majqa Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Rinuś, Ty mi tą wieścią dosłownie ukatrupiłaś spokojny sen. Noc miałam za przeproszeniem z bani. Quote
Ania z Bytomia Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 BoUnTy napisał(a):A ja podsumowałam jaki osoby zgłosiły cheć DT dla piaków z okolic Bytomia: magia - szczeniak lub. ew. suka ze szczeniakami B-B Tengusia - szczeniak - Katowice lunarmermaid - szczeniak/suka Jaworzno aganieszka - 1-2 szczeniaczki suczki Śląsk Może jakis zbiorwy transporcik czy cuś? Jst propozycja 'suka ze szczeniakami'... zapomniałaś mnie przypisać do suczki nr 11 z foto drugiego wątku, albo celowo to zrobiłaś wredoto :evil_lol: :eviltong: edit. kto sie czubi ten sie lubi, a w szczególności ja i BoUnTy teraz bedziemy miały z kim uprawiać biegi w nocy "na Grocie" Quote
Rybka_39 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Czy psy sa pod opieka fundacji AST?;) Czy mogę zobaczyć wzór umowy adopcyjnej?;) Jakich formalności i jakie warunki ma spełniać przyszły właściciel?;) Quote
BoUnTy Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ania z Bytomia napisał(a):zapomniałaś mnie przypisać do suczki nr 11 z foto drugiego wątku, albo celowo to zrobiłaś wredoto :evil_lol: :eviltong: edit. kto sie czubi ten sie lubi, a w szczególności ja i BoUnTy teraz bedziemy miały z kim uprawiać biegi w nocy "na Grocie" Pfff po co miałam dopisywać, jak napisałam bezposrednio pod twoim postem? ;P Ja gdyby były jakieś 'ochłapki' to tez mogę wziaśc jakiegoś szczeniorka, może być 'powykrzywiany', ale tylko jako ostatecznosć... Quote
Joannka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 [quote name='Rinuś']też się zastanawiam ile jest w tym prawdy...z teog co widzę na forum to chyba nie ma obawy przed tym , że psy zostaną uśpione?ale w tv wypowiadała się babeczka ze straży dla zwierząt i jakiś gościu ze schroniska, do którego trafiły psy... Qrcze, zaden nie zostanie uspiony!!! Quote
Joannka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Rinuś, w jakim to dokładnie programie mówili? W "Zbliżeniach"? Quote
doddy Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Rybka_39 napisał(a):Czy psy sa pod opieka fundacji AST?;) Czy mogę zobaczyć wzór umowy adopcyjnej?;) Jakich formalności i jakie warunki ma spełniać przyszły właściciel?;) Rybka_39, nie psy nie są pod naszą opieką. Są pod opieką Pogotowia i Straży dla Zwierząt. Niestety w dniu wczorajszym podjęliśmy decyzję, że nie będziemy zabierać psów do naszej fundacji dopóki nie będzie wyjaśniona ich sytuacja prawna. Nie mamy możliwości przetrzymywać psów w depozycie. Będziemy pomagać jak już depozyt zostanie zniesiony. Quote
Rinuś Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 [quote name='majqa']Rinuś, Ty mi tą wieścią dosłownie ukatrupiłaś spokojny sen. Noc miałam za przeproszeniem z bani. przepraszam...sama miałam ciężką noc przez to...:shake: [quote name='Joannka']Rinuś, w jakim to dokładnie programie mówili? W "Zbliżeniach"? to był program ten o 22:45 albo 22:55.... to są chyba zbliżenia... Quote
malinka128 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ja mogłabym wziąć na tymczas szczeniaki, ale to tylko do końca wakacji. Mieszkam w Giżycku, w bloku, mam już 10 letnią suczkę, ale ona nie jest agresywna. Quote
andzia69 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 BoUnTy napisał(a):A ja podsumowałam jaki osoby zgłosiły cheć DT dla piaków z okolic Bytomia: magia - szczeniak lub. ew. suka ze szczeniakami B-B Tengusia - szczeniak - Katowice lunarmermaid - szczeniak/suka Jaworzno aganieszka - 1-2 szczeniaczki suczki Śląsk Może jakis zbiorwy transporcik czy cuś? Jst propozycja 'suka ze szczeniakami'... Doddy pisała o dt dla maluchów u Rudej z Łodzi... malinka128 napisał(a):Ja mogłabym wziąć na tymczas szczeniaki, ale to tylko do końca wakacji. Mieszkam w Giżycku, w bloku, mam już 10 letnią suczkę, ale ona nie jest agresywna. tu tez jest dt dla malucha... jak pisałam na wątku adopcyjnym - maluchy to nie problem - problemem są te wyniszczone, wyeksploatowane sunie - to im pilnie potrzebne są dt.... Quote
malinka128 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 No niestety dorosłego na tymczas nie mogę. Szczerzę mówiąc, to ja sama bym się bała... Quote
majqa Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 malinka128 napisał(a):No niestety dorosłego na tymczas nie mogę. Szczerzę mówiąc, to ja sama bym się bała... A ja cholercia nie (ale rozumiem Twój strach) tylko miejsca brak. Już mi się udało ponoć to, co niemożliwe. Teraz czuję potworną bezsilność patrząc na te sunie.:-( Quote
olgaj Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 andzia69 napisał(a):Doddy pisała o dt dla maluchów u Rudej z Łodzi... tu tez jest dt dla malucha... jak pisałam na wątku adopcyjnym - maluchy to nie problem - problemem są te wyniszczone, wyeksploatowane sunie - to im pilnie potrzebne są dt.... Zgodnie z obietnica w Łodzi czekaja u Sylwi i u mnie domy tymczasowe, ale narazie sprawa utkneła w miejscu wiec do momentu rozwiazania jak napisał doddy czekamy cierpliwie. Quote
olgaj Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 No maja niestety tak , ale tylko w ten sposob moge pomoc, moj kubek jest psem który wogole nie potrafi sie bronic, wiec nie moge go skazac swiadomie na zdominowanie go we wlasnym domu. Chyba, ze jest jakas suka totalnie niedominujaca i niekonfliktowa, to równiez jest taka ewentulnosc. Quote
rufusowa Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 olgaj napisał(a):No maja niestety tak , ale tylko w ten sposob moge pomoc, moj kubek jest psem który wogole nie potrafi sie bronic, wiec nie moge go skazac swiadomie na zdominowanie go we wlasnym domu. Chyba, ze jest jakas suka totalnie niedominujaca i niekonfliktowa, to równiez jest taka ewentulnosc. mój też taki dominator - jeszcze żaden pies go nie zdominował i ogólnie chłopak sie nie poddaje a jak przyszła suka na tymczas to jakos coraz bardziej uległy sie robi :evil_lol: wzięcie dorosłej suki to jest wyzwanie wiec i większa satysfakcja jak sie widzi efekty pracy :cool3: Quote
kasiaNDM Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 My się nie boimy to inna sprawa. Ogółem ludzie się boją dlatego może i lepiej niż miałyby trafic w niedoświdczone ręce. Musimy coś podziałac na niebieskim jeśli się wyjaśni coś w sądzie. Póki co siedzimy z założonymi rękoma.... Mnie zastanawia jedno... a co jak szczeniak będzie siedział i rok w DT ? Wtedy się nikt nie będzie bał ? Jeżeli ktoś nie ma pojęcia o psch typu bull to może się to fatalnie skończyc Quote
Marysiaczek Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 kurcze ja mogę tylko finansowo pomóc i to też nie za mocno bo z kaską nieciekawie. :-(:-( jeśli chodzi o tymczas to zupełnie nie da rady ale powiem szczerze że gdybym mogła to wzięłabym raczej właśnie sunię Quote
Pastylka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Starsze psy niebyly szczute ani tez pewnie wychowane w jakikolwiek sposob one potrzebuja tylko troche ciepelka i zrozumienia, a w zamian oferuja naprawde wiele, decydujac sie na DT napewno mozna byc spokojnym, ze wlasciciel pieska nie odbierze zwlaszcza jesli psa sie wysterylizuje to niebedzie przynosic dochodow i bedzie bezuzyteczny dla poprzedniego wlasciciela . hop do gory kochane! tak jeszcze nawiasem mowiac to facet prowadzil hodowle a za psy podatku pewnie nieplacil moze urzad skarbowy go scignie jak myslicie? Quote
LiNa Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 cioteczki kochane mam dojscia do karm po cenach hurtowych nie jakichs tam wyszukanych znanych firm ale zwykłe karmy w "batonach" ja moge zakupić jakaś ilość nie bedzie ona zaduża, ale może by się ktoś chciał dorzucić wtedy wiekszy sens by był i większa ilość :cool3: Karmy w "batonach" 2złote z groszami (dokładnie nie pamietam) w puszkach 2.07 (są dosyc spore i nie pamietam firmy jakas taka zwykła bynajmniej) Pisze się ktoś?? Kwestia jeszcze jedna ja jestem z Olsztyna - czyli transport wrazie czego żarełka. Quote
Pastylka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ja bym sie mogla dorzucic 10zł na wiecej mnie niestac tylko jakby ktos to zawiozl dla tych psow. Quote
LiNa Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10596611#post10596611 skromny ale zawsze coś zapraszam do licytacji. Quote
Recommended Posts