Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rybka_39']A ja wczoraj doznałam pozytywnego olsnienia, pewn arodzinka była zachwycona, że moja bokserk ama ogon.;)[/QUOTE]

Szczerze jestem bardzo ciekawa jak wyglądają boksery z całymi ogonkami ;]

Posted

Parę godzin temu wróciłam ze spaceru i dale jestem miotana sprzecznymi uczuciami.:p Mój pies wytarzał się na spacerze w trzech zgniłych rybach i jednej kupie:oops:, wracam z nim do domu ledwo oddychając z powodu różnych "zapaszków" na ciele mojego psa.Nagle, gdy mijałam starego faceta, ten się zatrzymał i zapytał z całą powagą:
-Sprzedasz mi go?
To mówiąc pokazał na Łowcę, który stał spokojnie z brzegu chodnika.Ja nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać.Zmierzyłam więc gostka krytycznym spojrzeniem i poszłam dalej.

Teraz pies dalej śmierdzi, aż czuję go z końca mieszkania.:shake: Zastanawiam się czy mój pies jest taki piękny, że nawet śmierdzący wywołuje zachwyt, czy po prostu gościu nie poczuł smrodu, choć ze wstydem muszę przyznać, że trudno nie czuć :oops:

Posted

[quote name='wilczanda'] czy po prostu gościu nie poczuł smrodu, choć ze wstydem muszę przyznać, że trudno nie czuć :oops:[/quote]

może lubi takie zapaszki :cool3:

Posted

[quote name='akodirka']może lubi takie zapaszki :cool3:[/quote]

Lubi?! On [B]UWIELBIA takie zapaszki, [/B]a ja biedna właścicielka muszę je znosić!
Uhh...Jeszcze teraz śmierdzi, a na dodatek lerzy koło mnie!:shake::sad:

Posted

[quote name='wilczanda']Lubi?! On [B]UWIELBIA takie zapaszki, [/B]a ja biedna właścicielka muszę je znosić!
Uhh...Jeszcze teraz śmierdzi, a na dodatek lerzy koło mnie!:shake::sad:[/quote]

ale nie pies, tylko ta osoba która chciała psa

Posted

co do zapaszkow to moj smark wytarzał sie w czym nieokreslonym i mowie do meza :
Ale on smierdzi
na to moj maz:
No co ty to gnijaca trawa przy jeziorze
taaa a co sie okazało gdy zapinałam małego był cały wypackany czyms lepkim i w drodze powrotnej ciagneła sie za nami fala smrodu. Dobrze ze wtedy nie latały muchy i inne takie bo mogły by nas gonic:oops: gdy wrociłam do domu musiałam wykompac psa siebie wyprac szelki smycz i pomimo moich zabiegów ciagle capiło :shake:

a paniusie z mojego miasta wykluczyły mnie z grona miłosnikow miniaturek. Gdy miałam maltanczyka byłysmy "kumpelkami" teraz to nawet nie zasługuje na grzecznosciowe dzien dobry, poprostu nie odpowiadaja szok:cool1:

Innym razem byłam z małym na poczcie tak przyokazji spaceru. stojac przy okienku jeden pan pyta sie:
GRYZIE !?!?
ja na to
nie powinien
a on
JAK TO PRZECIEZ WIDZE ZE JEST POBUDZONY!!!
a mały siedział sobie na dupeczce i dyszał wygladał troszke jak głupek z wywalonym jezorem i nie mogł sie doczekac kiedy wkoncu wyjdziemy pobiegac. bo wrecz wyciagnał mnie z tej poczty po załatwieniu sprawy:evil_lol:

Posted

a ja mam ubaw po pachy od samego początku, bo najpierw ojciec przyniósł Negrę i zakomunikował w drzwiach, że wyrośnie z niej Owczarek niemiecki i że PIES:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: a tu ani owczarek ani pies, miała mała przepuklinkę pępkową, która robiła za siusiaka:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a teraz jak... jest ostrzyżona na wiosnę, to idąc za plecami słyszę "o jaki obcięty pies na pewno z rodowodem" jakiś rasowy

o mało nie bucham wtedy śmiechem jak to słyszę:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mój psiak to kundelek z masą loków-stąd Kędzior.
I gdy ostatnio byłam z nim na spacerze jakaś babeczka spytała "co to?"
Nie mogłam-przecież widać,że pies.Może ADHD powoduje,że rusza się nieprzecietnie szybko,ale ma wszystko inne co mają psiaki.
Odpowiedziałam,że to DIABEŁ TAZMAŃSKI.
I dacie wiarę,że uwierzyła :evil_lol:
Pognała do domu przed moim psiakiem/ dodam,że siega mi przed kolano i ma niecałe 10kg,więc gabarytami nie grzeszy:razz:

Posted

ale super, a ja sie marwiłam, że tylko ja muszę wiecznie na głupie pytania odpowiadać. nasz nutka jest owczarkiem niemieckim, który ma jedno ucho klapnięte.
siedzimy sobie raz z mężem i nutka w parku, przechodzi obok trójka: 2 facetów i babka. jeden facet patrząc na nute: ładny pies.
babka: łe, ale ucho ma klapniępnięte.
na to mój mąż z miną filozofa: lepiej ucho niż cycki. babeczka poczerwieniała (bo faktycznie lekko płaskawa była), a faceci zaczęli sie głupkowato śmiać:lol:
Inny przypadek
idzie matka z dzieckiem w wózku. nuta na smyczy, z komendą noga, między nami dwojgiem, nawet kaganiec miał. mimo to matka niepewnie zatrzymuje sie, zerka na psa, na dziecko i pyta: nie ugryzie dziecka? mąż przechodząc obok, zerka do wózka i mówi: e, za brzydkie, nie ruszy.

kolejny: spacer w lesie z nutką, idą jacyś emeryci. Jak to za zwyczaj bywa, zaczynają sie komentarze. że duży, agresywny, ktoś sobie przypomniał jak go w 1954 o mało taki właśnie nie zagryzł. i tak dalej. Ja na to: nie nie spokojnie, on tylko zjada maleńkie mięciutkie dzieci. Ale mądry z niego pies, pampersa zawsze wypluje.
idzie mąż z nutka i kolegą na spacer. naprzeciw pomyka laska na szpilkach. zatrzymuje niepewnie i pyta: atakuje?
mąż z uśmiechem: wyłacznie suki z cieczką.
i jeden z ostanich: kolejna fala emerytów w lesie: oj może i ładny byłby ten pies, gdyby nie to ucho. przez to ma taki nieinteligenty wyraz pyska.
ja na to: i w rzeczy samej jest mało rozgarnięty. Nigdy jeszcze sie nie zorientował, że go kantujemy podczas pokera. :lol:

Posted

[quote name='noota']
idzie matka z dzieckiem w wózku. nuta na smyczy, z komendą noga, między nami dwojgiem, nawet kaganiec miał. mimo to matka niepewnie zatrzymuje sie, zerka na psa, na dziecko i pyta: nie ugryzie dziecka? mąż przechodząc obok, zerka do wózka i mówi: e, za brzydkie, nie ruszy.[/quote]

na moje oko to już było lekko chamskie, w sumie lepiej, ze zapytała niż miałaby jechać na obcego psa z wózkiem albo panikować z daleka, że morderca....

Posted

[quote name='akodirka']na moje oko to już było lekko chamskie, w sumie lepiej, ze zapytała niż miałaby jechać na obcego psa z wózkiem albo panikować z daleka, że morderca....[/QUOTE]

Hm, ja mam podobne odczucia co do prawie wszystkich tych "dowcipnych" tekstów :roll:

Posted

Młodzi ludzie w okolicy sprawili sobie owczarka niemieckiego, młody, skory do zabawy, przyjazny. Idę ze swoim kurduplastym szeltikiem na smyczy i słyszę jak młodzi ludzie mówią głupio się uśmiechając: zabierz psa bo nasz go zeżre. Za chwilę wychodzę ze swoją szkotką-duży, umięśniony collie starego typu no i młodym ludziom rzedną miny. Już nie są tak skorzy do wygłaszania głupich komentarzy.
Nie wiem skąd w ludziach przekonanie, że jak mają dużego psa to natychmiast ma to być groźny okaz, który będzie gnębił kurduplaste pieski. Po co wogóle otwierać usta jak mają z nich wypadać same idiotyzmy?Chamstwa nie lubię i chamskich komentarzy też nie.

Posted

[quote name='noota']ale super, a ja sie marwiłam, że tylko ja muszę wiecznie na głupie pytania odpowiadać. nasz nutka jest owczarkiem niemieckim, który ma jedno ucho klapnięte.
siedzimy sobie raz z mężem i nutka w parku, przechodzi obok trójka: 2 facetów i babka. jeden facet patrząc na nute: ładny pies.
babka: łe, ale ucho ma klapniępnięte.
na to mój mąż z miną filozofa: lepiej ucho niż cycki. babeczka poczerwieniała (bo faktycznie lekko płaskawa była), a faceci zaczęli sie głupkowato śmiać:lol:
Inny przypadek
idzie matka z dzieckiem w wózku. nuta na smyczy, z komendą noga, między nami dwojgiem, nawet kaganiec miał. mimo to matka niepewnie zatrzymuje sie, zerka na psa, na dziecko i pyta: nie ugryzie dziecka? mąż przechodząc obok, zerka do wózka i mówi: e, za brzydkie, nie ruszy.

kolejny: spacer w lesie z nutką, idą jacyś emeryci. Jak to za zwyczaj bywa, zaczynają sie komentarze. że duży, agresywny, ktoś sobie przypomniał jak go w 1954 o mało taki właśnie nie zagryzł. i tak dalej. Ja na to: nie nie spokojnie, on tylko zjada maleńkie mięciutkie dzieci. Ale mądry z niego pies, pampersa zawsze wypluje.
idzie mąż z nutka i kolegą na spacer. naprzeciw pomyka laska na szpilkach. zatrzymuje niepewnie i pyta: atakuje?
mąż z uśmiechem: wyłacznie suki z cieczką.
i jeden z ostanich: kolejna fala emerytów w lesie: oj może i ładny byłby ten pies, gdyby nie to ucho. przez to ma taki nieinteligenty wyraz pyska.
ja na to: i w rzeczy samej jest mało rozgarnięty. Nigdy jeszcze sie nie zorientował, że go kantujemy podczas pokera. :lol:[/quote]

SUUUPPEEERR :lol: ubawiłam sie jak nigdy - zwłaszcza z tym pokerem .
Muszę to zapamietać

Posted

Ostatnio z Pandką na spacerze spotkałyśmy jakąś -najwidoczniej mającą problemy ze słuchem (i wzrokiem)- panią:
-Ależ piękny kot! Jaka to rasa!?
-To pies... Pomeranian
-Reperajnian? powiem córce
-POMERANIAN
-Aaa Paramanian
-taaak.... :roll:

Posted

[quote name='Juszes']Ostatnio z Pandką na spacerze spotkałyśmy jakąś -najwidoczniej mającą problemy ze słuchem (i wzrokiem)- panią:
-Ależ piękny kot! Jaka to rasa!?
-To pies... Pomeranian
-Reperajnian? powiem córce
-POMERANIAN
-Aaa Paramanian
-taaak.... :roll:[/quote]

Heh:evil_lol:.Ale babka.Ja mam kota i wszyscy myślą, że rasowy, a to przecież okaz ze schroniska.:eviltong: Chociaż my mówimy, że jest z rodu Voydianoi (kto grał w Wiedźmina, ten będzie wiedział), bo uwielbia wodę i lubi, jak się z kranu woda na niego leje.:shake: Ale rasy psa nikt nie odgadł.W 50% mówią, że to husky, w 25%, że owczarek, a nędzne 12% uzyskał wilk.Nikomu nie przyszło do głowy, że to czechosłowacki wilczak, ale to w moim rejonie mało znana rasa.:roll:

Posted

w ogóle wilczaki tochyba dosyć mało popularna rasa... wiele osób mysli, że to wilki, albo podgatunek wilka, czy własnie owczarki i husky. Ale do husky'ego to ja w życiu bym tej rasy nie "upodobniła" :evil_lol:
Paramanian....:lol:

Posted

[quote name='Juszes']
-Aaa Paramanian
[/quote]

Dobrze,że nie "ParaMarian"...:p
Nie dośc,że zmieniłaby płec, to jeszcze posądzono by ją o jakieś nadprzyrodzone moce....:evil_lol:

Ja przedwczoraj usłyszałam,że mój pies jest hodowany do walk...:crazyeye:
I że "one biją się jak wilki"....:evil_lol:
Właściciele "ras powszechnie uważanych za agresywne" mogą więc spac spokojnie...Nadchodzi era "HASZCZAKÓW - MORDERCÓW"...:diabloti:

Posted

[quote name='Arwilla']

Właściciele "ras powszechnie uważanych za agresywne" mogą więc spac spokojnie...Nadchodzi era "HASZCZAKÓW - MORDERCÓW"...:diabloti:[/quote]

Dobrze wiedzieć, teraz już wiem jakiej rasy unikać. :evil_lol:

Posted

[quote name='Arwilla']
Właściciele "ras powszechnie uważanych za agresywne" mogą więc spac spokojnie...Nadchodzi era "HASZCZAKÓW - MORDERCÓW"...:diabloti:[/quote]
Dobrze wiedzieć:cool3:Teraz wiem, że muszę wszystkich przestrzec;-) A tak ogólnie. Jestem Tosa_Inu&Husky. Oznacza to, że jestem miłośniczką najbardziej agresywnych ras*.Oblejmy colą (ci pełnoletni mogą piwem;)) moją miłość do ras najbardziej agresywnych na świecie:pepsi:

*Mówię ,,agresywnych", bo tosa również są ,,agresywne" tylko z powodu nazwy

Pozdrowienia

Posted

[quote name='Arwilla']

Hehe.:evil_lol: Łowca jak się bawi to wygląda jakby zagryzał psa, który się z nim bawi.No, coż dla mnie standard.Zabawy wilczaków.

'Biją się jak wilki"?To chyba autor tejże jakże "mądrej" wypowiedzi nigdy nie widział, jak się wilki biją.:evil_lol::shake:
:boom:

Posted

[quote name='Arwilla']]Ja przedwczoraj usłyszałam,że mój pies jest hodowany do walk...:crazyeye:

To ty nie wiedziałaś?:evil_lol: Moja Kelly to łapą położy 3 pity :evil_lol: