Ewelina.w38 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 A kto sie zajmowal zabraniem wszystkich psow? ja moge bazarek zorganizowac i bedzie jakas kasa, moze pare osob zdeklaruje sie na wplaty i na hoteliki starczy albo "dotacje" i do innych schronisk pojda? Dlaczego one wogole zostaly?z powodu braku miejsc, kasy? Nie chce slyszec, ze brakuje chceci by im pomoc... Quote
Zofia.Sasza Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Cholera jasna :angryy: że też mi tej kasy brakowało... Dziś dzwonię do Grześka. A w ogóle to się nadaje do złożenia doniesienia na policji moim zdaniem. Quote
ARKA Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Karmi napisał(a):A może poprostu chęci brak żeby im pomóc... :shake:Podobno maja byc zbrane w przyszlym tygodniu, tak mi UM powiedzial. Quote
Zofia.Sasza Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 No tak, tylko że mnie Grzesiek mówił dokładnie to samo miesiąc temu :angryy: Quote
Ewelina.w38 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 zofia&sasza napisał(a):Dziś dzwonię do Grześka. A w ogóle to się nadaje do złożenia doniesienia na policji moim zdaniem. A kto to jest Grzesiek?on sie mial zające ewakuacja wszystkich psow? Arka rrozumiem, ze UM mial sie nimi zajac do zcasu znalezienia im nowego miejsca a pozniej sam mial zalatwiac im gdzies miejsce, w jakis schronach tak? Quote
Zofia.Sasza Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Psy z Krężela zostały przejęte przez Pogotowie i Straż dla Zwierząt z Trzcianki. Te które teraz tam siedzą - też, bo Grzesiek (ich prezes) podpisał protokół mówiący że psy te uciekły im podczas transportów. Quote
Ewelina.w38 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Pogotowie?hmm to ciezka sprawa:shake: a mamy jakis wplyw na nich?przyspieszyc albo postraszyc?Jaka organizacja zajmowala sie cala akcja Arka czy Emir? Quote
osho Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 ewelina, to "pogotowie" to nie w sensie medycznym... to jest nazwa organizacji: "pogotowie i straż dla zwierząt", która to firmuje cała akcję, zarówno "emir" jak i "arka" zostały poproszone o pomoc przez pisdz i głównie te trzy organizacje zabierały psy z krężela i maciejowic (kilka róznych organizacji/fundacji oraz osoby prywatne też pomogło w miarę możliwości) Quote
Ewelina.w38 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Wiem, ze nie chodzi o takie medyczne ale skojarzylo mi sie to z straza dla zwierzat a z nia mam ciezkie doswiadzcenia...:shake: W takim razie do czyich "drzwi pukac" w sprawie pomocy dla tych psow? Quote
medar Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Ewelina.w38']Wiem, ze nie chodzi o takie medyczne ale skojarzylo mi sie to z straza dla zwierzat a z nia mam ciezkie doswiadzcenia...:shake: W takim razie do czyich "drzwi pukac" w sprawie pomocy dla tych psow? Grzegorz Bielawski Pogotowie i Straż dla Zwierząt w Trzciance tel. 512 100 550 Pogotowie i Straż dla Zwierząt | Pogotowie i Straż dla Zwierząt Quote
Ewelina.w38 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 W takim razie skieruje pytanie bezposrednio do PiSDZ. Quote
Karmi Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):W takim razie skieruje pytanie bezposrednio do PiSDZ. Przedstawiciele PiSdZ są tu na dogo. Nawet w tej chwili... Jakoś im jednak nie po drodze na ten wątek...:shake: Quote
Ewelina.w38 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Wiem, zauważyłam i chyba każdy,tylko czemu nikt z tym nic nie robi :shake: Zresztą wyslalam już meila.... Jakos los tych 3 mi szczególnie leży Quote
Chandler Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Z tego, co mówiła Zofia, to kontaktowała się z PiSdZ i psy mają być zabrane w ciągu tygodnia. Tak zrozumiałam. Wiem, wiem - psiaki miały być zabrane wcześniej, a nie zostały zabrane. Dogo juz zostało poinformowane. Śmiało można więc kontaktować się również z innymi organizacjami prozwierzęcymi., może będą bardziej skuteczne. Podać nazwy fundacji, telefony, kontaktowe i strony internetowe? Eeee, chyba nie ma potrzeby. Przedstawiciele tych organizacji są na dogo, co prawda nie wiem, czy w tej chwili, ale zapewne zaglądają do tego wątku i z pewnością mogą pomóc w bardziej skuteczny sposób niż podając namiary do PiSdZ, zwłaszcza, jeżeli zwierzętom dzieje się krzywda i cierpią. Może podjęły już jakieś działania, tylko o tym nie piszą... Quote
Ewelina.w38 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ja nie wiem czy podjęto jakieś działania bo informacje zdobywam tylko z dogo. Napisalam do PiSDZ ale ... no nic. W takim razie zwróce sie też do Emira i Arki bo na razie sprawa tych 3 niepokojąco ucichła. Miejmy nadzieję ze coś ruszy. I chyba wreszcie zrozumiałam po co była ta słowna przepychanka na watku:shake: Quote
Zofia.Sasza Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Chandler napisał(a):Z tego, co mówiła Zofia, to kontaktowała się z PiSdZ i psy mają być zabrane w ciągu tygodnia. Tak zrozumiałam. Wiem, wiem - psiaki miały być zabrane wcześniej, a nie zostały zabrane. Dogo juz zostało poinformowane. Śmiało można więc kontaktować się również z innymi organizacjami prozwierzęcymi., może będą bardziej skuteczne. Podać nazwy fundacji, telefony, kontaktowe i strony internetowe? Eeee, chyba nie ma potrzeby. Przedstawiciele tych organizacji są na dogo, co prawda nie wiem, czy w tej chwili, ale zapewne zaglądają do tego wątku i z pewnością mogą pomóc w bardziej skuteczny sposób niż podając namiary do PiSdZ, zwłaszcza, jeżeli zwierzętom dzieje się krzywda i cierpią. Może podjęły już jakieś działania, tylko o tym nie piszą... Nikt poza PiSDZ nie może za bardzo zabrać tych biedaków. Oni podpisali protokół, że zabiorą :-( Emirowi nie wydadzą tych psów, bo przecież odebrali im status schroniska (wet powiatowy i władze zabronili, po czyimś doniesieniu, wydawania psów do Emira). Sytuacja patowa słowem. A takie były mrozy niedawno nocami :-(:-(:-( Quote
Chandler Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 zofia&sasza napisał(a):Nikt poza PiSDZ nie może za bardzo zabrać tych biedaków. Oni podpisali protokół, że zabiorą :-( Emirowi nie wydadzą tych psów, bo przecież odebrali im status schroniska (wet powiatowy i władze zabronili, po czyimś doniesieniu, wydawania psów do Emira). Sytuacja patowa słowem. A takie były mrozy niedawno nocami :-(:-(:-( Dostałam wczoraj info, że psy zostaną zabrane przez PiSdZ. Quote
Zofia.Sasza Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Chandler napisał(a):Dostałam wczoraj info, że psy zostaną zabrane przez PiSdZ. No tak, mam nadzieję, że je zabiorą... Nie mówili kiedy? Quote
Chandler Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Mówili. Ze względu na to jednak, że była to informacja na pw nie będę jej podawała do publicznej wiadomości. Quote
PiSdZ Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 W dniu dzisiejszym z Krężela zabrano cztery dorosłe psy. Za kilka dni zamieścimy ich fotografie. Niestety kolejna bzdurą jest to, że nasza organizacja podpisywała protokół że jakieś psy zostały wcześniej zagubione i te, które siedzą w szopie to są właśnie te. Z naszych informacji wynika, że mogą być to zupełnie nowe psy wałęsające się po okolicy - przynajmniej trzy z ich. Ludzie zamknęli je, a sąsiada poproszono aby karmił te psy do tego czasu aż będziemy mieli transport psów z Warszawy. Miał być on kilka tygodni temu niestety się przedłużał. W sobotę i w niedzielę z Warszawy i okolic wyjechało do nas ponad 20 psów z różnych interwencji, także te z Krężela. Z Krężela zabrano cztery dorosłe psy w tym szczenna suka z obrożą preventic (wiec ta na pewno należała do Ewy B.). Szczeniaki zostały uśpione. Ich mama poddana leczeniu i przebywa w lecznicy. Fotografie tej suki jak i pozostałych trzech zabranych psów w niedzielę zamieścimy wkrótce. Niestety gmina Chynów nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem i podejrzewam, że jeszcze nie jeden pies będzie "gościł" na działce Ewy B. I wtedy znów gmina każe nam zabierać psy. Pewnie znów je zabierzemy, bo kto inny ma to zrobić? Tylko pytanie czy to faktycznie są psy Ewy B. czy może nowe, których wcześniej nie było? grzegorz bielawski pogotowie i straż dla zwierząt w trzciance Quote
ARKA Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Pamietacie niewidomego psiaka z Kręzela ,ze zdeformowana łapka, stare zlamanie, ktore samo sie zroslo? Psiak ten trafil do Pani Ani z Podłęża( gmina Niepolomice). Teraz Pani Ania potrzebuje naszej pomocy, bardzo skrzywdzono ta niewinna kobiete, za swoje serce do kalekich, starych, pokrzywdzonych najbardziej psow-takimi sie opiekuje, 26 psiaków. Tu o calej sprawie Pani Ani: http://ww6.tvp.pl/7400,20090226886689.strona Zagłosuj na Nią. http://www.dogomania.pl/forum/f98/kr...marzec-132967/ Quote
Ewelina.w38 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 O tym, ze psy będą ludzie podrzucać była mowa i niestety ale pewnie tak sie bedzie działo:shake: A czy gmina nie ma jakiegoś obowiązku co do przyszłych, bezdomnych psów skoro to "schrpnisko" zlikwidowano? Quote
ARKA Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 W piątek Nadia znalazla domek a dzis Felcia poszla tez do nowego domku:loveu: Quote
elik Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 To i ja dorzucę - Lili, obecnie Mała, też ma stały domek :multi: Tak zabajerowała DT, że ten ani myśli się z nią rozstać :lol: Jeśli ktoś zechciałby wstawić zdjęcia Małej na wątek, to podeślę. Ja niestety nie potrafię :oops: Quote
salibinka Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='elik']To i ja dorzucę - Lili, obecnie Mała, też ma stały domek :multi: Tak zabajerowała DT, że ten ani myśli się z nią rozstać :lol: Jeśli ktoś zechciałby wstawić zdjęcia Małej na wątek, to podeślę. Ja niestety nie potrafię :oops: Eliku, bardzo się cieszę:multi::multi:. Podeślij fotki, to wstawię tutaj :lol: [email protected] Quote
Recommended Posts