Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hehe, nie przejmujcie się, ja jestem 24 lata po ślubie i mam 3 dorosłych dzieci... Teraz czekam na komentarze o wnukach, ale jakoś cisza. Widocznie w mojej okolicy posiadanie psa nie jest naganne :D

Posted

A jeśli chodzi o komentarze psa, to mój najczęściej jest pudelkiem.

Ostatnio jednak był szpicem, a chwile później pekińczykiem :evil_lol:

Mój pekińczyk:
[URL="http://lh4.ggpht.com/_4WRmliOAze0/TFvfHV2ne7I/AAAAAAAAM0M/N-k8tGU8yZY/DSCF2524.JPG"][IMG]http://lh4.ggpht.com/_4WRmliOAze0/TFvfHV2ne7I/AAAAAAAAM0M/N-k8tGU8yZY/DSCF2524.JPG[/IMG]
[/URL]

Posted

[quote name='Iza.']Ja słyszę podobnie, ale nie o dziecku a o chłopaku :evil_lol:[/QUOTE]

Jak bylam młodsza, to jakiś dziadek na osiedlu ciągle mnie napastował, że powinnam z chłopakiem zamiast z psem chodzić :evil_lol: O dzieciach jeszcze nicnie słyszałam, ale lata lecą, więc pewnie niedługo się zacznie :p

Posted

Moi sąsiedzi mieli bardzo biedne miny, jak mnie zobaczyli z TZem :evil_lol: Bo skazali mnie już na staropanieństwo i pobyt w wariatkowie - przecież mam trzy psy, chodzę z nimi na spacery i spędzam z nimi większość czasu.. :diabloti:

Posted

[quote name='Martens']Jak bylam młodsza, to jakiś dziadek na osiedlu ciągle mnie napastował, że powinnam z chłopakiem zamiast z psem chodzić :evil_lol: O dzieciach jeszcze nicnie słyszałam, ale lata lecą, więc pewnie niedługo się zacznie :p[/QUOTE]
Wkrótce pewnie i na ten temat komentarze polecą. Np. czy się nie boisz, że przez ciągły kontakt z psami i o zgrozo trzymanie ich w domu dostaniesz choroby odzwierzęcej i nie będziesz mogła mieć dzieci, a nawet jeśli zajdziesz w ciążę, to jej nie donosisz.

Posted

Ciekawe, spodziewałam się raczej, że będą komentowac moja psychikę ;) szczególnie teraz kiedy na nk połowa ostatnio dodanych zdjęć moich znajomych to bobasy i foty ze ślubu...

Posted

[quote name='Amba2']Mieszkam we Włoszech i tu o przygłupów naprawdę nie jest ciężko :shake:

Raz na spacerku pewien staruszek w pewnym momencie zaczął krzyczeć "morderca! morderca!" i ruszył w długą! Uciekał aż się kurzyło. Przyznam że ja też się wystraszyłam i zaczęłam się oglądać czy by też nie wiać :cool3: Dopiero po chwili zauważyłam że inne osoby z parku patrzą na MNIE!!! A raczej na mojego psa :razz: i zrozumiałam o kim to było :shake:[/QUOTE]
faktycznie we wloszech sa dziwni ludze.. jezdze tam od 7 lat na kazde wakacje i tez wiele sie naoogladalam ludzkiej glupoty.. najgorsze jest to ze tam jest strasznie duzo bezdomnych psow.. :(

Posted

ja ostatnio jak szlam z moja Milka i psem mojej siostry to zaczepila nas starsza pani z wnuczka i stwierdzila ze trzymam na smyczy 2 chuligany ;) hehe . moja Milka jest do kolana . a piesek siostry ma 3 miesiace i jest o polowe nizszy od Milki .. wiec nie wiem skad takie stwierdzenie :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='magdzia']ja ostatnio jak szlam z moja Milka i psem mojej siostry to zaczepila nas starsza pani z wnuczka i stwierdzila ze trzymam na smyczy 2 chuligany ;) hehe . moja Milka jest do kolana . a piesek siostry ma 3 miesiace i jest o polowe nizszy od Milki .. wiec nie wiem skad takie stwierdzenie :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
Jak chodziłem na spacery z moim największym przyjacielem Mohrem Mendogiem często słyszałem komentarze w stylu: "uwaga pies morderca". Mohruś był wspaniałym rottweilerem. Obecnie staram się zmieniać (kropla drąży skałę) nastawienie społeczne w stosunku do tej niezwykłej, jakże zasłużonej w związkach z człowiekiem rasy.

Posted

Wyszłam z sukowcami na spacer. Niby nic niezwykłego, ale z racji pogody deszczowej, ja w plaszczu przeciwdeszczowym, a dziewczyny w swoich ubrankach - ortalionikach :diabloti: Spacer przebiegał jakże spokojnie, stałysmy na przejściu koło pani z 5 letnią córeczką. Dziewczynka oglądała suki z wielkim zainteresowaniem aż w końcu :
- Mamusiu popatrz jakie pieski mają ładne swtereki! z kolorowymi kapturkami! - po czym spojrzała Gaji w oczy i powiedziała - Piesku zamienimy się na sweterki? - Wielki uśmiech tak u dziewczynki jak i u mojej suczki, a ja z mamą grzecznie hamowałyśmy śmiech.
Dziewczynka była urocza ^^

Posted

Jak ja uwielbiam ten temat :razz:

Idem ze swoimi kudłaczami:

Zaczepia mnie starsza babka i pyta:
-Jakie to rasy psów?
- Ja na to, że to są... ( nie dała mi dokończyc, i zaczeła wymieniać do jakich są ras)

Pierwsze co usłyszałam, to że wszystkie są psami ras agresywnych :lol: ( 3 kundelki do kolan)
Potem mi mówi, ale jak sie bliżej przyjrzy to widać że to pitbulle lub ich mieszanka :evil_lol:

Posted

Przy tym temacie przypomniało mi się jak koleżanka Kaja skomentowała wygląd mojej suki:razz: otórz psiak chodzi często jakby mu się nie chciało żyć :lol: więc Kaja stwierdziła że wygląda jak ta wiewiórka z epoki lodowcowej jak nieudolnie łapała swojego orzeszka:loveu: i powiem Wam że jest naprawdę spore podobieństwo:loveu:

Posted

To chyba trochę jak mój Bucefał - jak zmienia miejsce gnicia albo jest obrażony, powłóczy po ziemi łapami, jakby mu się ich do góry nie chciało podnosić. Dodajmy jeszcze spojrzenie spode łba z wydętą dolną wargę - leżę i kwiczę ze śmiechu :lol:

Posted

Kiedyś jak szłam ze swoimi pieskami (jeden duży, drugi mały), z za rogu wyszła starsza pani z niedużym kundelkiem.Kiedy nas zobaczyła odwróciła się i zaczęła uciekać (biec).Co chwilę się oglądała, chyba sprawdzała czy jej nie gonimy :)

Posted

[quote name='Martens']To chyba trochę jak mój Bucefał - jak zmienia miejsce gnicia albo jest obrażony, powłóczy po ziemi łapami, jakby mu się ich do góry nie chciało podnosić. Dodajmy jeszcze spojrzenie spode łba z wydętą dolną wargę - leżę i kwiczę ze śmiechu :lol:[/QUOTE]]

Dokładnie tak Martens, łeb spuszczony, uszy też, wygląda czasem jak siedem nieszczęść:loveu: zawsze się śmieje że chciałby samobójstwo popełnić:eviltong:

Posted

Idziemy sobie po plaży, pani do pana, zerkając na nas, mówi teatralnym szeptem: ... a bo to ten owczarek!

Mój owczarek:

[IMG]http://a.imageshack.us/img683/396/dscn5683g.jpg[/IMG]

:evil_lol:

P.S. Dla niezorientowanych - Zu waży 10 kilo i przeciętnemu człowiekowi nie sięga nawet do kolana ;)