Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 627
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BoUnTy napisał(a):
A ja podsumowałam jaki osoby zgłosiły cheć DT dla piaków z okolic Bytomia:

magia - szczeniak lub. ew. suka ze szczeniakami B-B
Tengusia - szczeniak - Katowice
lunarmermaid - szczeniak/suka Jaworzno
aganieszka - 1-2 szczeniaczki suczki Śląsk

Może jakis zbiorwy transporcik czy cuś? Jst propozycja 'suka ze szczeniakami'...

zapomniałaś mnie przypisać do suczki nr 11 z foto drugiego wątku, albo celowo to zrobiłaś wredoto :evil_lol: :eviltong:
edit.
kto sie czubi ten sie lubi, a w szczególności ja i BoUnTy
teraz bedziemy miały z kim uprawiać biegi w nocy "na Grocie"

Posted

Ania z Bytomia napisał(a):
zapomniałaś mnie przypisać do suczki nr 11 z foto drugiego wątku, albo celowo to zrobiłaś wredoto :evil_lol: :eviltong:
edit.
kto sie czubi ten sie lubi, a w szczególności ja i BoUnTy
teraz bedziemy miały z kim uprawiać biegi w nocy "na Grocie"

Pfff po co miałam dopisywać, jak napisałam bezposrednio pod twoim postem? ;P

Ja gdyby były jakieś 'ochłapki' to tez mogę wziaśc jakiegoś szczeniorka, może być 'powykrzywiany', ale tylko jako ostatecznosć...

Posted

[quote name='Rinuś']też się zastanawiam ile jest w tym prawdy...z teog co widzę na forum to chyba nie ma obawy przed tym , że psy zostaną uśpione?ale w tv wypowiadała się babeczka ze straży dla zwierząt i jakiś gościu ze schroniska, do którego trafiły psy...
Qrcze, zaden nie zostanie uspiony!!!

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Czy psy sa pod opieka fundacji AST?;)
Czy mogę zobaczyć wzór umowy adopcyjnej?;)
Jakich formalności i jakie warunki ma spełniać przyszły właściciel?;)

Rybka_39, nie psy nie są pod naszą opieką. Są pod opieką Pogotowia i Straży dla Zwierząt.

Niestety w dniu wczorajszym podjęliśmy decyzję, że nie będziemy zabierać psów do naszej fundacji dopóki nie będzie wyjaśniona ich sytuacja prawna. Nie mamy możliwości przetrzymywać psów w depozycie.
Będziemy pomagać jak już depozyt zostanie zniesiony.

Posted

[quote name='majqa']Rinuś, Ty mi tą wieścią dosłownie ukatrupiłaś spokojny sen. Noc miałam
za przeproszeniem z bani.
przepraszam...sama miałam ciężką noc przez to...:shake:
[quote name='Joannka']Rinuś, w jakim to dokładnie programie mówili? W "Zbliżeniach"?
to był program ten o 22:45 albo 22:55.... to są chyba zbliżenia...

Posted

BoUnTy napisał(a):
A ja podsumowałam jaki osoby zgłosiły cheć DT dla piaków z okolic Bytomia:

magia - szczeniak lub. ew. suka ze szczeniakami B-B
Tengusia - szczeniak - Katowice
lunarmermaid - szczeniak/suka Jaworzno
aganieszka - 1-2 szczeniaczki suczki Śląsk

Może jakis zbiorwy transporcik czy cuś? Jst propozycja 'suka ze szczeniakami'...

Doddy pisała o dt dla maluchów u Rudej z Łodzi...

malinka128 napisał(a):
Ja mogłabym wziąć na tymczas szczeniaki, ale to tylko do końca wakacji.
Mieszkam w Giżycku, w bloku, mam już 10 letnią suczkę, ale ona nie jest agresywna.

tu tez jest dt dla malucha...

jak pisałam na wątku adopcyjnym - maluchy to nie problem - problemem są te wyniszczone, wyeksploatowane sunie - to im pilnie potrzebne są dt....

Posted

malinka128 napisał(a):
No niestety dorosłego na tymczas nie mogę.
Szczerzę mówiąc, to ja sama bym się bała...

A ja cholercia nie (ale rozumiem Twój strach) tylko miejsca brak. Już mi się udało ponoć to, co niemożliwe. Teraz czuję potworną bezsilność patrząc na te sunie.:-(

Posted

andzia69 napisał(a):
Doddy pisała o dt dla maluchów u Rudej z Łodzi...

tu tez jest dt dla malucha...

jak pisałam na wątku adopcyjnym - maluchy to nie problem - problemem są te wyniszczone, wyeksploatowane sunie - to im pilnie potrzebne są dt....

Zgodnie z obietnica w Łodzi czekaja u Sylwi i u mnie domy tymczasowe, ale narazie sprawa utkneła w miejscu wiec do momentu rozwiazania jak napisał doddy czekamy cierpliwie.

Posted

No maja niestety tak , ale tylko w ten sposob moge pomoc, moj kubek jest psem który wogole nie potrafi sie bronic, wiec nie moge go skazac swiadomie na zdominowanie go we wlasnym domu.

Chyba, ze jest jakas suka totalnie niedominujaca i niekonfliktowa, to równiez jest taka ewentulnosc.

Posted

olgaj napisał(a):
No maja niestety tak , ale tylko w ten sposob moge pomoc, moj kubek jest psem który wogole nie potrafi sie bronic, wiec nie moge go skazac swiadomie na zdominowanie go we wlasnym domu.

Chyba, ze jest jakas suka totalnie niedominujaca i niekonfliktowa, to równiez jest taka ewentulnosc.

mój też taki dominator - jeszcze żaden pies go nie zdominował i ogólnie chłopak sie nie poddaje a jak przyszła suka na tymczas to jakos coraz bardziej uległy sie robi :evil_lol:

wzięcie dorosłej suki to jest wyzwanie wiec i większa satysfakcja jak sie widzi efekty pracy :cool3:

Posted

My się nie boimy to inna sprawa. Ogółem ludzie się boją dlatego może i lepiej niż miałyby trafic w niedoświdczone ręce. Musimy coś podziałac na niebieskim jeśli się wyjaśni coś w sądzie.
Póki co siedzimy z założonymi rękoma....
Mnie zastanawia jedno... a co jak szczeniak będzie siedział i rok w DT ? Wtedy się nikt nie będzie bał ?
Jeżeli ktoś nie ma pojęcia o psch typu bull to może się to fatalnie skończyc

Posted

kurcze ja mogę tylko finansowo pomóc i to też nie za mocno bo z kaską nieciekawie. :-(:-( jeśli chodzi o tymczas to zupełnie nie da rady ale powiem szczerze że gdybym mogła to wzięłabym raczej właśnie sunię

Posted

Starsze psy niebyly szczute ani tez pewnie wychowane w jakikolwiek sposob one potrzebuja tylko troche ciepelka i zrozumienia, a w zamian oferuja naprawde wiele, decydujac sie na DT napewno mozna byc spokojnym, ze wlasciciel pieska nie odbierze zwlaszcza jesli psa sie wysterylizuje to niebedzie przynosic dochodow i bedzie bezuzyteczny dla poprzedniego wlasciciela . hop do gory kochane! tak jeszcze nawiasem mowiac to facet prowadzil hodowle a za psy podatku pewnie nieplacil moze urzad skarbowy go scignie jak myslicie?

Posted

cioteczki kochane mam dojscia do karm po cenach hurtowych nie jakichs tam wyszukanych znanych firm ale zwykłe karmy w "batonach" ja moge zakupić jakaś ilość nie bedzie ona zaduża, ale może by się ktoś chciał dorzucić wtedy wiekszy sens by był i większa ilość :cool3:
Karmy w "batonach" 2złote z groszami (dokładnie nie pamietam) w puszkach 2.07 (są dosyc spore i nie pamietam firmy jakas taka zwykła bynajmniej)
Pisze się ktoś??
Kwestia jeszcze jedna ja jestem z Olsztyna - czyli transport wrazie czego żarełka.