albiemu Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 o to nam wszystkim Promyczku chodziło ... Twój spokojny sen ... RANY!!! Dogomania doprowadzała mnie do szału, do teraz! Zdjęcia Promyka z nowego domu zwyczajnie mnie rozwaliły na drobne ... Dziękuję WSZYSTKIM za Promyka, za każdą pomoc, nawet jedną ciepłą myśl. ehhh :) pędzę zmienić wątek Szpilka, Majuska, AniaB, SBD ... wiele osób cudownych, pięknych i wyjątkowych ... :)!!!! Quote
albiemu Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 [quote name='albiemu'] Wolałabym naprawdę zakładać inne wątki, znać inne historie i zmienić ten tytuł na MA DOM - wierzę w to, że ten psiak będzie miał w końcu szczęście w swoim domu, gdzie wyleczy blizny a jego miska będzie pełna psiego jedzenia ktore poda człowiek potrafiący kochać tak mocno, że pomoże zapomnieć. Jego oczy pamiętają, wystarczy w nie spojrzeć tylko skąd na to brac siły? cytuję fragment pierwszego postu, kiedy zakładałam wątek ... Wzięło mnie na przemyślenia. Pamiętacie nasze dyskusje o temacie tego wątku? Dzisiaj miałam problem - na jaki go zmienić. Wiem, był kiedyś agresywny w slowach, ale to z agresją Promyk miał do czynienia. Agresja nie może brzmieć "lekko" - cios zawsze boli ... Promykowi i wszystkim tym psiakom, którym sie nie udało lub czekają ... cierpnieniem buda wyścielona łańcuchem poranka przykute psie nadzieje ziemią pulchną już martwa psina utulona oprawca w dół pluje, w głos się śmieje ... odwrócone ludzkie oczy dziś odruchem serca? czy raczej we śnie pogrążone sumienie? każdy z nas ludzkiej ignorancji - SPADKOBIERCA WINĄ, cisza konania, w cierpieniu ostatnie psie tchnienie ... Weronika, dziękuję Tobie, że podjęłaś się interwencji w sprawie Promyka. Dziekuję osobie, której Promyk jako pierwszej zabierał sen z powiek ... za to, że zareagowała. ... dziękuję raz jeszcze Wam wszystkim. Mam świadomość, że Promyka też mogła utulić ziemia - dzięki reakcji ludzkiego serca, tulić go będzie ludzkie serce, w dłoniach zawsze będzie miał dom ... ... Promyk - uratowane życie ... Quote
dorcass Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Szok jak latwo sie psiaki aklimatyzuja, wyglada tak jakby spedzil tam cale życie:) JEST PIĘKNY I SZCZĘŚLIWY:) Quote
MagdaH Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Wet-siostra napisał(a):Zawiercie to już "końcówka"Śląska...Lepiej nie pisz tego głośno,że to Śląsk,bo oni uważają się już za Zagłębie...Wiem,co piszę-prawie całe życie mieszkałam na Śląsku...Zawiercie ze Śląskiem nie lubią się zbytnio...:roll: Do Zawiercia najbliżej z Dąbrowy Górniczej lub Katowic. Najbardziej ujął mnie ten 103 letni dziadzio...:loveu: Trzymam kciuki!:lol: Trafiłam na Twój wpis dopiero dziś, ale masz absolutna rację: granica między Śląskiem a Altreichem jest oczywista. Od granicy Katowice/Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza czy Jaworzno zawsze było Zagłębie, i tak już (w mentalności Ślązaków) będzie. Krąży u nas dowcip, że do Berlina możesz pojechać bez problemu, a do Sosnowca wjazd za okazaniem paszportu;) Quote
majuska Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='albiemu'] nooooooo, tak to się śpi tylko u siebie :p ach te miękkie sznurkowe dywaniki....a jakbyście widziały jaki Promyk ma pachnący iglasty las tuż za furtką do ogrodu..... Quote
sleepingbyday Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 zryczałam sie jak głupia.... jak zobaczyłam fotki. wczoraj mnie nie było, dziś tuptałam wmiejscu na przystanku, zeby tu jak najszybciej zajrzeć. nie mogę wytrzymać, po prostu rozsadza mnie, ze promyk, TEN promyk w końcu doczekał się DOMU. wszystkie zasługuja na dom, wiadomo, ale promyś - po prostu bezapelacyjnie potzrebuje zadośćuczynienia ze strony świata. wszystkiego njalepszego na nowej dordze życia, promysiu! państwu promysia tez zyczę. ale jak wywina jakis numer - nogi z d... powyrywam! no, musiałam troche gróżb wyrzucić z siebie :roll:. ale głównie to mam miękkie kolana, ze promykowi sie udało :placz::oops: Quote
Miśka84 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 :laola::laola: DZIEWCZYNY GRATULUJĘ KOLEJNEJ ADOPCJI!!!!! :cunao::cunao::cunao::cunao: Quote
MagdaH Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='SZPiLKA23'] ...i niech tak już zostanie Promysiu:loveu: Quote
Recommended Posts