Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ARKA napisał(a):
Te psy sa wyjatkowo mądre, wszystkie sie nas trzymaly, solidarnosc w nieszczesciu, i jakby nam chcialy powiedziec: wiemy, ze juz tylko moze byc lepiej. Dna i najgorszego upodlenia od czlowieka zaznalismy. Stalismy nad zwlokami naszych braci i czekalismy, ktory kolejny z nas skona w brudzie, chory, zapomniany, bezimieny, zamkniety bez szansy na ucieczke, tak mogl nam tylko zrobic zdegenerowany czlowiek.

ten tekst trzeba zamieścić koniecznie na tej stronie internetowej !! on oddaje te tragedie i mękę tych nieszczęśników
EMIR

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ARKA napisał(a):
:roll: paras....info Emir dala..a co bylo wczoraj i dzis jakie psy zabrane to nie mamy info od pracownika. Jutro bedziemy wiedzieli.

A co z Maciejowicami?

Posted

Paros, masz doswiadczenie ze stroná krzyczkowá- pomozesz ze stroná Krézla? Wiem, ze nie ma dostatecznego info narazie, jutro bédzie wiécej zdjéc poszczególnych psów- bédzie mozna je zidentyfikowac. Ze wszystkimi zdjéciami dostépnymi narazie, skontaktuj sié z Osho i pomyslcie nad ulepszeniem tego.

Potrafisz to, pomóz nam teraz, bo jak widzisz na wiadomosci w tv nie mozemy liczyc w naglosnieniu akcji... Musimy sié zmobilizowac i wykorzystac umiejétnosci dogomaniaków w tym zakresie.

Jest jeszcze kilka zdolnych osób w tym wzglédzie. KamilaS swietnie dziala na profilu naszej-klasy, Isadora7 robi wspaniale allegra cegielkowe, które nieraz odnosily spektakularny sukces.

Kto jeszcze potrafi i moze- pomózcie w naglosnieniu tej akcji.

Posted

Dziś rano zastaliśmy już miski pełne suchej karmy i wody; wysprzątane
"boksy" były właśnie wyściełane świeżą słomą. Psy bardzo się drapią, u większości widać choroby skóry w różnym stopniu zaawansowania.
W najgorszej sytuacji są pieski w trzymane w małych klatkach oraz te które są zamkniete w dwóch pomieszczeniach po kilnanaście sztuk.
Tam ciągle może dochodzic do zagryzień . Nie moglismy tam wejść, gdyż podczas otwarcie drzwi mozliwa była ucieczka psów.
W jednym z tych pomieszczeń są trzymane psy "agresywane".
Spytałam pracownika czy są tam może ONki odpowiedział, że wszystkie
"rasowe" ładne psy zostały zabrane odrazu.

Posted

W pomieszczeniach , które ja widziałam nie ma psów w typie ON ani
bokserów.
Widziałam jednego czarnego psiaka z łysymi plackami w typie
sznaucer średni, baardzo zarośniętny sierść w koszmarnym stanie - nie wiem jakiej płci.

Posted
Posted

to jest jeden z naszych psow Ramzes zabrany we wtorek

jest suka ze szczenietami na razie fotek nie mam takze zostaly zabrane we wtorek

wczoraj zabralismy:
sunia Muza

sunia Foka

sunia Ava(za tydzien moze isc do nowego domu)

Posted

[quote name='emdziolek']sie przypomne:eviltong::eviltong:

Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy:

KRĘŻEL
Nie pozwól nam umrzeć
Pomóż nam!!

Bardzo źle sie czyta. Jeżeli to ma być mottem, sloganem to jedno nam wyrzuć. I na bank jeden wykrzyknik. W prezentacji literówka jest "czadem" a zapewne ma być "czasem". Na dziś ode mnie uwag starczy (aczkolwiek mam jeszcze).

Posted

jutro akcja fotki i sprawdzanie plci oraz mniej wiecej okreslanie wieku,jutro podejrzewam ze tego nigdzie nie umiescimy bo nie damu rady wiec dajcie troszke czasu

lece spac

Posted

Ja w nagłośnieniu sprawy pomogę. W ogłoszeniach. tylko musze mieć informacje jak juz napisałam. Trzeba miec wszystkie zdjęcia i info o psach choćby podstawowe i uporządkować to wszystko. Wcześniej nie ma co zaczynac ogłaszać bo nam sie wszystko pomiesza. Tym bardziej, że ogłaszać bedzie na pewno kilka osób. trzeba bedzie zrobić jakis "przydzial"...:roll:
Patrzcie tez do watku bazarkowego. tzn kto co kupi. Moze akurat ktos inny to ma i bedą pieniazki na psiaki. Ja np nie mam teraz funduszy zeby przelac pieniądze ale sa rzeczy ktore chce/musze kupic i tam je wpisuje.

Posted

[quote name='Isadora7']Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy:

KRĘŻEL
Nie pozwól nam umrzeć
Pomóż nam!!

Bardzo źle sie czyta. Jeżeli to ma być mottem, sloganem to jedno nam wyrzuć. I na bank jeden wykrzyknik. W prezentacji literówka jest "czadem" a zapewne ma być "czasem". Na dziś ode mnie uwag starczy (aczkolwiek mam jeszcze).

Dla info wszystkich: Isadora zgodzila sié zajác aukcjá cegielkowá. Wszyscy wiemy jakim powodzeniem cieszá sié aukcje Isadory. Piékne dziéki Isadoro.

Jeden fant- koszty takiego allegro musza byc pokryte, bo jest pobierana prowizja od ilosci sprzedanych cegielek.

Posted

No proszé, akcja wyjechala juz za granicé! Jak bédzie juz porzádny tekst do aukcji allegro, przetlumaczé na angielski i mozemy jechac dalej!

Ladnie to wygláda graficznie u Niufek- zdjécia mówiá same za siebie, nie potrzeba wiécej grafiki- zerknijcie, moze warto pomysl wykorzystac na polskiej stronce?

Wstawiam na pierwszá, jako zaczátek wielkiej akcji medialnej :razz:

Posted

Przepraszam za rozmiar zdjęć ale jestem tak zmęczona, że już nie mam siły obrabiać.
Sunia z zapaleniem jutro otrzyma leki. Dziewczyny z fundacji jadą i wezmą coś na zatrzymanie laktacji.

Posted

[quote name='niufek']Za zgoda Grzegorza opublikowalismy wiadomosc o Krezlu w nadzieji ze i z Niemiec nadejdzie pomoc .

http://www.pelznasen-in-not.de/html/gestern_waren_es_krzyczki___.html

http://www.pelznasen-in-not.de/html/die_bilder.html

Jest to pierwszy projekt , ktory w najblizszych dniach dopracujemy;).

niufku, podam Wam inne linki do reportazy jutro
bo zobaczcie - jak otwieraja sie tamte to jest podglad na galerie mojego photobucketa (tzn. albumu)
a fotki zdrowych psów moga zmylić :) bo nie maja zwiazku

ja ten reportaz tak na szybko wrzuciłam gdzie badz
zeby mozna było tu na dogo sobie obejrzec
a jak ma isc w swiat to trzeba porządnie ;)

zuploaduje te filmiki oba do nowego albumu i beda tam tylko one
a linki podrzuce :)

tylko pewnie jutro juz, bo to sie dlugo tam wrzuca:roll: