Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

super - no to co?teraz zrzutka na kiełbaskę?:p:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ciekawa jestem ile kilo trzeba kupić, zeby Rudka w końcu zaczęła zachowywać się jak na psa przystało?:p

a gorszych wieści...nie wiem jak do was...ale do mnie nikt nie dzwoni w sprawie psiaków:placz::placz:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
super - no to co?teraz zrzutka na kiełbaskę?:p:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ciekawa jestem ile kilo trzeba kupić, zeby Rudka w końcu zaczęła zachowywać się jak na psa przystało?:p

Przerzucimy się na parówki :cool3:... ciekawe czy Rudzia będzie reflektować, bo z salcesonikiem (jak mi się kiełbaska skończyła) szło letko ciężej :cool3:

Posted

zabaw cd.

Lenka zwątpiła :lol:

Zaraz (u mnie to pojęcie względne, ale na pewno dzisiaj) wrzucę Wam fotki Rudzinki z dzisiejszego parówkowania :evil_lol:

Posted

Rudzinka sama wyszła z boksu i idzie w... kierunku parówki :eviltong:

Już przychodzi do ręki z coraz dalszej odległości, bez motywacji (tzn. parówki) jeszcze rzadko się porusza, czuje się niepewnie, ale już rzadko robi całkowite "klap", przeważnie stoi i się rozgląda, przysiada lub kładzie się w pozycji waruj.

Posted

Rudzia idzie bez "motywacji" :multi:

A tu dziewuszki razem (z tyłu doopka Gerdzi)

Rudka ma trochę dredzików, ale zajmę się tym jak już się nieco bardziej oswoi, nabierze do mnie więcej zaufania, nauczy chodzic na smyczy.

Posted

Dajcie spokój, to nie są jakieś wielkie rzeczy :oops: przed nami jeszcze duuużo pracy. Ale najważniejsze, że Rudzinka się przekonuje. Na początku w ogóle nie interesowały ją smakołyki, ktore się miało w ręce...
Teraz jest duużo łatwiej, bo okazuje się, że Rudzinka jest łakomczuszkiem :loveu:
Maja dopiero w domu zaczęła brać jedzenie z ręki :razz:

A... co mnie najbardziej chwyta za serce, to... podchodzę do boksu kiedy jest czas spaceru, a Rudzinka wychodzi z budy i... skomli i niecierpliwi się :loveu: Ale zaraz przestaje i chowa się do budy, jakby się sama bała swoich zachowań :razz:

Posted

Co nowego u dziewczynek?
Murka przyglądam się Gackowi i zastanawiam czy to nie jest jedyny w Polsce egzemplarz owczarka belgijskiego w szorstkowłosej odmianie laekenois:evil_lol:.

Posted

Z Rudką z dnia na dzień jest coraz lepiej. Coraz ładniej i więcej chodzi, coraz mniej robi "klap" :cool3: Czasem już nawet idzie za mną parę kroczków bez pomocy parówki.
Tylko trzeba bardzo uważać, bo nawet lekkie pociągnięcie smyczy ją blokuje, wszystko trzeba "po dobroci".

A nasz Gacek to jest jedyny w swoim rodzaju :lol:
Jest nie tylko jedyny w Polsce ale i na świecie :cool3:
Ale faktycznie podobny do tego laekenois :razz:
Choć mi się bardziej kojarzy z terrierem irlandzkim - jedyny egzemplarz ze stojącymi uszami :evil_lol:

Posted

Lenka dziś przymierzała się do przeskoczenia płotu :crazyeye: ale ją odwołałam :razz:

A Rudka... zrobiła dzisiaj na spacerku na smyczy koo i sioo :multi: oczywiście od razu dostała nagorodę (dzisiaj serwowałam krakowską bo parówki się skończyły :eviltong:).

Posted

widzę,że niedługo wzrośnie cena hoteliku i nawet parówki nie wystarczą :diabloti:
trzeba będzie polędwice szwarzwaldzką (jak to się pisze?!) zamawiać :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: