gameta Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Murka napisał(a):Lenka dziś przymierzała się do przeskoczenia płotu :crazyeye: ale ją odwołałam :razz: A Rudka... zrobiła dzisiaj na spacerku na smyczy koo i sioo :multi: oczywiście od razu dostała nagorodę (dzisiaj serwowałam krakowską bo parówki się skończyły :eviltong:). Murka, jak zaczniesz karmić szynką parmeńską, to ja się wprowadzam - szykuj boks, staję w kolejkę :evil_lol: W sumie mogę już teraz, bo krakowska jest pyszniejsza :lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 To ja mniej wymagająca jestem , sałata wystarczy no i może trochę marchewki :evil_lol: Rudeczko oby tak dalej , kciuki nadal ściskamy . Quote
betel Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 No, no to dopiero wieści. Murko, je jednak do takiego oswajania nie bardzo bym sie nadawała , bo w przeciwieństwie do Rudki wolę salceson;) Quote
ewab Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Dlaczego od razu w przeciwieństwie. Rudka chyba jeszcze salcesonu nie testowała. Quote
kika22 Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Tekst o Lence uwagi mile widziane:loveu: Lena –średniej wielkości sunia, przypominająca umaszczeniem i wyglądem owczarka niemieckiego, ma ok. 4-lat, umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość, jest wesoła, lubi się bawić, jest towarzyska, karna, nieufna wobec obcych, ale jak zaufa to na zawsze, domaga się pieszczot i uwagi .Lena jest czujna i nadaje się na stróża. Nie szczeka nigdy w powietrze. Została wysterylizowana, jest systematycznie szczepiona i odrobaczana. Kontakt w sprawie adopcji suni 503683050 Historia Lenki -pojawiła się w pobliżu schroniska, panicznie bała się ludzi, na ich widok uciekała do pobliskiego lasu. Po jakimś czasie udało się ją przekonać za pomocą jedzenia, że człowiek nie jest zły. Wtedy nastąpił jakiś przełom, sunia zobaczyła, jak zachowują się inne psiaki skaczą, cieszą się i ona robiła to samo. Zaczęła podawać łapę, dała się przewracać na grzbiet. Quote
betel Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 ewab napisał(a):Dlaczego od razu w przeciwieństwie. Rudka chyba jeszcze salcesonu nie testowała. Z tego co wczesniej pisała Murka to testowała i odmówiła:evil_lol: Quote
ewab Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 betel napisał(a):Z tego co wczesniej pisała Murka to testowała i odmówiła:evil_lol: O przeoczyłam tę informację. A może musztardy lub chrzaniku brakowało?:evil_lol: Quote
kika22 Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 Lenke udało mi sie umiescic na:loveu: vendito, kokosy, eoferta, kupsprzedaj, olx, ibazar, najpewniej, poszukiwane Quote
Murka Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Nooo, podniebienie Rudzinki to temat na esej :lol: Krakowska się jej już przejadła :mad: Ale za to dzisiaj Rudziaszek pospacerował bez żadnego "klap"!!! Wczoraj zrobiła sioo, dzisiaj koo... Mądra dziewuszka :cool3: Spacerki wyglądają na razie na sztywnym dreptaniu za mną i na przystawaniu co jakiś czas, ale generalnie jest dobrze, poruszamy się już całkiem sprawnie, nie wyrywamy, nie szarpiemy, nie robimy "klap". Rudzia nadal boi się głaskania i robi uniki kiedy się ją próbuje dotknąć, ale myslę, że to się zmieni. Wczoraj i dziś weszłam do kojca, zawołałam, a Rudzinka sama wyszła z budy, podbiegła do wyjścia z kojca i dala się zapiąć na smycz. A Lenka to stróż nielada :cool3: Z wielką pasją obszczekuje obcych i próbuje się dobierać do ich nogawek :cool3::cool3::cool3: Jest nieprzekupna i nie ma możliwości złasić jej miłym głosem. Quote
Od-Nowa Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 :diabloti: uu Lenka to twarda zawodniczka :cool3: no i jaki tu domek dla niej byłby najlepszy? Quote
Murka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Idealny byłby dom z ogrodem, ale nie wykluczałabym mieszkania w bloku. Przecież masa psów z instynktem obrony terytorium mieszka w blokowiskach. A jeśli ktoś będzie potrzebował przyjaciela, stróża i obrońcy to Lenka jest idealna :loveu: Quote
kika22 Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Murka czy tekst do ogłoszen o Lence jest ok? Czy wprowadzić jakies poprawki;) Quote
andzia69 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Murka napisał(a): A jeśli ktoś będzie potrzebował przyjaciela, stróża i obrońcy to Lenka jest idealna :loveu: Lenka - czyli 3 w 1:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Murka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 kika22 napisał(a):Murka czy tekst do ogłoszen o Lence jest ok? Czy wprowadzić jakies poprawki;) Wg mnie jest ok, tylko wykasowałabym wzmiankę, że nie przejawia żadnej agresji, bo to brzmi, jakby była takim misiem, który pędzi do wszystkich z machającym ogonem, a ona wobec obcych jest mało przyjazna :razz: Quote
gameta Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Murka napisał(a):Wg mnie jest ok, tylko wykasowałabym wzmiankę, że nie przejawia żadnej agresji, bo to brzmi, jakby była takim misiem, który pędzi do wszystkich z machającym ogonem, a ona wobec obcych jest mało przyjazna :razz: Znaczy się reklama winna iść w stronę stróża ogniska domowego :evil_lol: Quote
betel Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 No , no , ale nam sie sunie rozkręciły:lol:. Super. To może ja też zmienie tekst na allegro Lenki. Quote
ewelinka_m Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 wystawiłam dziewczynkom póki co aukcję na swistak.pl ;) potem zaczynamy intensywnie ogłaszać Lenkę! Quote
kika22 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Murka napisał(a):Wg mnie jest ok, tylko wykasowałabym wzmiankę, że nie przejawia żadnej agresji, bo to brzmi, jakby była takim misiem, który pędzi do wszystkich z machającym ogonem, a ona wobec obcych jest mało przyjazna :razz: Oki tekst juz poprawiony i wrzucony na 1 stronke:loveu: Quote
Murka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Rudka już bardzo ładnie chodzi na smyczy i to przy nodze :razz: Nie wyrywa się, tupta sobie bez zatrzymywania, bez klapania. Już też nawet nie blokuje jej naciągnięta smycz, wystarczy baaardzo delikatnie pociągnąć smyczą, aby podeszła. Prawie już nie używam "motywacji", czasem tylko, aby dać jej znać, że robi wszystko tak jak trzeba i zawsze kiedy sama do mnie podejdzie, po zapięciu smyczy i po powrocie do kojca i odpięciu smyczy. Dzięki temu po tym ostatnim nie ucieka już do budy. Myślałam, że następnym etapem będzie nauka załatwiania się na smyczy, ale sunia nie ma z tym żadnych problemów. Od dzisiaj będziemy regularnie wychodzić i będziemy się uczyć zachowania czystości ;) Myślę, że wystarczą regularne spacerki, bo Rudzinka to czyścioszka, każdy spacerek wykorzystuje na załatwienie jakiejś swojej potrzeby, a najczęściej obydwu :razz: No i wystarczy popatrzeć jak chodzi po błotku :evil_lol: To taka psia dama :razz: Wczoraj zrobiliśmy próbę czy nie wystraszy się TZa (bo z Rudką pracowałam głównie ja) i się okazuje, że nie ma większego znaczenia kto trzyma smycz :razz: Ze mną jest owszem pewniejsza, ale z TZem też ładnie tupta. Jak się nauczymy całkowicie zachowywać czystość i wpadniemy w rytm spacerków, to będziemy myśleć o przeprowadzce do domu :razz: Quote
andzia69 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Murka - cudowne wieści!!!! Oby tak dalej:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Dzięki!!!:loveu: Quote
kika22 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Murka wiesci fantastyczne:multi::multi::multi: Jeszcze kilka dni u Ciebie i bedziemy przygotowywać tekst do ogłoszen o Rudce:loveu: I może zmienimy tytuł na dwie pieszczochy:eviltong: Quote
ewelinka_m Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 cudownie czytać takie wiadomości!!:multi: Erka chyba padnie z zachwytu :evil_lol: Quote
Murka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 No wolałabym, żeby nie padała :evil_lol: Lepiej, żeby wstała z zachwytu :razz: Quote
Linssi Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Murka, fantastyczne postepy!! Naprawde, Wy to chyba czarujecie te psiska!! :crazyeye: Rudzinka jeszcze bedzie pieszczochem kanapowym, mowie wam :D Quote
Od-Nowa Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Murka :buzi::buzi::buzi::buzi::buzi: bardzo mądre suczysko z Rudeczki :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts