepraszam za ten tytul, chcialam zwiekszyc ogladalnosc, mialam nadzieje ze ktos wejdzie i sie zakocha, taki impuls, nie mialam, zamiaru psa sprzedac czy upchac, tylko zwiekszyc mu szanse na adopcje, czasami tak jest ze cos nieoczekiwanego staje sie nasza wielka miloscia czy przyjemnoscia, a promyk ze zdjec wyglada dla mnie jak jasny doberman (tylko ze ladniejszy) sama mam wsrod znajomych dobermany i ich wlasciciele to normalni kochajacy psy ludzie, co innego asty i bulki tu czesto niestety psiaki sa w rekach nieodpowiedzialnych malolatow...

Posted

[quote name='dorcass']zmienilam tytul, teraz ma tak:
Skatowany, zmarzniety, opuszczony "Promyk* (521187678) - Aukcje internetowe Allegro
a jak macie inny pomysl na tytul to czekam na propozycje, aha teraz ma 2 allegro, obydwa wyroznione i pogrubione jedno konczy sie za 5dni a to za 13, kase wplace na konto podane powyzej

a moze wrzucic do allegro ten numer konta stowarzyszenia nadzieji na Promyka? moze ktos zechce mu wplacic jakis grosz?

i przepraszam za ten tytul, chcialam zwiekszyc ogladalnosc, mialam nadzieje ze ktos wejdzie i sie zakocha, taki impuls, nie mialam, zamiaru psa sprzedac czy upchac, tylko zwiekszyc mu szanse na adopcje, czasami tak jest ze cos nieoczekiwanego staje sie nasza wielka miloscia czy przyjemnoscia, a promyk ze zdjec wyglada dla mnie jak jasny doberman (tylko ze ladniejszy) sama mam wsrod znajomych dobermany i ich wlasciciele to normalni kochajacy psy ludzie, co innego asty i bulki tu czesto niestety psiaki sa w rekach nieodpowiedzialnych malolatow...
teraz tytuł jest super...i nie wyklucza możliwości ze ktoś wejdzie i się zakocha :cool3:

co do numeru konta to myślę ze to dobry pomysł, ktos parę groszy na pewno dorzuci.

Posted

dorcass napisał(a):
dziewczyny pod jaka rase mozna go podpiac? pod dobermana? bo widze ze jakw tytule allegro wpisze np jamnik albo w typie "jakas rasa" to rosnie ogladalnosc, wiec do czego on podobny?

Jego była właścicielka chciała z Promyczka zrobić charta. Jesli chodzi o smukłość to udało się jej zagłodzic biedaka.:shake:
Promyczek wraca do normy, troszeczkę nabrał ciała.
Gdyby jeszcze znalazł dom to może z harta byłby doberman albo inny rasowiec.

Posted

dziewczyny ja strasznie przepraszam ale będę mogła dokonać obiecanej wpłaty dopiero 10-tego bo tak dostaję wypłatę a teraz jestem spłukana przez święta i sylwestra :oops:

sorry Promyku

Posted

co mam robic? bo tak sobie mysle jesli mam wrzucic numer konta fundacji nadzieja to musze zrobic jakis dopisek typu: Zbieramy na hotelik dla Promyka, kazdy grosz sie liczy!!! Jesli mozesz i chcesz pomoc temu biednemu skrzywdzonemu przez los psiakowi podaje dane do przelewu: "tu wrzuce dane z poprzedniej strony" i mysle ze powinnam skopiowac tez link do tego watku, bo powiem wam ze ja na dogo trafilam w taki sposob, tez wplacilam pieniadze na suczke z krzyczek ktora byla bardzo chora, znalazlam ja na allegro i tam przekierowano mnie z dalszymi jej losami tu na dogo i tak sie zaczelo....
mysle ze kazdy chce wiedziec na co poszly pieniadze i jak sie ma piesek, co o tym sadzicie?