Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny dostalam mail z allegro:
"Treść wiadomości:
Witam serdecznie.Na jakie konto można wpłacić pieniądze dla Promyczka?Chcę w miarę możliwości wspomóc jego" fundusz hotelowy",co będzie możliwe 10.01.Pozdrawiam.Wszystkiego dobrego.Iza "

przesle tej pani linka do watku psiaka, a moze wpiszcie w pierwszym poscie numer konta, bo ja nie wiem gdzie trzeba kase wplacac...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sleepingbyday napisał(a):
słuchajcie, mielismy liczyc deklaracje finansowe.. niewiele tego jets, tak? nie ma co, na hotelik nie uzbieramy? generalnie kiepsko jest. nic nie wyszło z szybkiej pomocy...:shake:

promyczka pod nic nie podciagniemy raczej, ewentualnie "dziwny dingo" :evil_lol:

dziki pies dingo lub skundlony diabeł tasmański ;)

Posted

[quote name='dorcass']dziewczyny dostalam mail z allegro:
"Treść wiadomości:
Witam serdecznie.Na jakie konto można wpłacić pieniądze dla Promyczka?Chcę w miarę możliwości wspomóc jego" fundusz hotelowy",co będzie możliwe 10.01.Pozdrawiam.Wszystkiego dobrego.Iza "

przesle tej pani linka do watku psiaka, a moze wpiszcie w pierwszym poscie numer konta, bo ja nie wiem gdzie trzeba kase wplacac...
nr. konta schroniska: 16 1500 1634 1216 3005 3830 0000

[koniecznie prosimy o dopisek, na jaki cel przekazane mają być pieniążki, w tytule przelewu !]

Posted

napislam tej pani wiadomosc z numerem konta, ale okazalo sie ze ta pani zna historie psieska z dogomani:) aha macie juz jakies deklaracje finansowe? bo ja moge dorzucic w styczniu 50zl, nie wiem jak pozniej..

Posted

kurteczka ma ktos moment i szybki komp zeby zliczyc ilebysmy kasy mieli ?
trzeba by to jakos do kupy zebrac , podliczyc i potem kombinowac co mozemy ?:cool3:

Posted

przekopiuje z maila od tej pani bo to bardzo mile i dotyczy was, tych ktore dzialaja tam na miejscu, ja moge sie tylko do tego podpisac:)
"Dzień dobry.Dziękuję za informacje.Cóż,to fakt,że najgorszy jest ten stan finansów...Człowiek z całego serducha chce pomóc,ale nieczęsto jest to realne.Dogomanię znam,sentymentem związana jestem z Orzechowcami (mam cudnego pieska stamtąd,wiem jak wspaniali są wolontariusze tam działający),choć dla własnego dobra powinnam omijać wiadomości o ludzkim zwyrodnieniu w stosunku do zwierzaków.Dobija mnie to totalnie.I rodzi mordercze instynkty...Dlatego tak podziwiam działalność ludzi,którzy potrafią jakoś się uporać ze swoimi odczuciami,zdołowaniem,bezsilnością,bezmiarem cierpienia i działać.Miłość,szacunek i poświęcenie dla zwierząt,które widzę w Waszym działaniu pozwalają mi uwierzyć w człowieka.Trochę się rozgadałam,przepraszam.Ok,teraz tylko czekam na przypływ kasy,czyli ok 10.01 i żeby nie wiem co postaram się choć w niewielkim stopniu w miarę możliwości(nie są one duże,niestety...)wspomóc Promyka.Pozdrawiam.Miłego dnia.Iza"
:lol::lol::lol:

Posted

dorcass, a jak kopiowałaś obrazek? trzeba skopiować całość:

1. kliknij nieco nad i nieco z prawej strony obrazka,
  2. z przyciśniętym lewym klawiszem myszki (zaznaczanie) przejdź po przekątnej w lewo i w dół, trochę za obrazek --> obrazek powinien poszarzeć, to znak, że go zaznaczyłaś,
  3. kursor nad zaznaczony obszar --> prawy klawisz myszki (menu kontekstowe) --> "kopiuj",
  4. panel użytkownika --> edytuj sygnaturę --> "wklej"
  5. jak obrazek ma być dosunięty do lewej strony, to zaznacz go i wybierz z paska z ikonami "align left" (wyrównywanie do lewej)

6. zrób sobie "podgląd sygnatury", jeśli po najechaniu kursorem na obrazek na pasku stanu przeglądarki www (dolna krawędź okna przeglądarki) pojawi się docelowy adres www wątku promyka to jest ok, możesz zatwierdzić sygnaturę

jeżeli mimo prawidłowego kopiowania obrazek zamiast linkiem jest tylko obrazkiem, to i tak możesz to ręcznie wymusić, trzeba "opakować" obrazek odpowiednimi tagami bbcode, które odpowiadają za tworzenie linków:

musisz zrobić coś takiego (emotikonka zastępuje obrazek):

{url=
tutaj-wpisz-adres-docelowy-wątku-promyka}:diabloti:{/url}

tylko nawiasy klamrowe"{" "}" należy zastąpić nawiasami kwadratowymi !!!

adres wątku możesz skopiować sobie z paska adresu przeglądarki, czyli:

http:_//_www._dogomania.pl/forum/_f28/bij-mnie-mocno-tak-dlugo-jak-chcesz-nie-karm-obiecaj-ze-kiedys-pokochasz-126872/

tych czerwonych "dolnych kresek" _ ma oczywiście nie być, musiałem je wstawić, bo inaczej link zostałby zamieniony automatycznie na tytuł wątku

w takiej postaci jak jest tutaj będzie kierował na początek wątku

Posted

chyba sie udalo, teraz wskakuje link:)
dzieki za wytlumaczenie, a tak apropo to tak podlinkowuje sie obrazki? tzn jak ktos stworzy banerek to podlinkowuje go w ten sposob? jesli mozna to zapytam:roll:, gdzie wrzuca lub wpisuje sie ten url bo tego nie rozumiem, jak polaczyc obrazek z linkiem, to przez jakis program czy jak? ta czesc jest dla mnie niezrozumiala, pierdoła ze mnie:oops::oops::oops:

Posted

AnnaB senkju :)
nie wiem ile taki hotelik kosztuje :roll: , no i sam hotelik tez trzeba załatwic
kurcze mam skleroze , ktos ( przepraszam nie pamietam kto :oops:) pisał o hoteliku u Murki ,byla mowa o zapisaniu w kolejke :oops:.Kurcze sory ale wszystki mi sie mota i nie moge sobie przypomniec jak to bylo
Neczka rozumiem ze na tem nr.konta ktory podałas mozna slac pieniazki
to ja wysle w poniedzialek

Posted

Ludzie to najgorsze bestie na świecie , potrafią wszystko zniszczyć nie docenią niczego , przecież ten pies to wrak za każdym razem kiedy widzę taki obrazek ściska mnie za serce i płacze i zastanawiam się co ja mogę zrobić , dlaczego tak jest , co te zwierzęta są winne. :-(:angryy::placz:

Posted

dorcass, tak sie podlinkowuje obrazki, potwierdzam :diabloti:

zresztą nie tylko obrazki, jak wciskasz przycisk "insert link" to on nie robi nic innego jak wstawia tagi

{url=adres_strony_www}
adres_strony_www {/url}

dokoła adresu strony, który podajesz. dokładnie tak samo mogłabyś zrobić to ręcznie
. (wtedy masz możliwość wpisania dowolnego tekstu jako tego co będzie widoczne na stronie - czyli to, co w przykładzie powyżej jest na czerwono - byleby link - zielony - był poprawnie wpisany)

[ i oczywiście zamiast nawiasów klamrowych = kwadratowe ]

jeśli chodzi o banerki - to należy to zrobić w okienku "edycji sygnatury" (w panelu użytkownika), jak nie działa wklejanie to można z palca kod wpisać

idąc na skróty, można wstawić obrazek na fotosik, skopiować kod opisany jako "duży rozmiar na forum" i tylko podmienić adres, bo oni (fotosik) wstawiają link do swojej strony, jak zamiast tego wrzucisz adres wątku, to obrazek będzie przenosił do wątku (czy ogólnie: dowolnej podanej strony www)