Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

Dzięki za rady w sprawie materaca.

Jeśli chodzi o hotelik , to najlepiej byłoby , gdyby każdy, kto wpłaca jakieś pieniążki, deklarował jak długo może je wpłacać, np ja napisałam , że 30 zł dokąd będzie trzeba, a moja teściowa po 50 przez 4 miesiące. Oczywiście liczą się wszystkie wpłaty jednorazowe także ( nie ma lepszych czy gorszych wpłat , każdy deklaruje ile może). Chodzi tylko o to, by wiedzieć na jaką kwotę można liczyć w przyszłości.

Psiaki takie jak Rudzia, Tola czy Lena nie mogą pójśc do byle jakiego hoteliku , one muszą iść do hoteliku , w którym ktoś bedzie z nimi pracował -socjalizował je i takim właśnie hotelikiem jest m.in ten u Murki.
Oddania ich po prostu na przechowanie w zamkiniętym boksie z jedzeniem nie ma sensu. Równie dobrze można byłby je uspić. Jeśli mają mieć szansę na przyszłość to musi być dobry hotelik, a taki nie jest tani. Zresztą wszędzie cena uzależniona jest od wielkości psa , a to nie są psy małe.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='betel']Psiaki takie jak Rudzia, Tola czy Lena nie mogą pójśc do byle jakiego hoteliku , one muszą iść do hoteliku , w którym ktoś bedzie z nimi pracował -socjalizował je i takim właśnie hotelikiem jest m.in ten u Murki.
Tu masz betel rację:loveu:
A za jaką kwote Murka może zaproponować? Bo trzeba wiedzieć czy bedziemy wstanie utrzymać psiaki w hotelu? Musimy liczyć siły na zamiary, nie możemy zostawić psów w hotelu i martwić się z czego zapłacimy? Było by super, gdyby tam trafiły, bo to jeden z lepszych hotelików dla psiaków:loveu: Moze jak bysmy dali swoja karme, sama nie wiem? Na ten temat niech wypowie sie Murka.

A co do wpłat na AFN z tego co wiem nie można z nich rozliczyć hotelu dla psa:roll:

Posted

Majaa napisał(a):
Dzięki za foto relacje z dzisiejszego karmienia :loveu:

Na stronce "adopcyjnej" pozmieniałam kontakty (te główne) na psy kieleckie: tel. do Elwiry i mail do ewelinki_m. Jak coś trzeba zmienić to dajcie znać!

Czy ktoś mógłby napisać ładny tekst, który można by było umieścić na głównej stronie tam, żeby zwrócić szczególną uwagę na psiaki z pracy Erki? Wieczorem postarałabym się coś pokombinować, żeby umieścić go w dziale artykuły lub akcja (choć mam nadzieję, że Mefi się do tego czasu odezwie, żeby technicznie mnie w tym wspomóc, bo już kontakty zmieniałam z duszą na ramieniu)

Specjalistką od tektów jest Majqa - zaraz ją tu ściągnę;)

Posted

Witam i melduje sie po powrocie z Krakowa.

Zalamka, ze Irena wyjezdza juz w poniedzialek :placz: I co zrobimy? ja codziennie tam jezdzic nie dam rady! Andzia, jak wyglada sytuacja z karma? Trzeba sie jakos zorganizowac, bo nie wiem co dalej z tym wszystkim poczac...

Zaraz poprawie wszystkie wplaty... Dzieki emilia2280 za zwrocenie uwagi na blad - to przez wczorajsze zmeczenie. :oops:

Posted

[quote name='kika22']Tu masz betel rację:loveu:
A za jaką kwote Murka może zaproponować? Bo trzeba wiedzieć czy bedziemy wstanie utrzymać psiaki w hotelu? Musimy liczyć siły na zamiary, nie możemy zostawić psów w hotelu i martwić się z czego zapłacimy? Było by super, gdyby tam trafiły, bo to jeden z lepszych hotelików dla psiaków:loveu: Moze jak bysmy dali swoja karme, sama nie wiem? Na ten temat niech wypowie sie Murka.

A co do wpłat na AFN z tego co wiem nie można z nich rozliczyć hotelu dla psa:roll:

U Murki za średniego psa opłata wynosi 10 złotych za dobę , a za dużego 15. Nie wiem jak zakwalifikować nasze a psice. Zreszta sprawa jest do dogadania , najważniejsze jest to żeby było miejsce. Juz raz organizowałam dla innej suni pobyt u Murki i spokojnie znalazły się pieniądze- tylko, tak jak pisałam wcześniej, każdy darczyńca musi się okreslić czy jego wpłata jest jednorazowa , czy będzie wpłacał jakąś kwotę przez kilka miesięcy. TO BARDZO WAŹNE!!!!!

Posted

oprócz zadeklarowanych 50 zł, wpłacam jeczcze 50 zł od bardzo miłych państwa,którzy maja adoptowac sunię z Krężela i chcą pomóc innym bidom.
Przelewam na konto Anity,które było wcześniej podane.

Posted

Deklaracje wpłat na pomoc dla psów:

supergoga - 50zł
agusiazet - 50zł
Bazyliah - 100zł - co miesiąc
EVA2406 - 20zł
Od-Nowa - 20zł
Rudzia-Bianca - 20zł- co miesiąc
kika22 - ok 40zł - jednorazowo
Maja 75 - 50zł- jednorazowo
ewatr - 50 zł - jednorazowo
Saphira - 100zł- jednorazowo
Pixie - 50 zł - jednorazowo
Miska79 - 40 zł jednorazowo
Basia1968 - 50 zł- jednorazowo
Ewelinka_m - 20 zł jednorazowo
Bambino - 30 zł co miesiąc
Betel - 30 zł- co miesiąc przez okres 6 miesiący lub dłużej jeśli będzie trzeba
emilia2280 - 200 zł- jednorazowo oraz wpłaty w miarę mozliwosci
mtf zalesie - 50 zł -co miesiąc
Poker - 50 zł - jednorazowo
halbina - 20 zł co miesiąc
Beka - 50 zł - jednorazowo
Lulka - 50 zł (jednorazowo
Maryla Audycka ( teściowa betel) - 50 zł ( prze okres 4 misięcy od grudnia do marca włącznie
Znajomi Poker - 50 złotych jednorazowo
KubaP - 100 co miesiąc

RAZEM 1340
W tym, jeśli dobrze zapisałm okres deklaracji to 400 co miesiąc

Posted

[quote name='betel']U Murki za średniego psa opłata wynosi 10 złotych za dobę , a za dużego 15. Nie wiem jak zakwalifikować nasze a psice. Zreszta sprawa jest do dogadania , najważniejsze jest to żeby było miejsce. Juz raz organizowałam dla innej suni pobyt u Murki i spokojnie znalazły się pieniądze- tylko, tak jak pisałam wcześniej, każdy darczyńca musi się okreslić czy jego wpłata jest jednorazowa , czy będzie wpłacał jakąś kwotę przez kilka miesięcy. TO BARDZO WAŹNE!!!!!

hmmmm - pojęcie wielkosci jest względne:p dla mnie mały pies - to wszystko poniżej kolana, dużym psem dla mnie to jest dog, wilczarz itp. wielkości psów, natomiast średnie - to wszelkie psy w kolano + ok. 10 cm - wg niektórych psich encyklopedii owczarek niemiecki to pies średni....

a wracając do naszych biedaków - Rudka - chyba ciut w kolano, ew. ciut za; Tola - ewidentnie do kolana (przynajmniej mojego), Lenka - cieżko wyczuc, ale mniejsza sporo od mojego Heńka - czyli onka

Betelku - dziekuję za podsumowanie wpłat - ja po prostu non stop wiszę na telefonie, mój tz powiedział, że sie zaraz wyprowadzi, córka nie ma chwili spokoju - no cóz...muszą to przeżyc jakos:cool1:

Posted

supergoga - 50zł (jednorazowo)
agusiazet - 50zł (miesięcznie)
Bazyliah - 100zł (miesięcznie)
EVA2406 - 20zł (jednorazowo)
Od-Nowa - 20zł (jednorazowo)
Rudzia-Bianca - 20zł (miesięcznie)
kika22 - ok 40zł (jednorazowo)
Maja 75 - 50zł (jednorazowo)
ewatr - 50 zł (jednorazowo)
Saphira - 100zł (jednorazowo)
Pixie - 50 zł (jednorazowo)
Miska79 - 40 zł (jednorazowo)
Basia1968 - 50 zł (jednorazowo)
Ewelinka_m - 20 zł (jednorazowo)
Bambino - 30 zł (miesięcznie)
Betel - 30 zł (miesięcznie)
emilia2280 - 200 zł (jednorazowo)
mtf zalesie - 50 zł (miesięcznie)
Poker + znajomi - 50 zł + 50 zł (jednorazowo)
halbina - 20 zł (miesięcznie)
beka - 50 zł (jednorazowo)
Lulka - 50 zł (jednorazowo)
Maryla Aydycka - 50 zł (miesiecznie przez 4 m-ce)
KubaP - 100 zł (miesiecznie)
w sumie 1340

Dziekujemy!! :loveu::loveu::loveu:

Bardzo prosze wszystkich o zweryfikowanie deklaracji, poniewaz niektorzy nie powiedzieli, czy chca pomoc jednorazowo czy co miesiac.

Posted

Na stronie hoteliku Pati http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-witamy-psiaki-w-potrzebie-takze-pupilki-dogomaniakow-119880/

Psy w potrzebie
- maly pies - 10zł ( np. york, jamnik)
- śreni pies - 15zł ( np. spaniel)
- duży pies - 17zł ( np. owczarek niemiecki)
- olbrzymi - 25zl ( np. bernardyn)
- karma według uznania

A tu adres strony hoteliku u Murki
http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/

Koszty (z wyżywieniem)
-mały piesek 8zł/doba
-średni 10zł/doba
-duży 15zł/doba

A jesli chodzi o wpłaty oczywiście ,ze każda wpłata jest niezwykle potrzebna i jednorazowa i zadeklarowana na dłuzej. Po prostu kazdy deklaruje ile może i za wszystkie wpłaty , tak jak napisała Linssi ,jestesmy ogromnie wdzięczni.:B-fly:

Posted

[quote name='pati']zaznaczam sobie
:multi: to już jest dobrze

Czy ja dobrze przeczytałam że Rudka wzięła kosteczkę z ręki od Andzi ???
To przecież znaczy że nie jest tak tragicznie , że są szanse , że sunia jak najbardziej nadaje się do pracowania nad nią :cool3:

A jak ona dogaduje się z innymi sukami ?

Posted

Rudziu, widzę że Linssi ( i ja też ) juz umieściła Cię na liscie jako "wpłacacza" comiesięcznego.

Przypominam też o bazaru u Rudzi , bardzo ładne kartki świateczne. Bazarek także na rzecz psików Erki. Zapraszamy, zawsze możecie wysłać taką piękną karteczkę do naszego biednego połamańca ;)

Posted

Biedna Erka zachrypła od gadania tyle osób do niej dzwoni. Linssi, odaję Ci pałeczkę z rozliczeniami. Zajęłam się tym chwilowo, żeby Was odciążyć.;)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']:multi: to już jest dobrze

Czy ja dobrze przeczytałam że Rudka wzięła kosteczkę z ręki od Andzi ???
To przecież znaczy że nie jest tak tragicznie , że są szanse , że sunia jak najbardziej nadaje się do pracowania nad nią :cool3:

A jak ona dogaduje się z innymi sukami ?

Tak - Rudka wzieła kosteczke z ręki:lol: mało tego - pogłaskałam po nosie Tolę:p ale na blizszy kontakt ani jedna ani druga nie miała ochoty:lol: za to lenka biegała i szczekała:mad:

Posted

andzia69 napisał(a):
Tak - Rudka wzieła kosteczke z ręki:lol: mało tego - pogłaskałam po nosie Tolę:p ale na blizszy kontakt ani jedna ani druga nie miała ochoty:lol: za to lenka biegała i szczekała:mad:

Andziu moja Bianca przez długi czas nie miała ochoty na kontakt ani bliższy ani dalszy , teraz owszem jest delikatnie mówiąc ostrożna w kontaktach z innymi ale u mnie siedzi cały czas na kolanach - będzie dobrze :multi:

Brawo Rudka, brawo Tola a Lenka też da radę :lol: