Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj dzwonił Pan z Warszawy w sprawie Lenki. Miły i konkretny. Lenka mieszkałaby w kojcu i byłaby wypuszczana na ogród. Problem tylko taki, że Pan ma nieskończone jeszcze ogrodzenie: 10 metrów.
Nie wiem czy się nie wystraszył wizyty przedadopcyjnej (Lenka musiałaby do niego dojechać)... Ma dzwonić w piątek :roll:

A my dzisiaj porobiliśmy trochę nowego materiału, zobaczycie dwie pieszczoszki :loveu:

Posted

Ona teraz mieszka w kojcu i sama do niego wchodzi jak się jej znudzi spacer ;) Oczywiście super, jakby znalazła dom, gdzie mogłaby się wylegiwać na kanapie, ale czy taki się znajdzie nie mamy pewności :shake:
Myślę, że kojec gdzie będzie miała swój dom, odpowiednią opiekę, swojego człowieka, kontakt, pieszczoty, zabawy itp. to lepsze wyjście niż czekanie w hoteliku, gdzie ma takie same warunki tyle że nie ma swojego człowieka i poświęcamy jej ograniczoną ilość czasu. Oczywiście decyzja należy do Was, dlatego napisałam o tym jaki to byłby dom. Nigdy nie wydaję psów do adopcji bez porozumienia ze sponsorami i bez ich aprobaty ;)

A z tym płotem... pomyślałam, że do czasu dokończenia ogrodzenia Lenka mogłaby wychodzić na spacery na lince. Ale to już wszystko do ustalenia. Byle się tylko Pan jeszcze odezwał.

Posted

Wydaje mi sie, ze to Erka powinna podjac decyzje... w koncu Lenka byla pod jej opieka przed wypadkiem. ale skoro mowisz ze ona dobrze sie czuje w kojcu, to pewnie! bedzie miala swoj dom i swojego pana, dla ktorego bedzie wazna. trzymam kciuki zeby pan sie zdecydowal i szybko dokonczyl ogrodzenie :evil_lol:

Posted

Mureczko - myślę, ze jeśli faktycznie pan będzie fajnym człowiekiem to niech idzie do tego domku....wiadomo, ze każdy by chciał dla swojego podopiecznego domu z kochającymi psa ludźmi, kanapy...tylko niestety takich domków brakuje:-(

Jutro wyslę kaskę na hotelik suniek:p

Posted

A to pieszczochy!!! :loveu: Rudzia jeszcze troszeczke spieta ale mysle ze z czasem uda sie dojsc do jakiejs ugody ;) Fantastycznie sie nimi zajmujecie, Murko! Wielki szacun dla Was :oops: :Rose:

Posted

andzia69, wpłata dotarła: 600 zł, dzięki! ;)

Eruane, Twoja pochwała to tak jakbym dostała złoty puchar na zawodach socjalizowania psów :oops:

Rudka jest - jak świetnie to ujęła Linssi - spięta.
Już nie boi się tak bardzo głasków, można sobie pozwolić na więcej (przedtem przypłaszczała się do ziemi, unikała ręki ludzkiej uginając się jak kot, oczy jej mało z orbit nie wyszły), ale jednak wciąż jest to dla niej stresujące. Choć czasem mam wrażenie, że jej się zaczyna podobać. Mam ogromną nadzieje, że przyjdzie czas kiedy Rudka będzie sama prosić o pieszczoty :cool3:

Ciekawe czy ten Pan od Lenki się odezwie :roll:

Posted

Mija dziś kolejne 30 dni dziewuszek w hoteliku, więc czas na rozliczonko...

Stan konta na 3 luty wynosił +121,40 zł
Wpłaty:

600 zł andzia69
600 zł andzia69
Razem: 1321,40

Koszty:
540 zł hotelowanie

1321,40 zł - 540 zł = 781,40 zł
Stan konta na 5 marzec wynosi +781,40 zł.

Posted

Cudowne filmiki, Lenka to w tej chwili najnormalniejszy psiak pod słońcem ,a Ruda zrobiła ogromne postępy.Ja także uważam że Muraka ma fantastyczne podejście do psów.:loveu: Fajnie byłoby gdyby ten pan z Warszawy się jednak odezwał.Lenka miałaby wreszcie dom.

Posted

Ruda jest nieco spięta, ale na początku pierwszego filmiku można zauważyć, że czeka na pieszczoty. I chociaż ma obawy, to pewnie byłaby zawiedziona, gdyby brakło jej głasków:razz:.
Lenka rewelacja, oby Ci się psico udało.

Posted

Przepraszam za offa :oops:

Bardzo serdecznie proszę wszystkich o głosowanie na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w marcowej ankiecie Dogo, która ma wyłonić na kogo głosujemy na Krakvecie.

Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców:

Krakvet - ankieta - wybieramy kandydata dogo na marzec!!

Z góry dziękujemy za każdy głosik.

Posted

Dzisiaj jakaś pani dzwoniła w sprawie Rudki (ktoś jej podał kontakt), ale to jakieś totalne nieporozumienie, bo pani szuka pieska jako towarzysza zabaw dla dzieci... :roll:
Może inny hotelowicz sie załapie :razz:

Posted

Murko mi sie wydaje, ze raczej ludzie kieruja sie wygladem a nie koniecznie charakterem psa:razz:
Ale jak inny psiak ma szanse na domek, to trzymamy kciukasy;)

Posted

Murka napisał(a):
Dzisiaj jakaś pani dzwoniła w sprawie Rudki (ktoś jej podał kontakt), ale to jakieś totalne nieporozumienie, bo pani szuka pieska jako towarzysza zabaw dla dzieci... :roll:
Może inny hotelowicz sie załapie :razz:

jej jej podałam kontakt - ja w rozmowie z nią zrozumiałam, że pani pyta o to czy nie będzie agresywna do dzieci - najmłodsze ma 6 lat - powiedziałam, ze dopóki sunia się nie przyzwyczai, nabierze zaufania, to dzieci nie powinny ją tłamsić na siłę, biegać za nia , krzyczeć itp. Pani nie pytała mnie czy będzie sie nadawać do dzieci jako towarzysz np. do biegania, aportowania....