Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Będąc w gościach - w sensie, że nie u siebie - wychodziłam z psem z klatki schodowej pod którą popalał papierosy jakiś wyrzucony w tym celu z domu mieszkaniec. Przyjrzał się psu z sympatią i zainteresowaniem (w avatarze) po czym rzucił "oooo, Smerfetka..."
No i rozkminiam to skojarzenie ale nijak mi nie idzie :D Nawet nie mamy niebieskiej obroży :D

Posted

No cóż....
Już drugi raz zostałam postraszona TOZem :diabloti: Pod sklepem już drugi raz pewnien starszy pan zwrócił mi uwagę że powinnam w końcu zadbać o tego mniejszego psa. Bo jemu sie nie mieści w głowie jak można o tego dużego ( nowofundland) tak dbać, czesać go, pewnie podcinać ( chyba zorientowany w temacie niufów bo rzeczywiście podcięta jest znacznie ;) ) a tego małego ( puli ) doprowadzic do takiego sfilcowania ( przecież gołym okiem widać że mop ma pojedyńcze sznurki a nie filc ale niech mu będzie ;) ). I że już raz mnie prosił abym zadbała o małego bo mnie do TOZu poda.
Przypomniałam mu, że kilka miesiecy temu dałam mu swoją wizytówkę z adresem. Miałby prosciej. Nie musiałby mnie śledzić ewentualnie o mnie wypytywać. On na to że już wie gdzie mieszkam :) Było to wczoraj. Jak myślicie? Za ile dni mogę sie TOZu spodziewać? Bo usunę wtedy posłanka psie z domu i zainicjuję mieszkanie moich biedaków na dworze bez nawet jednej budy :evil_lol: Się modlę tylko aby do sąsiadów ten TOZ nie poszedł bo oni od razu mnie wydadzą :mad:

Dodam fotke tego biednego zaniedbanego psa ;)
[IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l139.jpg[/IMG]

Posted

Ja kiedyś z moim małym całym białym kundlem ,a jakiś facet mnie zaczepia i mówi że ma identycznego psa tylko większy i czarny:crazyeye: co to za tekst no zlitujcie sie co miałam mu odpowiedzieć ,że mam takiego jeszcze jednego tylko że to owczarek niemiecki no chyba widać rużnice pomiędzy białym a czarnym i kundlem a owczarkiem niemieckim co nie :razz:

Posted

my w niedzielę spotkaliśmy faceta, który ma dwa labradory, jeden 14 lat a suka 8 ( ja mam 4 letniego biszkopta.) Do tej pory myślałam, że facet jest spoko a on do mnie takie hasło "ten państwa pies to śliczny, może się na wiosnę umówimy bo ja chcę szczeniaczka po mojej suce". Opadło mi wszystko ręce, nogi, cycki i szczęka. Z kłębowiska myśli o pseudohodowlach, nielegalnym handlowaniu szczeniaków, przepełnionych schroniskach itp udało mi się tylko powiedzieć że mój pies kastrowany a potem mój TŻ zaczął mnie odciągać od faceta bo mnie zna i wie, że miło by się ta rozmowa nie skończyła...

Posted

wiesz, ja schodząc z ringu na Ukrainie ze swoim labem dostałam propozycję krycia tymże labem, więc się pytam czy suka ma uprawnienia, badania itp a facet mi, że krycie to TERAZ, bo ona ma cieczkę.... ( z rodo była, do krycia nie doszło, bo ze mną nie takie numery, trochę intymności jednak trzeba, a nie za rogiem i byle jak i bez całej tej wstępnej gry z wynikami badań)

Posted

psy wasze chociaż z uprawnieniami były a mój jest ładny ale bez papierów a tamtego faceta psy pewnie też. Jakiś niesmak we mnie budzi rozmnażanie 8 letniej suki dla kaprysu "bo się chce szczeniaczka po niej", w resztę miotu pewnie by sprzedał z zyskiem. szlag mnie trafi kiedyś pewnie przez takich zaślepionych kasą gości

Posted

A czy Wera wygląda jak "piękny piesek"? ;)
Co do płci, to może się zdarzyć pomyłka ;P chyba, że to i owo mu dyndało, to już raczej nie.

Posted

2 letni weimar został niedawno nazwany kilkumiesięczna sunią. Wydaje mi się, że został pomylony z dogiem.

Angus
[IMG]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Angus/2 pazdziernika 2012/100_8269.jpg[/IMG]

Posted

Na temat ras wymyślanych na nowofundlanda to księżkę mogłabym napisać. Ale najbardziej mnie rozbawiło jedno. Podchmielony jegomość podszedł do mnie na spacerze. Prowadziłam nowofundlandke. Grzecznie się przywitał i pochwalił za pięknego psa. A potem stwierdził, ze w zakopanym widział takich wiele. Owczarki podhalańskie. Tylko dlaczego mój jest czarny zamiast biały.... Na to mu odpowiedziałam, ze mój to jest owczarek śląski i dlatego nie biały. Przecież gołym okiem widać że od węgla. Pozostawiłam faceta w wielkim szoku :)

Posted

[quote name='Pysia']Na temat ras wymyślanych na nowofundlanda to księżkę mogłabym napisać. Ale najbardziej mnie rozbawiło jedno. Podchmielony jegomość podszedł do mnie na spacerze. Prowadziłam nowofundlandke. Grzecznie się przywitał i pochwalił za pięknego psa. A potem stwierdził, ze w zakopanym widział takich wiele. Owczarki podhalańskie. Tylko dlaczego mój jest czarny zamiast biały.... Na to mu odpowiedziałam, ze mój to jest owczarek śląski i dlatego nie biały. Przecież gołym okiem widać że od węgla. Pozostawiłam faceta w wielkim szoku :)[/QUOTE]

Jak ja stałam z czarnym spanielem i nowofundlandem to ludzie stwierdzili, że mały to szczeniak dużego :evil_lol:

Natomiast już całkowicie przywykłam, że ludzie kłócą się ze mną, jak im powiem, że mam kundla bo przecież oni wiedzą lepiej, że mam rasowego :diabloti: Najlepsze są teksty "ja wiem, bo ja mam takiego samego ino białego" w domyśle mają westa, bądź "żona też ma yorka" :evil_lol:
a żeby była jasność, ja mam coś takiego [URL]http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/DSC_2294.jpg[/URL] :diabloti:

Posted

[quote name='Pysia']Na temat ras wymyślanych na nowofundlanda to księżkę mogłabym napisać. Ale najbardziej mnie rozbawiło jedno. Podchmielony jegomość podszedł do mnie na spacerze. Prowadziłam nowofundlandke. Grzecznie się przywitał i pochwalił za pięknego psa. A potem stwierdził, ze w zakopanym widział takich wiele. Owczarki podhalańskie. Tylko dlaczego mój jest czarny zamiast biały.... Na to mu odpowiedziałam, ze mój to jest owczarek śląski i dlatego nie biały. Przecież gołym okiem widać że od węgla. Pozostawiłam faceta w wielkim szoku :)[/QUOTE]

Popłakałam się ze śmiechu ,świetne ależ Ci odpowiedz przyszła do głowy :kciuki: Facet pewnie sobie pomyślał że coś nie halo u Ciebie .
świetne !!!

Posted

[quote name='Yorkomanka']mieszaniec yorka z czarnym WEST TERIEREM:diabloti:
[URL]http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/51,88319,10403634.html?i=36[/URL][/QUOTE]

o ja pier*ziele :mdleje: