Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam jak u Ciebie został,ja wtedy czytałam dogo z wielką pasją.Szczególnie Wasze wątki,opowieści Florentynki(boki zrywać) i strony schroniska w Cieszynie.Leopodl pamiętam został u Ciebie z jakiejś nieudanej adopcji.A tereny cudne.Gdzie dokładnie byliście?

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My zawsze do Wetliny jeździmy, to chyba najlepsze miejsce na wypady w góry, a wieczorkiem na :beerchug:, akurat ten szlak z ostatniej wyprawy nie był typowo górski, nie chcieliśmy Maji umordować :) to taki szlak na samym krańcu naszego kochanego kraju, idzie się wzdłuż granicy polsko-ukraińskiej praktycznie, kiedyś tam były wsie a dziś zostały tylko cmentarzyska i ruiny, szlak wiedzie do "grobu hrabiny" a potem na wzgórze widokowe i do źródeł Sanu, są to przepiękne, dzikie i odludne ostępy ( spokojnie można wleźć na niedźwiedzia :) ) Ale zdobywanie bieszczadzkich połonin też jest uwielbianym przeze mnie zajęciem i polecam każdemu, nie trzeba mieć niewiadomo jakiej kondycji, a nagroda na szczycie w postaci widoków jest boska. W ogóle jak dla mnie Bieszczady są miejscem z tak bombową atmosferą niesamowitego luzu, beztroski, miejscem gdzie najlepiej " ładują mi się bateryjki", polecam każdemu :)

Posted

Nie wiem czy wiesz Romka ale ja też mam w swojej prywatnej kolekcji Pakusiowe fotki ( Twój słodziak był u mnie z Florentynkową Łucją przez parę godzin, potem Becia ich zabrała do siebie, ja ich wiozłam z Orzechowców do Rzeszowa, Pakuś był super elegancki i grzeczny ale Lućka dawała za to czadu :) )

śliczotek :)

Posted

Florentynka napisał(a):
Łucję mi tu obgadują?! Ech , trzeba łazić po tych wątkach i pilnować. bo nie wiadomo gdzie i kto moją ukochaną parówę szkaluje...

No, no , nie zostawiłam na tej Twojej ukochanej parówie suchej nitki :) Ale czujna Florentyka jest:eviltong::evil_lol:

Posted

Pakunio,śliczności!Jaki słodziak maluśki.Teraz przytył prawie 3kg,zaczepia wszystkie duże psiaki i kocha mnie nad zycie.Ma piękna sierść i uszyska mu zarosły bo były całkiem łyse.Nie znosi wizyt u lekarza i próbował ustawiac moją Romkę.Niestety dała mu popalić i juz nie próbuje.Lubi być blisko mnie i na spacerach ogląda się co chwila czy ja patrzę i podziwiam.Chwalę go wtedy a on uśmiecha się tak jak na moim zdjęciu.Z pycholka nadal trochę "waniajet" ale przeciez jestem starszym panem,choć zębole miał czyszczone i częściowo usunięte.Cieszy sie na mój widok aż skacze do góry i śmiesznie chrumka.

Posted

Miały farta te kochane orzeszki, super psy:)

A mój Poldunio jakis taki słabiutki od wczoraj, wciąż śpi , nóżki mu się plączą, pocieszam się, że on miewa takie "fale " i na pewno sie mu poprawi samopoczucie, upały mogły go tak wykończyć a dziś juz chłodniej...

Posted

Pako nie chciał dziś wstać na poranne siusiu.Deszcz za oknem!Musiałm wziąć go na ręce i znieść ze schodów bo miał sen za uszami!Obudził się dopiero na podwórku jak deszcz go pokropił!On czasami lubi tak byc znoszony i patrzy na mnie i czeka az go wezmę na ręce.

Posted

Au nas nowy domownik...a raczej domowniczka:)
W środe wracając z pracy znalazłam na środku drogi w jednej z mijanych wsi, potrąconego kociaka, oczywiście wszystkie jadące przede mną auta ominęły go ( to i tak dobrze ) i pojechały dalej, ale zbliżyłam się i zobaczyłam, że kocisko żyje, dźwiga główkę i woła o pomoc, a tylne łapki odmawiają posłuszeństwa, niewiele mysląć wsadziłam do auta i pognałam do Rzeszowa do kochanej Justynki z Boguchwały, okazało się na miejscu, że to młoda kociczka, na pewno tylna łapa złamana i nie wiadomo co jeszcze....dostała leki uspokajające, przeciwbólowe, a wczoraj rano pojechała na szczegółowe badania.....dziś juz jest po operacji, złamana i obrócona o 180 stopni tylna łapa, połamana miednica, wszystko zostało poskładane, podrutowane i doktor twierdzi, że będzie dobrze, poza tym raczej żadnych poważnych obrażeń nie stwierdzono, oprócz ogólnego poobijania. Nie chcę sobie nawet wyobrażać jaki straszny ból koteczka przeżyła, teraz jest bezpieczna , dużo śpi, przez ostatnie 2 godz. brała kroplówkę ( nauczyli mnie podawać ;) ) wieczorem jedziemy na porcje leków - antybiotyk, przeciwbólowe. Trzymajcie kciukasy za jej zdrówko!!
Psiaki eleganckie , wiedzą , że mają dać spokój i po lekkim obwąchaniu odchodzą od kici.....no ale Poldziowi już coś nie pasuje, chyba zazdrosny, że tyle sidzę przy kocicy bo właśnie się ostetacyjnie zlał na posadzkę w kuchni, jak za starych dobrych czasów :)

Kicia:

malutka jest, chociaż już ma jakieś 1,5 roku, waży 2,8 kg

Posted

Kicię znalazłam w Dubiecku, będe tam przejeżdżać w środe więc nakleję kilka ogłoszeń ze swoim telefonem, nie wyglądała na jakąś bardzo zabiedzoną więc może ktoś jej szuka ( ja bym swojego kotka szukała ) , dzwoniłam tez do tamtejszego weta z info o kotku i zostawiłam namiary, ale jeżeli nikt sie nie odezwie.......to chyba jasne że u nas zostanie, po tym co razem przeżyłyśmy nie ma innej opcji, nigdy nie zapomnę tego rajdu po zakrętasach do Rzeszowa z jedną reką na kierownicy, a druga na cierpiącej kici i modłach, żeby przeżyła :)

Posted

sliczna kicia majuska.....powiem tak - miała szczęście że sie napatoczyłaś na drodze bo nie sądze żeby jej ktoś inny pomógł.
Bidula pewnie konałaby w cierpieniach , o ile by ją ktoś wczesniej nie przejechał. I wiem ile trudu sobie zadałaś żeby ją dowieżć do lecznicy, a teraz po operacji sie nią opiekujesz. Jestem pełna podziwu dla ciebie i dziękuję w imieniu koteczki i swoim.

Posted

Dzielna Majuska! Wyrazy uznania! Mam nadzieję, że kicia też będzie dzielna i szybciutko się wyliże. Trzymamy kciuki za zdrowie kici i pozdrawiamy serdecznie ( i z należnym szacunkiem) pana Leopolda, zalecając mu wyrozumiałość dla Majuski i kici. Leopoldzie - nie godzi się komentować szlachetnych porywów serca sikaniem na podłogę! W końcu czy jak Majuska przywlokła do domu Ciebie to ktoś sikał na podłogę w kuchni, żeby zademonstrować fochy? Hę?

Posted

Dziwnym trafem też czarnula , jak nasz Misio

• Ja to przede wszystkim chciałabym bardzo Justynce i Madzi z Boguchwały podziękować, które "po godzinach" umęczone stawiły się w pełnej gotowości aby ratować powypadkową kicię :) i do tej pory robią co mogą aby się dziewczynie polepszyło, na razie mam wielki sukces bo po prawie trzech dniach bez jedzenia, kicia wychlipała trochę specjalnego mleka, no i kroplówę całą obsłużyłam :) Ale oczywiście nie poradziłabym sobie bez wsparcia mojego dziadzia, który dzielnie nam towarzyszył ( bez moczowych incydentów )

ale wiecie jak to jest ..te kropelki to tak powoli kapią, kap, kap, kap.....a powieczki ciężkie....:)

No dobra,nie śmiać się z dziadka , wciąż czuwa:)

• Posted

czyli Leoś troszkę się zrehabilitował , po początkowej wpadce..
    Oj Kiciu , szczęście to rzeczywiście miałaś niebywałe ,że Anioł - majuska tamtędy przejeżdżała :loveu:,
    matko , a te obrażenia... to chyba tylko zwierzę może w ciszy takie cierpienie znieść..
    A piękna ta Kicia , czarna , no i te oczy ....cudo po prostu:loveu:
    majusko , ale to będzie chyba długie leczenie ? druty , boże nie wiem co jeszcze..