Zofia.Sasza Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Queram, przecież szukane są domy dla WSZYSTKICH piesów z Krężela. Ja się tu czuję winna, bo miałam w niedzielę zrobić im zdjęcia, ale nie dojechałam z uwagi na awarię elektryki w auteczku :-( Jak szukać domu, jeśli nie ma zdjęć? Już jestem umówiona ze Sleepingbyday i jedziemy w tę sobotę. Może tym razem bluesmobil da radę? Quote
qeram Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='zofia&sasza']Queram, przecież szukane są domy dla WSZYSTKICH piesów z Krężela. No właśnie, "dla wszystkich". Jeżeli pies jest wyjątkowy to powinno się szukać wyjątkowego opiekuna. pomoc psom powinna polegać również na tym, a nie na pozbywaniu się problemu. Quote
elik Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 elik napisał(a):...mylisz fakty. Ta suka zagryzła już zanim przywieziono psy z Maciejowic. Nieznajomość tak istotnych faktów ma wpływ na realną ocenę sytuacji. [quote name='qeram']czepianie się słówek, oczywiscie powiesz ze była w świetnych warunkach, byłaś?, widziałaś?. qeram, to nie czepianie sie słówek, ale suchy fakt. Dla poparcia swojej teorii przytaczasz nieprawdziwe dane. [elik napisał(a):I tak odpowie każdy obrońca tego psiaka. Nie obraź się, ale gadać każdy może.. qeram napisał(a):Zapraszam do siebie do domu, adres i termin ustalimy na PM Bardzo dziękuje za zaproszenie, ale nadal twierdzę, że mówić każdy może. Tu trzeba czynów. [quote name='elik']Ok, to znajdź takiego człowieka - może Tobie się uda, bo jak na razie to się nie udaje [quote name='qeram']Żeby to było takie proste... W tej chwili szukam pilnie chociaż Dt dla 4 dużych psów. A dla tej konkretnej suki to ktoś szukał jakiegoś domu? Może mi coś umknęło. Jeśli szukasz dla 4 dużych i nie boisz sie polecić tej właśnie suczki, czemu zakładasz, że to nie będzie jedna z nich ? Quote
Zofia.Sasza Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Queram, nie kombinuj :shake: Wyjaśnię - domy są szukane dla WSZYSTKICH, w tym dla tej suki. Ponawiam pytanie - jak sobie wyobrażasz to szukanie bez zdjęć? I drugie - czy jak będą zdjęcia pomożesz szukać? Bo na ten moment moje zdanie jest takie, że sukę należy uśpić. Tam jest kilkadziesiąt łagodnych, w pełni adopcyjnych psów. Ja się nawet boję dowiadywać, które z nich ta suka zagryzła :-(. Czasami - to smutne, ale prawdziwe - trzeba dokonać takiego trudnego wyboru. Dodam jeszcze, że dla mnie KAŻDY z krężelskich psów jest wyjątkowy. Dla Ciebie nie? Quote
Aga i Eto Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 qeram napisał(a):No właśnie, "dla wszystkich". Jeżeli pies jest wyjątkowy to powinno się szukać wyjątkowego opiekuna. pomoc psom powinna polegać również na tym, a nie na pozbywaniu się problemu. a jeśli ta suka znowu się zerwie i zagryzie kolejne 5 psów to nadal będziemy jej szukać własciwego domu? a co z psami które zostały zagryzione? one też powinny mieć swoją szansę ale jej nie dostały Quote
elik Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Żeby zakończyć tę dyskusję, która jak widzę zmierza - do nikąd - powiem, że tam wszystkie psy mają jednakowe warunki. Wg Twojej teorii wszystkie więc powinny wzajemnie się zagryzać, a jednak tak nie jest, co wskazuje na duży poziom agresji u tej suczki. Psy mają jedzenia pod dostatkiem, nie ma więc powodów do walk, a jednak... Quote
qeram Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Nie kombinuje tylko przedstawiam swój punkt widzenia, Masz rację ze zdjęcia sa potrzebne i na pewno pomogę w szukaniu domu dla tej suczki. Aga i Eto - Żeby się nie zerwała można ją lepiej zabezpieczyć elik- To samo mogę powiedzieć i do Ciebie że mówić każdy może Tu trzeba czynów. Przy okazji szukania domów dla swoich psów szukam i polecam te krężlowskie, ale znów powiesz że mówić kazdy może. To że nie siedze tu na wątku i nie klepie w klawisze nie znaczy ze nic nie robię. szkoda mi na to czasu. Nie tylko te psy z Krężla potrzebuja pomocy. Quote
Osiolek Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='qeram']No właśnie, "dla wszystkich". Jeżeli pies jest wyjątkowy to powinno się szukać wyjątkowego opiekuna. pomoc psom powinna polegać również na tym, a nie na pozbywaniu się problemu. Geram, calkiem sie z Toba zgadzam, ze przepelnienie, ze gdyby byl ten jeden odpowiedni wlasciciel... Szkopul w tym ze dla tej suki kazda ilosc powyzej 1 bedzie przepelnieniem. I ze nie ma tej jednej, wlasciwej osoby, ktora marzy o tym zeby zajac sie ja i resocjalizowac. Tu nie ma lepszego wyjscia - tu jest tylko wyjscie mniej zle :-( Jest jeszcze jedno wyjscie - zamiast usypiac wsadzic ja do jednej z tych kroliczych klatek z ktorych psy zostaly powyciagane... Ocene pomyslu pozostawiam osobie czytajacej. Przypominam [SIZE="4"]KAZDY DZIEN BEZ PODJETEJ DECYZJI JEST PODJETA NA TEN DZIEN DECYZJA!!!!!! Quote
qeram Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 elik napisał(a):Żeby zakończyć tę dyskusję, która jak widzę zmierza - do nikąd - powiem, że tam wszystkie psy mają jednakowe warunki. Wg Twojej teorii wszystkie więc powinny wzajemnie się zagryzać, a jednak tak nie jest, co wskazuje na duży poziom agresji u tej suczki. Psy mają jedzenia pod dostatkiem, nie ma więc powodów do walk, a jednak... Wiesz co? skończmy tę dyskusję. Nic nie zrozumiałaś. Popracuj trochę w schronisku i pogadamy Quote
elik Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 qeram napisał(a):Wiesz co? skończmy tę dyskusję. Nic nie zrozumiałaś. Popracuj trochę w schronisku i pogadamy Zamiast odpowiedzi, tylko pozytywnych efektów pracy życzę. Quote
Osiolek Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [SIZE="7"]APEL!!!!!!! W oborze, najwiekszym pomieszczeniu jest sunia, ktora dostala cieczke, sa tam tez samce. Za chwile bedzie jakies zagryzienie a nie ma gdzie suni juz umiescic-klatki są zajete. [SIZE="3"]Potrzebne jest przewiezienie suni albo do Zgierza albo do Łeczycy lub duzy transporter/klatka do przetrzymania suni do poniedzialku!! Suka, ktora zagryza dla bezpieczenstwa innych psow jest zamknieta w klatce obecnie. Quote
Zofia.Sasza Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Osiolek napisał(a):Suka, ktora zagryza dla bezpieczenstwa innych psow jest zamknieta w klatce obecnie. Przynajmniej jedna dobra wiadomość dzisiaj... Niestety klatki nie mam, a do Zgierza nie dojadę :-( Quote
Belula Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Czy jest gdzieś foto tej agresywnej suczki????? Quote
Zmysł Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Belula napisał(a):Czy jest gdzieś foto tej agresywnej suczki????? przepraszam, to chyba przesada Quote
Belula Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 wiem... powinno być "agresywnej" suczki. Która to panna? Quote
Zmysł Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Belula napisał(a):wiem... powinno być "agresywnej" suczki. Która to panna? a nie, przepraszam, bo ja myślałem, że to kontynuacja rozmowy o xxxx zbanowanej:oops: Quote
Belula Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 :) a już myślałam, że zaraz bana dostanę.. :) Co do suczki, to ja nie wierzę do końca w jej złą wolę. Tam są warunki nie do zniesieni po prostu dla niej.... Która to??? Quote
Belula Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Inez de Villaro napisał(a):Jakby co ...ja mam nr gg do tej co zbanowana XXX boję sie tez wymieniac imię..będę wiedzieć, gdzie i co sie dzieje! Spytaj kochana , XXX, która to suczka taka agresywna? Czy jest na stronie Krężelowskiej? Quote
Inez de Villaro Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Belula napisał(a):Spytaj kochana , XXX, która to suczka taka agresywna? Czy jest na stronie Krężelowskiej? chyba nie o tę samą XXX nam chodzi kochana :) Quote
Osiolek Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='Belula']:) a już myślałam, że zaraz bana dostanę.. :) Co do suczki, to ja nie wierzę do końca w jej złą wolę. Tam są warunki nie do zniesieni po prostu dla niej.... Która to??? Belula, litosci... Kto mowi ze pies ma zla wole..... Nie zaglebiajmy sie az tak daleko, do oplacania psich psychologow jeszcze nie doszlismy, przynajmniej ekonomicznie.... Prawda jest prosta - suka ZAGRYZA inne psy. I cos z tym trzeba zrobic na cito!!!!! Chcesz ja wziac, to bierz, ale nie dawaj rad osobom ktore pracuja nad tym od dluzszego czasu, bo to im uwlaczaja. Proponuje zeby osoby ktore chca tylko "paplac" wycofaly sie z aktywnego uczestnictwa w watku - tu trzeba miec konkretne rozwiazanie na teraz, a nie propozycje do realizacji za miesiac czy dwa.... Belula, bierzesz suke? Nie jestem zlosliwa. Ja jej nie moge wziac, dlatego z mojego punktu idzenia trzeba ja uspic. SPRAWA JEST PILNA!!!!!! Quote
Ewa i flatki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='Osiolek']Belula, litosci... Kto mowi ze pies ma zla wole..... Nie zaglebiajmy sie az tak daleko, do oplacania psich psychologow jeszcze nie doszlismy, przynajmniej ekonomicznie.... Prawda jest prosta - suka ZAGRYZA inne psy. I cos z tym trzeba zrobic na cito!!!! ... Ja jej nie moge wziac, dlatego z mojego punktu idzenia trzeba ja uspic. SPRAWA JEST PILNA!!!!!! Zgadzam się - nie ma czasu ani sposobu, żeby dociekać, co jest przyczyną takiej agresji. Jedynym uczciwym i mądrym rozwiązaniem jest natychmiastowa, humanitarna eutanazja tego psa!!! Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Podpisujemy się pod tym. Pozostałe psy mają prawo po przeżyciach jakich doznały żyć w poczuciu bezpieczeństwa. Przeciez praktykowane jest usypianie agresywnych psów. Niestety,jakto w Polsce musi dojśc do nieszczęścia (czytaj zagryzienia człowieka)by rozsądek doszedł do głosu:shake::shake: E/W Quote
qeram Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Ewa i flatki napisał(a):Zgadzam się - nie ma czasu ani sposobu, żeby dociekać, co jest przyczyną takiej agresji. Jedynym uczciwym i mądrym rozwiązaniem jest natychmiastowa, humanitarna eutanazja tego psa!!! Pozwolę sobie mieć inne zdanie. Suczkę należy izolować i szukać jej odpowiedniego domu. Dla nieagresywnego psa z dnia na dzień nie znajdzie się domu, tym bardziej suce o takiej opinii. Swoja droga przydało by się jej zdjęcie, żeby szukać jej domu Quote
andzia69 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 waldi481 napisał(a): Niestety,jakto w Polsce musi dojśc do nieszczęścia (czytaj zagryzienia człowieka)by rozsądek doszedł do głosu:shake::shake: E/W nie każdy pies agresywny do innych psów musi zjadać ludzi:shake: ludzie - opanujcie się! tak jak pisał geram - przecież mozna ją jakoś odizolowac od pozostałych - uwiązać - przecież to nie mieszkanie.... Czy ona nie znosi tylko suk??? czy też psów - samców? jeśli tylko suk to mozna ją dać do boksu z psami - czemu wyolbrzymiacie ???? z tego powodu to powinno się pół schronisk pousypiać bo tam też znajdują się psy zagryzające się nawzajem z przepełnienia, nietolerujące inne psy.... Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 cytuję: nie każdy pies agresywny do innych psów musi zjadać ludzi:shake: ludzie - opanujcie się! tak jak pisał geram - przecież mozna ją jakoś odizolowac od pozostałych - uwiązać - przecież to nie mieszkanie.... Czy ona nie znosi tylko suk??? czy też psów - samców? jeśli tylko suk to mozna ją dać do boksu z psami - czemu wyolbrzymiacie ???? z tego powodu to powinno się pół schronisk pousypiać bo tam też znajdują się psy zagryzające się nawzajem z przepełnienia, nietolerujące inne psy.... ------------------------------------- jestem opanowana-zapewniam.Raczej rozczarowana brakiem możliwości porozumienia.Nikt nie powiedział,że zjada ludzi.Może jednak dojść do pogryzienia.Zaręczysz,że nie? Co do izolowania -są na to warunki?Nie sądzę. A o pomstę do nieba woła straszenie jednej organizacji przez drugą-to jest skandal,że takie coś ma miejsce. I ile jeszcze innych psów ma być narażone na niebezpieczeństwo? E/W Quote
Recommended Posts