Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mru, szorstka nie widziałam na mieście, chociaż w tym celu spaceruje, szukam , szukam, ale pytałam znajomego co pracuje własnie w tych magazynach, niestety nie kojarzy go.......:shake:
a może jakiś cieć go zabrał? nie daj Bóg do "stróżowania" na wieś.......

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no wiem :( mama mi jeszcze nie napisała czy ktoś coś o nim wie... :shake: może wrócił do domu... (oby...) wiecie, może to typ psa ze wsi, który tak sobie samopas biega... :shake: nie wiem

oby tylko nic go tak nie potrąciło żeby cierpiał
żeby tylko się nie męczył no a przede wszystkim żeby tylko ludzie mu nic nie zrobili z nudów
o to tylko proszę :(

no i akita
proszę o foty! trzeba go zapodać jak nie w ten to w oddzielny wątek!!

Posted

Dziś wieczorem po 18 obfoce Akitkę, ale wracam jak ciemno, no może cosik będzie widać,
Asiamm,Ziutka Wy nie możesz wcześniej podejść, za dnia ? od strony Ambry, boczna uliczka blok stoi bokiem i są schody, on tam śpi pod krzakiem, jest ślad wygnieciona już i wytarta trawa....stoi miseczka obok, może będzie leżał.....:-(
a jak nie ma, to chodzi po rynku i wyjada chleb gołębiom.....:-(

Posted

enia napisał(a):

Asiamm,Ziutka Wy nie możesz wcześniej podejść, za dnia ?

Eniu...chwilowo jestem bez samochodu a mieszkam 5km od Błonia więc nie dam rady :shake: zrób narazie takie jakie wyjdą te zdjęcia a jak już będę miała samochód (może środa :roll:) to podjadę za dnia ;) i zrobi się po widnemu i wstawi na wątek.

Posted

widziałam dziś Diego!!!! na stacji PKP, przed 8ą rano, podbiegał do ludzi merdając ogonem, taki chudy, biedny :-(

ja nie dam rady ze zdjęciami akity, dziś od 9ej do 21ej w pracy tkwię

Posted

czyli Diego cały
uuuf.... szkoda, że nadal sam :shake: cholera!
co tu robić! jakaś masakra!

jak daleko jest stacja PKP od magazynów? daleko odbiegł?
cholera ta miałby jedzenie na pewno.... :shake:
wracaj Diego pod te magazyny...

ah zapomniałam napisać
że w piątek co go nie było już
to ktoś go widział w Błoniu z innym psem (boże....:shake:)
może ten inny to była ta akita...? (nic nie wiem o wyglądzie tego drugiego niestety...)
hmmm... sama nie wiem!
a z drugiej strony mało to psów bezdomnych... :shake:

Posted

no dosyć daleko, od Passu do rynku kawał drogi, a od rynku do stacji około 1 km.

a wcześniej idąc do stacji widziałam niedużą (taki do pół łydki), chudą, drobniutką, przemokniętą od mgły biedulkę, stała na środku jezdni i nie wiedziała co dalej :-( a sierść miała taką szaro-buro-nijaką, dłuższą trochę, zamoknięta tworzyła takie rzadkie pukle

Posted

asiamm napisał(a):
no dosyć daleko, od Passu do rynku kawał drogi, a od rynku do stacji około 1 km.

a wcześniej idąc do stacji widziałam niedużą (taki do pół łydki), chudą, drobniutką, przemokniętą od mgły biedulkę, stała na środku jezdni i nie wiedziała co dalej :-( a sierść miała taką szaro-buro-nijaką, dłuższą trochę, zamoknięta tworzyła takie rzadkie pukle

Jezuuuuu:-(
mru a czy Twoi znajomi z magazynów nie mogą podjechać w okolice stacji pkp, jeśli Diego będzie ,na prówke go do samochodu i znów pod magazyn, chociaż jeść dostanie.......:roll:

Posted

:shake: moja mama nie ma samochodu, nie prowadzi ani nic z tych rzeczy
ich tam do pracy dowożą i przywożą (
więc z trasy nie mogą zboczyć... ani nic takiego "bo im nie płaca" lub "bo inni chcą do domu" (chyba nie muszę mówić jak to jest... moja Mama jest totalnie uzależniona z tym od innych)

Mama codziennie tam dojeżdża 2 godziny... :shake: i wraca po nocy, między 18 a 19
zanim się doczłapie - po prostu TRAGEDIA :angryy:

ew. Mama na pewno może komuś przekazać jedzonko... nic poza tym :(:(:(:(:(

Posted

Przed chwilą wróciłam z Błonia i widziałam Diego :-( teraz już znajduje się koło Tesco...tz poszedł po puszkę i daliśmy mu jeść...............niestety tylko tyle mogłam zrobić :placz: chudzina i przemoczony, że ehh :shake:

Posted

mru napisał(a):
dzięki, że chociaż najadł się... :p

Najgorsze jest jak człowiek wsiada do samochodu i odjeżdża a On stoi i patrzy...ta bezsilność :shake: :sadCyber:

Posted

Ziutka napisał(a):
Najgorsze jest jak człowiek wsiada do samochodu i odjeżdża a On stoi i patrzy...ta bezsilność :shake: :sadCyber:

No współczuję ci, ja bym chyba zawyła się.

Posted

dziękuję, Ziutka
na pewno to było okropne :(:(:( no ale cooo tu robić? zupełnie nie wiem!

i jeszcze akita
i jeszcze ten mały :shake: matko...

Posted

mru napisał(a):
masz rację
trzeba trochę tragiczniej!

Bo to jest tragedia, tragedia tego psa, na zimnie, głodny i na dodatek może mu się coś stać, jak nie samochód to nasza błońska młodzież :angryy:

Posted

no właśnie miałam dopisać, że jest...

z ciepłego domu to łatwo pisać
a on tam sam biega, teraz jest najedzony, ale kto mu co da jutro
i wszystko wszystko może się mu stać :shake:

Posted

Błonie miasto takie z tradycjami a własne psy ma za nic. Może zacząć z tej mańki - rozmawiać z burmistrzem, może mają jakieś gospodarstwo po -PGR i mogą udostepnić na przytulisko. (ale wymyśliłam)

Posted

[quote name='luka1']Błonie miasto takie z tradycjami a własne psy ma za nic. Może zacząć z tej mańki - rozmawiać z burmistrzem, może mają jakieś gospodarstwo po -PGR i mogą udostepnić na przytulisko. (ale wymyśliłam)
to jest myśl, ale chyba to jakieś stowarzyszenie musiałoby prowadzić rozmowy i mieć mega mocne argumenty......
cioteczki wczoraj po nocy we mgle i deszczu mój tz robił Akicie fotki i go nakarmił, biedak spał juz pod "swoim" krzakiem:-(
no a ,że net mi wczoraj nie chodził to ich nie wstawiłam, w pracy mam blokady na foty więc czekajcie kobietki spokojnie wstawie, jak będę mogła.;)
No załamka z tymi psami:shake: