Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

emilia2280 napisał(a):
Umieszczé dane do zbiórki darów na pierwszej, ale nie mozecie sobie sami ustalac gdzie- co bylo uzgodnione z Grzegorzem?

Czy Twój adres Olga, zostal przez niego zatwierdzony?

DZiś zadzwoniła do mnie Emir z prośbą o ustalenie miejsca gdzie ew w Warszawie można zbierac tez dary gdyz nie ma sensu potem z Trzcianki przesylać ich pod Warszawę. Dlatego zgodziłam zbierac je w piwnicy. Sadzę, że wszystkie 3 organizacje ustalaja wszystkie posuniecia między sobą.
W związku z protestem Paros dary będą zbierane u Gamoń.
W tej chwili Emir jest w schronisku wiec mysle ze wieczorem to napisze.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Olga132 napisał(a):
DZiś zadzwoniła do mnie Emir z prośbą o ustalenie miejsca gdzie ew w Warszawie można zbierac tez dary gdyz nie ma sensu potem z Trzcianki przesylać ich pod Warszawę. Dlatego zgodziłam zbierac je w piwnicy. Sadzę, że wszystkie 3 organizacje ustalaja wszystkie posuniecia między sobą.
W związku z protestem Paros dary będą zbierane u Gamoń.
W tej chwili Emir jest w schronisku wiec mysle ze wieczorem to napisze.

O nie, tak nie mozemy robic. Gdzies zbierane, potem zmiana. Dzwonié dowiedziec sié, czy Twój adres moze byc- podalas jako pierwsza i nie bédziemy sié licytowac u kogo majá byc zbierane dary, bo komus sié adres nie podoba.

Ustalimy to raz i nie zmieniamy.

Posted

Ktoś dzwonił do naszego schroniska do Zabrza czy moglibyś zabrać jakieś psiak. Myśl, że moglibyśmy jakieś dwie suczki, najlepiej jedną dużą i jedną średnią, bo na takie bym na dzień dzisiejszy miała miejsce. Zależy nam, żeby miały jeszcze szanse na domek, bo staruszków to my mamy mnóstwo :-( No i najważniejsze, żeby nie miały żadnej choroby zakaźnej, bo przy tylu psach nie możemy sobie na coś takiego pozwolić. Czy takie psiaki będą szczepione?

Posted

Czy nadal potrzebne są miski dla piesków? Jeśli tak to jaka pojemność najlepsza? Nie mogę sobie na wiele pozwilić a chciałabym choć troszkę pomóc. Miski plastikowe są stosunkowo tanie :oops:

Posted

Lidan napisał(a):
Czy nadal potrzebne są miski dla piesków? Jeśli tak to jaka pojemność najlepsza? Nie mogę sobie na wiele pozwilić a chciałabym choć troszkę pomóc. Miski plastikowe są stosunkowo tanie :oops:

Dziéki Lidan. Dzis dojadá do Krézla wszystkie dary z Trzcianki, wiéc bédzie mozna ustalic, czego jest dosyc, a czego brakuje. Wieczorem przypomnij sié prosze z zapytaniem, kiedy Emir i Arka wejdá juz na wátek po dzisiejszej akcji.

Posted

Lidan napisał(a):

z tego co wiem to miski plastikowe chyba się średnio dobre bo psy je gryzą i pękają....
ale najlepiej poczekać az osoby które tam jeżdżą i znaja realia coś napisza

Posted

Najlepsze to moim zdaniem są z szerokim spodem garnki emaliowane .Są cięższe i mają dużą powierzchnię i większe psiaki ich nie wywrócą .To są moje spostrzeżenia.

Posted

no ja będę miala ze dwa garnuszki,około 12 ręczników,jakieś poszewki,dość włochate narzuty dość grube i ciepłe,środki odkażające,niestety nie dużo i chcę jeszcze troche uzbierać i komuś dać by dowiózł,bo pieniądze,które miałabym dać na przesyłkę wolę dać pieskom,więc na razie ustalam wśród znajomych czy ktoś się wybiera w tamtą strone lub poczekam na decyzję czy w Warszawie ta zbióreczka będzie,wtedy bym ją zawiozła,bo będę jechała z jedną suczką z Olsztyna do DT,więc po drodze bym zostawila paczuszkę:cool3:

Posted

Moi rodzice wracają z Warszawy do Sosnowca w poniedziałek w godz. 14-16. Mogą zabrać coś zapakowanego w klatkę lub transporterek na śląsk (passat combi). Ktoś musi jednak dowieźć pieski do Warszawy i odebrać gdzieś po drodze. Mogą dostarczyć do/przy: Rawa, Tomaszów, Piotrków, Radomsko, Częstochowa, Jaworzno, Dabrowa górnicza, Czeladź, Będzin, Katowice Ikea, Sosnowiec.
Być może będą mogli zabrać do siebie na DT małego pieska. To jeszcze potwierdzę wieczorem.

Posted

Rozmawiałam z Peterem z EMIR, że Zabrze chce przyjąć 2 suczki. Po nieudanej akcji przewiezienia psów do Bytomia, to bardzo dobra wiadomomość. Kwestią znowu jest transport. Dobrze, aby ktoś na miejscu dopilnował, żeby wybrane psiaki były w miarę zdrowe./ bez nosówki, parwo itp./ Trzymam kciuki, aby tym razem się udało.

Posted

Dobra nowina! Przed chwilą dzwoniła Emir. Biorą Velveta po diagnozie do siebie, do przytuliska! Grzegorz chciał go wziąć do Trzcianki (dziękuję :loveu:), ale ja - szczerze mówiąc - wolę wariant Emir. Bo będę mogła go odwiedzić od czasu do czasu. Wyniki będą poniedziałek-wtorek (już jest morfologia - wszystko w normie) i jazda po nowe, lepsze życie!

Posted

emilia2280 gdzie mogę zobaczyć zdjęcia piesków, które czekają na pomoc jeszcze tam na miejscu. Ponoć były jakieś spore pliki do ściągnięcia. Czy można to dać do I postu?

Posted

zulugula napisał(a):
emilia2280 gdzie mogę zobaczyć zdjęcia piesków, które czekają na pomoc jeszcze tam na miejscu. Ponoć były jakieś spore pliki do ściągnięcia. Czy można to dać do I postu?

jest 9 giga zdjéc na 77 stronie- Grzegorz podal link do sciágniécia, setki zdjéc tam sá. wstawié link na pierwszá tez.

Posted

Dogomaniacy z podforum Anglia przygorowali krótki apel o pomoc i chcemy go porozsyłac po psich forach i organizacjach prozwierzecych oto tresc apelu
40 km from Warsaw, the European country capital city the group of volunteers take in to the custody 140 dogs- dramatically emaciated. Seriously seek, bitten, broken. Suffocate and bitten to death blind puppy’s, Those who live trample of the death bodies and excrement’s. All yard was covered with dead dogs. No water no food, dirt, stench and sickness…

Photos from the intervention:
http://picasaweb.google.pl/psia.szaj...86668172808034

Polish organizations, foundations cannot take care for those who alive this horror on they own – physically, mentally and financially .
Its not enough food, medicines, blankets and unfortunately safe places where this dogs can find help.
If….can help in anyway please contact with....

prosze o pozwolenie wykorzystania zdiec z interwecji
i danych do kontaktu

Posted

[quote name='niufek']Za zgoda Grzegorza opublikowalismy wiadomosc o Krezlu w nadzieji ze i z Niemiec nadejdzie pomoc .

http://www.pelznasen-in-not.de/html/gestern_waren_es_krzyczki___.html

http://www.pelznasen-in-not.de/html/die_bilder.html

Jest to pierwszy projekt , ktory w najblizszych dniach dopracujemy;).

co to jest za strona ? wstawiając takie info tu na wątek - dodajcie, pliz, wystarczy JEDNO zdanie z małą informacją - gazeta/ogłoszenia/centrum zbierania funduszy itp - jakoś to muszę opisać ...

Posted

CZY KTOS MOZE MI POTWIERDZIC ZE TEN PIES (TOSA INU- WYKASTROWANY) JEST TAM???? UDAŁO SIE NAM ZAŁATWIC DLA NIEGO HOTEL, CZEKA NA NIEGO OPŁACONE MIEJSCE, TYLKO GDZIE ON JEST? SKĄD MOZNA GO ZABRAC? TAKIE ZDJECIE DOSTAŁAM OD DODDY.
Możemy go zabrac na juz. Prosze o odpowiedz.....

Posted

doddy napisał(a):
To zdjęcie jest zrobione kilka miesięcy temu. Nie podczas ostatniej akcji. Było robione jeszcze w Nowej Wsi.

ja wlasnie pamiętam że on był w Nowej Wsi, ale tam podobno juz zadnych psów nie ma. A czy wiadomo gdzie jest?? Czy jest wśród psów w tych dwu miejscach?

Posted

[quote name='Aga & Amber']Dogomaniacy z podforum Anglia przygorowali krótki apel o pomoc i chcemy go porozsyłac po psich forach i organizacjach prozwierzecych oto tresc apelu
40 km from Warsaw, the European country capital city the group of volunteers take in to the custody 140 dogs- dramatically emaciated. Seriously seek, bitten, broken. Suffocate and bitten to death blind puppy’s, Those who live trample of the death bodies and excrement’s. All yard was covered with dead dogs. No water no food, dirt, stench and sickness…

Photos from the intervention:
http://picasaweb.google.pl/psia.szaj...86668172808034

Polish organizations, foundations cannot take care for those who alive this horror on they own – physically, mentally and financially .
Its not enough food, medicines, blankets and unfortunately safe places where this dogs can find help.
If….can help in anyway please contact with....
prosze o pozwolenie wykorzystania zdiec z interwecji
i danych do kontaktu

Grzegorz udostépniajác wszystkie zdjécia na 77 stronie, wyrazil zgodé na ich wykorzystanie (zdjécia sá tez w 1-szym poscie wátku i linki do zdjéc tez).

Kontakt- aktualny w pierwszym poscie.

Dziéki ze dzialacie u Was tez.

Wstaw linki do stron na których ten apel zamiescicie- dodam do 1-szej, tak jak niemieckie linki.

EDIT: Poczekaj, sá blédy jézykowe. Poprawie i podeslé Ci na pw.

Posted

[quote name='niufek']Pierwszy sukces :multi:, kolezanka co robi nasza strone chce koniecznie pieska / sunie , ja wezme rowniez i jeszcze jedna kolezanka co tez ma miekkie serducho ,tez cos wezmie ,poza tym mamy miejsce na 4 suczki w Polsce .Formalnosci ustalimy z Grzegorzem ,

...a informacje o sukcesie tutaj ;-) przykłady adopcji też działają zachęcająco

[quote name='emilia2280']hohoho. Piéknie! Cudowna wiadomosc! Grzesiek ma zapewne rozpiské, gdzie który pies wyládowal, i uzupelnia to na biezáco- w miaré wyadoptowywania psów?

Taka baza danych bylaby wspanialym zródlem info, dla budujácej sie strony www psiaków!

oj byłaby byłaby :diabloti: emilia pliz podeślij mi jeszcze raz e-mail grzegorza, wywaliłem wszystkie pw nie z tego folderu co miałem :-(

Posted

no ja też mam jedną dobrą wiadomość
znajoma znajomego chciałaby pieska jakiegoś wziąć
na razie wyjeżdża na 2 tygodnie, ale potem by chciała

ja wiem, ze to tylko cień szansy (i "tylko" dla jednego psa)
nie wiem na ile coś z tego będzie itd.

ale to oznacza ni mniej ni wiecej, że poczta pantoflowa działa ;)

jak będzie strona to jej podeślę linka :)