Rinuś Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Szlag mnie zaraz jasny trafi !!!!!!! :angryy: w TV właśnie powiedzili , że los tych psów jest prawdopodobnie przesądzony...czyli, że zostaja uśpione... co się dzieje w końcu ? i podobno kilkanaście psów padło? Quote
Koperek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Rinuś']Szlag mnie zaraz jasny trafi !!!!!!! :angryy: w TV właśnie powiedzili , że los tych psów jest prawdopodobnie przesądzony...czyli, że zostaja uśpione... co się dzieje w końcu ? i podobno kilkanaście psów padło? O jasna pogoda!:crazyeye: A w TV to znaczy na jakim kanale/programie?? Quote
Rinuś Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Koperek']O jasna pogoda!:crazyeye: A w TV to znaczy na jakim kanale/programie?? TVP3 czyt.Bydgoszcz. Quote
Apbt_sól Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 uu dla mnie nie osiagalne TVP#-wrocław :( jednakze wiadosci dzienikarskie czesto sie z prawda mijają , wiec nie ma co wyrokowac. Quote
bea_m Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 No wiary we wszystko nie można dawać. media podały że ich było 65. Grzegorz mówił o miejszej liczbie. Myślę że psy trzeba zacząć sterylizować ze względu na ich zdrowie.... coby ropomacicza nie dostały albo raka jąder. No bo jak się właściciel upomni to lepiej oddać mu zdrowe psy bez ginekologicznych niespodzianek. W związku z tym jeszcze raz proszę o wpłaty na konto Pogotowie i Straż dla Zwierząt adres : Plac Pocztowy 4/6 64-980 Trzcianka Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie 87 1020 3844 0000 1702 0048 1093 i umieszczam to konto w poście pierwszym. Quote
Koperek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 bez żadnego "dopisku"?? Będą wiedzieli, ze to na tą konkretnie akcję?? Quote
Marysiaczek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 bea_m napisał(a): Myślę że psy trzeba zacząć sterylizować ze względu na ich zdrowie.... coby ropomacicza nie dostały albo raka jąder. No bo jak się właściciel upomni to lepiej oddać mu zdrowe psy bez ginekologicznych niespodzianek. wtedy to juz sie raczej nie upomni :diabloti: wiec tym bardziej trzeba Quote
majqa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Joannka napisał(a):Właściciel nie zrzekł się psów, został złożony wniosek do Wójta odn. czasowego odebrania zwierząt, jeszcze nie ma decyzji. Przypomnę jednak ten wpis Joannki. Nie ma jeszcze żadnej decyzji. Czasowe odebranie zwierzęcia nie oznacza, że nie wróci do właściciela. Czy aby na pewno wolno robić sterylizację/ kastrację cudzej suki/psa? Nie ma tu znaczenia, że również uważałabym to za słuszne. Pytam od strony prawnej, by mimo wszystko do pupy nie nalało się tym, co chcą dla psów dobrze i rozważają taki zabieg. Newsem - wpisem Rinuś jestem zszokowana.:-( Quote
natalia_aa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Jesli jest bezpośrednie zagrożenie życia (np ropomaciczem) można zabieg wykonać, generalnie w każdym innym przypadku, jeśli pies jest w depozycie to nie. Tak przynajmniej mi mówiono. Quote
bea_m Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Majga w związku z ich stanem zdrowia należy przeprowadzić sterylki coby jako dowody w sprawei dożyły do wyroku. Widać na zdjęciach że tego potrzebują. Myślę że każdy wet na dogo się ze mną zgodzi. Wy też. To są zabiegi ratujące życie!!!! Quote
majqa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='bea_m'](...)To są zabiegi ratujące życie!!!! Nie kwestionuję tego, zwłaszcza jeśli będzie na to podkładka w postaci opinii weta i to opinii "na papierze". Quote
bea_m Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Myślę że sunie mogą mieć taki problem gdyz były przetrzymywane w takich warunkach i w takim celu. To jest po prostu nieuniknione. Węcz to jest normalka że taką przypadłość będą miały. Weci nawet w Polsce potrafią sie na tym poznać. Quote
Marysiaczek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 no właśnie, słuszna uwaga Majqa. ale w sumie nie znamy stanu zdrowia psów, byc może niektóre już jakieś choróbska mają i sterylka to mus. może w sytuacji zagrozenia życia psa właściciel będzie mógł sobie co najwyżej pogadac? Quote
Marysiaczek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 bea_m napisał(a):Myślę że sunie mogą mieć taki problem gdyz były przetrzymywane w takich warunkach i w takim celu. To jest po prostu nieuniknione. Węcz to jest normalka że taką przypadłość będą miały. Weci nawet w Polsce potrafią sie na tym poznać. śmy się zgadały Quote
Weronia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Wątek "adopcyjny" http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10592216#post10592216 Quote
majqa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 bea_m napisał(a):(...) Weci nawet w Polsce potrafią sie na tym poznać. Jak tu zaglądnie jakiś wet to się nieźle obruszy.;) Inna sprawa i już mi nie jest wesoło. Ciekawe, ile jest prawdy w tym, co podawano w wiadomościach, do których odwołała się Rinuś. Mam nadzieję, że coś się dziennikarzowi poknociło.:-( Quote
Pastylka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Sluchajcie zastanawia mnie jeden fakt: psy byly cale zycie w jednym kojcu nie wyprowadzane, nie uczone niczego, czy one niebeda sie zalatwiac w mieszkaniu? Quote
majqa Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Pastylka napisał(a):Sluchajcie zastanawia mnie jeden fakt: psy byly cale zycie w jednym kojcu nie wyprowadzane, nie uczone niczego, czy one niebeda sie zalatwiac w mieszkaniu? Pastylko, te psy to cholernie inteligentne stwory. Przychylasz im nieba i dostają klapek na oczy, wpatrzone w człowieka. Łapią piorunem. Jeśli w porę opiekun zaskoczy, że pies się np. kręci i go wyprowadzi, ten zacznie kojarzyć zachowanie człowieka. Na początku na pewno mogą chcieć się załatwić w domu (pewno tak się i stanie) tylko, czy nie identyczną sytuację masz ze szczeniakiem? Miałam jakiś czas temu podwórkową sunię (lat naście) pod opieką. Nigdy nie była w domu i zaskoczyła w czym rzecz od ręki, byłam zdumiona.:-o Mało tego, podpatrywała zachowania mojej domowej suni i wręcz je małpowała. Nie doceniamy inteligencji zwierząt. Tym się uda, jeśli tylko ktoś da im szansę. Quote
Pastylka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 No mam nadzieje ze znajda sie opiekunowie ktorzy podolaja w uczeniu tych psow doslownie wszystkiego, w zasadzie masz racje to tak jakby wziasc szczeniaka tylko z doroslym psem moze byc trudniej, one napewno sa wyczerpane psychicznie i w szoku :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Zastanawia mnie tez czy odpowie za to równiez wet, który "opiekował" sie tymi psami...no bo chyba jakis wet musiał do niego przyjeżdzac???? Zreszta wiekszośc psów ma kopiowane uszy...ktos musiał to robic, a to przeciez jest nielegalne...takiemu wetowi to ja tez bym cos ucieła!!! Quote
Pastylka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Moze sam kopiowal uszy, znajomi brali psa z takiej wlasnie pseudo, ale w stobnie czy tam stebnie to facet sam obcinal uszy i leczyl psy. Czy ktos chetny moglby zrobic plakatow z nr.konta do rozwieszania? Quote
Ania z Bytomia Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 rozmawiałam z Weronią, chce wziąść na tymczas suczke nr 11 bede z kim miała chodzić na nocne spacery :cool3: imię już wybrałam :eviltong:, tylko potrzebowałabym transportu do bytomia Quote
BoUnTy Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 A ja podsumowałam jaki osoby zgłosiły cheć DT dla piaków z okolic Bytomia: magia - szczeniak lub. ew. suka ze szczeniakami B-B Tengusia - szczeniak - Katowice lunarmermaid - szczeniak/suka Jaworzno aganieszka - 1-2 szczeniaczki suczki Śląsk Może jakis zbiorwy transporcik czy cuś? Jst propozycja 'suka ze szczeniakami'... Quote
Rinuś Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 [quote name='majqa']Jak tu zaglądnie jakiś wet to się nieźle obruszy.;) Inna sprawa i już mi nie jest wesoło. Ciekawe, ile jest prawdy w tym, co podawano w wiadomościach, do których odwołała się Rinuś. Mam nadzieję, że coś się dziennikarzowi poknociło.:-( też się zastanawiam ile jest w tym prawdy...z teog co widzę na forum to chyba nie ma obawy przed tym , że psy zostaną uśpione?ale w tv wypowiadała się babeczka ze straży dla zwierząt i jakiś gościu ze schroniska, do którego trafiły psy... Quote
Recommended Posts