Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ja tak podstawiam kocie wypierdki Puniowi , który ma silny instynkt ojcowski . Maluchy po takich zabiegach są szczęsliwsze .

Bianka1 no nie, nastepne dotad nieznane mi zalety Punia???
fantastyczny facet
jacie jacie
:loveu:

maluszku trzymaj sie!!

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluszek jest grzecznym noworodkiem. Budzi się co 2 godziny i zasypia.
Po karmieniu tak jak pisze w książce , koo i siuu. Potem mycie pupiny, masaż i do koszyczka. Wydaj mi się , że rosnie jak na drożdżach.
Dzisiaj przyszla do mnie kobieta i powiedziała, że widziala o godz. 1 w nocy jak para mlodych ludzi wyniiosla je pod sklep.Nie widziala dobrze ich twarzy bo patrzyla z wyskokiego balkonu. Placz maluchów ją obudzil.
Dozorczyni z jednego z blokow na osiedlu w poniedzialek znalazla w śmietniku plecaki a w nim martwe szczeniaki.
Wyliczylam , że maluchy leżały pod sklepem 9 godzin. Sklep na srodku osiedla, ludzie szli do kosciola , nikt nie zareagowal. Dobrze , ze policjanci nic z nimi nie zrobili tylko przywiezli do mnie !

Posted

Oby Ci się udało.... (wbrew tej złej kobiecie ...wiadomo o kim mowa :)) ... A mała wygląda jak krówka... to może daj jej na imię....hmmmm..Milkę juz masz to może ..... NO PROPONUJCIE :)

Posted

Dobrze, że dostałaś pełną instrukcję co do opieki bo to bardzo ważne! Jednak muszę Ci powiedziec, że czasem taki szczeniorek jest silny i wydaje się byc wszystko ok, a w jednej chwili może po prostu odejśc z przyczyn niewyjaśnionych... W moim przypadku tak się stało po 10 długich dniach odchowywania pieska ze śmietnika. Miał 10 dni i już miało byc dobrze... To była chwila. Musisz byc przygotowana.

Posted

[quote name='Wet-siostra']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10590692&posted=1#post10590692

Cioteczki,przepraszam za offa...Potrzebuję wsparcia na wątku...:oops:
Napisałam,że nie uśpię ewentualnego miotu,ponieważ ja nie zabijam...i jest buuuurza...:oops:
A maluszek jest prześliczny!:loveu:
Wet, Ty nawet tutaj się skarżysz... ehh... i twierdzisz, że dajesz sobie rady...:shake:

Cudne maleństwo, mam nadzieję, że znajdzie się dla niego wspaniały i kochający domek :kciuki:

Posted

gosikf & dogs napisał(a):
Dobrze, że dostałaś pełną instrukcję co do opieki bo to bardzo ważne! Jednak muszę Ci powiedziec, że czasem taki szczeniorek jest silny i wydaje się byc wszystko ok, a w jednej chwili może po prostu odejśc z przyczyn niewyjaśnionych... W moim przypadku tak się stało po 10 długich dniach odchowywania pieska ze śmietnika. Miał 10 dni i już miało byc dobrze... To była chwila. Musisz byc przygotowana.

Bardzo sie tego boję . Noc przeszała spokojnie/ dla malucha/

Posted

basia0607 napisał(a):
Bardzo sie tego boję . Noc przeszała spokojnie/ dla malucha/

To dobrze . Wiem , że Ty jesteś wykończona . Psychicznie i fizycznie . Takie spanie na raty i budzenie się z przerażeniem , czy nie zaspałam , co zobacze jak odkryje kocyk . Przechodziłam to często z kociakami :roll:

Posted

Neczka napisał(a):
Wet, Ty nawet tutaj się skarżysz... ehh... i twierdzisz, że dajesz sobie rady...

Jest drobna różnica między skarżeniem się,a proszeniem o pomoc na wątku...:p
Swoją drogą-bardzo dziękuję Cioteczkom za poparcie!:loveu: Mimo,że jestem wet-siostrą i wiem,że jest wiele bezdomnych psów,jestem zdecydowaną przeciwniczką zabijania ... Nieraz w pracy musiałam asystować przy tej czynności...I zawsze potem miałam dzień z głowy...:oops:
A jak się czuje maleństwo???:loveu:

Posted

Maleństwo będzie gwiazdą w mediach. Może odezwie się ktoś w sprawie ewentualnej adopcji/ za 2 mce/. Więcej nie chce pisać bo pewna osoba weszyla już za moimi plecami aby znienacka uderzyć! Dogo uczy rozumu !
Maleństwo jak narazie sprawuje sie i rozwija dobrze. Co do nocy to mój organizm sam się przestawil na co 2 godzinne wstawanie.
Jak narazie wszystko ok.

Posted

Basia!
Czuj się jak młoda matka!:evil_lol:
Ja pamiętam,że porównywałam ten okres "odchowu" mojej Fufci do ludziego oseska i stwierdzam,że psi lepszy! Te "męki" nocne trwają bardzo krótko !
A z niemowlaczkiem dużo dłużej! Czas szybko płynie-już niedługo nocki będą Twoje!:lol:

Posted

czytam wątek cały czas ale się nie odzywałam trzymam kciuki:thumbs: moja wykarmiona butelką oneczka w styczniu skończy 11 lat i takiej przyszłości życzę twojemu szczeniaczkowi:loveu:

Posted

W tym wszystkim najbardziej meczą mnie moje kury czyt. jamniki.
Malina całą noc siedziala na fotelu przy biurku a na biurku stal koszyk z maluchem. Nie dosyć , że siedziala to zawodziła jak na torturach. Teraz też siedzi i zawodzi. Gdy biore koszyk z małą taki podnoszą rwetes , że słychac na całym osiedlu. Nie chcą też wychodzić na dwór.One nigdy nie były matkami a ciążę urojoną mają po każdej cieczce. Moglabym dawac im malucha do wylizania ale zaczynają ze sobą walczyć tzn. gotuje im sie w gardlach, warczą , stroszą sierść. Mamochy całą gebą.
Maluszek pojadl, zrobil co trzeba i śpi. Nie moge wymyśleć jej imienia.Nic mi nie pasuje. Mój TZ mówi na nią kicia, nie wiem skąd u niego takie skojarzenia.Do mnie nigdy tak nie mówił :mad:

Posted

Kicia to całkiem ładne imię :lol: Mój czips bez oczka ma teraz 7 miesięcy . Choc ma na imię Mikado -Miki , to ze względu na jego cukierkowaty charakter wołamy go Lala :evil_lol:

Posted

to jak ten mąż, co 30 lat po slubie do żony wciaż mówił "kochanie", a jak go kolega pochwalił, ze tak kocha swą żonkę, to sie przyznał, ze 20 lat temu zapomnieł, jak się baba nazywa :diabloti:

Posted

Kruszynka w pierwszy dzień po przywiezieniu do nas ważyla 200 gram. Dzisiaj waży 250. Widzę co dzień jak rośnie.
Maja Milka bardzo matkuje maleńkiej. Kładzie sie jak do karmienia, podnosi noge i ją wylizuje. Zrywa sie tylko jak ta zbliża sie do sutka. Ona nigdy nie byla matką. Tak jak przypuszczalam ma już ciążę urojoną , w sutkach ma mleko. Zobacze co bedzie dalej. Może wykarmi maleńką. Nie słyszalam o takim przypadku ale kto wie.

Posted

basia0607 napisał(a):
....Może wykarmi maleńką. Nie słyszalam o takim przypadku ale kto wie.

A ja słyszałam i mooooooooocno trzymam kciuki :loveu: