Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

mag.da napisał(a):
Tak czy inaczej my jutro możemy być.
To może 10.30, skoro Linssi o 10 odbiera sunię, to akurat dojedzie.

Mag.da - to mozemy się umówic o 10.30 - obadamy co i jak;) A czy p. Irenka przyjdzie? to byśmy dogadali co i jak dalej...

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
Mag.da - to mozemy się umówic o 10.30 - obadamy co i jak;) A czy p. Irenka przyjdzie? to byśmy dogadali co i jak dalej...

mówiłam Irenie dziś o tym, że chcemy organizować łapanke jutro o 10,ale stwierdziła, że bez sensu je łapać.
Ale myślę, że gdybym jutro powiedziała jej o tym, że będziecie tam porządkować na pewno pomoże. Tylko tak myślę, tam strasznie kiepsko z dojazdem autobusem :shake: może ktoś dałby radę po drodze zahaczyć po Irenkę? :razz:

Posted

Rozmawiałam z tesciową , obiecała ,że też cos wpłaci , jutro podam jej konto Andzi. Niestety tylko tak możemy pomóc, bo od nas daleko, a Marcin teraz pracuje i cały tydzień oprócz niedziel mam zajęty.

Posted

ewelinka_m napisał(a):
mówiłam Irenie dziś o tym, że chcemy organizować łapanke jutro o 10, ale stwierdziła, że bez sensu je łapać.
Ale myślę, że gdybym jutro powiedziała jej o tym, że będziecie tam porządkować na pewno pomoże. Tylko tak myślę, tam strasznie kiepsko z dojazdem autobusem :shake: może ktoś dałby radę po drodze zahaczyć po Irenkę? :razz:

Ewelinko, to może przekaż, żeby się wybrała, jeśli może na 10.30 - może z Andzią się zabierze po drodze?

W sumie, to głównie chodzi o ustalenia z Nią - do kiedy może tam przyjeżdżać, żeby nam pokazała gdzie karma jest schowana, czy trzeba przywozić itd.
Skoro już je karmiła, to wie co i jak.

Posted

mag.da napisał(a):
Ewelinko, to może przekaż, żeby się wybrała, jeśli może na 10.30 - może z Andzią się zabierze po drodze?

W sumie, to głównie chodzi o ustalenia z Nią - do kiedy może tam przyjeżdżać, żeby nam pokazała gdzie karma jest schowana, czy trzeba przywozić itd.
Skoro już je karmiła, to wie co i jak.

ok jutro rano wszystko przekażę, mam nadzieję, że razem z p.Anią zapamiętają w końcu będę tam jutro po 5 zabierać Taszkę ulubienice :lol:

w razie czego mag.do masz nr do p.ani?

Posted

ale wiadomości
dobrze,że panie z pracy pomogą w karmieniu i dzięki temu czas na przemyślane łapanie.
Czy Bera w końcu jedzie jutro?
Jaaga na dzień dzisiejszy nie może przyjąć Bery na tymczas. będzie to wiedziała ok 5 grudnia dopiero.

cieszę się ,że sytuacja opanowana jako tako ;)

czyli teraz bardzo prosimy o ogłoszenia gdzie się da

Posted

wiékszosc (jak nie wszystkie) deklarowane tu wplaty sá widzé miesiéczne. jesli jednorazowe- mówcie.

z uwagi, ze moje stale deklaracje siégnély juz zenitu, a nie zmniejszajá sié narazie (brak adopcji), mogé zagwarantowac wplaté jednorazowá- 200zl a potem z miesiáca na miesiác bédé tez dokladac w miaré mozliwosci.

P.S. przy podsumowaniu wplat przy nickach zapiszcie, ze to deklaracje miesiéczne, bádz jednorazowe- kazdy moze zaraz to zweryfikowac, jesli cos sié nie zgadza.

Posted

emilia2280 napisał(a):
wiékszosc (jak nie wszystkie) deklarowane tu wplaty sá widzé miesiéczne. jesli jednorazowe- mówcie.

Ja myślę, że dużo zależy od decyzji dziewczyn opiekujących się psami. Jeśli zdecydują, żeby psy zostały tam, gdzie są, to będą potrzebne środki na utrzymanie. Jeśli zdecydują się na hotel, to mówimy o zupełnie innych kwotach.

Z mojej strony - jeśi hotel, to 100 zł/m-c. Jeśli utrzymanie - to zależnie od potrzeb i kosztów.

Posted

Dziewczyny, może ja się nie znam, ale zostawiając psiaki w pracy ich szanse na adpcje z roku na rok maleją:roll:
Moim zdaniem jeśli jest oferta DT bezpłatnego dla Brey i Dinusia, to psiaki powinny tam trafic. Zawsze łatwiej bedzie znaleść im nowy dom, jak beda "sprawdzone" w takich domowych warunkach;)
A dla reszty można pomału szukać DT, tym bedzie trudniej,że to psiaki wymagające pracy:shake: Ale zostana juz trzy, nie pięć.
Zresztą weźcie pod uwagę,że nikt nie bedzie tam zajmował się nimi tak jak Erka. A jednak teren jest żle ogrodzony i komuś może przeszkadzać sfora psów. W wiekszości są to średniej wielkości psy. A schron jak wiecie jest nie daleko.
Pojedziecie i dowiecie się co i jak, a wtedy bedziemy działać:roll:

Posted

deklaruję w tej chwili jednnoazowo 50 zł,mam za dużo stałych i nowych zobowiązań.Ale jak będę miała nadwyżki ,to pewnie się u Was nie zmarnują.

Posted

Dziewczyny i chlopaki... Bardzo serdecznie dziekujemy za wszelkie deklaracje. Jutro przejrze caly watek i uzupelnie, kto ile i na ile deklarowal.dzisiaj juz nie dam rady - wybaczcie.

Kilka22, nie mamy zamiaru zostawiac psiakow u Erki w pracy na cale lata. Chcemy na spokojnie pomyslec jak to wszystko zorganizowac zeby mialo rece i nogi. Po prostu zeby jakos zlapac dzikuski musimy je troszke udobruchac i oswoic. Bo moze sie zdarzyc tak, ze jak wpadniemy tam cala banda z zamiarem lapanki to one pouciekaja, i co wiecej - juz wiecej do nikogo sie nie zbliza. Caly czas jednak bedziemy szukac im domkow.

Na dzis odmeldowuje sie...

Ewelinka i Saga - bezpiecznej podrozy!! I ucalujcie ode mnie Taszke w nochalek!!

Posted

Na razie na pewno mogę zadeklarować pomoc finansową. Może do jutra coś jeszcze przyjdzie mi do głowy. Jak ktoś może, to proszę życzyć Erce dużo zdrowia.

Posted

supergoga - 50zł
agusiazet - 50zł
Bazyliah - 100zł
EVA2406 - 20zł
Od-Nowa - 20zł
Rudzia-Bianca - 20zł
kika22 - ok 40zł
Maja 75 - 50zł
ewatr - 50 zł
Saphira - 100zł
Pixie - 50 zł
Miska79 - 40 zł
Basia1968 - 50 zł
Ewelinka_m - 20 zł
Bambino - 30 zł
Betel - 30 zł
emilia2280 - 200 zł
mtf zalesie - 50 zł
Bazyliah - 100 zł
Poker - 50 zł
halbina - 20 zł

w sumie 1140

Dziekujemy!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

przekopałam się przez 33 strony... moja deklaracja to 20zł miesięcznie, więcej nie mogę... :oops: czy ktoś zabierze sie za allegro cegiełkowe? myślę, że podobnie jak dogomaniacy, ludzie będą chcieli pomóc osobie, która poświęciła tyle energii życiowej, by pomagać "naszym braciom mniejszym"!
jeśli ktoś lepszy się nie zadeklaruje (a znam kilka takich osób), to mogę napisać tekst na takie allegro.

Posted

[quote name='Linssi']supergoga - 50zł
agusiazet - 50zł
Bazyliah - 100zł
EVA2406 - 20zł
Od-Nowa - 20zł
Rudzia-Bianca - 20zł
kika22 - ok 40zł
Maja 75 - 50zł
ewatr - 50 zł
Saphira - 100zł
Pixie - 50 zł
Miska79 - 40 zł
Basia1968 - 50 zł
Ewelinka_m - 20 zł
Bambino - 30 zł
Betel - 30 zł
emilia2280 - 200 zł
mtf zalesie - 50 zł
Bazyliah - 100 zł
Poker - 50 zł
halbina - 20 zł

w sumie 1140

Dziekujemy!! :loveu::loveu::loveu:

Bazyliah jest 2 razy, Linssi- spac! Jutro posprawdzasz dokladnie.

Posted

słuchajcie...psy trzeba zabrać - obowiazkowo, najszybciej jak sie da - ale też nie chcemy robic to na łapu capu....dlatego ten tydzien myslę będzie na wyklarowanie sytuacji...o ile nie martwię się dt dla Dingusia, Bera moze do Jaagi (jak się uda, a jak nie to i tak szukamy dla niej czegokolwiek - a najlepiej stałego domku)

Najbardziej patowa sytuacja jest z Rudką, Tolą i Lenką...
O ile hotelik w Kielcach może byc ok dla "normalnych" psów...to niestety nie jest to miejsce do socjalizowania dzikusek:shake: i tu musimy przez ten tydzień coś wymyślić:-(

Jutro postaramy się dowiedzieć jak stoimy z karmą i resztą rzeczy potrzebnych przez ten tydzien.

Potrzebne są ogłoszenia - dużo ogłoszeń - nie tylko psiaków Erki - ale i reszty, w niedziele wraca z nieudanej adopcji szczeniak...podobno tez trudny przypadek...więc przybędzie kolejny nieszczęśnik do utrzymania. Dzisiaj dzwoniła też pani, która zabrała prawdopodobnie szczenna sunie spod jakiegoś sklepu i nie ma co z nią zrobić - a co ja mam z nią zrobic?:placz: zaproponowałam hotelik...

jeszcze tak myślę...jeśli udałoby się wyadoptować wszystkie psy z działki to może tam można by dać psiaki...ale to przecież nierealne:placz::placz::placz:

idę spać - za dużo jak na mnie i mi mózg paruje