gagata Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 sleepingbyday napisał(a): to jest nasza wielka porażka, że ona dalej działa.Tak, SBD,to jest nasza WIELKA PORAZKA....Organizacje naprawde prozwierzece nie sa w stanie przebić sie przez to wszystko... Quote
Osiolek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='karluta']Witam wszystkich zaangażowanych w sprawę. Może ktoś w skrócie napisał by mi na PW o co w tym wszystkim chodzi, jak pomóc i gdzie dokładnie ta pomoc jest potrzebna. Wybaczcie moją niewiedzę, ale czytani ponad stu stron wątku to zbyt wsztrząsające i czasochłonne przeżycie. Dostałam link do tego wątku na forum zaginionepsy.waw.pl z poleceniem skontaktowania sie z p. Biedrzycką. Link był odp. na moje pytanie kim p. Biedrzycka jest... Po przeczytaniu pierwszych zdań skostniałam... Czy ktos wie czy u tej osoby są jakieś beagle?? Szukam mojego zaginionego ponad miesiąc temu bez śladu:( Jeśli ktoś wie coś o jakimkolwiek znalezionym, przebywającym w schronie, przytulisku lub błąkającym się beaglu bardzo proszę o kontakt:-( Sprawdzalas kwarantanne na Paluchu? Oficjalna strona Schroniska na Paluchu w Warszawie jest tam beagel, ID: 1157/09/P Gatunek: PIES [ BEAGLE ] [ samiec ] Masc: tricolor z przewagą brązowego Waga: 17,000 zdjecie niestety do luftu, malenkie, moze to byc Twoj? Jesli chodzi o tych bezdomnych - wiesz gdzie mozna ich znalezc na Marymoncie i gdzie maja swoje punkty spotkan w tamtej okolicy (z przyleglymi). Szukamy malenkiej suni ktora zwiala z adopcji :-( Quote
karluta Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Osiołku, ten na Paluchu to nie mój :-(, ale dzięki za czujność Toffik to bicolorek i czarny ma jedynie pępek:eviltong: Poza tym na beaglowym forum czytałam, ze ten z Palucha już został odebrany przez właściciela, przed weekendem jeszcze więc nie wiem czemu zdjęcia nie usunęli:shake: Niestety nt. bezdomnych nic mi się nie udało ustalić:shake: Quote
gagata Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Wrrrr :angryy: Mam nadzieję, że pomimo posiadania umiejętności czytania przez wspólników B. nie uda się jej nigdzie znalezć miejsca do założenia nowego koncentraka :mad:Ależ uda się jej..dopoki sąd jej uczciwie nie skaże, mozemy cholerze tylko nagwizdac,a ona kase na papugi(adwokatow)ma..dorobila sie na psiej krzywdzie...Takie czasy Quote
Osiolek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 karluta napisał(a):Osiołku, ten na Paluchu to nie mój :-(, ale dzięki za czujność Toffik to bicolorek i czarny ma jedynie pępek:eviltong: Poza tym na beaglowym forum czytałam, ze ten z Palucha już został odebrany przez właściciela, przed weekendem jeszcze więc nie wiem czemu zdjęcia nie usunęli:shake: Niestety nt. bezdomnych nic mi się nie udało ustalić:shake: Karluta, szkoda ze nie Twoj :-( Trzymam kciuki. To jest koszmar, ja wiem :-( Quote
Zofia.Sasza Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ja bardzo przepraszam, ale czy można by prosić o trzymanie się jednak tematu. B. współczuję karlucie, ale to jest wątek Krężela. Jak widać wciąż aktualny :-( Quote
sleepingbyday Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 a tym razem da się postawić be w stan oskarżenia? i skutecznie? Quote
malawaszka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 :crazyeye: 80 - 100 psów znowu???? koszmar :shake::angryy: i znowu ona kasę za psy wzięła, teraz zostaną zabrane i poupychane po hotelach a to babsko dalej będzie działać? polska rzeczywistość jest przerażająca!!!! :placz: Quote
kahoona Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 sleepingbyday napisał(a):a tym razem da się postawić be w stan oskarżenia? i skutecznie? obiecuję, że tak:mad: Quote
kometa Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 zeby sie zorganizowac i ja wysledzic-gdzie teraz te psiaki wiezi.... Quote
kahoona Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 kometa napisał(a):zeby sie zorganizowac i ja wysledzic-gdzie teraz te psiaki wiezi.... wszystko już wiemy, podjęłyśmy niezbędne kroki, napiszę o rezultatach wkrótce Quote
sleepingbyday Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 tylko nie pisz za wcześnie, nawet aluzji, niech baboon nic nie wie.. Quote
kahoona Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 sleepingbyday napisał(a):tylko nie pisz za wcześnie, nawet aluzji, niech baboon nic nie wie.. dajcie mi kilka dni - informacje będą ekscytujące, obiecuję:p Quote
kahoona Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 4 maja ARKA i EMIR odkryły kolejne, czwarte już po Nowej Wsi, Krężelu i Maciejowicach, pseudo schronisko naszej zaradnej Ewy B. Tym razem to adres Kociołki 14. Kociołki to wieś około 4 km od centrum Kozienic, gmina Kozienice. Ewa B. przeniosła się tam zaraz po zniknięciu z Krężela i Maciejowic. Mieszkańcy wsi nie darzą jej miłością, jak to u niej - smród, brud i nie liczenie się z otoczeniem. Składali doniesienia w gminie i na policji, ale z marnym skutkiem. Twierdzą, że trwała tam nieprzerwanie produkcja szczeniąt na sprzedaż. Zawiadomiłyśmy prokuraturę, policję, burmistrza i służby weterynaryjne. Zdjęcia poniżej pokazują kontrolę policji i weterynarza. Pobieżne oględziny stwierdziły 86 psów, ale prawdopodobnie część ukryto. Warunki jak widać rewelacja, Hilton niemalże. Quote
kahoona Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 13 maja powróciłyśmy do Krężela, bo otrzymałyśmy informację o zakopanych, zabitych przez Ewę B. psach. Sprawa Krężela skierowana została do sądu w Grójcu - czekamy na termin pierwszej rozprawy. Dzisiejsze znalezisko będzie dodatkowym dowodem. Władze gminy przysłały koparkę, obecni byli powiatowy komendant policji, technicy policyjni, powiatowy wet, firma utylizacyjna, telewizja POLSAT. UWAGA! BARDZO DRASTYCZNE ZDJĘCIA! Quote
Ewa i flatki Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Chylę głowę przed Waszą determinacją, tylko dzięki temu ta osoba może odpowie przed wymiarem sprawiedliwości :mad::angryy: Quote
Vectra Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ja jestem zszokowana :shake: :shake: nie umiem ogarnąć , co w tych ludziach siedzi .... jakim to trzeba być potworem .... serio to takie kokosy , te psy :crazyeye: :crazyeye: Quote
kahoona Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 A TO KRĘŻEL DZIŚ - PUSTO, BAŁAGAN I BRUD, A Z OTWARTYCH DRZWI STODOŁY WIDAĆ MIEJSCE NAD RZEKĄ, GDZIE EWA B. KAZAŁA ZAKOPYWAĆ ZAMORDOWANE PRZEZ SIEBIE PSY. Quote
kahoona Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Vectra napisał(a):Ja jestem zszokowana :shake: :shake: nie umiem ogarnąć , co w tych ludziach siedzi .... jakim to trzeba być potworem .... serio to takie kokosy , te psy :crazyeye: :crazyeye: kilkaset zł za sztukę, 8 m-cy 2008 przyjęła ponad 400 psów tylko od dwóch hycli i kilku gmin Quote
Vectra Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 kahoona napisał(a):kilkaset zł za sztukę, 8 m-cy 2008 przyjęła ponad 400 psów tylko od dwóch hycli i kilku gmin no to faktycznie .... żyć nie umierać :shake: :-( oni się znęcają nad tymi psami , za nasze pieniądze !!!! ile jeszcze takich miejsc jest ? ile takich ludzi .. przerażający jest ten brak nadzoru , wywalanie pieniędzy .... szczególnie , że jest tyle fundacji , organizacji .. sprawdzonych. straszne to jest , dużo w zyciu widziałam .. ale TO ... powtórka z Krzyczek :-( Dzięki , że czuwacie Quote
kahoona Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Vectra napisał(a): straszne to jest , dużo w zyciu widziałam .. ale TO ... powtórka z Krzyczek :-( Dzięki , że czuwacie w Krzyczkach było gorzej, ale obiecuję, że piątej mordowni nie otworzy - póki żyję:shake: DROGA EWO, TRAKTUJ TĘ OBIETNICĘ POWAŻNIE, BO PRZECIEŻ TO CZYTASZ, NIEPRAWDAŻ? NIE ODPUSZCZĘ CI TAK DŁUGO JAK DŁUGO BĘDZIESZ SIĘ ZAJMOWAĆ ZWIERZĘTAMI - ZMIEŃ LEPIEJ BRANŻĘ. Quote
malawaszka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 brak słów... jaki trzeba mieć tupet? czy może to brak mózgu, bo żeby miec tupet to trzeba coś w głowie mieć jednak :shake: Quote
kahoona Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Zbyszek Gruda napisał(a):Witam, dziękuje Emirowi i Arce za wnikliwe śledztwo. Ta kobieta powinna gnić w wiezieniu - kiedy wreszcie w Polsce zrozumiemy, że ZWIERZE NIE JEST RZECZĄ!!!!! Sdz popiera działania Emira i Arki i służy pomocą - taka samą jak otrzymuje w zamian. Człowiek to brzmi dumnie - ale jak wielu nie nalezy tak nazywać... mam nadzieję, że kiedys ta kobieta odpowie za te wszystkie psiaki które zabiła - choc więzienie to dla tej (...) Pani wakacje Zbyszek rzecznik prasowy SdZ dzięki za poparcie i wsparcie w karmie Eukanuba, którą nam dostarczacie w dużych ilościach - obiecujemy nie odpuścić i informować na bieżąco o rozwoju sytuacji;) program Polsatu w przyszłym tygodniu - podam dokładny termin Quote
Recommended Posts