Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wielkie dzięki za fotkę chociaż tę jedną na razie! :p
poprosiłam Isadorke o banerki i w ogóle - więc tez będą :)

wrzuciłam też fotkę Akity na pierwszą... :roll:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

enia napisał(a):
to jest myśl, ale chyba to jakieś stowarzyszenie musiałoby prowadzić rozmowy i mieć mega mocne argumenty......

Rozmawiałam z nimi, chcieli wykupić teren miedzy Białutami a Lesznem i tam zrobić gminne schronisko ale niestety ludzie tam mieszkający się nie zgodzili i doopa :cool1:

enia napisał(a):
No załamka z tymi psami:shake:

W pełnym tego słowa znaczeniu :flaming:

Posted

a kto na dogo sie zajmuje takimi rasami? mnie sie wydaje ,że on jest mixem, bo jest wysoki , wyższy od owczarka, ale ten ogonek zakrecony i uszka klapniete mi spokoju nie dają......no i w ogóle jest okrutnie biedny, tam gdzie był śnieżnobiały jest szary......:shake:
a może jakies fora są?tak jak cavalierki,terierki mają i inne rasy?

Posted

Ziutka napisał(a):
ale niestety ludzie tam mieszkający się nie zgodzili i doopa :cool1:

co za samolubyyyyy :angryy::mad:
przecież jak każdy od siebie problem odsunie to problem nie zniknie! aaaa kiedy ludzie się nauczą...:shake:

Posted

Ziuta, może burmistrz Cie zbył zwyczajnie? gmina ma duuużo terenów, jakby faktycznie chcieli to by coś znaleźli, ale widać im nie zależy, lub nie muszą.W końcu te wszystkie psy należą właśnie do tych "ludzi" , to gdzie mają się podziać?:shake:
kurde powinny być jakieś prawne nakazy,że każda gmina ma swój schron i tyle, wtedy by zobaczyli skale problemu i czipy oraz sterylki to by szybko fundowali.......

Posted

asiamm napisał(a):
no dosyć daleko, od Passu do rynku kawał drogi, a od rynku do stacji około 1 km.

a wcześniej idąc do stacji widziałam niedużą (taki do pół łydki), chudą, drobniutką, przemokniętą od mgły biedulkę, stała na środku jezdni i nie wiedziała co dalej :-( a sierść miała taką szaro-buro-nijaką, dłuższą trochę, zamoknięta tworzyła takie rzadkie pukle

a gdziez ona jest teraz..z nimi razem..czy tez Diego sobie Kita-a sobie a Burcia -nijaka sobie?

napiszcie prosze czy sa razem czy oddzielnie?:roll:

asiu a ta Burcia / bo chyba jest samodzielna Burcia..jak sie po lebkach zorientowalam to podeszlaby do czlowieka? moze podrzucic jej jedzonki, o ile tam jeszcze krazy po tej jezdni:cool1:
moze dajcie w tytule imiona psow ..sama nie wiem co tu robic
ta Burcia skoltuniona....moze bym jakis DT wyczarowala dla maluszki ale tylko do BN..jesli malutka

Posted

[quote name='asiamm']t aBurcia ma sierść trochę podobną do Neli, którą enia miała na tymczasie:

tyle że ta bezdomna jest drobniejsza, chudsza, mniejsza trochę i ma malutką buzię.
nie wiem gdzie teraz jest. jak wczoraj wracałam około 22ej to jej nie było. niedługo wychodzę to się rozejrzę. pixie, miałabyś dla niej jakiś dt?
ja pójde szukać wieczorem ale powiedz gdzie???

Posted

t aBurcia ma sierść trochę podobną do Neli, którą enia miała na tymczasie:

tyle że ta bezdomna jest drobniejsza, chudsza, mniejsza trochę i ma malutką buzię.
nie wiem gdzie teraz jest. jak wczoraj wracałam około 22ej to jej nie było. niedługo wychodzę to się rozejrzę. pixie, miałabyś dla niej jakiś dt?

Posted

Uhh...wróciłam z Błonia właśnie :angryy: Jadę sobie z tz przez rynek i widzę naszego "akitę" idzie sobie za jakimś facetem (chyba jakiś robotnik drogowy bo kamizelka odblaskowa z jakimś nadrukiem) i co widzimy :crazyeye: :angryy: "akita" wącha jego torebkę w której niósł jedzenie a ten pacan pier...olony :angryy: odwinął nogę i go kopnął w głowę :angryy: żeby się odczepił..........tz jak wyskoczył to myślałam, że gościa zlikwiduje za chwilę :diabloti: :diabloti:[SIZE=2]
Więc zagrożeniem dla niego nie tylko jest młodzież i wieczorne godziny :shake:
Zdjęcia bardzo małe bo robione telefonem :placz: serce mi się rwało na kawałki jak musiałam go zostawić :-(

Posted

Udało mi się w końcu otworzyć maila z pozostałymi, wczorajszymi fotami od Enii:

P.S. A zachowanie tego robola- brak cenzuralnych słów normalnie :angryy::angryy::angryy:. Życzę mu żeby on tez kiedyś zarobił w łeb od jakiś drechów itp :angryy:

Posted

enia napisał(a):
ja pójde szukać wieczorem ale powiedz gdzie???

ona wczoraj była tam gdzie kiedyś centrala telefoniczna, tu gdzie ulica zakręca a jej część przechodzi w kawałek drogi prowadzącej do mostu i na działki

a dzisiaj jej nie widziałam

Posted

Dobrze ze sa te zdjęcia.
Ciotki będe robiła plakacik, może choć jeden z nich trafi do domu. Prosze aby w punktach mi ktoś napisał cos takiego:
- w miejscu tuitu koczuje teiten
- do kogo dać kontakt/kontakty

Posted

Isadora7 napisał(a):
Dobrze ze sa te zdjęcia.
Ciotki będe robiła plakacik, może choć jeden z nich trafi do domu. Prosze aby w punktach mi ktoś napisał cos takiego:
- w miejscu tuitu koczuje teiten
- do kogo dać kontakt/kontakty

dziewczyny - koniecznie podajecie Isadorze te informacje
Akita na rynku
gdzie Bura?
no i z Diego problem... on to taki wędrownik... :shake::shake::roll::roll:

Posted

Burą widziałam tylko raz :roll: może jutro uda mi się wcześniej niż po 22ej wrócić do domu to trochę połażę i się porozglądam za nią,
no a Diego, tak jak mru napisała, robi po kilka kilometrów dziennie z tego co widać :shake:

akita - rynek i okolice komisariatu

Posted

mru napisał(a):
dziewczyny - koniecznie podajecie Isadorze te informacje
Akita na rynku
gdzie Bura?
no i z Diego problem... on to taki wędrownik... :shake::shake::roll::roll:

No przy Diego można okreslić np rejon ulic gdzie jest spotykany. Chyba tez trzeba dodac ze Błonie o ile dobrze pamiętam.

Posted

tak najpierw to były magazyny za Błoniem
potem stacja PKP
a wczoraj chyba Tesco (niestety terenu nie znam, nie umiem sobie tego uplastycznić)

Posted

asiamm napisał(a):
nie da się :-(
najpierw był w Passie (wsi pod Błoniem)
potem stacja pkp
potem Tesco
to są miejsca dosyć odległe od siebie

czy ogloszenia by pomogly czy tez raczej on sie przemieszcza jak mu sie podoba, bo widze ze promien spory?
moze porozmawiac z ochroniarzami, Sokistami...by zwracali na niego uwage i moze niech maja kontakt do ktorejs z Was by zawiadomili gdy go zobacza i gdzie ...