Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Plakat - może osoby z Gdyni mogłyby go wykorzystać:oops:

W tej chwili Rudka jest w hoteliku Murki:loveu:
Każda złotówka się liczy:eviltong:

KONTAKT w sprawie adopcji suni - 503683050

[SIZE=2]Sunie teraz uczą się na nowo że człowiek nie jest zły.
Rudka - ma ok. 3 lat. Rudka to piękna suczka średniej wielkości.
Jako szczeniak trafiła do kieleckiego schroniska, stamtąd uciekła i koczowała w krzakach. Udało się jej przeżyć, bo ludzie rzucali jej jedzenie. W końcu "przeprowadziła" się na plac pobliskiego zakładu pracy, gdzie były inne bezdomne psy karmione przez pracowników.
Pozostała jednak nieufna wobec ludzi, nie pozwalała się dotknąć, smycz i obroża były dla niej zupełnie obce.
Obecnie Rudka przebywa w hoteliku dla psów i jest w trakcie socjalizacji. Umie już bardzo ładnie chodzić na smyczy, zachowuje czystość i powoli poznaje co to jest głaskanie i że dotyk człowieka nie krzywdzi. Jest łakomczuchem, więc nauka i poznawanie nowych rzeczy odbywa się z dużym powodzeniem przy użyciu smakołyków. Lubi towarzystwo innych psów.
Jest szczepiona i odrobaczana. Rudka jest wysterylizowana.
Rudka nadaje sie do domu z dziecmi.

Tekst do ogłoszeń:

Rudzia jest suczką średniej wielkości, sięga mniej więcej do kolana, wagowo ok. 18 kg.
Jest młoda, ma teraz ok. 3,5 roku, jest wysterylizowana.
Rudzia mieszka w domu tymczasowym w hoteliku dla psów i jest psem idealnym: jest bardzo grzeczna, spokojna, nic nie niszczy, nie szczeka, nie wyje, zachowuje czystość, super chodzi na smyczy. Rudka nie jest pieszczochem, tzn. sama nie dopomina się o pieszczoty, jest indywidualistką. Jest tylko nieco lękliwa, boi się nowych sytuacji, ale jest spokojna, opanowana, wystarczy cierpliwość i spokój, aby nawiązać się z nią kontakt.
Jest również bardzo łagodna i lubi towarzystwo innych psów.

Prosimy daj Rudce szansę, aby mogła też i Tobie udowodnić jakim jest cudownym psem.

W sprawie przemyślanej adopcji prosimy o kontakt
503 683 050
[email protected]

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lenka to żaden dzikusek.
Jest wystraszona bardzo, ale to "ludzki" pies :cool3:
Dzisiaj wyszłam z nią na spacer, trochę się bałam majstrować jej przy obroży, bo Erka wspominała o agresji lękowej, więc wzięłam ją na pętlę zaciskową... Wyszłyśmy spokojnie, spacerowałyśmy spokojnie... Ma przerażenie w oczach, ale spokojne mówienie i głaskanie ją uspokaja. Raz nawet podeszła sama do wyciągniętej ręki. Do boksu też Lenka weszła bez żadnych oporów. Nawet trzymała się boksu, nie za bardzo chciała się oddalać i chętnie weszła z powrotem. Co najważniejsze: załatwiła na spacerze swoje potrzeby!

Trochę sie martwię o Rudkę i jej załatwianie się, bo w boksie czysto... ale z nią tak łatwo na pewno nie pójdzie.
Rudka wychodzi z budy oczywiście, ale kiedy podchodzę do boksu to myk myk i jest już w budzie. A budy zmienia jak rękawiczki :cool3:

Porobiłam trochę fotów, postaram się wstawić jeszcze dzisiaj.

Posted

Przepraszam za opóźnienie z fotami, ale przeważnie wszystko na dogo robię z doskoku, rzadko mam czas, aby przysiąść przy kompie na dłużej i czasem jednego posta piszę pół dnia... I nie zawsze mogę skończyć :oops:

Na początek Rudka:

Obie panienki...

wystraszona Lenka

cdn.

Posted

Po spacerku Lenka poczuła się nieco pewniej.
Pozwala się głaskać, ale baaardzo spokojnie i powoli ;)

Martwiłam się załatwianiem Rudki i dzisiaj jest piękna koopa przy jej budzie :razz:
Za Rudkę też się musimy wziąć... Nie wiem czy nie kupić haltera dla niej?... Ona z szelek się może wywinąć i z obroży także :razz:

Evelin, im większe wyzwanie tym bardziej cieszą postępy ;)

jogi, Rudka jest przepiękna, żeby tylko dała się choć trochę ucywilizować, to jest szansa, że ktoś się skusi...

Posted

Przyszła wpłata od andzi69 600 zł na dziewuszki :loveu:

Lenka poznaje teren i jest straszliwym czyściochem. Na każdym spacerku swoje potrzeby załatwia. Jest jeszcze nieco wystraszona, ale chętnie wychodzi na spacery, ładnie chodzi na lince, nie ucieka, nie chowa się, nie reaguje paniką itp. Sama wychodzi i wchodzi do boksu (na lince oczywiście, ale bez zachęcania czy ciągnięcia).

Na pracę z Rudką poczekamy aż przyjdzie nam obroża zaciskowa, którą podarowała nam wiosna do tego właśnie celu :loveu::loveu::loveu:

Posted

Lenka dzisiaj zamachała na mój widok nieśmiało ogonem :multi: Cieszę się jak głupia, bo do tej pory bała się i warczała na mnie kiedy podchodziłam do boksu i kiedy chciałam jej zapiąć linkę (robię to sposobem: zakładam jej pętlę ze smyczy i baaaardzo spoookojnie ściągam, żeby się nie wywinęła). Jak już jest na smyczy to się uspokaja i bardzo chętnie wychodzi z boksu. Po spacerku odprowadziłam ją do boksu, znów spooookojnie i pooowoooli ściągnęłam pętlę w międzyczasie mówiąc przyjaźnie i głaszcząc ją co chwila. Odeszłam od boksu i wróciłam zaraz żeby wypuścić sąsiada dziewuszek, a Lenka stoi w boksie i macha do mnie delikatnie ogonem :loveu:

Z Rudką też jest nieco lepiej.
Wyszła z budy i nie zwiała kiedy podeszłam do boksu.
Co więcej, kiedy zaczęłam mówić do niej i przykucnęłam podeszła do mnie i powąchała wyciągniętą rękę! Oczywiście wszystko przez siatkę na razie i zaraz poszła sobie w bezpieczne miejsce do budy, ale jak na początek jest dobrze!

Posted

ewelinka_m napisał(a):
na kogo ogłaszamy Rudkę i Lenkę?
Murko może na Ciebie, Ty w chwili obecnej możesz powiedzieć o nich najwięcej:razz:

Przeoczyłam Twoje pytanie.
Oczywiście kontakt może być na mnie.
Co prawda na razie jeszcze o suńkach wiem niewiele, ale mam nadzieję, że niedługo pozwolą mi się poznać bliżej ;)

Posted

Czytając kolejne Murkowe watki jestem pod wrażeniem ogromu pracy,który Murkowie wkładają,żeby wyprowadzic psie nieszczęscia na prostą..
Trzymam kciuki za dalsze sukcesy w oswajaniu suniek...

Posted

A pwenie ,że mają- osobny wątek mają też Dingo i Bera na który gorąco zapraszam.

Mam nadzieję,że wszystkim psiakom Erki w końcu życie się ułoży. Pozdrowienia dla Murki i jej podopiecznych ze szczególonym uwzględnieniem Rudzi i Lenki

Posted

wiosna, przyszły dzisiaj obróżki i smyczki :loveu::loveu::loveu:
S-ka powinna pasować na Rudkę :cool3:
Super, bo Rudka z tęsknością patrzy jak spaceruję z Lenką... Będziemy mogli zrobić próbę wyjścia poza boks :multi:

Dzisiaj z resztą dziewczyny będą miały trochę wrażeń, bo przyjeżdża wet i będzie je szczepił...