Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dorcass napisał(a):
co mam robic? bo tak sobie mysle jesli mam wrzucic numer konta fundacji nadzieja to musze zrobic jakis dopisek typu: Zbieramy na hotelik dla Promyka, kazdy grosz sie liczy!!! Jesli mozesz i chcesz pomoc temu biednemu skrzywdzonemu przez los psiakowi podaje dane do przelewu: "tu wrzuce dane z poprzedniej strony" i mysle ze powinnam skopiowac tez link do tego watku, bo powiem wam ze ja na dogo trafilam w taki sposob, tez wplacilam pieniadze na suczke z krzyczek ktora byla bardzo chora, znalazlam ja na allegro i tam przekierowano mnie z dalszymi jej losami tu na dogo i tak sie zaczelo....
mysle ze kazdy chce wiedziec na co poszly pieniadze i jak sie ma piesek, co o tym sadzicie?

Myslę,że jeżeli wpłata bedzie zaznaczona ,że dla Promyczka to wystarczy. Zawsze przeznaczamy pieniązki zgodnie z życzeniem wpłacającego. Nie zdarzyło się aby były przeznaczone na coś innego.:lol:

Posted

[quote name='Neczka']nr. konta schroniska: 16 1500 1634 1216 3005 3830 0000

[koniecznie prosimy o dopisek, na jaki cel przekazane mają być pieniążki, w tytule przelewu !]

A ja wpłaciłam na numer podany przez Neczkę i z dopiskiem "Na wydatki Promyczka". Jeśli uważacie, że lepiej na fundacyjne, to OKI - następny przelew pójdzie na Fundację. Dobrze może byłoby wszelkie deklaracje (które AnnaB juz zebrała) wlepić do 1 postu + nr konta. Żeby nie "latać" i szukać po całym rozrastającym się wątku.

Posted

słuchajcie, jaki hotelik i w jakih cenach jest najbliżej. oraz czy ma miejsca takod połowy stycznia? bo mam nadzieję, ze do tego czasu uda nam sie zebrać deklaracje wystarczające-ale musimy sie rozejrzec za hotelikiem. jeszcze jednego nie pomnę - jak ajest syt prawa promyczka? moze być wyadoptowany? jest dowodem w sprawie?

Posted

weronika1 napisał(a):
Słusznie , może lepiej bezpośrednio na schronisko wpłacać.

Weronika, wcale nie SŁUSZNIE, bo ja osobiście wolałabym przelewać kasę na konto, z którego kasa FAKTYCZNIE pójdzie na potrzeby Promyka, a nie tzw.ogólne. Po prostu pierwsze konto, jakie zobaczyłam to te podane przez Neczkę. Dobrze byłoby się na coś zdecydować i zamieścić na początku wątku nr konta i deklaracje, żeby nie latać po całym wątku.

Posted

i poczekajmy naprawdę - musimy uzbierać tyle deklaracji, zeby były szanse na umieszczenie go w hoteliku. 100 zł to o wiele za mało... wydawanie tej kasy na cokolwiek innego nie ma sensu. on jest zdrowy, specjalistycznej karmy nie potrzebuje.... ma jedna potrzebę -dom, lub choć jego namiastkę...

Posted

Jak już wcześniej pisałam , zapłacę hotelik jeden miesiac w całości, trzeba zbierać na nastepny miesiąc.
Co do wpłat to myslę,że jeśli bedzie zaznaczone ,że na Promyczka to kierownik schronu powinien przeznaczyć na ten cel.

Posted

Moim zdaniem trzeba go dzisiaj odebrac ze schroniska i umieścić w hoteliku chociaz na te 2 m-ce. Potem będzie cieplej a moze jakaś rodzina adopcyjna się znajdzie.

Posted

niech dziewczyny w takim razie dadzą znać, ile kosztuję poszczególne hoteliki, bo pewnie róznie. i gdzie sa miejsca. na jedne miesiąc mamy, szukam dalej deklarantów...
mi się marzy domowy, zresztą wszystkim się marzy domowy hotelik dla promyczka. taki,w którym bedzie miał szanse na psychiczne odbicie się od dna... jak najszybciej chłopaka trzeba zahotelować!

Posted

sleepingbyday napisał(a):
a mamy hotelik wybrany? z miejscem? napisałam do pati, ale to pod wawą, z pytaniem, czy ma miejsca (tak na wszelki wypadek).

SDB hoteliki są przeciez na miejscu. dziewczyny coś wybiorą. nie martw sie byle środki finansowe znaleźć.

Posted

ja wplacilam wczoraj 50 zl na konto fundacji nadzieja, i dostalam maila od tej pani co ostanio z nia koresponduje (ta pani ma juz w domu jednego orzeszka, i bardzo chciala promyka, ale maz sie nie zgadza) w kazdym razie mail koppiuje: "Dzień dobry.Dziś jestem cała w skowronkach - męża do adopcji Promyczka nie przekonałam (Ba! pachniało rozwodem...),ale za to mam dla niego trochę pieniędzy na hotel.Dobre i to,prawda?Przelew już zrobiony i pieniądze jeszcze dzisiaj będą na koncie fundacji Nadzieja.Nie wiem co prawda ile taki hotel kosztuje,ale może sumując wszystko wystarczy....A może uda się Paniom wynegocjować przytulisko dla tego małego,staruszka Judyma?Trudno mu będzie w takie mrozy skoro całe życie spędził w domu.A potrzebuje tylko trochę ciepłego miejsca,spokoju i jedzonko.....Może któryś hotel się ulituje???Wiem,że to nie Pani działa na miejscu,w Orzechowcach,ale ma stały kontakt z aniołami stamtąd....Pozdrawiam serdecznie.Iza"

Posted

Ktoś wcześniej pisał o hoteliku i niestety nie wiem kto ? Bodajrze chodziło o hotel Murka , nie mam pojecia gdzie on jest i czy moża go załatwić i z kim rozmawiac? Bo ja niestety mam sklerozę i to mocną:evil_lol:

Już nerwowo nie wytrzymuję , bo boję się ,że Promyczek zamarznie, nigdy nie był na takim mrozie.:shake: jeszcze organizm wycieńczony takim głodem.
Proszę o PV z kim i do kogo dzwonić w sprawie hotelu.(jakiś telefon)

Jutro o godz 9, mam złożyć pierwsze wyjaśnienia w sprawie Promyczka, widzę ,ze sprawa ruszyła z miejsca.Czekam na decyzję o zabraniu go właścicielce.

Posted

Weronika, a najlepiej by było,żeby właścicielka dobrowolnie i pisemnie zrzekła się Promyka, wtedy nie trzeba by było czekać na te wszystkie sady tylko od razu szukać mu DS....

Posted

to on nie jest jeszcze do adopcji??? ja go wystawiam na allegro, myslalam ze on jest do adopcji!!!

moze wrzuce na aukcje informacje ze szukamy platnego dt? bo przeciez on bardziej potrzebuje czlowieka niz boksu w hoteliku?