Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='osho']arko, jak masz jeszcze jakieś info o nim, to napisz, i namiary kontaktowe.
Wiecej info nie mam, niestety...:shake: A namiary? osho zastanawiam sie nad tym.....

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='enia']znam ten wątek;)
osho a kto jeszcze zbierał na te psy? to chyba też sie powinni rozliczyć publicznie ......
według mojej wiedzy oficjalnym kontem na które zbierano pieniądze na akcję "krężel" było konto pisdz, takie było porozumienie między pisdz, "emir" i "arką". mylę się?

Posted

[quote name='osho']grzegorz, dziękuję - ale to są ogólniki, jedyne fakty to suma wpłat (26 650 pln) i jedna wypłata (10 000 pln) na konto fundacji "emir". imho: idealne rozliczenie to lista wpłat i lista wypłat - wtedy każdy (zwłaszcza otrzymujący od was kasę) może (powinien - odnośnie "biorców") potwierdzić transakcję i wtedy widać, że wszystko jest "czysto".

Osho - a ja wiele razy pytałam o rozliczenia wpłat na psy, na które zbierano pieniądze na konto Emir - jakoś nikt do tej pory tego nie rozliczył...jedynym wątkiem gdzie były pokazane wpłaty - i tylko wpłaty(ponad 6 tys. z tego co pamiętam) - był wątek Pixi...ale już na co zostały spożytkowane oprócz kwoty za 1 operację - nie było - więc myślę, że skoro jedni żądają konkretów od jednej tylko organizacji to ja grzecznie prosze o konkrety od drugiej organizacji - w tym wypadku paru wątków, które powklejałam na jeden z wątków:diabloti: To samo było w wypadku mojego zapytania odnośnie rozliczenia 1% - zbyto mnie ogólnikami, które widnieją na stronach opp - nie było wszystkich rozliczeń....a to co najmniej dziwne, że brakuje rozliczeńza kilka lat...

A ponieważ wątpię, żebym uzyskała odpowiedzi na te pytania więc może dajmy sobie siana i niech każdy zajmie się tym co uważa, że sam umie najlepiej i przestańmy się nawzajem rozliczać i oskarżac - co?

Posted

andzia - popieram, pytaj, ile razy już pisałem, że jestem za przejrzystością finansów (patrz wspomniany wątek o fundacjach w polsce)? tylko nie wiem czemu do mnie to piszesz? ja nie jestem z fundacji "emir". zapytaj na wątku pixie.

A ponieważ wątpię, żebym uzyskała odpowiedzi na te pytania więc może dajmy sobie siana i niech każdy zajmie się tym co uważa, że sam umie najlepiej i przestańmy się nawzajem rozliczać i oskarżac - co?

a z tym się nie zgodzę, to nie jest żaden handel wymienny - "jak wy nam dacie spokój, to my wam damy spokój" (pomijając kwestę że nie jestem w tym przypadku ani "my" ani "wy" - mnie absolutnie nie interesują walki między fundacjami). w taki sposób to się tworzy układy i układziki, dużo lepiej - niech wszyscy będą czyści. i - przepraszam ale kierujesz to do mnie - ja nikogo do tej pory nie oskarżyłem o nic, po prostu zadałem pytanie. jasna odpowiedź na pytania odnośnie finansów i losu psów w prosty sposób przeciwdziała formowaniu oskarżeń.

ja właśnie zająłem się tym co mogę i umiem - nie pomagam wiele, jedynie prowadzę stronę www, ale to nie znaczy, że nie mam prawa oczekiwać aby cała sprawa była czysta i nie oznacza, że nie zaangażowałem się emocjonalnie. ja piszę jedynie w imieniu osho, nikogo innego, piszę to co myśli osho. jak z akcji rozliczy się pisdz - nie mam pojęcia. co nie oznacza, że nie mogę pytać i oceniać, na swój prywatny użytek, rezultatów.

Posted

Na razie zamieściłem ogólną kwotę wpływów. Listę kto dokładnie i ile wpłacił zamieścimy później - nie bedzie żadnych przeszkód. Natomiast nie wiem czy zamieszczać pokwitownaia przyjęcia pieniędzy za słomę, prąd, karmę, paragony, wypłaty z konta na leczenie, pokwitowania przyjęcia tych pieniędzy... Przecież całej księgowości z każdym druczkiem chyba nie sposób tu zamieścić.
Ja jestem za jawnoscią rozliczeń. Dlatego przekazałem już część wyciągów z naszego konta Fundacji Emir i Stowarzyszeniu Arka. Podam też (z zachowaniem ochrony danych ososbowych kto ile wpłacił na konto).

Posted

mnie osobiście lista usatysfakcjonuje, wklejanie faktur zawaliłoby wątek

i będzie czyściej wokół całej akcji i będziemy mogli skupić się na psach.

a ta obiecana lista psów zabranych w czasie akcji przez pisdz, będzie dzisiaj?

Posted

[quote name='osho']wrzuciłem fotki z józefowa do tekstu o collie'm. myślę, że nie obraziłby się gdyby dostał jakieś imię...

:roll: Moze FART bo farta to on niby mial ale mu przeszedl kolo nosa, moze jednak wroci.. moze dom sie znajdzie. Moim zdaniem on przede wszystkim potrzebuje dt i diagnozy co z tą jego łapą:-(

Posted

Tylko nie FART, pliiiz. Wiecie, co to znaczy po angielsku???? Był niegdyś taki mały skandalik ze sprzedanym do USA ogierem arabskim o tym imieniu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: To jest COLLIE. On musi mieć takie godne, dostojne imię...
Zrobiłam mu wątek na forum collie i u nas na "Collie w potrzebie" go wrzuciłam. Zobaczymy, kto się odezwie.
Przypominam, że szukam na weekend podwózki do tego cholernego Józefowa. Jakby ktoś mógł...
Oczywiście można go wyciągnąć na zdiagnozowanie. Choćby do Animy na Podleśną. Nawet by go pewnie deczko przetrzymali, ale co potem? No nic, idę do domu myśleć i Wy myślcie też.

Posted

pytanie o finanse to nie jest oskarżenie, tylko... pytanie o finanse. przejrzystośc finasowa to podstawa działań organizacji pozytku publiczego i, co tu gadać, zaufania publicznego. uczmy sie w końcu w praktyce, na sobie, społeczeństwa obywatelskiego. pytanie o finanse może zadac każda osoba z ulicy, nawet jak złamanego gorsza nie wpłaciła i ma prawo otrzymac odpowiedź. to nie jest brak zaufania, tylko sposób na to, żeby to zaufanie mozna było mieć. innego nie ma.
dla mnie rozliczenie roczne, przedstawione na dogo, tez jest fair. jedna robota a tylko dłużej czekamy, a księgowa i tak musi je zrobić....

Posted

ARKA napisał(a):
To ja nie wiem jakie, Bruno? Ty jestes od collakow to wymysl stosowne.

A sprawdziłaś, co to "fart" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:? Tego ogierka Amerykanie przechrzcili na Strike, bo to w 80. latach było... No i ja od tej pory mam "uczulenie" na to imię.
A Bruno - b. ładnie. Będzie się dobrze nosić i nie zblaknie w praniu ;)

Posted

zofia&sasza napisał(a):
A sprawdziłaś, co to "fart" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:? Tego ogierka Amerykanie przechrzcili na Strike, bo to w 80. latach było... No i ja od tej pory mam "uczulenie" na to imię.
A Bruno - b. ładnie. Będzie się dobrze nosić i nie zblaknie w praniu ;)

Na f...jedno brzydkie slowo angielske znam a to, zaraz sprawdze:evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
Ferdynand :) jak już tak na F
Bruno , to pospolite ;)

Ferdynad, jakos mi do niego nie pasuje i dlugie.To moze Fred?
No ja mam, fakt, slobosc do imion na F:crazyeye:
Fela, Fils, Filut(był),Fiona..Tosia, Kajtek, moje.zwierza..

Posted

dobra, to jak będzie koniec plebiscytu dajcie znać

sleepin' : myślimy podobnie, aczkolwiek ja byłbym za rozliczaniem osobnych akcji jeśli zbiera się kasę na "osobny" cel - na wspominanym tu wątku o fundacjach dziewczyna która jest księgową napisała, że rozliczanie takich fundacji to pikuś dla zawodowca, więc nie jest to aż tak kłopotliwe a buduje zaufanie (i pozostawia mniej wątpliwości, każdy wie gdzie wpłacał, może zobaczyć na rozliczenie - "o! jestem, wszystko oki")

Posted

Fredzio jest oki :)
Ja lubię imiona ludzkie ;)
Mam dlatego Frania , Matyldę , Klementynę reszta mimo że nie po ludzku w oryginale , to wołana jest Lalka - Zośką , Ajda - Andzią - rodziców psy to Tomasz i Denis :D

Posted

Vectra napisał(a):
Fredzio jest oki :)
Ja lubię imiona ludzkie ;)
Mam dlatego Frania , Matyldę , Klementynę reszta mimo że nie po ludzku w oryginale , to wołana jest Lalka - Zośką , Ajda - Andzią - rodziców psy to Tomasz i Denis :D

Ja to jakos wybieram jak patrze na zwierzaka i jakos mi sie tak dopasowuje.

To imie do niego psauje, taki Fredzio, wrazliwy, delikatny gapa.

Na zdjeciach widac pogryzienia,na pyszczku, drugiej lapie tylnej, i wiem ze uszy ma pokaleczone tez:-( On tam jest ok. 3 tygodnie.

Posted

osho, rozliczanie po akcji jest ok na szybko, nie jestem przeciwna, rozliczenie profesjonane całościowe to inna sprawa. ale dla mnie to szczegół, którą opcje wybierze fundacja, byle jakąs wybrała i sie jej trzymała...

a wiecie co to BARF w slangu usa? bełt, rzyg. i co :evil_lol:??? jeszcze gorzej, niż fart :roll:. zwłaszcza, ze barfa sie je... no, ale pieski lubia rózne takie...:diabloti:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
osho, rozliczanie po akcji jest ok na szybko, nie jestem przeciwna, rozliczenie profesjonane całościowe to inna sprawa. ale dla mnie to szczegół, którą opcje wybierze fundacja, byle jakąs wybrała i sie jej trzymała...

a wiecie co to BARF w slangu usa? bełt, rzyg. i co :evil_lol:??? jeszcze gorzej, niż fart :roll:. zwłaszcza, ze barfa sie je... no, ale pieski lubia rózne takie...:diabloti:

My przedstawimy szczegółowe rozliczenie, czyli dokładnie kto ile wpłacił i kiedy. Napiszemy na co jest wydane, kiedy itp.

Posted

W związku z informacjami n/t Coliie przestawiam jego sytuację

Coliie ma nowe DT ale dopiero od połowy grudnia br. Pani która ma się nim zająć może to zrobić dopiero od tego dnia.

Od momentu zabrania psa z przytuliska (koniec sierpnia br.) p. Ewy B. pies przebywał do 23 listopada w ocieplanej budzie i boksie (także na DT). Nasi wolontariusze pomagali mu oswajać się z otoczeniem. Psiak był też pod opieką Iwony – naszego inspektora w Legionowie pod Warszawą. Po tym czasie już nie bał się człowieka, aż tak, jak wcześniej – choć pod siebie czasami nadal sika jak widzi mężczyznę.
Po 23 listopada skończył się DT. Z informacji o jaką dziś poprosiłem Iwonę wynika, że Coliie został czasowo przekazany do schroniska w Józefowie i do końca minionego tygodnia trafić miał do domu do Iwony, gdzie czekałby na swojego Pana. Wcześniej i u Iwony nie było wolnych boksów ani innych pomieszczeń. Też w obiecanym czasie do niej nie trafił, bo dopiero dziś zwolniło się dla niego miejsce. Zresztą nie tylko dla niego ale dla dwóch innych psów także.
Psiak był u lekarza weterynarii jeszcze we wrześniu i ten stwierdził, że zwyrodnienie łapy jest stare i nie ma sensu tego operować.
Nowy DT ma być dla niego od połowy grudnia br. Też na ok. 2 miesiące. Ale jeśli ktoś ma dla niego dom stały – z chęcią po sprawdzeniu przekażemy go właśnie tam. W sprawie jego adopcji można kontaktować się z Iwoną tel. 506 403 514.

Posted

W związku z informacją na temat Collie to ja przedstawię jego sytuację

Pies wyglądał tak

Dziś wygląda TAK!!!!!!!!!!!!!!!! Jest chudy, totalnie zdziczały, poraniony( stare slady na łapie, nosie, wyleniałe uszy, sierść w fatalnym stanie. Tragedia!!!!!!!!!!! Nie udało mi się mu dobrze przyjrzec, albowiem uciekał nawet przed pracownikiem

To jest pies, który był pod opieką? Cóż to za cudne miejsce? Nawet pluszowego misia bym tam nie oddała, bo oddali by mi szmatę!!!!!!!!!! Pięknie, a ja sobie myślałam....