Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Emilio, rozmawiałam z Panią z Urzędu Miejskiego w Zielonej Górze.
Pani ta po rozmowie z osobą prowadzącą schronisko w Zielonej Górze poinformowała mnie, iż schronisko mogłoby przyjąć kila Psich Osób, ale pod pewnymi warunkami.
Nie mogę dodzwonić się do Grzegorza. Komu mam przekazać na pw informacje i namiary?

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam,
nie wiem, być może już taki pomysł gdzieś tutaj się urodził. Jeśli tak, to przepraszam za powtórkę. Zatem-
Myślę, że warto by było stworzyć ujednolicony tekst czegoś w formie apelu o pomoc zawierającego:
- krótki opis sytuacji,
- kilka drastycznych zdjęć
- prośbę o pomoc (jakiej oczekujemy od ludzi)
- odsyłacz do oficjalnej strony akcji (czyli tej, którą robi osho)

I poumieszczać tenże apel na stronach www. Wielu z nas takowe prowadzi, ma już strony rozpropagowane w sieci i sporo wejść, więc jest duża szansa na w miarę szybkie dotarcie do odbiorcy.
Ponadto można by było taki apel puścić mailami.
Ja ze swojej strony z wielką chęcią umieszczę apel na głównej stronie [URL]http://www.czworonogi.eu[/URL]

Nie podejmuję się jednak stworzenia tekstu tego apelu ponieważ nie uczestniczyłam w akcji.

Posted

Ja dziś po pracy wiozę fotki Velveta Isadorze7. Ona pewnie będzie mogła je wysłać. Ja mam z tym problem. A jutro spróbuję odwiedzić chłopaka na SGGW, to przy okazji cyknę te psiurki z Anioła. Suka jest baaaardzo medialna, biedaczka :-(

Posted

[quote name='sleepingbyday']dalej nie wiem, co z bazarkiem, czy można przekazać na bazarek coś? komu? zdjęcia i opisy porobię. tylko nie wiem, czy ceny wymyślę.[/QUOTE]
Sleeping, napisz do Emdziolka pw. Ona robi jeden na té akcjé. Moze zgodzi sie i Twój poprowadzic.

Posted

[quote name='Odi']Emilio, przeklejam swój poprzedni post:

Emilio, rozmawiałam z Panią z Urzędu Miejskiego w Zielonej Górze.
Pani ta po rozmowie z osobą prowadzącą schronisko w Zielonej Górze poinformowała mnie, iż schronisko mogłoby przyjąć kila Psich Osób, ale pod pewnymi warunkami.
Nie mogę dodzwonić się do Grzegorza. Komu mam przekazać na pw informacje i namiary?[/QUOTE]
Dziéki wielkie Odi, przepraszam, mignál mi Twój post wczesniej, ale potem mnie cos rozproszylo.

Wiéc, skoro Grzegorz nie odbiera, napisz mu maila na: [EMAIL="[email protected]?subject=Wiadomosc%20do%20TPdZ"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] (dodam tez w pierwszym). Na pewno go odczyta, bo mówil mi ze wszystkie wiadomosci na jego automatycznej sekretarce, jak i smsy (wiéc i maile) sá nagrywane, zapisywane i odsluchiwane w miaré mozliwosci najprédzej.

Posted

Kto mi może podpowiedzieć jak załatwiać formalnie, jeśli ktoś dzwoni i chce wpłacić na Velveta? Sugerowałam konto SdZ, ale Pani chce konkretnie na niego. No i nie wiem, jak to zrobić, żeby nie było powtórki z sami wiecie czego...

Posted

[quote name='cardamine']ponawiam pytanie, przecież Trzcianka to 390 km z warszawy![/quote]
dary przyjmuje Pogotowiedla Zwierząt w Trzciance - nie róbmy bałaganu z osobistym jeżdżeniem z darami do Krężla, czy Maciejowic - i jaka gwarancja, że tak dostarczone dary psy kiedykolwiek zobaczą? Naiwna jesteś?
EMIR

Posted

[quote name='zofia&sasza']Kto mi może podpowiedzieć jak załatwiać formalnie, jeśli ktoś dzwoni i chce wpłacić na Velveta? Sugerowałam konto SdZ, ale Pani chce konkretnie na niego. No i nie wiem, jak to zrobić, żeby nie było powtórki z sami wiecie czego...[/quote]
[COLOR=RoyalBlue][B]
Ja sie pod to podczepię...:roll:
Bo tak jak wiesz Zofio pieniądze z bazarku chciałabym przeznaczyć stricte na Velveta. I jesli da radę- bez 'przechodzenia' przez SdZ:roll:[/B][/COLOR]
Jeśli to możliwe to super! jak nie no to wysle na to konto co podane w watku Velveta z dopiskiem, że to na niego. Ale chciałabym miec pewnośc, że własnie na jego leczenie pojda. Nie chce wplacac na ogolne konto Krężela bo to nie będą wielkie pieniądze. Ale jednemu psu mogą bardzo pomóc:roll:

Posted

szceniaów w Krężlu juz nie ma.są też młode psy[głównie suki]-część w niezłej-porównując z iinnymi -kondycji - ale więszość z oznakami chorób skórnych-[jakieś 30% -stan ciężki tzn wyłysiałe mocno, leżące] rasowych psów nie ma. najgorzej mają psy w klatkach-mało miejsca- 2 z obwódkami wokół oczu,nosa[nużyca?] siedzi tam bardzo przyjazna suka z cieczką-typ spanielko-ogara?
jest pies w typie collie-leżął wiec nie wiem jak dalece w typie i czy on czy ona
jeden w typie rotka-na uwięzi, smutny.
psy łagodne przyjacielskie-wszędzie łazi 2-3 letni synek pana opiekuna.
psom pozamykanym w szopie syn robił zdjęcia-skakały bo chciały wyść, ale nie warczały[I]
pchły , syf i jeśli tam dalej zostaną to czarno widzę ich los[/I]
a była sunia z ogromnymi cycuchami-stan zapaklny- powinna coś dostać
psy 2 albo 3 -bracia [z wyglądu]Velweta-strasznie miłe-jeden podawał łapę
ogólnie masakra-LECZENIE konieczne
Była na miejscu Asiuniap i Gajowa-może napiszą bardziej kompetentnie

Posted

rzecznik Emira:

Katarzyna Śliwa-Łobacz
tel. do mnie 609 036 046 - praktycznie cały czas
mail: [B][COLOR=red][email protected][/COLOR][/B] lub [B][COLOR=red][email protected][/COLOR][/B]

Umieszczam w 1-szym poscie.

[quote name='zofia&sasza']Kurczę, Grzegorza nie mogę złapać, a dalej nie wiem jak mam z tą wpłatą postąpić?[/quote]
kochana, jesli dopisalby sponsor "na Velvet" i przelal na Straz, jak jest podane w pierwszym poscie, to jakie moze miec wátpliwosci ze ten pies wplaty nie otrzyma?

Jest jasno powiedziane na wátku, mozesz powtórzyc, Emir zglosi sié do Strazy i wszystko otrzyma zgodnie z zyczeniem ofiarodawcy. W ten sposób unikniemy balaganu...

Posted

[quote name='Vectra']Przepraszam , że zapytam .. co to jest ????

[URL]http://lh3.ggpht.com/psia.szajka/SLa_UG3ATvI/AAAAAAAAIOA/5RpLw2uICMQ/PICT4976.JPG?imgmax=640[/URL][/quote]

[B][SIZE=5]jedzenie psów z Krężela !!![/SIZE][/B]
EMIR

Posted

[quote name='Ania W']Mimiś masz może zdjęcie? Podeślij mi jeśli możesz. Może uda się podciągnąć pod ogara i wrzucić na forum op/gp.[/quote]
zdjęcia można obejrzeć ściągając je z serwera rapidshare (paczka 47mb): [url]http://rapidshare.com/files/140822019/kr__281___380_el.rar.html[/url]