betel Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Dzięki za rady w sprawie materaca. Jeśli chodzi o hotelik , to najlepiej byłoby , gdyby każdy, kto wpłaca jakieś pieniążki, deklarował jak długo może je wpłacać, np ja napisałam , że 30 zł dokąd będzie trzeba, a moja teściowa po 50 przez 4 miesiące. Oczywiście liczą się wszystkie wpłaty jednorazowe także ( nie ma lepszych czy gorszych wpłat , każdy deklaruje ile może). Chodzi tylko o to, by wiedzieć na jaką kwotę można liczyć w przyszłości. Psiaki takie jak Rudzia, Tola czy Lena nie mogą pójśc do byle jakiego hoteliku , one muszą iść do hoteliku , w którym ktoś bedzie z nimi pracował -socjalizował je i takim właśnie hotelikiem jest m.in ten u Murki. Oddania ich po prostu na przechowanie w zamkiniętym boksie z jedzeniem nie ma sensu. Równie dobrze można byłby je uspić. Jeśli mają mieć szansę na przyszłość to musi być dobry hotelik, a taki nie jest tani. Zresztą wszędzie cena uzależniona jest od wielkości psa , a to nie są psy małe. Quote
kika22 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='betel']Psiaki takie jak Rudzia, Tola czy Lena nie mogą pójśc do byle jakiego hoteliku , one muszą iść do hoteliku , w którym ktoś bedzie z nimi pracował -socjalizował je i takim właśnie hotelikiem jest m.in ten u Murki. Tu masz betel rację:loveu: A za jaką kwote Murka może zaproponować? Bo trzeba wiedzieć czy bedziemy wstanie utrzymać psiaki w hotelu? Musimy liczyć siły na zamiary, nie możemy zostawić psów w hotelu i martwić się z czego zapłacimy? Było by super, gdyby tam trafiły, bo to jeden z lepszych hotelików dla psiaków:loveu: Moze jak bysmy dali swoja karme, sama nie wiem? Na ten temat niech wypowie sie Murka. A co do wpłat na AFN z tego co wiem nie można z nich rozliczyć hotelu dla psa:roll: Quote
MaJa 75 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Majaa napisał(a):Dzięki za foto relacje z dzisiejszego karmienia :loveu: Na stronce "adopcyjnej" pozmieniałam kontakty (te główne) na psy kieleckie: tel. do Elwiry i mail do ewelinki_m. Jak coś trzeba zmienić to dajcie znać! Czy ktoś mógłby napisać ładny tekst, który można by było umieścić na głównej stronie tam, żeby zwrócić szczególną uwagę na psiaki z pracy Erki? Wieczorem postarałabym się coś pokombinować, żeby umieścić go w dziale artykuły lub akcja (choć mam nadzieję, że Mefi się do tego czasu odezwie, żeby technicznie mnie w tym wspomóc, bo już kontakty zmieniałam z duszą na ramieniu) Specjalistką od tektów jest Majqa - zaraz ją tu ściągnę;) Quote
Saphira Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Pewnie tańszy byłby tymczas z dobrą pańcią :lol: A dziewczyny z W-wy nic nie namierzyły ? :lol: Quote
Linssi Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Witam i melduje sie po powrocie z Krakowa. Zalamka, ze Irena wyjezdza juz w poniedzialek :placz: I co zrobimy? ja codziennie tam jezdzic nie dam rady! Andzia, jak wyglada sytuacja z karma? Trzeba sie jakos zorganizowac, bo nie wiem co dalej z tym wszystkim poczac... Zaraz poprawie wszystkie wplaty... Dzieki emilia2280 za zwrocenie uwagi na blad - to przez wczorajsze zmeczenie. :oops: Quote
betel Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='kika22']Tu masz betel rację:loveu: A za jaką kwote Murka może zaproponować? Bo trzeba wiedzieć czy bedziemy wstanie utrzymać psiaki w hotelu? Musimy liczyć siły na zamiary, nie możemy zostawić psów w hotelu i martwić się z czego zapłacimy? Było by super, gdyby tam trafiły, bo to jeden z lepszych hotelików dla psiaków:loveu: Moze jak bysmy dali swoja karme, sama nie wiem? Na ten temat niech wypowie sie Murka. A co do wpłat na AFN z tego co wiem nie można z nich rozliczyć hotelu dla psa:roll: U Murki za średniego psa opłata wynosi 10 złotych za dobę , a za dużego 15. Nie wiem jak zakwalifikować nasze a psice. Zreszta sprawa jest do dogadania , najważniejsze jest to żeby było miejsce. Juz raz organizowałam dla innej suni pobyt u Murki i spokojnie znalazły się pieniądze- tylko, tak jak pisałam wcześniej, każdy darczyńca musi się okreslić czy jego wpłata jest jednorazowa , czy będzie wpłacał jakąś kwotę przez kilka miesięcy. TO BARDZO WAŹNE!!!!! Quote
Poker Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 oprócz zadeklarowanych 50 zł, wpłacam jeczcze 50 zł od bardzo miłych państwa,którzy maja adoptowac sunię z Krężela i chcą pomóc innym bidom. Przelewam na konto Anity,które było wcześniej podane. Quote
betel Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Deklaracje wpłat na pomoc dla psów: supergoga - 50zł agusiazet - 50zł Bazyliah - 100zł - co miesiąc EVA2406 - 20zł Od-Nowa - 20zł Rudzia-Bianca - 20zł- co miesiąc kika22 - ok 40zł - jednorazowo Maja 75 - 50zł- jednorazowo ewatr - 50 zł - jednorazowo Saphira - 100zł- jednorazowo Pixie - 50 zł - jednorazowo Miska79 - 40 zł jednorazowo Basia1968 - 50 zł- jednorazowo Ewelinka_m - 20 zł jednorazowo Bambino - 30 zł co miesiąc Betel - 30 zł- co miesiąc przez okres 6 miesiący lub dłużej jeśli będzie trzeba emilia2280 - 200 zł- jednorazowo oraz wpłaty w miarę mozliwosci mtf zalesie - 50 zł -co miesiąc Poker - 50 zł - jednorazowo halbina - 20 zł co miesiąc Beka - 50 zł - jednorazowo Lulka - 50 zł (jednorazowo Maryla Audycka ( teściowa betel) - 50 zł ( prze okres 4 misięcy od grudnia do marca włącznie Znajomi Poker - 50 złotych jednorazowo KubaP - 100 co miesiąc RAZEM 1340 W tym, jeśli dobrze zapisałm okres deklaracji to 400 co miesiąc Quote
andzia69 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='betel']U Murki za średniego psa opłata wynosi 10 złotych za dobę , a za dużego 15. Nie wiem jak zakwalifikować nasze a psice. Zreszta sprawa jest do dogadania , najważniejsze jest to żeby było miejsce. Juz raz organizowałam dla innej suni pobyt u Murki i spokojnie znalazły się pieniądze- tylko, tak jak pisałam wcześniej, każdy darczyńca musi się okreslić czy jego wpłata jest jednorazowa , czy będzie wpłacał jakąś kwotę przez kilka miesięcy. TO BARDZO WAŹNE!!!!! hmmmm - pojęcie wielkosci jest względne:p dla mnie mały pies - to wszystko poniżej kolana, dużym psem dla mnie to jest dog, wilczarz itp. wielkości psów, natomiast średnie - to wszelkie psy w kolano + ok. 10 cm - wg niektórych psich encyklopedii owczarek niemiecki to pies średni.... a wracając do naszych biedaków - Rudka - chyba ciut w kolano, ew. ciut za; Tola - ewidentnie do kolana (przynajmniej mojego), Lenka - cieżko wyczuc, ale mniejsza sporo od mojego Heńka - czyli onka Betelku - dziekuję za podsumowanie wpłat - ja po prostu non stop wiszę na telefonie, mój tz powiedział, że sie zaraz wyprowadzi, córka nie ma chwili spokoju - no cóz...muszą to przeżyc jakos:cool1: Quote
Linssi Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 supergoga - 50zł (jednorazowo) agusiazet - 50zł (miesięcznie) Bazyliah - 100zł (miesięcznie) EVA2406 - 20zł (jednorazowo) Od-Nowa - 20zł (jednorazowo) Rudzia-Bianca - 20zł (miesięcznie) kika22 - ok 40zł (jednorazowo) Maja 75 - 50zł (jednorazowo) ewatr - 50 zł (jednorazowo) Saphira - 100zł (jednorazowo) Pixie - 50 zł (jednorazowo) Miska79 - 40 zł (jednorazowo) Basia1968 - 50 zł (jednorazowo) Ewelinka_m - 20 zł (jednorazowo) Bambino - 30 zł (miesięcznie) Betel - 30 zł (miesięcznie) emilia2280 - 200 zł (jednorazowo) mtf zalesie - 50 zł (miesięcznie) Poker + znajomi - 50 zł + 50 zł (jednorazowo) halbina - 20 zł (miesięcznie) beka - 50 zł (jednorazowo) Lulka - 50 zł (jednorazowo) Maryla Aydycka - 50 zł (miesiecznie przez 4 m-ce) KubaP - 100 zł (miesiecznie) w sumie 1340 zł Dziekujemy!! :loveu::loveu::loveu: Bardzo prosze wszystkich o zweryfikowanie deklaracji, poniewaz niektorzy nie powiedzieli, czy chca pomoc jednorazowo czy co miesiac. Quote
Saphira Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 pati napisał(a):zaznaczam sobie Pati ! Napisz chociaż jakie są koszty Twojego hoteliku ? Może byłoby taniej ? Quote
Linssi Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Poker, dziekuje :) Nie musisz sie tlumaczyc - chcemy tylko ogarnac sytuacje z wplatami ;) KAZDA pomoc jest potrzebna i za kazda jestesmy ogromnie wdzieczni!! Quote
Rudzia-Bianca Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 moje 20 zł to co miesiąc , nie zadeklarowałam wcześniej chyba , myślę że tyle moge dawać póki będzie potrzeba , czasem może więcej i czasem bazarki Quote
betel Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Na stronie hoteliku Pati http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-witamy-psiaki-w-potrzebie-takze-pupilki-dogomaniakow-119880/ Psy w potrzebie - maly pies - 10zł ( np. york, jamnik) - śreni pies - 15zł ( np. spaniel) - duży pies - 17zł ( np. owczarek niemiecki) - olbrzymi - 25zl ( np. bernardyn) - karma według uznania A tu adres strony hoteliku u Murki http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/ Koszty (z wyżywieniem) -mały piesek 8zł/doba -średni 10zł/doba -duży 15zł/doba A jesli chodzi o wpłaty oczywiście ,ze każda wpłata jest niezwykle potrzebna i jednorazowa i zadeklarowana na dłuzej. Po prostu kazdy deklaruje ile może i za wszystkie wpłaty , tak jak napisała Linssi ,jestesmy ogromnie wdzięczni.:B-fly: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='pati']zaznaczam sobie :multi: to już jest dobrze Czy ja dobrze przeczytałam że Rudka wzięła kosteczkę z ręki od Andzi ??? To przecież znaczy że nie jest tak tragicznie , że są szanse , że sunia jak najbardziej nadaje się do pracowania nad nią :cool3: A jak ona dogaduje się z innymi sukami ? Quote
betel Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Rudziu, widzę że Linssi ( i ja też ) juz umieściła Cię na liscie jako "wpłacacza" comiesięcznego. Przypominam też o bazaru u Rudzi , bardzo ładne kartki świateczne. Bazarek także na rzecz psików Erki. Zapraszamy, zawsze możecie wysłać taką piękną karteczkę do naszego biednego połamańca ;) Quote
betel Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Dzwoniłam do naszej chorej , jest bardzo wzruszona, że tyle osób postanowiło pomóc psiakom i prosiła o przekazanie serdecznych podziękowań.:loveu: Quote
betel Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Biedna Erka zachrypła od gadania tyle osób do niej dzwoni. Linssi, odaję Ci pałeczkę z rozliczeniami. Zajęłam się tym chwilowo, żeby Was odciążyć.;) Quote
Linssi Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ja juz nie bede meczyc Erki swoimi telefonami... Przekazcie usciski ode mnie rowniez! Quote
justynavege Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 przypominam się z bazarkiem jakby komuś umknęło ;) może któras z Cioteczek planuje zakup odżywki to zapraszam można przy okazji wspomóc psiaki Erki :lol: http://www.dogomania.pl/forum/f99/jedwab-odzywka-do-wlosow-na-pomoc-psom-od-erki-ktora-ulegla-wypadkowi-125898/ Quote
andzia69 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='Rudzia-Bianca']:multi: to już jest dobrze Czy ja dobrze przeczytałam że Rudka wzięła kosteczkę z ręki od Andzi ??? To przecież znaczy że nie jest tak tragicznie , że są szanse , że sunia jak najbardziej nadaje się do pracowania nad nią :cool3: A jak ona dogaduje się z innymi sukami ? Tak - Rudka wzieła kosteczke z ręki:lol: mało tego - pogłaskałam po nosie Tolę:p ale na blizszy kontakt ani jedna ani druga nie miała ochoty:lol: za to lenka biegała i szczekała:mad: Quote
Od-Nowa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 andziu, jak będziesz rozmawiać z Erką opowiedz jej o Taszce ;) na pewno się ucieszy Quote
Rudzia-Bianca Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 andzia69 napisał(a):Tak - Rudka wzieła kosteczke z ręki:lol: mało tego - pogłaskałam po nosie Tolę:p ale na blizszy kontakt ani jedna ani druga nie miała ochoty:lol: za to lenka biegała i szczekała:mad: Andziu moja Bianca przez długi czas nie miała ochoty na kontakt ani bliższy ani dalszy , teraz owszem jest delikatnie mówiąc ostrożna w kontaktach z innymi ale u mnie siedzi cały czas na kolanach - będzie dobrze :multi: Brawo Rudka, brawo Tola a Lenka też da radę :lol: Quote
Recommended Posts