Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Balkon zabity dechami, smażymy sie w te upały ale co zrobić....niestety.
Imię Miłasia niestety w codziennym użytkowaniu się nie przyjęło, to będzie takie oficjalne do książeczki zdrowia, natomiast na codzień przylgnęło do niej Śruba ( od tego co ma w nodze ) , robiłysmy 2 podejścia do USG, czy aby na pewno jest w tej ciąży bo coś nie za bardzo na wadze przybiera, no i raczej na 95 procent jest....w piatek idziemy na RTG, zeby sprawdzić jak się koski zrastają.
W sobotę z samego rańca wyjeżdżamy, inwentarz zostaje pod opieką mojego starszego dziecka, trzymajcie kciuki żeby sobie radę dali, wiem , że Polduś na pewno będzie za mną bardzo tęsknił, ale może chociaż te upały trochę zelżeją to jakoś przetrzyma ten ciężki okres, bardzo podziwiam mojego dziadzia bo i tak sobie dobrze radzi, a jak chodziłam ze Śrubką na USG to moi osiedlowi weci zawsze pytali o Poldzia jak się czuje w te upały :) Miło z ich strony :)

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wszyscy u nas szukaja cienia i ochłody:

Psowate jednak wolą póki co chłodny pokój:

Rudy całą noc polował i ledwo na oczy patrzy ;)

Tymczasem Pańcia leci do roboty...co zrobić....ktoś musi zapier..., żeby spać mógł ktoś :)

Posted

Bardzo miło z ich strony. Biedny Poldi, wymęczy sie psisko na tych upałach, a końca póki co nie widać.
Głupie to imie Miłasia było, Śruba bardziej mi sie podoba, takie konkretne i dosadne .

Posted

No widziałam rano wpis na wątku, trudno uwierzyć, takie fajne kocisko, oj wiem co Andzike przeżywa:shake:

Wróciłam właśnie ze Śrubą z kontroli, wszystko sie elegancko zrasta, za miesiąc juz chyba będzie wyciąganie śrub, na RTG zauważono 3 kulki które są najprawdopodobniej małymi kotkami:roll:

Posted

Ja to tak lubię żyć chwilą obecną i nie wybiegam za daleko w przyszłość myślami, na razie kocica musi zdrowieć, poród tak czy inaczej może byc tylko przez cesarkę, ze względu na poturbowaną miednicę, nie wiadomo czy kociaki przeżyją....dalszą część planu obmyslimy potem ;)

Posted

majuska napisał(a):
No widziałam rano wpis na wątku, trudno uwierzyć, takie fajne kocisko, oj wiem co Andzike przeżywa:shake:

Wróciłam właśnie ze Śrubą z kontroli, wszystko sie elegancko zrasta, za miesiąc juz chyba będzie wyciąganie śrub, na RTG zauważono 3 kulki które są najprawdopodobniej małymi kotkami:roll:

Pilnuj Śruby,Majusko i zabezpiecz balkon.Juz raz miałas stracha!

Posted

Podejrzewam Śrubkę o to, że nie będzie chciała od nas zwiewać, oczywiście balkon zabity dechami jest, ale pod kontrola pozwalam jej go zwiedzać i wcale tak ją nie ciągnie w nieznane, poza tym opanowała odgłos otwieranych drzwi od lodówki i natychmiast sie tam pojawia z Mają i Poldkiem i sępią, tyle, że Śruba dodatkowo strasznie sie wydziera.....no i jak tu nie rzucić kawałeczek smakołyczka małej ciężarnej sierotce po wypadku? no a jak sie rzuciło tej sierotce to jak nie rzucić dziadziowi z padaczką? a jak nie rzucić Maji której wtedy serce pęka?...wiem jestem nieodpowiedzialna.

Właśnie byłam z Poldziem na spacerku i mało nas ( raczej mnie ) komary nie zjadły, spotkalismy takiego starszego rowerzystę i on tak zagaduje :
- Co? gryzą komary ?
A ja na to:
- No gryzą , ale w sumie to można się przyzwyczaić...
A on :
- No pewnie, jak ja się do żony przyzwyczaiłem to i do komara można :)

O poranku wyjeżdżamy na wakacje i wracamy 28 lipca jakby co.......

Posted

Romka napisał(a):
Sprawdziłam Pako i Romkę na bób!Lubią!Pako mniej ,Romka więcej!Hurra!Mam "normalne"psiaki!

To pewnie odetchnęłaś z ulgą. A Becia nic nie pisze - pewnie jej suki nie lubią bobu i się wstydzi napisać.

Posted

Florentynka napisał(a):
To pewnie odetchnęłaś z ulgą. A Becia nic nie pisze - pewnie jej suki nie lubią bobu i się wstydzi napisać.

Też mi się tak wydaje ;) i wyjdzie, że ma nienormalne psy ;)

Posted

Ciekawe jak tam Poldziu sobie radzi bez majuski. Pewnie nie je, nie pije i umiera z tęsknoty. I z upałów też bo u nas masakra jakaś....
Nawet w tej chwili /godz.22.30/ jest 23 stopnie i nie ma czym oddychać.

Posted

Rozmawialam z Karolem, Poldziu teskni i od czasu do czasu zasrywa mu pokoj tak z tesknoty za mna, ale moje dzielne dziecko sobie radzi :) Maja grzeczna, Rudy cale dnie poza domem , kicia grzeczna i duzo spi, mam tu jakas kulawa klawiature i ledwo pisze , wracamy we wtorek, buziaki dla wszystkich ciotek!!!

Posted

majuska napisał(a):
Rozmawialam z Karolem, Poldziu teskni i od czasu do czasu zasrywa mu pokoj tak z tesknoty za mna, ale moje dzielne dziecko sobie radzi :) Maja grzeczna, Rudy cale dnie poza domem , kicia grzeczna i duzo spi, mam tu jakas kulawa klawiature i ledwo pisze , wracamy we wtorek, buziaki dla wszystkich ciotek!!!

To ma Poldek sposob na tesknote;)pozdrawiam i odpoczywajcie:loveu:

Posted

Andzike napisał(a):
Majuśka, wróciłaś, a tu żadnych newsów co łobesrał Poldzio... ;)

Oj, Andzike - jakżeś taka spragniona "toaletowych" zeznań, to ja mogę się pochwalić, że mi posikująca przedcieczkowo Łucja nalała na fotel...

Posted

Oj Łucja Łucja! nie dolewaj juz Asi, prosze Cię....:roll:

Nie ma niusów co Poldzio łobesrał, bo odkąd wróciła jego Pańcia nie łobsrywa nic:eviltong: Dziadunio spędził wczoraj cały dzień ze swoją najukochańszą pańcią, ponieważ przyjechaliśmy w środku nocy był na początku zdezorientowany tym co sie dzieje i chyba mnie troszke nie poznał:lol:, ale potem sie psisko przykleiło i cały czas drepta za mną, wyprzytulaliśmy się , Polduś mi się wyżalił i opowiedział wszystko jak to ciężko było tyle czasu bez pańci z tym wrednym Karolem, a teraz wreszcie wszystko wróci do normy i pańcia nie da krzywdy zrobić dziadziowi, Poldziu został wykąpany, pańcia mu wymyła łobsmarkany nosek i śpioszki z oczek, dostał dużo pysznych smakołyczków i chyba wybaczył mi ten wyjazd i zostawienie go na pastwę losu:lol:
Cały dzień takie żale były:

Posted

Cały czas przy pańci:
( kompa mam w kuchni więc towarzyszy mi dziadziu przy okazji pilnując śmieci ;) )

Zresztą dostęp do kompa mam strasznie utrudniony....

jakżeś se mnie wzięła z tej ulicy to teraz trzeba mnie głasiać :)
( brzuszek był golony do USG )