Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tam niestety. To bardzo fajny psiak powyżej kolana, przychodził i trącał nosem rękę, żeby go głaskać i drapać. Dziś zabrałyśmy 3 dwuipółmiesięczne szczeniaki z domu, ponoć z podejrzeniem nosówki hmmmmm, które w najbliższym czasie miały iść do uśpienia, bo surowica kosztuje 200 zł a to za drogo! Będą miały zrobione testy, nie wyglądają na nosówkę..................ekhm.
Wzięłyśmy też sukę z obory, której była potrzebna natychmiastowa pomoc. A dziewczyna z dogo wzięła na tymczas sunię szczeniaczkę :multi:

Posted

[quote name='asiuniap']Tam niestety. To bardzo fajny psiak powyżej kolana, przychodził i trącał nosem rękę, żeby go głaskać i drapać. Dziś zabrałyśmy 3 dwuipółmiesięczne szczeniaki z domu, ponoć z podejrzeniem nosówki hmmmmm, które w najbliższym czasie miały iść do uśpienia, bo surowica kosztuje 200 zł a to za drogo! Będą miały zrobione testy, nie wyglądają na nosówkę..................ekhm.
Wzięłyśmy też sukę z obory, której była potrzebna natychmiastowa pomoc. A dziewczyna z dogo wzięła na tymczas sunię szczeniaczkę :multi:

Czy może ktoś mi zatem coś wiecej o tym psie napisac? Mogłabym prosic o wiecej jego zdjęć, takich do ogłoszeń? czy on bedzie stamtąd zabrany? Teraz nie mogę wziąć go na DT, bo do końca września nie mieszkam u siebie:-(
Ale czy możecie mniej wiecej zdiagnozować co mu jest? Czy jest szansa zabrać go stamtąd? Postaram się wsytawić na niego bazarek. Nie ma teraz kasy w gotówce, żeby przelać bo sterylizuję zaraz swoją sukę...

Posted

http://img181.imageshack.us/img181/7298/krezel2008007ks2.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/1079/krezel2008008ey3.jpg
http://img168.imageshack.us/img168/5514/krezel2008011xr5.jpg
Ponawiam pytanie Paros. Gdzie pojechały rasowce zabrane z Maciejowic?
Skoro było tyle miejsc, dlaczego nie zabierano najpierw psów z Krężla? One wymagają szybszej pomocy, tym bardziej, że w Maciejowicach psy mają niezłe warunki.
Wierzę, że ktoś zna odpowiedź.

Posted

jayo napisał(a):
serce sie kroi, ale u nas jeszcze szczeniaki.....

moge wesprzec kasa albo transportowo..

Jayo, na jakiej trasie mozesz wesprzec transportem? Moglabys jechac do któregos z miejsc, gdzie sá miejsca dla psów w innych rejonach Polski (1-szy post).

Posted

niufek napisał(a):
Jesli bylyby zdjecia pojedynczych psow ,chetnie zrobilabym na naszej stronie galerie .Zdjecie psa i pare slow o nim .

oo. super. moze juz jutro bédá te fotki obiecane i cos o psach pojedynczych sié dowiemy.

Posted

niufek napisał(a):
Pierwszy sukces :multi:, kolezanka co robi nasza strone chce koniecznie pieska / sunie , ja wezme rowniez i jeszcze jedna kolezanka co tez ma miekkie serducho ,tez cos wezmie ,poza tym mamy miejsce na 4 suczki w Polsce .Formalnosci ustalimy z Grzegorzem ,

hohoho. Piéknie! Cudowna wiadomosc! Grzesiek ma zapewne rozpiské, gdzie który pies wyládowal, i uzupelnia to na biezáco- w miaré wyadoptowywania psów?

Taka baza danych bylaby wspanialym zródlem info, dla budujácej sie strony www psiaków!

Posted

no i zdjęcie adekwatne... :shake: porażka
no zupełnie ilustruje to, co się tam dzieje ;/

jak się ludziom nie pokaże
to oni się nie przejmą, że szczątki 14 zwierząt razem z żywymi

pomyślą - to straszne
i wrócą do swoich zajęć

Posted

Kochani dużo pomóc nie mogę, ale ZADZWONIŁAM DO DYREKTORA RADIA WAMA I OBIECAŁ ŻE NA ANTENIE BĘDZIE KILKA SŁÓW I ADRES GDZIE MOZNA WYSYŁAĆ DAROWIZNY RZECZOWE I PIENIĘŻNE.!!!!!!!
NA MAZURACH SĄ DOBRZY LUDZIE!!!!!:multi::multi::multi:

Posted

emilia2280 napisał(a):
Jayo, na jakiej trasie mozesz wesprzec transportem? Moglabys jechac do któregos z miejsc, gdzie sá miejsca dla psów w innych rejonach Polski (1-szy post).

Moze bede sie w poniedzialek wybierac do Krakowa, a w czwartek/piatek do Olsztyna. Cos po drodze moge wziac jesli bedzie taka potrzeba.

Posted

cardamine napisał(a):
Kochani dużo pomóc nie mogę, ale ZADZWONIŁAM DO DYREKTORA RADIA WAMA I OBIECAŁ ŻE NA ANTENIE BĘDZIE KILKA SŁÓW I ADRES GDZIE MOZNA WYSYŁAĆ DAROWIZNY RZECZOWE I PIENIĘŻNE.!!!!!!!
NA MAZURACH SĄ DOBRZY LUDZIE!!!!!:multi::multi::multi:

Cardamine- super. Wielkie dziéki i dzialaj dalej.

Posted

jesli chodzi o aukcje cegielkową to ja bym skaskowala ten tekst :
"
Czasem ludzie zarzucają nam, że zajmujemy się właśnie zwierzętami, a nie ludźmi. Jednak nie zrażamy się tym, ponieważ kogoś komu nie jest obojętne cierpienie słabszych i bezbronnych, nigdy nie będzie raziło, że pomagamy właśnie zwierzętom. Bo nie jest ważne komu się pomaga – zwierzętom czy ludziom, ważne że ma się odwagę to robić, na przekór wszystkiemu" - po co się tlumaczyc,jak mowią winni się tlumaczą? Ci ktorzy będę chcieli kupią - a co nie będę chcieli i tak nie kupią. A slowa , ze nie wazne komu się pomaga czy zwierzętom czy ludzią - mogą skłonic kogos zeby kupil cegielkę na inną akcje - skoro to i tak nie ma znaczenia- taki jest przyjamniej moj odbior tych slow.
Dała bym jeszcze zdjęcia rozkładających się zwłok, oraz jakiegos psa poranionego moze tego jasnego z raną w glowie.

Posted

Goska Goska .....zajmowac sie ludzmi ?
jedyne co było z sensem w wiadomosciach TV , oprocz kompletnego braku przekazu podstawowej wiedzy o ogromie tragedii w Krężelu, to podsumowanie pana redaktora ..
cyt. "Człowiek przed psem nauczył sie bronić , ale jak ma się bronić pies przed człowiekiem?"

Posted

[quote name='jayo']Moze bede sie w poniedzialek wybierac do Krakowa, a w czwartek/piatek do Olsztyna. Cos po drodze moge wziac jesli bedzie taka potrzeba.
Zapisalam Cié na pierwszej:
Jayo- Wa-wa-Kraków (01.09) i Wa-wa-Olsztyn (4/5.09)

ale nie bylam pewna czy do Olsztyna jedziesz z Wawy czy z Krakowa- potwierdz prosze.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
jesli chodzi o aukcje cegielkową to ja bym skaskowala ten tekst :
"
Czasem ludzie zarzucają nam, że zajmujemy się właśnie zwierzętami, a nie ludźmi. Jednak nie zrażamy się tym, ponieważ kogoś komu nie jest obojętne cierpienie słabszych i bezbronnych, nigdy nie będzie raziło, że pomagamy właśnie zwierzętom. Bo nie jest ważne komu się pomaga – zwierzętom czy ludziom, ważne że ma się odwagę to robić, na przekór wszystkiemu" - po co się tlumaczyc,jak mowią winni się tlumaczą? Ci ktorzy będę chcieli kupią - a co nie będę chcieli i tak nie kupią. A slowa , ze nie wazne komu się pomaga czy zwierzętom czy ludzią - mogą skłonic kogos zeby kupil cegielkę na inną akcje - skoro to i tak nie ma znaczenia- taki jest przyjamniej moj odbior tych slow.
Dała bym jeszcze zdjęcia rozkładających się zwłok, oraz jakiegos psa poranionego moze tego jasnego z raną w glowie.

Jesli chodzi a aukcjé cegielkowá- Isadora 7 pracuje wlasnie nad profesjonalná wersjá z tekstem Arki- bédzie gotowa dzis. Aby sié nie dublowac, poprosimy Joannké o zdjécie jej aukcji.

Posted

ja wiem -dlaczego mam ją zdejmowa? jak będzie drugi tekst to moze skopoiwac i będzie taka sama -te same numery konta i to samo konto dla przelewu - w ogromie aukcji ,ktore są na allegro, jesli będą dwie te same to nie widzę nic w tym zlego. wrecz lepiej moze więcej osob ją zauwazy.

Posted

salibinka napisał(a):
Opanowanie i wzajemny szacunek osób w tej akcji jest potrzebny psom tak jak woda i karma.

Dokladnie.

Dzis na miejscu jest Arka, Emir i przede Wszystkim Straz dla Zwierzát, która té akcjé koordynuje.

Dowiemy sié wszystkiego po ich powrocie. Teraz nie ma co bic piany, wiéc proszé, zostawmy kwestié rasowych psów i innych sporów do czasu powrotu tych organizacji- wszystko wówczas zostanie wyjasnione.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
ja wiem -dlaczego mam ją zdejmowa? jak będzie drugi tekst to moze skopoiwac i będzie taka sama -te same numery konta i to samo konto dla przelewu - w ogromie aukcji ,ktore są na allegro, jesli będą dwie te same to nie widzę nic w tym zlego. wrecz lepiej moze więcej osob ją zauwazy.

Jesli Joannka zechce prowadzic identyczná aukcjé i allegro zezwala na prowadzenie dwóch równoleglych identycznych aukcji- prosze bardzo. Tylko ze po co placic prowizjé dwa razy i wystawiac 2 kopie aucji w tym samym czasie? Nie widzé sensu, ale zostawié tá decyzjé Joance i Isadorze, które zajmujá sie tymi aukcjami.

Posted

MAM PROŚBĘ

Wiem, że wśród rasowców jest sunia i pies tosa inu, psa poznałam kiedys ma na imię Barnaba. Może by mi się udało załatwić tymczas dla jednego z tych psów, ale koniecznie musze wiedzieć choć troche o ich charakterze!!!
Tymczas byłby w domu gdzie jest dziecko i inna sunia, dlatego tak ważne jest czy te psiaki wykazują oznaki agresji oraz jak dogadują się z innymi psami czy suniami. Czy ktos moze mi odpowiedziec na te pytania????
Jestem w pracy więc nie zawsze mogę śledzic wątek, podaje moje gg 5272162, jestem pod nim cały czas, oraz tel 0500 258 076.